hem senin hatırına yazıyorum hem de yazdıklarına çok benzer şeyler yaşadığım için... www.geocities.com/alternatiforum u açarken heyecan değil hüzün duyuyorum ... çünkü artık burası hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak...
neden dersen biz burada fazlaca kemikleşmiş bir grup olmuşuz... fazla tanıdık, fazla bilindik... yukarıda saydıkların isimlerin pek burada yazmaya iştahlı olduklarını sanmıyorum... belki tüm konular burada tüketildi... çoğu/muz başka başka forumlarda, benzer konuları tanımadıkları(-madığımız), bilmedikleri(-mediğimiz) niklerle tartışıyorlar/uz uzun uzun...
belki de sanal alemin sihiri bu.... yeni gölgeler, yeni keşifler, yeni paylaşımlar, yeni maskeler...
Buraya sohbet için gelememiştim,
yeni yüzler için dec gelmemiştim,
arkadaşlık için de gelmedim,
konular ilgimi çektiği için de gelmedim,
nasıl anlatsam ??
sanki biz bir dersteydik,
tesefüse çikmak için buraya gelmiştik,..
tesefüsler keyifsiz olur mu hiç
arkadaşlıklar da tenefüste güzeldir.
konular soyut olmaktan çıkar,
okulun bilimi hayata karışır
azu senin buraya ilk geldiğin günü hatırlıyorum,
gecenin bir yarısıydı,
ben diyorum ki tenefüs bitti, müdür geldi zap rap..
kimi başka dersliklere gitti,
kimi karşı kaldırımlardaki cafelere, kimi
oyun salonlarına.,
çok ani oldu vedalaşamadık bile,.
ben vedasız ayrılıklara dayanamam.,
sanmam ki bir daha bi tenefüsüm olsun,..
derslikte beklerim, kitabımı okurum
oyalanırım,..
Forum, bir platform. Bir paylaşım platformu. Hele ki yaşam forumu, yaşamla ilgili her şeyin paylaşım platformu. Burada konular tükenmez, çünkü yaşamı kendisi buada konu. Yaşadığımız her an çevremzde gördüğümüz herşey konu burada. Alın size el atılmadık konu, Popstar. Alın size el atılmadık konu, Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı'nın günlük hayata etkileri. Alın size el atılmadık konu, Hazırkart reklamı . Yaşadıkça bu platforma aktaracak çok şey var.
Bu platforma yazdıkça, karşımızda yazanlarla bir bağ oluşuyort. Bu platform bizleri tanış da edebilir, dost da edebilir, düşman da. . .Ancak, ilk başlangıcı unutmamak lazım, platformun amacını akıldan çıkarmamak lazım: Yazmak, yazışmak, paylaşmak.
Ben bugün birinin yazdıklarını, sergilediklerini kıyasıya eleştirir, ertesi gün bir başka fikrine hak verir, bir sonraki gün bir şiirini keyif ile okur, hemen sonra bir yorumunu saçma bulabilirim. Siz de aynı şekilde.
Bırakın alınganlıkları. Ben biliyorum söyleyecek sözünüz, o sözleri söyleme yetiniz var.
Ben diyorum ki:
İnsanlığımıza bir şans daha vermenin zamanı geldi.
Ne zaman tam anımsamıyorum, ama yine birilerinin gitme furyasında, "yazmayı sevdiğimiz için, diyeceğimiz sözümüz olduğu için buradayız" demiştim.
Şahsen ben yazmayı ve okumayı, fikir jimnastiğini sevdiğim için buradayım. Okuduklarım, karşısında yazdıklarım bende merak uyandırırsa, forumdaşlık arkadaşlığa dönüşürse, ki böyle şeyler oldu; bu bir "bonus" olur...
Ama amaç yazmak, okmak, karşı yazmak...Buranın keyfi bu.
Okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayabilen, yorumunu ifade edebilen kişilerin, buradan gitmeleri için bi neden göremiyorum. Meğer ki amaçları, "söz söylemek" olmasın.
Ben de buradayım MGK. Eğer sana hak verdiğim, destek verdiğim için adım "yardakçı" olacaksa, varsın olsun.
evet, ben de hala burada olduğuma göre hiç üstüme alınmıyorum....
ama biraz maksadını aşan bir laf olmamış mı şu yukardaki laflar????
şimdi buralarda görünmeyenlere bakıyorum hemen Sailor'ın özlediklerinin listesinden....
Bilg bıkıp gittiğini, hatta artık -şimdi adını hatırlamadığım birisinin söylediğinin aksine- yazacak konusu kalmadığı için değil, yazacak kimse kalmadığı için gittiğini ifede etmişti son mesajında....
listedeki diğer isimlere de bakıyorum, hep güzel güzel yazıyorlardı, "başka amaçları" olduğunu sezemeyen bir aptal olmalıyım ben... söz konusu edilenler kimler acaba????
maksat burada ileti ile verilmek istenen mesaj anlamında kullanılmıştır... "art niyet" veya "fitne fesatlık" anlamında kullanılmamıştır...
ağzını açıp anlamlı laf söyleyen herkesin bir "maksadı" vardır bu anlamda....
çok da maksatsız bir yazı değil ki... ben okudum, bir daha okudum ve şahsen merak etmeye başladım bu "başka amaçlarla buraya gelip dikiş tutturamayanlar" ile kimler kastediliyor, "başka amaçlar" ne tür amaçlardı... ACABA BEN Mİ SALAĞIM????
insanları bir araya getiren sebep, içeriği zenginmiş gibi görünen yazılar değildir; insanları bir araya getiren sebep birbirlerine bakmaları da değildir; aynı yöne bakmalarıdır!
O güven duygusunu hissedebildin mi ?
keşke bu sayfaya sahip çıkabiliseydin,
Bu sayfalarda kendine biçtiğin rol,
senin yanılsamandır.
Saka'yı üzmek pahasına konuşacağım.,
Kendi kendine yazıları beğenip beğenmemek gibi bir rol biçiyorsun; yazılarından birini beğenmemiş olablirim öbürünü beğeneblirim diyorsun,.
Hala anlayamadın mı ? ben knzeyim., benim kendime güvenim tam., Ben okuduğum herşeyim.
benim alganlığın ne sana , ne mgk'ya.
algınlağım yaşama,.
bak, yukarda bir resim koymuşsunuz,.
neden orda ayılar mutlu ? neden onların kavga ederken resmini basmadınız ? neden ayının boynundan kan akmıyor. Bu da yaşamın bir döngüsü değil mi ?
ama görmek istemeyiz, yaşam forumuna mutlu ayılar resmi koyarız.
ben olaylı yıllarda üniversitede okuyordum.
daha ilk derslerden biriydi.
kapının önünde bekliyordum. Bir polis yukardan aşağıya
bir öğrenciyi cop tekme merdivenlerden yuvarlıyordu. Kimsenin gıkı çıkamıyordu,.. hayatımda ilk kez böyle bişey görüyordum., inanmazsın sailor, hala sinirlerim bozuk.
ben polise mi alındım?
hayır! ben yaşama alındım.
polis beni beğenmedi diye mi üzüldüm ?
alakam bile yok.
Sadade gelirsem,
burası benim için çok güzel bir yerdi.
istemiyorum anlayın artık, sinirlerimi bozan bir yer gibi olsun.
Ve sailor sana bir soru; hani evlendin sen ya ,
eşin öğretmen mi ?
of dedim işte, canım tenefüse çıkmak istemiyor.
kendi adıma sebep bu,. arkamdan dedikodu yapmayın.
fakat bütün kalbimle dayanıklı arkadaşlarımın/ azunun/
mgk'nın ya da yeni geleceklerin mutluğunu dilerim.
Sadece Froum ya da bir başka Internet ortamında değil, herhangi bir zamanda çok az insanın başarabildiği birşeyi başardın: Beni öfkelendirdin.
Öfkelendim, çünkü bir insanın senin yazın gibi bir yazıyı neden, nasıl yazacağını kavrayamadım. Sana yanıt vereceğim KnZ, umarım bu yanıt seni yeni hezeyanlara sürüklemez.
insanları bir araya getiren sebep, içeriği zenginmiş gibi görünen yazılar değildir; insanları bir araya getiren sebep birbirlerine bakmaları da değildir; aynı yöne bakmalarıdır!
İnsanların sürekli aynı yöne bakmaları beklenemez. İnsan, düşünen insan, gözlerinin iki yanına engel konulmuş araba beygiri, ya da Harem odunu kesen zülüflü baltacı değildir. İnsanlar ayrı yönlere bakmalarıyla yaşama ve yaşam forumuna yeni açılımlar getirirler. Bu açılımlar, tek tek bireysel yazıların içeriğini olmasa da konunun derinliğini zenginleştirir, yeni konulara kapılar açar, Forum'u forum yapar.
Bu da burasının bir tartışma, fikir belirtme ortamı olmasını, "kurabiyeni yedin mi?" "yedim, yanında çay da içtim" "oh oh ne güzel şarap da olsa" anlamsızlıklarının ötesine geçmesini sağlar.
O güven duygusunu hissedebildin mi ?
bu soruyu aynen sana yöneltiyorum.
keşke bu sayfaya sahip çıkabiliseydin,
Bu sayfalarda kendine biçtiğin rol,
senin yanılsamandır.
Saka'yı üzmek pahasına konuşacağım.,
Kendi kendine yazıları beğenip beğenmemek gibi bir rol biçiyorsun; yazılarından birini beğenmemiş olablirim öbürünü beğeneblirim diyorsun,.
Tabi ki rol biçiyorum. Bu rolü de herkesin kendine biçmesi, "sayfaya sahip çıkma" olarak isimlendirdiğin şeyin özünü oluşturur. Tabi ki yazıların bazısını beğenmek, bazısını beğenememek hakkım, bu beğeni ya da beğenisizliği dile getirmek de hakkım, dile getirme hakkımı kullanmak ya da kullanmamak da hakkım. Eleştirmek de hakkım. bu hak, buradaki herkesin hakkı. Buraya bir yazı asan kişi, o yazıyı okuyanların okuması için asıyor. Yani bir anlamda okuyanların beğenisine sunuyor. Haklar ve özgürlüklerle ilgili bir sorunun varsa, bilemem.
Burada yazmak istersin, istemezsin, okursun, okumazsın, beğenirsin ya da beğenmezsin. Bu senin seçimin. Ben yazmayı, okumayı, beğenip beğenmemeyi seçtim.
Sailor'un özel hayatından sana ne KnZ? Sailor evli, Sailor bekar, Sailor dul...Sailor'un eşi, annesi, babası öğretmen, otobüs şoförü, Banka Müdiresi, sana ne? Sailor'un özel hayatını sorgulama cüreti nereden? Sen Sailor'u bırak, Sailor'un yazdıklarına bak.
Sailor bir öğretmen tiplemesi yaptı. Öğretmenlere laf etmedi. Belirli bir mantaliteyi karikatürize etti. O karikarüzasyon artk hangi sinir uçlarına doladı ise laf dönüp dolaşıp oraya geliyor. Sailor bu durumda ne diyor biliyor musun, "tıpkı o karikatürdeki tipin yapacağı gibi" diyor. Sailor mantaliteyi eleştiriyor. Sailor KnZ'nin kişiliğini değil, mantalitesini eleştiriyor. Sailor, KnZ'nin özel hayatını sorgulamak gibi bi densizlik de yapmıyor.
Kimse senin ardından dedikodu yapmaz KnZ merak etme.
ateistforumda eşi öğretmen olan biri'ni tanıyor musun sailor ? Bana dürüst cevap ver, kabul edeceğim,..
benimki sadece merak, istersen cevap verme.,
ben kimseye ne olduğunu hiçbir zaman sormadım?
ne okulunu merak ettim, ne de yazı stilini ?
ne de farklı niklerini ?
ne de cehaletini ?
Ne yaşı, ne çocukluğu ?
o insan herşey olabilir ? Zaten biz diye birşey yok.
Biz bir hücre iken bilmediğimiz etkilere açıktık.
ve hala o etkilerin bütünüyüz.
Ben bir insanı sadece yüreği ile tanırım.
Aynı yöne bakmak,aynı fikirde olmak değildir.
knzece söylersem , aynı yöne bakmak demek, milyalaca yıllardır var olan yaşama içgüdüsünün, başkasıyla senkronize olduğu durmu hissetmektir.
Biranda yaşamı hissediyor olmaktır.
O insanı bilirsin, mesela uçağın çarptığı ticaret merkezinin bilmem kaçıncı katında, o insanı bilmek demektir.,
yaşama güvenmek isteriz.
Keşke tanıyabilseydim seni, ama sen fırsat vermedin.
sailor, benim ruhum denizcidir.
Bu karalar bana zor geliyor,..
Iste buradayim ve mutluyum.Buyuk hirslarim olmasa da kucuk hirslarim affedilebilir oyle degil mi?Cunku beni ben olmaktan cikarmaz,yasamimin cizdigi ve benim sekillendirdigim adlandirdigim dogrularim,yanlislarim.Ortada olabilirim ille taraf olmanin kati kesin cizgilerine esir olmadan ama ilkesizlik midir bu?Bir yanim duygusaldir affedebilir belki en kotu goruneni bile,insana bilerek kastedmedigi surece.Sorular sorarim insana,evrene,yasama,inanca,inancsizliga,tanriya,gorunene,gorunmeyene,bilinene,bilinmeyene.Sormazsam yasayamam.Yasamimin anlami budur.Ille de yanit almam gerekmez.
Demokrasi herkese demokrasi.Demokrasinin en guzel tarafi nedir?Tum dusuncelere ve soylemlere saygi duymak.Insan isterse paylasabilir istemezse paylasmaz.Sessizlikte en guzel yanitlardan biridir bazen.Genellikle ustume vazife olmadigini dusundugum ve tartismakla pek te bir sonuc elde edemeyecegimi anladigim sorulardan uzak durmaya calisirim.Durusumuz ve soylediklerimizdir asil olan.Kimse benimle ayni dusunmek zorunda degildir bana gore.Oyle bir isyerinde calisiyorum ki su an tam da ve yerinde bir benzetmeyle Turkiye gibi.Her cesit insan ve bir o kadar da duygu ve dusunce.Bizi ayakta tutan nedir?Hosgoru ve kendinden eminlik.Benim dogrularim bana aittir. Sizinkilerde size..
ne knz'ye neden kızdığını anlayabildim, ne de uzun açıklamalarını... araya girmeyeyim dedim, iyi ki de öyle demişim... bak sevgili knz açıklamış ne güzel neden "öğretmen mi" diye sorduğunu...
sen hemen olayı eski laflarına "takaza" yapılıyor gibi algılamışsın...
oysa öyle bir niyet olsa, takaza yapılacak pek çok şey var, ama o niyet yok...
sevgili knz,
sakın gitme, ara sıra yazarım, sen de en azından bana cevap yazarsın... seni okumak, ruhumu rahatlatıyor...
ateistforumda eşi öğretmen olan biri'ni tanıyor musun sailor ? Bana dürüst cevap ver, kabul edeceğim,..
benimki sadece merak, istersen cevap verme.
Ateistforumda kimseyi tanımıyorum, çünkü atesitforumda yazı yazmıyorum. "Neden sordun KnZ?" diyeceğim, vereceğin yanıt aşağıda yazdıklarınla çelişecek...
ben kimseye ne olduğunu hiçbir zaman sormadım?
ne okulunu merak ettim, ne de yazı stilini ?
ne de farklı niklerini ?
ne de cehaletini ?
Ne yaşı, ne çocukluğu ?
Beni tanımanız için fırsat vermedim değil, verdim. Ben son bir haftamı Forum'u tarayarak geçirdim KnZ. sen de bir bakacak olursan Sailor neden dertlenmiş, göreceksin.
Azu, "ateistforumda eşi öğretmen olan biri'ni tanıyor musun sailor ? Bana dürüst cevap ver, kabul edeceğim,..
benimki sadece merak, istersen cevap verme.," bir açıklama mı, açıklama ise neyi açıklıyor "bir güzel", sonra bana da anlatın lütfen, çünkü gerçekten anlamadım ben.
Bunlar senin yazıgına degil, yazdıgından ne anladıklarına cevap verirler.
Ne anladıkları ise onların keyfine kalmıştır.
yoruma hacet yok... bu lafı burada bırakıyorum...
sevgili Sailor,
bu topiği açarken son derece içtendin, en azından ben öyle düşündüm... burada yazdığına cevap verebildiğimi sanıyorum... ama burada yine yersiz kızdın KNZ'ye...
sevgili saka'nın son lafını hatırlıyorum..." bırakın şimdi bunları, bu lafları etmenin sırası değil.." gibilerinden bir şey demişti... tüm iyi niyetimle bu yönde çalıştım, ama malesef olmuyor...
bazılarının kapanmamış hesapları olduğu ortada... kaldı ki sanal bir ortamda nasıl bu kadar derin, iz bırakan hesaplar açılabiliyor aklım hafsalam almıyor....
en başta söylediğim konuda haklıymışım, oysa ne kadar kalpten dilemiştim haksız çıkmayı.... "BURADA FAZLACA KEMİKLEŞMİŞ BİR GRUP OLMUŞUZ"
ve burası ödü, öldürüldü.... ruhuna el-fatiha... helvasını iştahla yesin bazıları...
burada tanıdığım, tartıştığım, paylaştığım, zaman zaman kavgalar ettiğim tüm dostlarım, hepinizin yeri bende saklı... sanal gölgelerdiniz, önemli konular tartıştık... kafam bu konularla meşgul olduğu sürece hepiniz birer "ses" olarak hep kulağımdasınız...
Azu tutturmuş, KnZ'ye yersiz kızdın diye. Oysa benim neden öfkelendiğim çok açıkça ortada.
Bugün biraz düşündüm, neden böyle iletiler yazılıyor, neden böyle tavırlara giriliyor diye.
Ve sonunda anladım. Başta Azu ve KnZ'nin anlamadıkları bir şey var. Burası bir Forum yani düşünce belirtme fikir belirtme, fikirleri tartışma ortamı. Bir chat, sohbet ya da halvet ortamı değil. Belki de Azu ve KnZ, chat deneyimleri olmadığından bilemediler aradaki farkı ve iki ortamı birbirine karıştırdılar.
Knz'ye öfkelendim, çünkü içinde yarattığı hezeyanlarla bir saldırıya geçti, üstelik bu saldırıyı mertçe yapmak yerine üstü kapalı imaları seçti. İmalar kötüdür, çünkü üstünüzde aibe oluştururlar. KnZ bir aşibe oluşturmaya çalıştı, benim verdiğim yanıtlara doknamayıp, sorduğum sorulara cevap veremeyerek. ben buradan baktığımda KnZ'nin farkında olarak ya da olmayarak yatığı bu çabanın başarısız olduğunu görüyorum.
Azu, işi gücü bırakıp, ortamı daha da germek bahasına KnZ'ye arka çıkmaya çalıştı. Ancak arka çıkılcak davaranışın kendisi boş olduğundan, arka çıkma çabası da boş oldu elbet.
Ne yazık ortamın fikir ortamı olduğunu anlayamadan aramızdan ayrıldılar ikisi de.