Здрасти, аз съм, Железен.
Не знам как ви се стори темата за старостта. На мен специално ми е като нещо висящо над главата, хвърлящо сянка отгоре ми, но в което не вярвам, докато не го преживея.
И не само заради това. Опитах да разкажа за старостта като Рей Бредбъри или като Г.Г.Маркес. Но май не успях.
Както и да е. Петък вечер е, две бири, пълен корем и вече мисля философски, защото през седмицата, върху бесния ритъм ми е трудно да мисля за много неща.
Не ги плюя старците. Може би и те самите не се усещат променени и различни, точно така, както и сега не се чувствам различен отпреди 15 години. Но веднага чувствам разликата, когато се събера с онези "връстници", които са точно с 15 години назад от сегашното ми аз.
Нещо в този смисъл - аз сам се разбрах. За вас - не знам.
Tova mi e 1-voto u4astie tuk i mnogo mi e strahotno v tova otnoshenie. Nqma da pisha mnogo po temata.
Kritikata mi e slednata: milo momi4e, pishi pove4e eseta!
I edna li4na zabelejka: ot nas myjete se iska da vi priemame ravnostojno, a za6o vie sami ne se priemate?
Samo da ne islizame s dumite za slab i silen pol, 4e tuk Tzvetelina vodi klasatziqta po izdynki!
I o6e ne6o. Podarqvam ti i edin buket rozi s misylta gor4iva, 4e jenata ne pomni onzi, koito tzvetq i podarqva, a kojto vse tova zabravq da napravi!
----/---@
p.s.
E-maila go nqma, za6oto tazi informatziq sym q zamryzil samo za priqteli, na koito da go davam li4no!
Иска ми се дака нещо и за онази част от българските мъже, които представляват 99% от това съсловие.
Българският мъж е дотолкова комплексиран и неуверен в себе си, че се е превърнал в пасивно бижу на съвременните жени. Българският мъж го е страх от умната и властна жена. Тя го кара да се съмнява в собствените си сили. Тя го превъзхожда във всяка една сфера и довчерашния двоен стандарт за жените е станал вече патент на мъжете. Тя е винаги голям психолог и вижда това, което за останалите е скрито, а него го е страх от предизвикателствата, които тя му отправя и това, че трябва винаги да е нащрек в собствената си пещера.
Затова предпочита да си вдига изкуствено самочувствието с леснодостъпни победи, които дори и не могат да се нарекат такива, защото в началото се знае, че ние винаги държим на думата си.
Но тук оставям една бележка на Zzlobi, която е свързана с мъжката му солидарност спрямо колегата си и не дава на Цветелина да му разкаже играта на собствен терен и полигон!
И на двамата ще ви трябва нещо повече от ракетите СС-23, за да спечелите някоя случайна битка!