<< Previous Topic | Next Topic >>[ forum ana sayfa ]  

ABOOV: gercekten enternasyonalist bir trockist grup?!: SSS Sosyalizm

November 6 2009 at 12:07 AM
mikail firtinaci 

Elbette bir cok konuda trockist fikirlere takili kalmis gibi gozukseler de; Ulusal sorun konusunda kararli bir enternasyonalizm savunmalari cok acayip;

http://www.sss-sosyalizm.org/sosyalizmden/kurt_acilimi_ve_marksist_tavir.asp

Bu gruba dair bilgisi olan var midir yav? Kim bunlar? Nerden gelir nere giderler?

Respond to this message   
AuthorReply
uranyum

10 saniye surdu

November 6 2009, 2:17 AM 

polemikler kismina goz ataran isci mucadelesi grubundan "sol kopus" oldugunu gorebilirsin...

Respond to this message   
mikail firtinaci

hmm

November 6 2009, 12:21 PM 

isci mucadelesi "pablocu", "mandelci" degil miydi? Bunlar daha bir degisik. Ortodoks trockist diyorlar ama pek ortodox bir tavirlari yok bence bir cok konuda. Enteresan bir grup...

Respond to this message   
-isim unutulmus-

Re: hmm

November 6 2009, 11:53 PM 

valla herkese öyle bir etiketi çattt diye yapıştırıveriyosunuz ki, daha tartışmaya, konuşmaya gerek kalmıyor. "zaten sen de birşeyci değil misin", "onlar birşeyci abicim zaten, geççen"...helal valla... Sanki yazdığın yazıdaki anahtar kelimeleri giriyorsun foruma, sen necisin çıkartıyor, sonra da altına mesajı yazıyor gibi.
teee seneler önce (5,6 sene önce sanırsam) buralarda insanlar birşeyler yazarlar, diğerleri de fikirleri kendi açılarında ya çürütür, ya da geliştirirlerdi. Fikirler paylaşılır, büyürlerdi. Kendi açımdan bu forumdan çok şey öğrendim, ama şimdi görüyorum ki, sadece bir yazı atılıyor ortaya, sonra herkes sen de zaten bir şeyci değil misin ile başlayan cümlelerle, önyargı ve yazıya referansla değil de sadece yazarına referansla dolu bir cevap yazıyor, sonra karşıdaki de aynen devam, kısır döngü ile herkes kendi yağında kavuruluyor. Valla, zaten günlük hayatta daha kendimizi anlatamdan birşeyci diye adlandırılmaktan bıkıyoruz, gelip bi de burada aynısını yapıyoruz.
acaba ben şimdi ne oldum?
"liberal stalinci otomoncu" değil miyim zaten, geççen...

Respond to this message   
mikail firtinaci

November 7 2009, 1:02 AM 

"pablocu" "mandelci"ye takildiysan eger, bunu ben degil sss sosyalizm kullaniyor. Dolayisiyla baska bir egilimden olduklarini dusunmek olasi geldi bana. Ama asina degilim dedigim gibi trockistler arasi ayrimlara. Aydinlatilmaya acigim.

Respond to this message   
autonomia

yok öyle yagma

November 7 2009, 1:20 AM 

yedirmem o kimligi sana, buranin liberal stalinist otonomcusu benim... happy.gif

Respond to this message   
mikail firtinaci

madem oyle...

November 7 2009, 1:42 AM 

asil bana denmeyen kalmadi arkadas insaf et. Bence birbirimize isim takcaksak bundan sonra sirinler koyunden isimler secelim;

pasabordo; gozluklu sirin
nikolai; sakaci sirin
uranyum; sinirli sirin
autonomie; alamanci sirin

simdilik bu kadar damgalama yeter...

Respond to this message   
pasobordo

Re: madem oyle...

November 8 2009, 9:18 PM 

eyvallah.. gözlüklü şirin bana uyar:))

Respond to this message   
pasobordo

etiket toplumu

November 8 2009, 9:19 PM 

tabii bütün bu tagleme - etiketleme müessessini kimlik politikaları ve de aşaığıda naçizane düşüncelerimi aktarmış olduğum tag society yazısı ekseninde ele almak da mümkün olabilir..

Respond to this message   
nikolai carlo molotov

Re: etiket toplumu

November 9 2009, 12:33 AM 

"Tag society" tesbitine katılarak söylüyorum; bence baya uzağa düşüyor buradaki durum ondan... Bildiğin sol, devrimci, komünist, anarşist fraksiyonlar ve aralarındaki uyum-uyumsuzluklar-çelişkiler meselesi bu...

Respond to this message   
nikolai carlo molotov

November 7 2009, 2:41 PM 

Haksizlik ediyorsun bana kalirsa... Gayet normal birilerinin "Devrimci Karargah kimdir, necidir, nereden gelir?" diye sormasi, "Bir bilen varsa anlatsin" demesi... "İsyanci Anarsist'leri Primitivist'lerden ya da AnarkoKomunistler'den ayiran nedir?" dendiginde bir cevap alinmasi...

Sosyalist, devrimci, anarsist, komunist olusumlar tum dunyada boyle degil mi? "Mandelci" dediginde bazi basliklardaki bazi perspektifleri, kimi izlekleri isaret etmis olmuyor musun? Kabaca anarsist deyip gecmek yerine Stirner ya da Bakunin referanslariyla aslen cok cok temel bir ayrimi isaret etmis olmuyor musun? DSİP'le SİP-TKP Marksist basliginda esitlenmeli mi? Bu kadar fraksiyonu bu pano mu yaratti yani?

Hadi tum bu dediklerime katilmiyorsun, sana yine de "Etiketci" geliyor tum bunlar, anlamsiz buluyorsun... Olabilir... Yine de, bambaska tartismalar donuyor ortamda, onlara da haksizlik etmis olmuyor musun?

Not: Takma isim iyidir yahu, bir zahmet atlamasak?

Respond to this message   
-isim unutulmus-

November 8 2009, 7:05 PM 

Merhaba, Mikail Fırtınacı'nın yazdıklarını tesadüf eseri gördüm.

Sosyalizm grubunun ulusal soruna dair yaklaşımıyla ilgili Kosova yazısı ve Rus-Gürcü savaşına dair yazılara da bakılabilir.
Ayrıca sendikalara yaklaşım konusu da tüm troçkist çevrelerden farklı.

Nereden gelip, nereye gittikleri... Daha uzun bir konu, ama polemiklerden de anlaşılabileceği gibi Pabloculuk ve ona içkin olarak Lambertizmle mücadeleden geldikleri söylenebilir.

Respond to this message   
mikail firtinaci

enternasyonalist sesler cesaret ve guc verici

November 8 2009, 9:48 PM 

bastan soyliyim kuresellesme cozumlemesine cok katilmiyorum sss sosyalizm'in. Fakat kararli bir sekilde turk devletinin gericiligini ve ulusal kurtulus masalini reddeden bir enternasyonalist perspektifin varligini daha gormek cok sevindirici.

Yoldaslarla tartismamiz lazim elbette ama bu yaziyi cevirmek istiyorum. Dunyadaki diger devrimciler icin de ayni derecede heyecan verici olacagina eminim cunku bu yaklasimin. Malum "uzak ucuncu dunya ulkelerindeki" ulusal kurtulusculuklarin gerici oldugunu soylemek baska, orta dogudakiler icin daha baska... hele bir de turkiye'de isen. Isci sinifina, onun devrimci potansiyeline ve toplumsal sorunlari cozme gucune guvenin bu denli azaldigi bir ortamda bu tarz enternasyonalist cozumlemelerin her biri cok degerli. Zaten enternasyonalist komunistler surda bir avuclar. Belki enternasyonalist anarsistler eklenebilir buna bir de -ingiltere de ki AF gibi- Ama onlarin da turkiye'de orgutlu bir karsiligi yok gibi. Dolayisiyla cok aziz.

Sendikalar konusunda ki yaklasimi tam bilmiyorum ama gecen gun burolarina gittim ve konustugum kadariyla sendikalarin acikca devlete eklemlendigini soylemiyorlar ve sendikalar da calisma yapmanin mumkun oldugun dusunuyorlar. Cok bilmiyorum tabi belki bilen birisi anlatabilir bunu. Bu baglamda hala trockizmden kopamadiklari gibi bir hissiyat dogdu icimde - ki yaniliyor olabilirim.

Ama iste en onemli, en can alici mesele enternasyonalist kampta olmak bence.

Kisisel olarak tereddutsuz bir sekilde yukaridaki yaziyi en icten devrimci duygularimla selamladigimi soyleyebilirim.

Respond to this message   
nikolai carlo molotov

Re: enternasyonalist sesler cesaret ve guc verici

November 9 2009, 12:36 AM 

Troçkizm'e eleştirilerin neler? Baya temel noktalardan reddediyor gibisin, "İlk kez enternasyonalist bir Troçkist yapı görüyorum" minvalli sözler ettiğine göre...

Respond to this message   
nikolai carlo molotov

Re: enternasyonalist sesler cesaret ve guc verici

November 9 2009, 12:55 AM 

Respond to this message   
bir takma isimdir isteğim

November 8 2009, 7:17 PM 

evet haklısın nikolai, aslında bunu ayrı bir tartışma açıp koymam lazımdı. Tam yerine geldi. Fakat, şu ana sayfadaki tartışmalara bakınca, 1-2 tanesi dışında gerisinin dediğim gibi olduğunu söyleyebilirim (başta öyle gitmiyor, ama sonra insanlar lafa sıkışınca, dayıyorlar "etiketi"). Forumda yine dönüyor güzel şeyler, ondan kuşku yok ve tabii ki de bu necidir sorusuna, farklı cevap verilmez. Ama genel tavır artık dediğim yönde ve bunlar fazlalaşıyor. Etiketlemekten başka içeriği olmayan cevapların geleceğini bilince de, pek bir şey yazası gelmiyor insanın...
Not: autonomia, liberal stalinist otonomcusu sen olabilirsin, çünkü ben arada her yazdığımda farklı bir etiket yiyorum, kimlik bunalımım var yani

Respond to this message   
nikolai

November 8 2009, 7:35 PM 

Guzel cevaba tesekkurler...

Respond to this message   
Current Topic - ABOOV: gercekten enternasyonalist bir trockist grup?!: SSS Sosyalizm
  << Previous Topic | Next Topic >>[ forum ana sayfa ]  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement