YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum YAŞAM FORUMU

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Peter Ustinov ve Türkiye Cumhuriyeti

March 30 2004 at 11:11 PM
Pike Bishop  (Login kestaneci)
from IP address 212.253.2.201

Ülke akp yi yüzde kırk ile onaylarken ben yabancı kanalları izliyorum. Gün içinde bir haber ile sarsılıyorum. Peter Ustinov 80 kusur yaşında ölüyor. Topkapı filminden geriye bir tek Maximilian Schell sağ kalıyor. Simon Simpson rolü ile İstanbul’a kapak atmış bir dolandırıcı rolünde unutamayacağım oyunu ve belinden düşmeye müsait, askıların zor zaptettiği pantolonu, oldukça fazla yağlı göbeği, yüzüne sinek konsa bir ay kendine yol bulacağı abartılı alan fazlası, ensesi ve dışarı fırlamış yanakları ile Peter.. onu Ashantı filminde Arap Süleyman rolü ile Afrika bozkırlarında turlarken ve entrikalar çevirirken zevkle izlemiştim. Nil’de ölüm filminde Hercule Poiret tiplemesi ile İflah olmaz Agahta Christie hayranlarını dize getirmişti. Mor taksi’de İrlanda Morunda yine bir alkolik sapığı canlandırmıştı. Logan’ın kaçışı filminde ise kıyamet sonrası binlerce kedisi ile sağ kalmayı basarmış, bir yarı deli derviş rolü ile beni yine sarsmıştı.Lola Montes’te ise bir Kadın satıcısı tiplemesi çiziyordu ki, Taksim’de otel önünde bekleyen pezevenkler dahi bu meslektaşlarını izleseler, biraz ders alır, arabalara abanmazlardı. Qu Vadis’te ise ateşler içinde boşalan Neron tiplemesi veya Spartacüs’teki Orta çağ düzen adamı hali ile yine birinci sınıf bir oyuncuydu. Lady L filminde ise çocuk ruhlu Bavyera prensi rolündeki başarısı için kötü filmi beş kez izlemiştim. Yine Peter Ustinov’da Türk hükümetinden kırmızı kart görmüştü. Aklı evvel Bülent ulusu hükümeti bakanları İnce Mehmet için değerli oyuncuyu günlerce oyalamışlardı. Usta da sonunda filmi Yugoslavya’da çekmişti. Sivas’ın Susehri kasabası Gölova nahiyesinden ziyarete gelen ve köylerinden Şişli’ye göçüp devlet arazisini yağmalayıp gecekondu diken köylüler ziyaretlerinde bakandan köylerine kültür merkezi istiyorlardı. Köy sandığına gelecek para ile köyde kalanları da Şişli’ye taşımaktı niyetleri. Bu memleket insanımı kabul eden bakan, Peter Ustinov keferesini bir türlü huzuruna kabul etmemişti. Ne o bakan kaldı ne Peter Ustinov. Usta yaşadığım sürece aklımda saygı ile kalacak malum bakan ise yıllar önce aklımdan sevginden nefretle silindi.
30 mart Salı Kurtuluş. Pike.

Respond to this message   
AuthorReply
pike bishop
(Login kestaneci)
212.253.2.202

cnbc incileri

March 30 2004, 11:30 PM 

seçim günü memleket insanım için kanallardan birinde yayınlanan bir film vardı. Benim memleket insanım, sohbetlerinde Ntv veya Cnbc izlediğini söyler ama inanmayın ya Asmalı Konak'ta kim kimi yoldan çıkarmaya çalışıyordur veya Berivan'da hangi kocası kızcağıza dayak atmaya niyetleniyordur. salya sümük bunları izler memleket insanım. Ama yukarda saydığım iki kanalı isimlendirirler. Neyse, Cnbc de bir film yayınlanıyor. Misfist.tüm yılların en lanetli filmlerinden biri. Miller ile monroe evli iken miller'in yazdığı senaryodan çekilen bir film. film sonrası Gable öldü, monroe intihar etti, monty yüzü yanarak can verdi, thelma ise felç olmuştu. ünlü televizyonun Boğaziçi öğrencilerine yaptırttığı film çevirisinde gay(gable) yeni sürülmüş arazide yalınayak yürümekte zorlanan monroe'a yedek lastiklerin yok muydu diye soruyor, kovboy ingilizcesinde ayakkabı anlamına gelen boggter'ı lastik diye çeviren zavallı ile Ntv yöneticileri ne kadar övünseler azdır.

Respond to this message   
Current Topic - Peter Ustinov ve Türkiye Cumhuriyeti
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss