Dün ilk kez Kaiserslautern takımı karşısında izledim yeni Fenerbahçeyi.
Sonuç son derece güzel. 6-2 gibi bir netice bir Alman 1. lig takımı karşısında hazırlık maçında bile ciddi sonuç. Hatta bu skor çok net goller kaçmasa daha da iyi olabilirdi. Ama bence bundan çok daha iyisi takımın son derece mücadeleci havası. Geçen sene ile nerdeyse alakası olmayan bir savaşma arzusu gördüm. Bunu da birkaç futbolcu montajına bağlamak acaba tam doğru olur mu?
Değişik bir Fenerbahçe bekleyenler sadece iki yeni katılım gördüler. Gene de işi bu iki yeni futbolcu montajından ele alalım.
Bence en önemli katılım Cem Karaca. İnanılmaz bir mücadele gücü getirmiş sol yanına Fenerbahçenin. Abdullah ya kendine yeni bir yer bulsun, ya da yedekliği şimdiden kabul etsin. Zaten girer girmez yerini kaybetmesinden dolayı onun bölgesinden gol yedi takım. Ögünde müthiş bir mücadele arzusu sezdiğimden ona sanki yeni katılım gözüyle bakıyorum. Zaten ilk 30 dakikada Hoca onu dışarı alarak senin yerin garanti bırak öbürlerini deneyeyim mesajını verdi.
Washington cüssesi hariç fazlalığı olmayan bir futbolcu. Ancak bu cüsse Türkiye liginde iş yapar. Avrupada saç baş yoldurtur bize.
Bugün oynanacak final maçı sanırım daha iyi bir fikir verecek.
Olduğum halde bu takım gözümü korkuttu.Oynadığı futbolu ve bir Alman 1. lig takımını kendi evinde paramparça edişini seyrettikten sonra tırstım açıkçası
Allah bu sezonki rakiplerimize sabır ve kolaylık versin.
Öyle gözüküyor ki bu yıl onları(gs,bjk ve diğerleri) çok çilekeş ve ızdırap dolu bir sezon bekliyor.
Selam ve sevgiler
Bir gün önce öve öve bitiremedik bir gün sonra inanılmaz bir takım çıktı karşımıza.
İki pas yapmayı beceremiyorlardı.
Ortega üste para vermesi lazım bırak para almayı. Bir gün öncenin en iyi oyucusu Cem Karaca dünün en kötüsü. Bir tek Ogünün çıkması ile bir takım bu kadar değişir mi yahu?
Üstelik Washington kazması da yoktu.
Sanırım bu kadar kötü futbolu tek başına Ortega'ya borçluyuz. Bir kötü dişli tüm mekanizmayı bozdu.
BİZİM 2 GÜN ÜSTÜSTE MAÇ KALDIRDIĞIMIZ NEREDE GÖRÜLMÜŞ
July 19 2002, 2:28 PM
Yense havalarda,yenilse depresyonda.Bizim oyuncuların oynadıkları bir maçın etkisinden kurtulmaları için en az 3 güne ihtiyaç var.Ama bu bile sevindirici.Eskiden Türk oyuncuları 1 hafta hala aynı maçın etkisinde kalıyorlardı.
Bence bu bambaşka futbolun altında yatan bir numaralı neden,iki gün üstüste maç oynama trafiğinden kaynaklanıyor.
Selam ve sevgiler.
Ben bu çocuğu bir ümit milli maçta seyrettim. Yer tutuşu hava hakimiyeti kendinden emin davranışları ve fiziği hoşuma gitti.
Rüştünün arkasında pişer ve yerini alır diye düşünüyorum.
Ancak dün en ufak bir yetenek kıvılcımı vermedi bana. İnsan acemilik yapar, heyecanlanır, gününde olmaz bunları anlarım da bir yerlerinden ben kaleciyim pırıltısı fışkırır.
Onu dahi göremedim.
İnşallah her zaman olduğu gibi gene yanılmışımdır.
FB'li dostlar çok saç yolacaklar bu sene.
Ama kadrosu fena değil FB için. Olasılıklar, bu yıl CL'de puan almayı başarırlar.
Yine olasılıkla, Süper Lig ikinciliği için Beşiktaş'ı zorlarlar.
Yerel bir takım için de küçümsenmemesi gereken başarılar bunlar.
Fenerbahçe Hamburg ön
ünde bir takım denemeler yaptı.lorant kendi,nce birşeylşer denedi.serhatı bir ara ortasahanın sağında oynadı.rapaiç ve revivo ileri ikili oynadı.bunlar tabii ki fantazi.altyapıdan bazı oyuncular denediuzunsarı saçlı bir çocuk iyi bir manken olabilir ama maalesef bu takımda yeri yok.ben çıksam kesin daha iyi oynarım.walla billa.
bu takım herşeye rağmen en kuvvetli kadro.çok daha iyi olacak.biz de saray gibi fenerbahçe stadında paşalar gibi seyredeğiz maçları.şaibenin paçozları da o kıçı kırık samiyen çöplüğünde her zamanki yoz siyasetçi mafia hakem rezillikleriyle uydurma maçlar kazanacaklar.ama no pasaran..şaibeye geçit yok!
Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki rakibimiz son Uefa Kupası şampiyonu Hollandalı Feyenoord oldu.
Yönetecilerimiz kuradan son derece memnun.
Bu arada Fenerbahçe ile ilgili izlenimlere geri dönecek olursak;
Dünyanın en teknik ve yaratıcı takımlarından biri olabiliriz bu sezon.İşin ilginci takımın başında fizik güce dayalı,yüksek tempoda takım oyununa inanan çalışkan bir Alman var.Yani farklı 2 ekolün bir araya gelmesiyle oluşacak bir güzellik.Hem Brezilyalılar kadar yaratıcı ve yetenekli oyuncular,hem de kuzey disiplin ve çalışkanlığı birarada olacak.
Bu olağanüstü bir tablo ve müthiş bir takım ortaya çıkarabilir.Ama tersine bir durum da ortaya çıkabilir.Teknik oyuncular bazen kuzey disiplin ve ekolünde başarılı olamayabiliyorlar.
Bunun örnekleri daha önce Fenerbahçe'ye gelen kuzeyli teknik adamlarla yaşanda.Bir Hiddink örneği hala akıllarda.Özellikle bizim takıma 3-5-2 yaramıyor.Buna karşılık büyük bir ihtimalle Lorant takımı bu sistemde oynatacak ve bu başımızı ağrıtabilir.
Selam ve sevgiler.
O sevmedi çalıştığı ortamı. Sanırım işine çok karışılıyordu. Kimdi hatırlamıyorum o Fenerin başındayken başkan ama büyük ihtimalle Ali Şendir.
Futbolcu tüm gücünü oynadığı futboldan aldığı zaman baş edilmesi çok zor ama çok ta keyifli oyuncu haline gelir. Bu her zaman böyle olmaz. Zaman zaman güçlerini başkandan ve yönetimden alan futbolcular çıkar ortaya. O zaman hocada da paramı alayım gerisini boşver mentalitesi başlar. Hiddink böyleydi bizdeyken.
Daha da enteresanı Hiddink'in o zaman başarıya da gereksinimi yoktu. Zaten yakın zamanda başarıları vardı. Korenin başına geçtiğinde ise nerdeyse unutulmak üzereydi. Gerçek teknik direktörlüğünü bir de inanılmaz disiplinleri olan insanlar üzerinde kolaylıkla uyguladı.
Lorant'ın başarısı pek yok ve başarı istiyor. Geniş ve kaliteli kadrosu var. Kimseye pabuç bırakmayacaktır. İyi çalışan Fener Feyenoordu geçer.
Tabi şu muhteşem Danimarkalı sağaçıklarını unutmamak lazım. Gerisi vasat bir takım. Üstelik eğer biraz daha zaman olsaydı on kişilik takıma kupayı da kaybedeceklerdi nerdeyse.
Takımımızın başına geçen tüm kuzeyli teknik adamları hatırla.Hiçbiri önemli bir başarı elde edemedi.Özellikle 3-5-2'ciler.
Bizi hep başarıya koşturanlar ya Balkan,ya Güney Avrupa ya da Latin Amerika'lı hocalardı.Ama tabii ki bu hep böyle olacağını ispatlamaz.Yarın bu tablo tersine dönebilir.
Son olarak sevgili Bilg,tahminin tutmadı,o dönemde başkan Metin Aşık'dı.
Selam ve sevgiler.
Bugünkü başkan bile işe karışıyor. Fenerbahçe başkan açısından eli yüzü düzgün bir tek Güven Sazak ile tanıştı. Geri kalanı hemen hemen hep çapulcu. Bu başkan da dahil. Açıkcası Galatasay ile Beşiktaş başkanlarının kalitesine imreniyorum.
Gelelim lig öncesi değerlendirmelere. Bu sefer üç takıma da bakmak istiyorum.
Önce Fenerbahçe.
Kale muhteşem ellerde. Nerdeyse her maça beraberlik garanti başlıyoruz. Ancak savunma berbat. Bana en az güven veren Ümit Özat. Çok iyi işler yapıyor ancak her maç kesinkes bir veya iki berbat pozisyon hatası yapıyor. Ayrıca hava hakimiyeti de zayıf. Diğer savunma oyuncularını koordine etmesi gerekirken kendisi hata yapıyor. Fatih bu hattın nerdeyse sigortası. Hiç hata yapmadığı gibi başkalarının hatalarını da gideriyor. Yani sağ taraf emin ellerde. Sol taraf ise fecaat. Cem Karaca ilaç olamayacak. Abdullah zaten iki üç sezondur tek yön çalışıyor. Bu taraftan gelecek takımlar facia yaratır.
Orta saha geçen yıla göre daha derli toplu. En azından Lazetiç dağınığı yok. Johnson ve Ögün görev adamı olurken Ortega, Revivo ve Hakan Bayraktar hücumu koordine edecekler. Hakan belirli ölçüde savunmaya da yardımcı olacak.
İleri ise Serhat ile Washington'a emanet. Bu orta saha ile çok gol atarlar.
Fener geçen seneden kesinkes daha iyi. Ancak ideal değil. Üstelik teknik direktör açısından da en şanslı takım değil.
Geçelim Galatasaray'a. Kalelerinde Rüştü kadar olmasa bile iyi bir kaleci var. Üstelik Mondragon Rüştü gibi yalnız da değil. Kerem de iyi kaleci.
Üçlü savunma oynayacaklar. Sağda Emre, ortada Bülent solda Sarr garanti. Orta beşli için bence Berkant, Ergün, Felipe, Batista, Ümit Davala şanslı. Suat, Cihan ve Ayhan zorlarlar. Duro ne menem pek anlayamadım. İnanılmaz bir orta saha zenginlikleri var. Yok yok bu takımda.
İleri ikili o kadar iyi değil. En iyi seçim Hasan Şaş, Baliç olabilir. Ancak baliç sorunlu oyuncu tipi. Kısa sürede olay çıkartır. O zaman Ümit Karan devreye girer ki ben çok klas bulmuyorum. Arif yarım devre şans bulacak artık. Pinto ne iştir gene pek anlayamadım. Bir de Murat var İstanbulspordan gelen.
Yahu Fatihin işi zor ancak bence teknik direktör fazlalığı da var bu takımın. Çıkacak takımdan çok yedek kulubesine bile girmeyenler zorluk çıkartacak ona. Maalesef bu kadro ile sanırım bu sene de şampiyonluğu götürecekler.
Beşiktaş enteresan. En iyi transferi onlar yaptı, ancak en yanlış transferi de onlar yaptı. İleri ikilileri zaten oldukça kaliteli (İlhan - Ahmet Dursun) iken tuttular buraya Nouma, Pancu, Raduyu aldılar. Bir de müthiş bir yetenek olan Ali Cansuna da dikkat. Hangisini oynatmasalar sorun olur. Ya yarım devrelik futbolcular yaratacaklar ya kavga çıkacak.
Orta saha bir felaket. Türkiyenin en işe yaramaz futbolcusu Sergene güveniyorlarsa çok şaşarlar. Burada yükü Tümer ve Tayfur çekecek ve birazda Yasin yardımcı olacak. Diğerleri ise Zafer, Bayram, İbrahim. Bence başarısızlık bu bölgeden kaynaklanacak.
Kalecileri Cordoba çok iyi. Savunma da güzel.Khletsov, Ronaldo, Ali Eren, Tolga, Ahmet kaliteli.
Bence Beşiktaşın sorunu helva hazırlanmasında olacak. Burada da Lucescunun tecrübesi iyi.
Maçlar kağıt üzerinde oynansaydı;
1. Galatasaray
2. Beşiktaş
3. Fenerbahçe
.
.
.
9. Trabzonspor
olurdu. Artık Trabzonu büyük takım diye adlandırmazsak hiç olmazsa diğer takımlara ayıp olmaz.
yahu sevgili bilg amma da yaptın!!
Bir kere gassaray ın fatih terimle klasikleşen tertibi 4-4-2..Asla 3-5-2 değil.Onu bizim köylü lorant savunuyor.dünyada tek başına hemde!!
kimse oynamıyor artık 3-5-2.
Gelelim kağıt üstüne.wallahi pes.
gökmen özdanakı fatoş altaylı da geçtin.
Kağıdın üstündede altındada kenarındada açık arayla fenerbahçe kadrosunun yanına kimse yaklaşamaz bile!
tetikçi tehdit direktörleri de bir şey yapamaz!
beşiktaş bizi zorlar okadar!
Gaziantep,kocaeli ankaragücü trabzonspor gibi anadolunun güçlü takımları bu 3 lüyü zorlayamaz tabiiki.
Önce feyenordu bir eleyelim gerisi kolay!
EN BÜYÜK FENERBAHÇE
GERİSİ HİKAYE
Bu fenerbahçeyi görünce aklıma yıllar öncesinde 103 rekor gollae şampiyon olduğumuz sezon aklıma eldi. Hislerime güvenirim bu fener çok farklı. bu yıl ilginç bir havası var. lig şampiyonluğunu değil şampiyonlar liginde nereye geleceğimizi hesaplamaya çalışıyorum ama zorlanıyorum. sanırım avrupa üçüncüsü yada şampiyonu oluruz. ligede ise ulusoy sadece federasyon başkanlığını yaparsa rahat şampiyon oluruz. aksi takdirde biraz zorlanırız.
Ancak Galatasaray konusunda ben haklıyım sevgili hegel. Elindeki kadro Terimi 3-5-2 gibi birşeyler oynatacak. Bu orta saha zenginliğine ne neden olurdu yoksa? Üstelik hepsini de saymadım. Daha birçok oyuncuları var rahat rahat her takımda ilk onbire girecek ama kadroda bile yer bulamayacaklar. Örneğin altyapıdan yetiştirdikleri Faruk. Ayrıca Hasan Şaş da orta saha oyuncusu olarak tercih edilip ileri ikili Arif, Serkan, Pintu, Ümit Karan, Murat gibi oyunculardan kurulabilir. Yapar mı yapmaz mı bilemem ama Şenol Güneşleşip tek forvete de dönebilir Terim.
Terimin bence herkesten farklı olmasını sağlayan prensibi ''herkes bana önlem alsın'' mantığı. Bunu da rakibi boğarak yapıyor. Korkan fark yiyor, korkmayıp hücumu da düşünen bazen Bursanın yaptığı gibi fark da atıyor. Sorun korkanın korkmayandan çok daha fazla olması.
İşin boktan tarafı Lorant da Lucescu da korkabilir.
Sadece ilk onbir olarak düşündüğüm kadroya baktım ilk yazımda. Bir de genel bakalım Fenerbahçeye.
Rüştüden bahsetmeye gerek yok. Yedeklerine bakalım. Oğuz çelimsiz ve fizik olarak yetersiz. Çizgide iyi ancak birinci lig kalitesinde kaleci değil. Volkan bana çok ümit vermişti ancak kaleciler belirli bir süre acemilik devresi yaşarlar. Volkan da umarım bunu yaşıyordur. Her maçta Rüştü oynarsa sorun yok da ya sakatlanırsa...
Geride Fatih mükemmel, Mustafa Doğan standardı olan bir futbolcu ancak bence Fener futbolcusu değil. Ümit Özat sezgisi çok kuvvetli ancak hataya açık bir futbolcu. Mirkoviç sanırım sol kulvara itilecek. Abdullah her zamanki gibi. Muhtemelen bizi fıtık edecek. Cem Karaca iyi başladı ancak sonu gelmedi. Umarım düzelir yoksa sol tarafımız kötü sinyaller veriyor. Bu savunmanın genel notu zar zor 6 civarında. Kesinlikle hem Galatasaraydan hem Beşiktaştan kötü.
Orta beşli herhalde Hakan Bayraktar, Ogün, Johnson, Ortega ve Revivo olarak oluşur. Bence kalite olarak her takımdan üstün bir orta saha ancak acaba yeteri kadar koşarlar mı? Bir de bu orta sahayı zorlayacak oyunculara bakalım. İlk yedek Ceyhun. Çok sıkışan bir oyunda dışarıdan şut çekmekten başka hiçbir halta yaramayan bir nafile oyuncu bence. Hem beyinsiz hem bencil. Ali Güneş sadece vazife adamı. Burada esas sürpriz Tuncay olacak ve bence Hakan Bayraktarı takımdan dışarı itecek. Yusuf iyi yedek olacak. Bir iyi harekete üç kötü hareket ortalamalı bir oyuncu o da. Ali Akdeniz ne ise ancak o olur. Bu orta saha en az 8 alır. Beşiktaştan çok daha iyi, Galatasaraydan da koşarsa daha iyi.
Gelelim forvete. Serhat banko. Şenol Güneşin onu milli takım 23 ü içine almaması beyinsizliğini kanıtlamaya yeter de artar bile. Yanına bence iyi bir Rapaiç yakışır da ara ki bulasın. Bir maç iyi beş maç kötü. Washington bana pek futbolcu gibi gelmiyor ama gene de Türkiye liglerinde o cüsse ile gol atar. Anderson bile atmıyor muydu? Oktayı unutun. Onun futbolculuğu bile kalmamış. Semih çok daha iyi ondan. Forvet de gördüğünüz gibi çok ahım şahım değil. Yani kesinlikle Beşiktaş forvetinden kötü ancak Galatasaray forvetine eşit. Hadi biz 7 verelim.
Fenerin ortalaması gördüğünüz gibi 7 civarına oturuyor. Bu da bir takımı üst sıralara oynatır ancak şampiyon yapmaz.
Artık futbol bir bütün(takım) halinde oynandığından böyle parçalara bölerek not vermek doğru değil.
Takımı öyle bir sistemle oynatırsın ki tek başına hiçbir şey yapamayan 4 adam yan yana dünyanın en sağlam defansını oluşturabilir.
Veya tek başlarına hiç bir yeteneği yokmuş gibi gözüken 10 kişi(kaleciyi ayrı tutuyorum) öyle bir taktikle oynatılır ki her biri sistem içi yıldız olur ve dünyanın en iyi takımı orataya çıkabilir.
Bunun benzer bir örneğini yıllar önce Tranzonspor'da yaşamıştık.Danimarkalı bir liberoları vardı sanırım.Adam yetersiz bulundu ve satılığa çıkarıldı.Ama aradan bir ay geçmedi ki Danimarka milli takımı Avrupa şampiyonu oldu ve o oyuncuları da takımın en iyilerinden biriydi.
Buna karşılık tersi de olabilir.Dünyanın en yetenekli oyuncularını biraraya getirisin.Ama onların karakterine ters bir sistemde takımı oynatmaya kalkarsın ve o takım bireysel düzeyde 10 alırken,takım düzeyinde 2 alabilir.
Uzun lafın kısası burada bütün iş Lorant'a düşüyor.
Takıma aşılayacağı sistem,strateji ve taktikler neler olacak?
Takıma yükleyeceği fizik ve moral kondisyon ne seviyede olacak?
Takımı bilimsel antremanlarla sakatlıklardan ne oranda korumayı başaracak?(bu sezon her takımda çok sakatlıklar olabilir)
Yoksa ben bireysel düzeyde takımın dünyanın en iyilerinden biri olduğuna inanıyorum.
Selam ve sevgiler.
Ancak ben bile dikkat ettiysen bloklara puan verdim adamlara değil.
Sonuçta bu blokların birlikteliği takım oyununu sağlar ve benim orada bir sıkıntım yok. Yani bağları yapacak futbolcular açısından Fenerbahçe ve Galatasay son derece iyiler. Hatta Fener bu açıdan daha bile iyi. İşte nedenleri;
Defans ile orta saha alış verişinde Ümit Özat da Fatih Akyel de Bülent ve Emreden daha iyiler. Beşiktaşta Ronaldo iyi diğerleri kötü (tabii şu yeni Brezilyalılarını bilmiyorum) Orta sahada Johnson ve Ogünün defansa katkıları son derece iyi, ofansa katkıları da fena sayılmaz. Hakan bazen iyi bazen vasat. Revivo bir miktar savunma yapmaya başlamış. Ortega konusunda açıkcası fikrim yok. Ancak bu beşlinin hele hele Revivo ve Orteganın ofansa katkısı mükemmel.
Dolayısı ile hatlar arasında bir sıkıntı yok. Sıkıntı o hattın kendi içerisinde. Yani defans özellikle sol taraf hata yapacak. Onlar hata yapınca Ümit yerini kaybedecek.
Geçen sene aynı şey Galatasaray için geçerliydi. Victoria banko oynuyordu ve sol taraf yol geçen hanına dönmüştü ama kimse o tarafın üzerine oynamadı. Bu yıl Fatih hatayı gördü Victoria yedek bile olamıyor.
Önce bir noktayı atlamışım onu söyleyeyim. Fenerin soluna İsmail Güldüren alınmıştı ancak ben onu unutmuşum. Sanırım çare olacak. Sevindim şimdi durup dururken.
Beşiktaş beni kanıtladı. Orta saha yoksa defans felaket ile karşı karşıya kalır. Bir de daha tam anlaşamama olayı var. Zamanla çözülür ancak bence orta sahalarına en az Tümer klasında bir takviye şart.
Bu arada bu Ali Cansuna bayılıyorum yahu. Sanki yeni bir santrfor kazanıyoruz gibi geliyor bana.
Gelelim Galatasaraya. Hegel şişti. 3-5-2 oynadılar. Bu sefer Sarr sağda oynadı. En azından ben ikinci yarısını izledim o arada sağda oynadı. Ben başarılı bulmadım. Solda daha iyiydi. Kalanı tanıdık bildik Galatasaray. Rakibi bunaltmaya çalışıyor ama en az iki üç eksik adam var. Mesela Baliç bu işin adamı değil. Hacı da değil ki Fatih ona razı olsun. Bence ilk kesilecek adam.
Kanat topları çok tehlikeli. kızılyıldız maçı bu eksikliği çok açık bir şekilde ortaya koydu. Kanatlardan yapılan ortalarda defansımız şaşırıp kalıyo. kim ne yapacağını nerde duracağını bilmiyor. ya kanatlardan orta yapılmasını engelleyecek taktikler geliştirilmeli yada ortaları karşılayacak iyi bir kademe anlayışı.
Bu yıl defansa çok problemler yaşayacağız gibi. Tek şansımız bu eksikliği gidermek için 90 dk. tempolu hucum futbolu oynamamız gerekir ki buna da henüz hazır değiliz.
Bir ara Fatihi oyunda bulamaz oldum. Bir sağda bir solda. Ümit solbekin yerini kaybetmesinden dolayı iki üç defa korner köşesinde adam bastı.
Oğuz aynı dediğim gibi. Kale çizgisinde süper, yan topta civciv. Fenerin kalesine bırakın yedek olmayı kaleci çalıştırıcısı bile olamaz.
Bu takımla 3 lü savunma oynayacaksan adamların görev bilincinde olacak. Üstelik yetenekli olacak. Üçüde. Biri biraz eksik de olsa olur dedin mi şişersin.
Bakalım kimler bu üçlü savunma : Fatih Akyel, Ümit Özat, Mustafa Doğan. Siz yüzde yüz güvenir misiniz bu savunmaya? Hadi yer hakimiyeti oldukça yüksek diyelim peki hava hakimiyeti ne olacak? Zaten iki gol de yandan ve havadan geldi. Üstelik o kadar iyi kaleci olmasına rağmen Rüştü de yan toplarda mükemmel değil. O zaman orta sahanın iki adamı yani Ogün ve Johnson hava toplarında esas kurtarıcı hale geliyorlar. Hadi Johnson şimendifer ciğerli ama Ogün düşüyor oyundan. En kötüsü benzer kapasite ve kalitede oyuncun da yok Ogünün yerine.
Fener bu takımı ile modern bir takım olamaz. Çok gol atar, keyif verir, ama modern bir takım olamaz.
hahahahahaaaaaaaaaa
sevgili bilgi evet anonim bir fenerbahçeli..
ben yazdım sonra unuttuğum niki yazmaya tekrardan gerek duymadım.
dediğinb gibi oldukça anonim di
Ama bence sen tahmin etmişsindir.
Bu arada mizah forumundaki fıkraların çok iyi.
Bayağı iyi malzeme yaptı bana.Millet kırıldı.
thanks
Gerçi daha çok var da heves kalmadı eskisi gibi. Neyse belki birgün yeniden heves gelir.
Ama Fener konusunda ciddiyim. Bana ümit vermiyor takım. Hep hazırlık maçı oynayacak değiliz ve en kuvvetli hattımız olan orta saha bile yeterli değil. En az bir tane daha Johnson benzeri yük taşayacak adam lazım. Beşiktaş hatasını görü ve Amaral mıydı ne halttı o adamı aldı. Cimbom ileri ikilideki zaafını görüyor ve oraya adam arıyor. Fatih dörtlü savunma yapamayacaklarını görüp üçlüye döndü. Herkes hatasını gerçekcilik ile görüyor ve önlem alıyor biz hiçbirşey görmüyoruz.
Bak bizim hatalarımız neler şimdiden söyleyeyim. 3-5-2 oynayacaksak ki hocanın niyeti o geri üçlü hatasız olmalı ancak havadan zaafiyetleri var. Sol taraf yeteri kadar iyi değil. Hadi beş kişilik orta saha biraz güçsüzlüğü idare eder diyelim bu sefer de hızlı hücuma sadece Serhat ile kalkabiliyoruz. Washington gelene kadar aylar geçer. Bu durumda bize ya sürekli baskı ile rakibi kendi sahasına hapsedip üstün yetenekler ile fırsat bulmak ya da duran toplar kalıyor. Eh rakiplerin de elleri armut toplamıyor. Bu yöntemi en az beş takıma uygulayamazsın ligde.
4-4-2 oynayacak ise biraz daha avantajlı oluruz. En azından sol taraf sorunumuz çözülür. Havadan ise gene tehlikedeyiz.
Bence bu takıma derhal Uche'nin ilk alındığı zamanlardaki haline benzer bir savunmacı şart. O olursa orta sahada savaşcı birine gerek kalmayabilir. Aslında Washington da deplasman oyuncusu değil ve yedeği de yok.
Ne derseniz deyin ben Fenerin helva yapacak uygun ölçekte malzemelere sahip olduğuna inanmıyorum.
Bakın şu bir çözüm olabilir. Sol tarafı İsmail Güldüren halleder diye düşünürsek savunmanın ortasına Ogünü çekebiliriz. Ogünden boşalan yere de Ümit Özat'ı monte edebiliriz. Teknik olarak becerir.
Bir tek şartla. Mücadele etmeyi öğreteceksin. İşte onu becerebilir mi?
4-4-2 konusunda sana katılıyorum.Kesinlikle yenilmez bir armada olur bu takım bu düzenle.Çünkü bu stile çok uygun bir kadro yapısı var.^-5-2 ilede türkiye şartlarında bizi hiçbir takım zorlayamaz.Fenerbahçe iki takım çıkarır bu kadroyla.Ancak defansa yönelik ortasaha ve sağ kanat konusunda eksiğimiz olduğu doğru.Bir de o eksikleri kapatsak.O zaman ahir zaman cenneti feneri falan olur.
ortega washi serhat revivo.
Sen böyle bir 4 lü gördünmü türkiyede.
bir de rap rap var fırsat verilse ortalığı dağıtacak.
ilk maç trabzon.
seyret ve gör
Yalnız beni korkutan geçen yıl Beşiktaş'ın başına gelenin bizim başımıza gelmesi.
Şu Alman teknik adamlarda özel bir 3-5-2 sevgisi var.Ne yapıp edip bu sisteme takımı oturtmaya çalışıyorlar.
Geçen yıl bir ara zorunluluktan,Daum 4-4-2'ye döndü.Ve birdenbire Beşiktaş inanılmaz bir seri yakaladı.Ama işler biraz iyi gitmeye başladı mı yine 3-5-2'ye dönüldü ve yine hüsran başladı.
Aynı şey bizim takımın başına da 2 kez(sezon) geldi.
Baştan 3-5-2 ile başlanıyor.Sonra bakılıyor bu sistem takıma uymuyor 4-4-2'ye dönülüyor.Sonra seri galibiyetler gelmeye başlayınca yine 3-5-2 'ye dönülüyor....Yine peşpeşe hüsranlar yaşanıyor.
İşte beni korkutan yine bu kısır döngünün Lorant tarafından yaratılma ihtimali.
Selam ve sevgiler.
Benim gençliğimde bile bu futbol demode olmuştu çoktan.
Faul atışlarında 2 dakika, taç atışlarında 3 dakika geçirecekseniz zaten kendinize güvenmiyorsunuz demektir.
Fenerbahçe futbolcusunun kafasına biz büyük takımız imajını yerleştirebilecek bir hoca bulmak zorunda. Lorant küme düşmemeye oynatacak bir teknik direktör formasyonunda.
Bu takım es kaza şampiyon olursa en çok ben üzüleceğim. Öyle bir şanssızlık bize modern futbol takımı olma yolunu tamamen kapar. Umarım şampiyonlar liginden de elenirler. Böyle bir takımın taraftarı olmaktan utanıyorum.