Nihayet aday listeleri hazirlandi !
Aday adaylarindan milyarlar toplayarak sahte umutlar dagitan tüm partiler; sonunda kendi adamlarini ve en yüklü parayi ödeyen ensesi kalin kardeslerimizi ilk siralamalara yerlestirdiler. Halkimizi kismet olursa, bu kiymetli kardeslerimiz temsil edecekler !!!
Bu arada ne parti teskilati oylamalari, ne de kamuoyu yoklamalari... Hepsi faso fiso, partilerin kendilerine demokratlik süsü vermek için giydikleri kiliflar...
Herzamanki gibi parayi bastiran yahut adami olan düdügü çaldi !
Ey benim sevgili HALKIM; seni uyutuyorlar, haberin olsun...
Bu birbiri içinde bölünmeler, yenilikçiler, sunlar, bunlar, hepsi yutturmaca...
Bir zamanlar ikiz kardes gibi yanyana dolasan iki büyüksehir belediye baskani, simdi iki ayri kampta seçimlere giriyor. Bunlarin her ikisinin de bagli olmus oldugu ve din eksenli siyaset yapmaktan hiçbirzaman haya etmemis diger bukalemun parti ise, ayri kamptan seçimlere girecek. Bunlar da Erbakan efendi için yeterli oyu milimetrik olarak bulup, arda kalan oylarin israf olmamasinin hesabini yapiyorlar. Bu ana partiden kopan sözde yenilikçilerin liste baslarina bakiniz; Abdülkadir Aksu'lar; Cemil Ciçek'ler, sunlar, bunlar. O partiden o partiye göçmen gibi dolasip, her seçimde karargahi seçilecek partide kuran bir eski yüzler geçidi...
Veysel'in de dedigi gibi, "Menfaattir var varasi!"
Diger partilerden bahsetmiyorum bile...
Ey benim sevgili HALKIM ! Aklini basina al, seçim sistemi degismedigi ve yönetme ve yönetilme hakki, liderler sultasindan halkin eline geçmedigi müddetçe, sana huzur ve refah yok !
Parasi ve adami olmayanlar da artik bu memleketin yönetiminde söz sahibi olmalidir.
Meydani din ve millet istismarcilarinin eline birakmamak; her müminin borcudur.
Nitekim bu seçimde de bir taraf Atatürk edebiyatiyla; diger taraf ise dindarlik kisvesi altinda mali götürecek.
Herkesi uyanik olmaya ve seçim sisteminin degismesi için faaliyette bulunmaya çagiriyorum.
Birsey YAPMALI !!!
|