Anonymous (no login) from IP address 66.31.116.125
Bu iletimi ilk defa Ateizm ve Din forumunda yayinladim. Sonra Tavanarasina naklettim. Simdi de din forumuna yamiyorum. Bazi dindar muslumanlarimizi ilgilendirir diye dusunuyorum.. Onlarda kiskanclik duygulari uyandirabilir gibi geliyor bana..
------------------------------------------------------
Kur'an ve Muhammed hakkinda uzun suredir yaziyorum ve yazilanlari okuyorum.. Islam ve Muhammed'le ilgili sayisiz tartismalara girdim, kufurler savurdum ve (ehemmmm) yedim.... Seytan ayetlerini acikladim, muslumanligin putperestligin devami oldugu iddialarimi kanitladim ve diger sayisiz cilginliklar yaptim.. Ama hic birinde su anda yapacagim son derece curetkarane bir iddiadaki kadar ileri gittigimi hatirlamiyorum.. Ama bence bu okuyacaginiz iddia cok mantikli..
Efendim.. En azindan bazi ateistlere ve Kur'ani Ingilizceye ceviren N.J. Dawood'a gore Muhammed daha genc yaslarindan itibaren, Araplarin cok tanrili sistemine sempati gostermiyor ve tek tanrili dinleri cekici buluyormus.. Yahudilik ve Hristiyanlik hakkinda epeyi bilgi sahibi olmusmus. Onlari bayagi kiskaniyormus.. Sonra kendi halkinin ilkelligini dusunuyor ve bu soruna bir cozum getirmenin gerekli olduguna inaniyormus.. Ama nasil bir cozum? Araplar yuzlerce puta tapiyorlar. Putlarin anasi Allah. Digerleri de var.. Onlara Allah'in kizlari deniyor.
Muhammed butun bu sacmaliklari cok iyi biliyordu. Hic bir Arap putuna inanmadigi gibi, Yahudi ve Hristiyan Tanri'larina da inanmiyordu. Kafasi cok calisan bir insandi Muhammed. Muthis akilli biri idi.. Bu dunyanin bir Tanri'nin eseri olmadigini, Tanri kavraminin yanlis bir dusunce oldugunu cok iyi biliyordu. Ayrica insanlari ikna etmenin ve egitmenin de mumkun olabilecegini ogrenmisti. Arap'larin tek bir Tanri'ya tapmalarini nasil saglayabilirdi? Evet, bunu basarmaliydi. Arap ve Kureysli olduguna utaniyordu. Tek Tanri kavrami cok daha mantikli ve durust idi.. Birden fazla tanri soz konusu olunca kimin, hangisine, ne zaman ve nasil dua edecegi hep karisiyordu.. Bu sorunu basite indirmenin zamani gelmiste gecmisti bile.. Bu isi basarmaliydi.. Ve basardi da.
Hz.Muhammed yeryuzune ayak basan gercek anlamda ilk ateist idi.. Tanri'nin veya Tanri'larin olmadigini, dinlerin yalan bir somuru duzeni oldugunu, bu somuru duzeninden kendisinin ve Kureys'lilerin yararlanabilecegini, adini ve ununu kolaylikla yayabilecegini idrak etmisti.. Hem bu arada Kureyslileri belki de islah bile edebilir, onlara daha insanca davranmayi ogretebilirdi.. Tanri gercekten yoksa ve putlar sacma bir tas parcasindan baska bir sey degillerse, kimden ve neden korkacakti ki...
Once kendini saygin ve guvenilir biri olarak kabul ettirdi (burasi cok onemli cunku peygamberligini ilan edince kendisine inanilmasi gerekmekte).. Peygamberligini ilan etti.
Tanri'sini saptadi (cok politik davranarak herkesin sevdigi, saydigi ve bildigi Allah'i secti tanri olarak).
Kitabini yazdi (ummi oldugu iddialarini mahsus etrafa yayarak kitap yazamayacagi izlenimi verdi ki Allah'dan geldigine inansinlar ve Kur'ani bir mucize olarak kabul etsinler. Nitekim, Hz. Muhammed her firsatta Kur'ani mucize olarak gostermistir)...
Muritlerini buldu (kendisine guvenenleri secti)..
Mucadelesini yapti (Baskalarini kendi davasini savunmalari icin olume yolladi) ve Islam'i kabul ettirmek ve yaymak icin elinden geleni esirgemedi..
Cok ilginc olarak Hristiyanlik ve Yahudilik'den bile daha saglam temellere dayanan bir din olusturdu.. "NO-NONSENSE BIR ISLAM DINI"..
Biraz sert bir sey cikti ortaya ama, artik o kadar kusur kadi kizinda bile olurdu..... keh keh keh.. Hristiyanliktaki aptalliklarin hic biri yok Islam'da.. Triniti sacmaligi ve diger uydurmalar o kadar goze batiyor ki.. Hele bebeklerin gunahkar dogmasi insanin midesini bulandiriyor.
Evet, bayanlar baylar.. Sonunda baklayi agzimdan cikardim. Ilk gercek atetist icin sapkami cikariyorum.
SELAMLAR OLSUN SANA Hz.MUHAMMED... ANLADIGIM KADARIYLA SEN DE BIZDENMISSIN!
sevgili hacı senin bu yazıyı iznin olmadan news.anet.net.tr ye kopyaladım kusura bakmazsın dimi gelen cevaplar aşağıda
------------------------------------------------------
Subject:
Ynt: HZ. MUHAMMED NEDEN ILK GERCEK ATEISTTIR?
Date:
Sun, 4 Nov 2001 11:39:59 +0200
From:
"Marc Smiths" <marcsmiths@yahoo.com>
Newsgroups:
insan.felsefe
References:
1
ya gerçekten cem yılmazı bile izlerken bu kadar
gülmemiştim.:))))))))puahahahah
Subject:
Re: HZ. MUHAMMED NEDEN ILK GERCEK ATEISTTIR?
Date:
Sun, 4 Nov 2001 11:43:15 +0200
From:
"Ozgur" <ozgurbuber@superposta.com>
Newsgroups:
insan.felsefe
References:
1
SEN KENDİ KAFANDAN İLMİ AÇIKLAMASI OLMAYAN BİRŞEYLER UYDURMUŞSUN EMİNİM Kİ
KURANIN BİR DEFA MEALİNİ OKUMAMIŞSINDIR. SEN UYDURMAYI HUY EDİNDİĞİN İÇİN
HERKESİN BİRŞEYLER UYDURDUĞUNU ZANNEDİYORSUN. Hz. Muhammed eski dinleri
yahudilerin ve hristiyanların dinlerini reddetmemiştir. O gerçek yahudilik
ve hristiyanlığa inanıyordu. O günkü ve bugünkü hristiyanlık-yahudilik
peygamberlerinin indirdikleri saf din değildir. İnsanlar tarafından tahrif
edilmiştir. İnsanlar oturup kafalarına göre incil ve tevrat yazmışlardır.
Günümüzde değişik incil ve tevratlar mevcuttur. Ama Kur'an bir tanedir.
bütün kur'anlar birbirinin aynısıdır. Allahtan indirildiği gibi bugüne kadar
muhafaza edilmiştir. İnsanlar tarafından tahribe uğramamıştır.
-------------------------------------------------------
ubject:
Re: HZ. MUHAMMED NEDEN ILK GERCEK ATEISTTIR?
Date:
Sun, 4 Nov 2001 12:30:02 +0200
From:
"Seth" <Seth@Tahoe.com>
Newsgroups:
insan.felsefe
References:
1 , 2
Adam uçmuş.Onu üzmeyin yardım etmeye çalışalım.Sağlığına tekrar kavuşmalı.
Subject:
HZ. MUHAMMED NEDEN ILK GERCEK ATEISTTIR?
Date:
Sat, 03 Nov 2001 22:48:24 +0200
From:
HACI <"HACI"@hacıhoca.net>
Newsgroups:
insan.felsefe
HZ. MUHAMMED ILK GERCEK ANLAMDA ATEIST OLMA NEDENLERI;
Ben Hz. Muhammed'in, gercekten ateist olduguna inaniyorum. Cunku bu
dusuncenin alternatifi O'nun gercek bir peygamber olmasidir. Allah ve
peygamberlere inanmadigim icin, Muhammed'in dunyadaki ilk ateist
oldugunu rahatlikla iddia edebilirim.
Hz. Muhammed'in gercek anlamda ilk ateist oldugunu gosteren deliller
nelerdir....
1. Hz. Muhammed kendi putlarini reddetmistir. Onlarin bir tas
parcasindan baska degerleri olmadigini anlamistir.
2. Muhammed Yahudi Tanri'sina inanmamistir. Oyle bir Tanri olmadigina
emindir.
3. Muhammed Hristiyan Tanrisini da reddetmistir. Isa'nin Tanri'nin oglu
olmasi inancini reddetmistir.
Butun bu inanclari reddederken Muhammed cekinmemistir. En ufak bir
sekilde tereddut etmemistir.
Bu davranis Muhammedin son derece aydin ve ileri goruslu biri oldugunu
gostermektedir. Allah ve Tanri kavramlarindan korksaydi ve onlara
inansaydi, Islam'i baslatamazdi. Kendini putperestlikten bile
kurtaramazdi.
Islam'in ya gercekten Allah'in bir dini olarak inmesi gerekmektedir ki
bence bu absurd bir iddiadir, ya da Muhammed gercek bir ateisttir.
Muhammed durum muhakemesi yapmistir. Allah ve din konusunda un ve para
oldugunu anlamistir. Kendine guvenen ender insanlardan biridir.
Peygamberligini uzun bir zaman icinde planlamistir.
Once kendini sevdirmis ve saydirmis ve Muhammed-ul emin lakabini
kazanmistir. Bu peygamberliginin kabulu icin on sarttir. Sonra harekete
gecerek, planini uygulamistir.
Muthis bir aktordur Muhammed.. Magaraya cekilip, orada Kur'ani yazmaya
ve planini nasil uygulayacagini dusunmeye baslamistir. Okuma yazmasi
vardir....
Eger putlara inansaydi veya Yahudiligin ve Hristiyanligin Tanrisi
olabileceginden kuskulansaydi, Islam'i baslatamazdi. Cesaret bile
edemezdi. Yani din ve Allah konusunda en ufak bir kuskusu olsaydi bu
yaptiklarini yapamazdi.
Ama biliyordu ki, dinler yalandir.. Tanri yoktur. Putlar sacmaliktir..
Allah'da bir puttur zaten.
Oyununu buyuk bir ustalikla oynamis ve Islam'i dunyaya yayabilmistir.
Muhammed gercek bir ateisttir.. Sonradan, kendi yarattigi Islami secmis
ve digerleri gibi musluman olmustur. Cunku Islam kendi eseridir. Cunku
Kureyslilerin kalkinmaya gereksinimi vardir.
Muhammed gorevini basariyla tamamlayan ilk ateisttir..
Hic kuskusuz..
Isin ilginc yani, gorevi icabi ateistlikten uzaklasmasi ve musluman
olmasidir.....
İyide İbrahim peygamberde çok Tarıcı bir toplumda yaşıyordu ama çok Tanrıcı inancı rededecek cesareti kendinde buluyordu o da mı ateistti?
Ayrıca söylediğiniz şeyler bir insanın inancının ne olduğunu göstermezki bir insanın neye inandığını en iyi kendisi bilebilir bu konuda spekülasyon yapmak abes.
Ayrıca Muhammed Peygamber insanları savaşa gönderip onları dışardan izlememiştir savaşlara bizzat katılmıştır.
Sen ateist olabilirsin bu kadar ileri gitmen hiç hoş değildir..
July 5 2009, 8:48 PM
Gerçekten bir kuran oku arkadaşim...Yalnız kaldığında içinde bir kıpırtı olmuyor mu?Söylediklerini kanıtlar mısın kanıtın yok uydurmalar yanar söner biter..ALLAH'ım affedicidir arkadaşım.Af dile.Senin bu düşüncelere ileten nedir?Sevmek dinimizin temelidir din konusunu düşünmeyeceksin fazla..Kalpten sev rabbimi inan arkadaşım sevince kendin bulacaksın..Yüce ALLAHIMIZI görecez inşallah..Hiç bir şey yoktan var olamaz bunu ancak RABBİM YAPAR ve arkadaşım düşünsene biz insanlar yeryüzünde neyi yok edebildik ki demek ki hiç bir şeyi yok edemiyorsak bizimde sonumuz yoklu değil ölüm yok oluş değildir.Bedenimiz bile çürüse bile onu yiye böcekler sayesinde yani yine devam ediyoruz..ne var olmayı saglayabiliriz nede yok olmayı....
Sen ateist olabilirsin bu kadar ileri gitmen hiç hoş değildir..
July 5 2009, 8:49 PM
Gerçekten bir kuran oku arkadaşim...Yalnız kaldığında içinde bir kıpırtı olmuyor mu?Söylediklerini kanıtlar mısın kanıtın yok uydurmalar yanar söner biter..ALLAH'ım affedicidir arkadaşım.Af dile.Senin bu düşüncelere ileten nedir?Sevmek dinimizin temelidir din konusunu düşünmeyeceksin fazla..Kalpten sev rabbimi inan arkadaşım sevince kendin bulacaksın..Yüce ALLAHIMIZI görecez inşallah..Hiç bir şey yoktan var olamaz bunu ancak RABBİM YAPAR ve arkadaşım düşünsene biz insanlar yeryüzünde neyi yok edebildik ki demek ki hiç bir şeyi yok edemiyorsak bizimde sonumuz yoklu değil ölüm yok oluş değildir.Bedenimiz bile çürüse bile onu yiye böcekler sayesinde yani yine devam ediyoruz..ne var olmayı saglayabiliriz nede yok olmayı....