<< Previous Topic | Next Topic >>Обратно  

Вторият подарък

September 27 2001 at 4:07 PM

Ето го:

Часовниче

Тишината избухна,
светлина изпи мрака,
дочуха се шумове
и то затиктака…

(удари 1) Отварям очи леко,
(удари 2) на ум проговарям,
(удари 3) не пълзя, а летя,
(удари 4) кръга разширявам,
(удари 5) пресявам лъжите,
(удари 6) любов опознавам,
(удари 7) вяра крепи ме,
(удари 8) пълни шепи раздавам,
(удари 9) боде ме реалност,
(удари 10) мъдрост гърлото стиска,
(удари 11) отпускам си тялото,
(удари 12) да спя ми се иска…

Отново е тихо
и всичко замряло,
потъва във мрака,
часовниче спряло…

Скитник

П.П. То било голям кеф да си автор

Respond to this message   
AuthorReply

И много по-убедително!

September 27 2001, 10:24 PM 

Заровени във временните боклуци, рядко виждаме вечните ценности.

В Дира НЯКОИ даже ми се скараха, защо някои ДРУГИ се изживявали като АВТОРИ! Тези НЯКОИ били БОГАТИ хора, за разлика от ДРУГИТЕ - все бедни, пък НЯКОИте не знаят колко те самите са бедни.

Я да раздуя: значи да си автор, означава някаква отговорност, поне пред себе си, и някаква смелост, поне пред читателите.

Не признавам никаква литературна критика за определяща. Сега ще откривам специална рубрика за най-младите. Да ги зяпаме отстрани и да им завиждаме, колко е непознат и готин светът, в който ние, опитните, виделите, се измъчваме.

Специални благодарности както за теб, така и за всеки друг откривател.

Zzloba

Respond to this message   
Другият

Защо?

September 28 2001, 1:59 AM 

Ззлоба, много пъти съм виждал да ти задават въпроса защо не публикуваш. И аз искам да те попитам същото. Да оставим настрана парите. Знаеш ли колко много хора ще се радват, като те четат?! Създавайки тази страница, ти пак публикуваш, но не е същото... Четох някъде, че около 400 000 потребители на и-нет имало в Б-я. Колко от тях посещават дира и колко Политика? Да не говорим, че още по-малко отварят профила на събеседника. Твоите неща (слаб съм в материята и не знам как да ги нарека) заслужават да бъдат видяни от повече хора. А и хората ни заслужават да ги видят, стигат им патилата. Малко повече усмивки на никого няма да навредят.
Въпреки, че са ти задавали този въпрос много пъти, не съм видял да отговаряш. Кажи поне защо не отговаряш. Да не би "Политика" да е някакъв тест?

Бъди здрав!

Respond to this message   

НЯКОИ са големи репи

September 28 2001, 9:36 AM 

И в това политиката няма нищо общо. Природата е тази, която дава или отнема. Големият въпрос е (ама само по-дъртите го знаем) - ще задържиш ли даденото и ще си набавиш ли отнетото. НЯКОИ бързат да се освободят от всичко и да трупат само парични активи (е, и ние обичаме парите, но не сме фанатици).

Идеята ти за клуба на младите е направо супер. Няма да мога да присъствам там физически, но духовно ще съм вечно с тях.

Благодаря и за отзива. Доколкото разбирам от коментара ти - подаръкът е приет. Ще изцедиме в бъдеще още нещо от онова кътче някъде из тялото, останало неповредено от политика и ежедневие...

Respond to this message   
Current Topic - Вторият подарък
  << Previous Topic | Next Topic >>Обратно  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement