<< Previous Topic | Next Topic >>edebi neşriyat'a geri dön  

ordubozan

July 30 2003 at 9:27 AM
metromen  (no login)

Küçükken misketleriniz oldu mu bilmiyorum? Benim bayaa bi vardı. Kovalara falan doldururdum sonra da arka bahçedeki ağaca asardım mahalledeki çocuklar alamasın diye, annem eve almama izin vermezdi. En çok mavi renkte olanları severdim en parlak olanlar onladı. En sevdiğim oyun da yere çizdiğimiz üçgenle oynadığımızdı. Bu oyunu oynarken büyük misketler tercih edilirdi. Üçgenin dışına daha çok misket çıkarıp daha fazlasına sahip olabilmek için ve büyük olanlara ordubozan denirdi. Hayatta böyle sanırım üçgenin içinde oynanan bir misket oyunu gibi üçgenin içindeki herşey sıralı, hep bir plan hep bir düzen var. Ama sonra hiç beklenmedik bir anda biri isabetli bir atış yapar, bir ordubozan gelir ve bütün üçgenin içindeki düzeni bozar. Bütün misketler dağılmıştır artık ve çoğu üçgenin dışına çıkmıştır. O zamanlar da elinde yapacak hiçbirşey kalmaz kurtarmaya tekrar toplayıp biraraya getirmeye çalışırsın ama olmaz bir türlü beceremezsin oyunun kuralı böyledir kaybetmişsindir.

Respond to this message   
AuthorReply
friz
(no login)

Re: ordubozan

February 11 2004, 8:51 AM 

Belki sınırlar çizmemek gerekiyor, bırakalım misketler istedikleri yere gitsinler. Kurulu düzen bir bakarsın ruhsuzlaştırmış oynayan herkesi. Küçük üçgenlerin içinde süregelen savaşların sonunda eğlencesine oyun oynandığını unuttukları sürece...o çocuklar o misketleri haketmiyorlar........

Respond to this message   
Current Topic - ordubozan
  << Previous Topic | Next Topic >>edebi neşriyat'a geri dön  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement