<< Previous Topic | Next Topic >>[ forum ana sayfa ]  

"Taraf yazari ile İsci Partililer arasinda 'Ergenekon' gerilimi"

June 2 2009 at 1:26 PM
nikolai carlo molotov 

Respond to this message   
AuthorReply
duysan

Re: "Taraf yazari ile İsci Partililer arasinda 'Ergenekon' gerilimi"

June 3 2009, 12:22 AM 

bir de şöyle birşey var happy.gif
http://www.odatv.com/K%C3%BClt%C3%BCr-Sanat/tarafin_yeni_yazari_ittihatci_cikti-16135.html

neyse, ben bu olayı önemsiz bulmuyorum. işçi partililerin birisine saldırması, saldırılanın kim olduğundan öte bir durum bence. topyekun bir cinnete doğru giderken toplum buna benzer linç girişimleri de olağandır belki, bilmem ben.

Respond to this message   
-isim unutulmus-

June 3 2009, 12:51 AM 

"Linç girişimi" demek biraz abartılı sanırım. Klasik panel gerginliği.
Bu arada Roni de "ayağa kalkarım" filan demiş. Yani biraz daha uzasaymış o linç edecekmiş iplileri.
Ayrıca diyenin kim olduğundan öte, Roni'nin suratına "AKP yalakası dalkavuk" denmesi de güzel bir şey.

Respond to this message   
-isim unutulmus-

June 3 2009, 10:44 AM 

Bu odatv.com neymiş yahu. Oku, oku bitmiyor bir eğlence kaynağı, bir coşku membağı olmuş. Soner Yalçın zaten renkli şahsiyettir, maşallah kendi rasim ozan'ını da bulmuş yaratmış, ki gerçekten okumaya doyulmuyor...

Respond to this message   
yok

June 3 2009, 3:45 PM 

Roni yle alakam olmaz, ama yapılan linc oncesi girisimler konur sokakta olanlari hatirlatti....
stand kuranlari, panellerde konusanlari susturmak icin kesin cozum olan siddet ve linc sirandanlasti...
su ulku ocaklari teror orgutu ilan edilse ne acayip olur

Respond to this message   
-isim unutulmus-

June 3 2009, 4:28 PM 

Polis terör örgütü ilan edilse daha da acayip olur.

Respond to this message   
t

June 6 2009, 12:52 PM 

roni yazmıştı tarafta sol içinde yalnızlaşırken halka yaklaşıyoruz diye, 4 tane mazlumderli kürt genci duvar olmuş önünde İPli laf etmeye başlayınca. bulamadım şimdi.

bu noktada ulusalcılar karşılarına çıkan her türlü özgürlükçü muhalefete akp destekçisi damgasını vurmaya çalışıyorlar. gözünüzü seveyim siz de yardım etmeyin şu damgalama faaliyetine.

Respond to this message   
nikolai carlo molotov

June 6 2009, 3:28 PM 

Bir hareketi "damgalamak" için "ulusalcı" referansa ihtiyacımız yok ki, bize ne İP lilerin tavrindan? Lideri Taraf gazetesinde yazan bir "sosyalist" hareketten bahsediyoruz, hersey ortada zaten...

O degil de, su anda televizyonda 3-5 kanalda birden yayinlaniyor "Feto MiniEmperyal Olimpiyatlari"; 2 tane bacak kadar (en fazla 5 yasinda) Afrikali kiz cocugu "Istiklal Marsi"ni 10 kita bi-di-bi-di-bi-di-vi-di-vid tonlamasiyla okumakta... Sahne korku filmi gibi, aglayasim geliyor kaytan biyiklilarin "Gogsumuz kabariyo"larini duydukca... Kimden cit cikiyor, cikabiliyor bu rezalete?

Ya da ne bileyim; KESK e, Egitim-Sen'e yapilan fasist baski Ergenekon olmasa yapilabilir miydi? Bir zahmet bu ulkede "Fethullah yok"mus gibi davranmayalim, iktidar belli, mekanizmalari belli, yontemleri belli... Yakismiyor bizlere neoliberal manipulasyonlara gelip analiz kabizligina dusmek...

Respond to this message   
-isim unutulmus-

June 6 2009, 6:47 PM 

"Sol içinde yalnızlaşmak" yanlış bir tanım, doğrusu soldan uzaklaşmak, iktidara yanaşmaktır.
Soldan uzaklaşıp iktidara yanaşmayı "halka yaklaşmak" sananlar daha önce de oldu. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri de Perinçekçilerdir herhalde.
Perinçek ve Roni farklı şeritlerden, ama aynı yoldan gidiyorlar.
Ha, ne oldu sonunda, Perinçek'i sümüklü selpak gibi buruşturup attılar. Bugün önüne duvar ören o Mazlum-Derli Kürt gençleri de yarın Roni'yi buruşturup atarlar.
Biz de arkasından ağlamayız valla...

Respond to this message   
t

June 7 2009, 4:06 AM 

"" Ayrıca diyenin kim olduğundan öte, Roni'nin suratına "AKP yalakası dalkavuk" denmesi de güzel bir şey. ""

iyi de roni akp yalakalığı olarak ne yapmıştır? eğitim-sene yapılan baskı veya fetullah ile alakası nedir bu adamın? roni yerine sen orada ergenekon niye kötüdür'ü anlatsan sana da akp yalakası dalkavuk denilecekti.

taraf fetullahçılık propagandası mı yapıyor?

kemalizm gibi koca bir felaket hala kurumlarıyla birlikte ayakta ve iktidarda dururken "onlar da çok liberal" eleştirisinin bence bir anlamı yok. keşke daha çok insan liberal-demokrat olsa ittihatçı olmak yerine, hayatın kötü yönde mi etkilenir iyi yönde mi?

ayrıca solun büyük bölümünün doğrudan veya dolaylı olarak cumhuriyetçi tarafta durduğunu da unutmamak lazım. bu kadar saçmalığın iç içe geçtiği bir yerde bütün kuşları vurdunuz da bi roni mi kaldı.

Respond to this message   
nikolai carlo molotov

June 7 2009, 4:57 AM 

bu kadar saçmalığın iç içe geçtiği bir yerde bütün kuşları vurdunuz da bi roni mi kaldı.

Kimsenin "Roni" ile ugrastigi falan yok aslina bakarsan velakin herkesin hadiini bilmesi gerekiyor, ozellikle su ortamda su iklimde...

"Ergenekon davası, faşistleri soldan ayıkladı"

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=767445&title=ergenekon-davasi-fasistleri-soldan-ayikladi

Aslinda ustteki link yeterli kanimca, oldukca manidar... Fethullah'in gazetesine "birtakim milliyetci" orgutleri kendince "Ergenekoncu" etiketi yapistirip "ihbar etmek" hangi "devrimci ahlak"a sigar ben bilmiyorum... Aklima panelde hirlayanlarin 12 Eylul oncesindeki cemaz-ul evvelini, seceresini getiriyor bu pacavradaki lagaluga... "Halef-Selef" kavgasi demem de bu yuzden; "Perinçek ve Roni farklı seritlerden, ama aynı yoldan gidiyorlar." denmis yukarida, budur...

Ayriyeten; Burjuva ideolojisinden hayirli bir seyler beklemeye kesinlikle katilmamakla beraber, tutarlilik adina; burjuva ideolojisini bolup parcalamayalim bir zahmet... Bir yandan burjuva parlamenter sisteme ovguler duzerken diger taraftan burjuva hukukun delik desik edilmesinin kulakardi edilmesi siritiyor...

Respond to this message   
Current Topic - "Taraf yazari ile İsci Partililer arasinda 'Ergenekon' gerilimi"
  << Previous Topic | Next Topic >>[ forum ana sayfa ]  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement