<< Previous Topic | Next Topic >>[ forum ana sayfa ]  

obama effect - iran

June 22 2009 at 3:55 AM
pasobordo 

ne dersiniz, ben arada bir bağlantı olduğunu düşünüyorum.. özellikle obama'nın kahire konuşmasından sonra bölgede bir hareketlenme oldu. her ne kadar obama'nın, abd'nin havuç & sopa menşeili binary politikasında havucu temsil ettiği çok aşikar olsa da, bahsi geçen konuşması bir tepki yarattı. - ki kendileri de "speech based" bir başkan oluyorlar..

israil'de geçen şu videoya bkz:http://www.youtube.com/watch?v=za-whux4PNo

iran'ın resmi islami ideolojisi; negri'nin sscb için dediği gibi, modernleşemediği için değil, aksine modernleştiği ancak postmodernliğe yol veremediği için mi sallanıyor? türkiye'de de aynı sallantıyı her gün hissetmiyor muyuz? hatta tsk bile "postmodernliğe karşı" olduğunu ilan etmedi mi? sırtını bizde obama'ya yaslayanların gerici feto network'u ile işbirliği içinde olması ironik değil mi öte yandan?

Respond to this message   
AuthorReply
-isim unutulmus-

Re: obama effect - iran

June 22 2009, 7:42 AM 

İran yeni mi modernleşti? Şahlık zamanında premodern miydi?

Respond to this message   
pasobordo

June 22 2009, 6:11 PM 

eğer modernlik eleştirellik (critique) demekse evet.. anti-emperyalist bir devrim yaptıklarını unutmayalım..

Respond to this message   
ficus

geyik amaçlı

June 22 2009, 6:25 PM 

bu arada yanda da obama'nın resmiyle birlikte çıkan bir grren kart başvurusu reklamı görüyorum mesajı okukren... doubleclikcl i kullanmanın sistemin araçlarını lehte kullanmanın cilveleri...

happy.gif

Respond to this message   

Obama ayakkabilari da var

June 22 2009, 8:43 PM 

Respond to this message   
duysan

Re: Obama ayakkabilari da var

June 23 2009, 12:09 AM 

benim ilkgençliğimde çıkmıştı bu air jordan'lar. normalden 5-10 cm daha yükseğe sıçratıyor efsaneleriyle... vay be, bu obama nelere kadirmiş. hakikaten şimdi 5-10 cm yükseğe sıçratıyordur heralde happy.gif

Respond to this message   
nikolai carlo molotov

Marka degeri

June 23 2009, 12:23 AM 

"Marka degeri" acisindan Bush'u dorde bese katladi eleman, sirf Obamania'dan bayagi iyi para yaptilar, son nokta budur;

[linked image]

Respond to this message   
pasobordo

anal penetrasyon

June 23 2009, 4:00 AM 

abd'nin havuç-sopa yönetimsel diyalektiğindeki havuçtur obama, sopa da havuç da g*tümüze giriyor, o minvalde mânâlı bir foto..

garanti bankası bile kullandı adamın grafik imajını lan..

"everybody knows politics is a contact sport."

Respond to this message   
-isim unutulmus-

June 22 2009, 10:25 PM 

Modernlik neden critique oluyor? Kim demiş, ne demiş, nasıl demiş? Anlat kısaca aydınlanalım, ya da referans filan verin ne bileyim. Ama kısaca anlatırsan daha makbule geçer.

Respond to this message   
pasobordo

June 23 2009, 3:37 AM 

ben dedim.. devrim yapan, eleştirel kalan moderndir, gerisi sömürgedir, köledir.. bu minvalde türkiye pre-moderndir..

Respond to this message   
smokie

tavsiye

June 30 2009, 12:12 AM 

baudrillard kürü...

Respond to this message   
pasobordo

Re: tavsiye

June 30 2009, 8:48 PM 

soğanlı mı soğansız mı?

Respond to this message   
ficus

benden de tavsiye

July 1 2009, 2:31 AM 

baudrrilard'ı pas geç, bukowski'yi ignore et, focoultt'u dinlemişyormuş gibi yap ama dinle, alesiter crowley ile bi bira iç!

Respond to this message   
pasobordo

Re: benden de tavsiye

July 2 2009, 4:53 AM 

onlar sebotten, lawrence, churchill, aleister ataturk falan hepsi bir yerde takılsa da ben de marilyn manson konserine gitsem daha doğru olur gibi.. ne işim olur cinciyle, büyücüyle, faşistle..

Respond to this message   
pasobordo

Re: benden de tavsiye

July 2 2009, 4:56 AM 

ayrıca bu mevzu bana geçmişte dönen zizek yazısını hatırlattı, bir daha koyayım..

"What makes the situation unpleasant is not Turkey's "otherness", but its claim to sameness. What such a situation reveals is the set of unwritten rules and silent prohibitions that qualifies the "we" of the enlightened humanity."

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2007/oct/23/comment.turkey

ırkçılık-modernlik bağlantısına dikkat..

Respond to this message   
smokie

:)(yazısız)

July 2 2009, 7:42 PM 

.

Respond to this message   
Current Topic - obama effect - iran
  << Previous Topic | Next Topic >>[ forum ana sayfa ]  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement