Zavaru6 predi dve godini i kandidatsvah vednaga sled tova. Ne se spravih nito mnogo dobre nito kriti4no zle. V kraq nakrai6tata s 3,15 na izpit po literatuta v UNSS me vzeha ikonomika na saob6teniqta ( drugata altrnativa be6e balgarska fiologiq v sofiiskiq ). V na4aloto bqh neveroqtno 6tasliv za6toto sam minal mejdu kaprite i sam uspql da vlqza ne6to ne tolkova lo6o. No kakto se kazva v edno klasi4esko stihotvorenie " ne porasi me qbalkov cvqt " ami zapo4naha bezkraini maki i problemi. Vsi4ko si vsimah po4ti bez mnogo ptobremi no toq viz6a matematika i ikonomikata ptosto mi sasipaha v jivota v bukvalniq smisal na dumata. Za da se opitam gore dolu da presazdam ma4eniqta si 6te vi razkriq 4e cql jivot v u4ili6te sam se 4udil samo kak da omilostivq u4itelkite da me pusnat s 3-ka po matematika v sledva6tiq srok. I izvendaj mi servirat taq viz6a matematika i bukvalno oppadam v "MATRICAtA". Rezultata v kraq na 1-vi kurs be6e 6 po4ti bezproblemno vseti izpita i 4 dvoiki po matematika 1 i 2 , mikro i makro. Naloji mi se da prekasna za edna godina a sega idva i novata sesiq a az se vziram v tiq u4ebnici po matematika i ikonomika i imam 4uvstvoto 4e sa napisani na kitaiski. Makar 4e polagam dosta usiliq rezultata nakraq e vinagi edin i sa6t , prez poslednata godina - dve jivota mi se prevarna v ad. Ujasno sam ubezsar4en i nqmam nikakva ideq kak 6te se vzema matematikata i makroto prez zimnata sesiq (ako ne go napravq ve4e nqma da bada student). Kakvo li ne opitvah no prosto taq matematika i ikonomika sa bukvalno "nenau4aemi". Kasa mi se sarceto kato gledam kak kolegite s polovinata na moite usiliq ispqvat bez problem da se spravqt s tqh saqka6 kato na 6ega (makar 4e po moq li4no mnenie pove4eto ot tqh sa pove4e ot elementarni i ograni4eni hora). Naposledak si mislq 4e moje bi trqbva da napravqt nqkakva popravka za da ne moje takiva matemti4eski invalidi kato men da polu4avat naprazni nadejdi po otno6enie na vis6e obrazovanie v oblasta na matemati4eskite nauki.
Razkazavm vi tazi ujasna istoriq za6toto naistina imam nujda da spodelq s nqkoi v kakav neponosim ad se prevarna jivota mi prez poslednite dve godini ve4e ne moga da zaspq ve4er , presledvan ot problemite a kolkoto pove4e minava vremeto i idva mesec qnuari , tolkova pove4e mi se iska da si teglq kur6ima. Mojebi poslednoto vi zvu4i mnogo kraino no tova e samata istina.
Ako nqkoi ima nqkakvva ideq kak moga da se izmakna ot zadanenata uliva v koqto sam popadnal po nqkakv na4im molq neka me svetne.
Predi dve godini tvardo vqrvah 4e "nqma nevazmojni ne6ta" i 4e 4ove6kata volq i vazmojnosti sa bezgrani4ni stiga nasitina da jelae ne6to no uvi sega sam na savsem razli4no mnenie. Moje bi nai trudnoto ne6to e da izbere6 pravilnata posoka, kogato se namira6 na krastopat, za6otot kogato izbere6 gre6niq pat riskuva6 da zagubi6 nai cenoto - vqrata v sebe si i v sobstvenite si vazmojnosti. Ako nqkoi isaka da spodeli ne6to otnosno gorenapisanoto 6te mi bade izklu4itelno priqtno da go 4uq - vse pak mojebi jivota ne e tolkova tamno 4eren kolkoto mi se struva prez poslednite godini .
E kakvo o4akva6 da ti kajem, 4ove4e?! :) S u4ene stava. Pri Spasov li si po mikro i makro? :) Na men mi vze du6icata toq 4ovek, oba4e go uvajavam adski mnogo. :)
Otgowarqm ti, zashtoto sum izpadala w absolutno sushtata situaciq, zawyrshih taq godina ikonomika w sofiiskiq..i az kato teb mrazq matematikata, pri nas imashe okolo 928469164 predmeta s matematicheska nasochenost..wsichko ostanalo wzimah bez problem, no tezi s matematikata me kusaha kato luda. dobre, che uspqh da prepisha po neshto na edin dwa..no ostanalite ..jiwa muka. ta kakwo naprawih..wzeh uchebnicite, wzeh..lelia mi, koqto e matematik..wzeh si zdraweto w produljenie na mesec i..nakraq wzeh izpitite, ne mojeh da spq predi towa, taka se izmuchwah, che shte wzemat da me izkluchat..ili puk che izostawam ot kursa i shte mi e po-trudno s drugite grupi da se qwqwam, abe adski gadno, obache kogato si wzeh nakraq i durjawniq ..eii nqma takowa shtastie. zatowa ne gubi wreme w pisane, a sqdai i si misli za momenta, w koito shte gi wzemesh tiq skapani izpiti i kak oblekchen shte se chuwstwash. uspeh!
Аз сом студентка порва година и очаквам с мен да се случи същото! Докато доцентката преподава своята лекция, аз просто просто преписвам някакви си символи от дъската, а моите колеги разбират всичко! Никога не съм се чувствала толкова тъпа! и съответно тръгнах на частни уроци!!
abe ia vzemi se stegni...pomoli niakoi priatel..poznat...da ti pomogne s u4eneto...koito razbira ne6tata...i mnogo lesno 6te stane...az 1ta si matematika ia vzeh s u4ene ot niakolko no6ti...i za teb tova e vazmojno stiga da ti pokaje niakoi dobronameren...pravilnia na4in... :) uspeh!!!
Е ми то като гледам колко неграмотно си го написал....а и като не разбираш математика защо изобщо си записал да учиш икономика?! Или очакващ, че като си студент някой е длъжен да ти подарява изпитите?