| halkevleri..June 13 2009 at 7:01 PM | nc |
| güzel eylemler yapıyorlar....
geçenlerde otobüslere akbil basmama eylemi yapmislardi.
heralde siddet kullanmadan, doğrudan eylem deneyimlerine en çok halkevleri yaklasiyor bu ara.
http://halkevleri.org.tr/yenisayfa.php?no=4855
|
| | Author | Reply | -isim unutulmus-
| Re: halkevleri.. | June 13 2009, 7:24 PM |
Evet güzel eylemler yapıyorlar, sonra seçimlerde CHP'ye oy veriyorlar. Eylemler güzel olduklarıyla kalıyorlar. |
| nc
| Re: halkevleri.. | June 13 2009, 7:55 PM |
üstad kendi içlerinde "melih gökçek" 'e karsi bir durus gelistirmek için bi tutarlılığı olabilir o politikanın. Disardan ankarayı bilmeyen bir insan olarak böyle düsünüyorum.
öte yandan başarısız ve tutarsızsa, dtp'yi, önceden uras'ı, baskın oranı'ı veya bağımsız adayları destekleyenlerin veya boykot edenlerin eline ne geçti. kendilerince bir politik hat tutturmus olmaktan kendi bulundukları alandaki pastayı ne kadar genislettiler kestiremiyorum.
halkevlerinin seçimlerdeki tavrı nafile ise, bence malesef solun diğer tüm renkleri en az o kadar nafile. o yüzden özel olarak chp'ye oy verdi bunlar türünden bir argümanın bir pek bir gereği yok bence. Ayrıca genel olarak da CHP'yi desteklemediler, bir tek ankarada bildiğim kadarıyla. |
| nikolai carlo molotov
| Re: halkevleri.. | June 13 2009, 8:21 PM |
Parlamentonun, seçim uygulamalarının halini hepimiz biliyoruz... Ortada tam anlamıyla bir temsili burjuva parlamenter sistem bile yok ki, yarım yamalak, yasaklı engelli bir sistem var... Bundan dolayı CHP'ye verilen oyla ilgili herhangi bir eleştiri biraz havada kalıyor...
Bunun dışında; Bir de polisden yüz bulup eylemcilere saldıran kraldan çok kralcı kitle var ki gerçekten mide bulandırıyorlar... Birileri o attıkları tekmelerin, yumrukların hesabını soruyor mu acaba bunlardan? Eylemin önemini, anlamını bıraktım bunlara takıyorum artık kafayı, sinire kestim resmen... |
| -isim unutulmus-
| Re: halkevleri.. | June 13 2009, 8:30 PM |
Öncelikle Allahın bildiğini kuldan saklamayalım. Halkevleri'nin her seçimde ve yaygın olarak CHP'yi desteklediği biliniyor. Yani son seçimlerde Ankara'ya özgü bir durum değil.
İkincisi, burada mesele başarısızlık değil. Yani halkevlerinin İstanbul'un en lüks migrosu Cevahir Migros'ta yaptığı eylemin kime ne anlattığı değerlendirildiğinde "başarı" demek çok zor. Ya da örneğin metrobüste akbil basmamanın vatandaş tarafından "arbede"den öte bir şey olarak algılandığı meçhul. Demek istediğim, başarının önemsiz olduğu değil. Elbette soldaki istisnasız tüm yapıların başarısız oldukları açık, halkevleri bunun istisnası değil. Ama burada konu o bu şu örgüt değil, halkevleri.
Peki sorun nedir o halde. Sorun, sen de değinmişsin zaten, tutarsızlık. Sen hem gidip kapitalizmi direkt karşına alan iddialı bir eylem yapacaksın, üstelik talep filan da değil, direkt hayata geçiriyormuş gibi yapacaksın, sonra seçimlerde yok efendim Gökçek'e başka alternatif yokmuş, faşist eskisi Karayalçın desteklenmeliymiş.
Yani kendi kendini ciddiye almayan örgütü ben niye ciddiye alayım, halkımız niye ciddiye almış. |
| Red Scare
| Re: halkevleri.. | June 15 2009, 4:05 AM |
yuh yani cevahir migros nasıl istanbulun en seçkin migrosu oluyor.basbayaa civarda oturan çoğunluğu işçi ve öğrencilerin gittiği bir yer.
eylemi oldukça başarılı buldum, her ne kadar halkevlerinin eleştirilcek tarafı olsa da...
not:bu arada o eylemcilere dışarıda saldıranlar sivil polisler |
| -isim unutulmus-
| migros | June 15 2009, 9:39 AM |
bide migros çok seçkin bir market sayılmaz.
makro gibi yerler var, çok daha fiyatlı ve özel müstelerilere hitaben
|
| -isim unutulmus-
| Re: migros | June 15 2009, 9:48 PM |
Tartışma neden Migros'a odaklandı anlamadım. Ben yukarıdaki yazıda asıl olarak Halkevleri'nin anti-kapitalist eylemleriyle CHP destekçiliği arasındaki çelişkiyi vurguladım. Migros'u geçerken detay olarak yazdım.
Ama madem Migros nedeniyle "yuh" yedim, tartışmayı uzatmamak arzusunda olmama karşın bir yanıt vereyim.
Migros ürün yelpazesi ve fiyatları semtine göre değişen bir market. Ancak en sıradan Migros bile Diasa, Şok, Bim gibi marketlerin yanında lüks kaçar. En açık bir biçimde mevye-sebze reyonunda fark edebilirsiniz. Kaldı ki, Cevahir, Metrocity gibi alışveriş merkezlerindeki Migroslar bayağı bayağı lüks yerler. Yani asgari ücreti filan bir kenara bırakalım, orta düzey maaş alan birinin bile gıda alışverişini Migros'a odaklaması biraz cesaret ister. Ama dediğim gibi, benim Halkevlerine ana eleştirim eylemin yeri değil zaten. | |
| | Current Topic - halkevleri.. |
| |
|
|