YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum SANAT FORUMU

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Ali Baba 'ya dokunmasınlar.

May 13 2003 at 11:36 AM
Öğrenci  (Login 1Ogrenci)
from IP address 195.142.22.2

Bizim gazeteci canlı yayında Bağdat'tan bildiriyor,

Savaş sonrası, ( üç - dört gün öncesi )

Sokak izlenimleri,

-- Sokaklarda henüz tam güvenlik sağlanamadı. Nereye gitsek insanlar hep " Ali Baba'ya dikkat,....Ali Baba'ya dikkat......" gibi sözler söylüyorlar.

Ali Baba,dan kastedilen hırsızlar, çok yaygınmış, her an birşeyinizi çaldırabilirsiniz.

---

Bağdat halkı " hırsızlara dikkat edin " diyeceğine " Ali Baba'ya dikkat edin " diyor.

Eğer Ali Baba bir hırsız ise gerçekten de güzel bir benzetme, hoş bir ifade şekli.

---

Çizgi film seyrediyorum.

Temel Reis,

Safinaz'la beraber Kırk Haramiler'in eline düşüyorlar. Kırk haramiler Safinaz'a kirli çamaşırlarını yıkattırıyorlar. Sonra Temel Reis Ispanak konservesi yiyor, ve kurtuluyorlar.

Bakıyorum, çizgi filmde Ali Baba Kırk Haramiler'in lideri.

---

Eski bir film seyrediyorum. ( Türk filmi değil. )

Mekan Bağdat veya onun gibi bir ortadoğu şehriydi.

Sokaklarda genç bir delikanlı var. Yakışıklı, çevik biri. Adı'nın " Ali Baba " olduğunu söylüyor.
Hırsızların piri, Arsen Lüpen misali sempatik bir hırsız. ( nasıl oluyorsa, )

---

" Ali Baba ve Kırk Haramiler " benim çok sevdiğim masallardan biridir.

" Açıl Susam Açıl " sözü nasıl unutulabilir.

Ali Baba ' yı da severim.

Yoksul, kanatkar, çok iyi kalpli, insanlara yardım eden, biridir. Dağlardan odun kesip pazarda satarak geçimini alın teriyle, helal kazançla sağlar.

Ali Baba,

Haram yiyenlerin, yani Haramilerin lideri değildir.

Ali Baba'nın Kırk Haramiler'in lideri olduğunu da kim söyledi.

Nerden çıktı Ali Baba'nın hırsız, haydut, ve böylelerinin lideri olduğu yalanı.

Ali Baba'ya iftira atmayalım.

Hani acaba ben mi yanlış biliyorum diye düşünüyorum bazen, bir gün şu meşhur " Binbir Gece Masalları" külliyatını bulup tüm masalları okumak lazım.

Eğer biri Ali Baba'nın hırsız veya haydutların lideri olduğunu söylerse, veya hırsızın biri adının Ali Baba olduğunu söylerse ona inanmayın.

Her ne kadar, eski filmler ( Türk filmi değil ),
çizgi filmler,
günümüz Bağdat halkı,

tersini söylese de,

siz onların söylediklerine aldırmayın.

Kursağından haram lokma geçmemiştir.

Ali Baba temiz biridir.

Respond to this message   
AuthorReply
practice
(Login MollaFenari)
213.243.30.5

MC HAMMER

May 15 2003, 10:12 PM 

Bana dokunur musunuz lütfen? Ben çok çirkin ve fesat bir insanım...Allah ' ım beni affet..Lütfen sizlerde beni affedin.. ????????

Kendimden utanıyorum !!!!

This message has been edited by chirqin from IP address 213.153.187.65 on May 16, 2003 10:27 AM
This message has been edited by chirqin from IP address 213.153.187.65 on May 16, 2003 10:25 AM

Respond to this message   
saka
(Login chirqin)
213.153.187.65

Sevgili Öğrenci

May 16 2003, 10:26 AM 

Belki de bahsettikleri Ali Baba, Binbir gece masallarının Ali Baba ' sı değildir?

Belki kendi mitolojilerinden biridir?

Bu kadar bariz bir yanlışlık yapabilirler mi?
Ali Baba hırsız değil ki?

Respond to this message   
Current Topic - Ali Baba 'ya dokunmasınlar.
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss