ne dersiniz, ben arada bir bağlantı olduğunu düşünüyorum.. özellikle obama'nın kahire konuşmasından sonra bölgede bir hareketlenme oldu. her ne kadar obama'nın, abd'nin havuç & sopa menşeili binary politikasında havucu temsil ettiği çok aşikar olsa da, bahsi geçen konuşması bir tepki yarattı. - ki kendileri de "speech based" bir başkan oluyorlar..
iran'ın resmi islami ideolojisi; negri'nin sscb için dediği gibi, modernleşemediği için değil, aksine modernleştiği ancak postmodernliğe yol veremediği için mi sallanıyor? türkiye'de de aynı sallantıyı her gün hissetmiyor muyuz? hatta tsk bile "postmodernliğe karşı" olduğunu ilan etmedi mi? sırtını bizde obama'ya yaslayanların gerici feto network'u ile işbirliği içinde olması ironik değil mi öte yandan?
bu arada yanda da obama'nın resmiyle birlikte çıkan bir grren kart başvurusu reklamı görüyorum mesajı okukren... doubleclikcl i kullanmanın sistemin araçlarını lehte kullanmanın cilveleri...
benim ilkgençliğimde çıkmıştı bu air jordan'lar. normalden 5-10 cm daha yükseğe sıçratıyor efsaneleriyle... vay be, bu obama nelere kadirmiş. hakikaten şimdi 5-10 cm yükseğe sıçratıyordur heralde
Modernlik neden critique oluyor? Kim demiş, ne demiş, nasıl demiş? Anlat kısaca aydınlanalım, ya da referans filan verin ne bileyim. Ama kısaca anlatırsan daha makbule geçer.
onlar sebotten, lawrence, churchill, aleister ataturk falan hepsi bir yerde takılsa da ben de marilyn manson konserine gitsem daha doğru olur gibi.. ne işim olur cinciyle, büyücüyle, faşistle..
ayrıca bu mevzu bana geçmişte dönen zizek yazısını hatırlattı, bir daha koyayım..
"What makes the situation unpleasant is not Turkey's "otherness", but its claim to sameness. What such a situation reveals is the set of unwritten rules and silent prohibitions that qualifies the "we" of the enlightened humanity."