YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 2

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Mevlid Kandili

May 13 2003 at 11:57 PM
oguz  (Login oguz..)
from IP address 81.212.248.31

MEVLID:

Suleyman Celebi (1352-1422) isimli, Bursa'li olan Bir Turk'un yazdigi siirlerlerdir. Yazdigi dini siirlerin tamamini, Muhammed ve ailesini Isa'dan ve onun ailesinden ustun gostermek uzere yazmis, fanatik bir Islamcidir. Butun siirleri Turkce'dir ve onu sadece Turkler bilir, dunyadaki diger Muslumanlar kendisini tanimazlar.

MEVLID KANDILI:

Uydurma bir kandildir. Islam dunyasi boyle bir kandil kutlamaz. Turkler tarafindan kutlanan bu kandil, 1989 (yanlis degil 1989) yilindan bu yana resmi olarak kutlanmaktadir. Mevlid kandili ilk defa 13. yy'da Erbil Atabegi Muzafferuddin tarafindan iki ay sureyle, Suleyman Celebi'nin siirleri esliginde kutlanmaya baslandi. O gun bu gun kutlanan bu uydurma kandil, yukarida soyledigimiz gibi, 1989 yilindan itibaren Diyanet vakfi tarafindan resmi kutlama gunu olarak belirlendi.

Mevlid kandili, Guya Muhammed'in dogdugu gun olarak belirlenmis ve kutlanmaktadir. Hafta ise, kutlu dogum haftasidir...

Her ne olursa olsun, Muhammed'in annesi ve babasinin olum yili bile bilinmezken, Muhammed'in dogdugu gunun biliniyor olmasi komiktir...

Butun komiklikler bir yana;

bira icmek isteyen kisi, bu uyduruk gunde bira alabilecek bir yer bile bulamamaktadir... Cunku bu uyduruk gunde, butun bira saticilari kepenk indirmistir.

Dunyanin boylesi, butun ilkelliklerinden kurtulmak umuduyla...

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(Login hacihaci)
66.30.227.242

Re: Mevlid Kandili

May 14 2003, 12:20 AM 

Oguz;
Sana ilginc gelebilir ama, oluleri icin Mevlud'u bizle birlikte arada bir okuyan Musluman bir ulke daha var..
Arnavutluk..... Belki daha da vardir. Bosna, Cecenistan gibi..
Yine de onlarin da Mevlid kandilini kutladigini sanmiyorum.. Ama emin degilim. Belki de kutluyorlardir..

Ben sahsen mevlud'u cok severim ve kasetini arada bir evde dinlerim.. Guzel bir siir ve bestedir.. Bu benim kisisel tercihimdir..

Haci

Respond to this message   

(Login MollaFenari)
213.243.30.5

Çatlak KOVA

May 14 2003, 12:26 AM 

ÇATLAK KOVA

Hindistan’da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış. Kovalardan biri çatlakmış. Sağlam olan kova her seferinde ırmaktan efendinin evine ulaşan uzun yolu dolu olarak tamamlarken, çatlak kova içine konan suyun sadece yarısını eve ulaştırabiliyormuş.

Bu durum iki yıl boyunca her gün böyle devam etmiş. Sucu her seferinde efendisinin evine sadece 1,5 kova su götürebiliyormuş. Sağlam kova başarısından gurur duyarken, zavallı çatlak kova görevinin sadece yarısını yerine getirebiliyor olmaktan dolayı utanç duyuyormuş.

İki yılın sonunda bir gün çatlak kova ırmağın kıyısında sucuya seslenmiş:

“Kendimden utanıyorum ve senden özür dilemek istiyorum.”

“Neden?” diye sormuş sucu. “Niçin utanç duyuyorsun ki?”

Kova cevap vermiş.

“Çünkü iki yıldır çatlağımdan su sızdığı için taşıma görevimin sadece yarısını yerine getirebiliyorum. Benim bu kusurumdan dolayı sen bu kadar çalışmana rağmen, emeklerinin tam karşılığını alamıyorsun.”

Sucu şöyle demiş kovaya:

“Efendimin evine dönerken yolun kenarındaki çiçeklere dikkat etmeni istiyorum.”

Gerçekten de tepeyi tırmanırken çatlak kova patikanın bir yanında renk renk gülleri ve çeşitli çiçekleri görmüş. Fakat yolun sonunda yine suyunun yarısını kaybettiği için yine kendini kötü hissetmiş ve sucudan tekrar özür dilemiş. Sucu kovaya sormuş:

“Yolun sadece senin tarafında güller ve çiçekler olduğunu ve diğer tarafta hiç çiçek olmadığını fark etmedin mi? Bunun sebebi benim senin kusurunu bilmem ve ondan yararlanmamdır. Yolun senin tarafına çiçek tohumları ektim ve her gün biz ırmaktan dönerken sen onları suladın. İki yıldır ben bu güzel çiçekleri toplayıp onlarla efendimin sofrasını süsleyebiliyorum. Sen böyle olmasaydın, o evinde bu güzellikleri yaşayamayacaktı.”

Hepimizin kendimize has kusurları vardır. Bizler aslında bir yönüyle çatlak kovalarız. Allah’ın büyük kainatında hiçbir şey zayi edilmez. Kusurlarımızdan korkmayalım. Onları sahiplenelim... Kusurlarımızda gerçek gücümüzü bulduğumuzu bilirsek eğer, biz de güzelliklere vesile olabiliriz. Zira, kusurlarımız olmasaydı tövbe etmemizin bir manası olmazdı.

Respond to this message   
oguz
(Login oguz..)
81.212.176.24

haci

May 14 2003, 12:35 AM 

Suleyman Celebi mukemmel bir saairdir...

Muhtesem uyakli siirler yazmistir...

"""

SUSADIM GAYET HARARETTEN KAT'I,
SUNDULAR BI CAM DOLUSU SERBETI...

"""

Muthis bir adamdir... Ama ne yazik ki bu yetenegini uyduruk konularda harcamis, yitirmistir...

Lise'de, edebiyat derslerinde hepimiz okuduk onun siirlerini...

Bilincsizce...

Elimde gunumuz Turkce'si ile siirleri var...

Keyfim yerinde oldugu bir gun yazarim...

Bu gun asabiyim,

Her kandilde oldugu gibi...

Malum MEVLID KANDILI...

seviler

Respond to this message   

(Login MollaFenari)
213.243.30.8

May 14 2003, 12:37 AM 

ASABIYETIN BIRASIZ KALMANDANDURRR!

NOVACAINEEE YAPSUN SANA HADJI!!!

Respond to this message   
oguz
(Login oguz..)
195.175.162.145

Haci, ilave...

May 14 2003, 12:52 AM 

Yaw soyledigini pas gectigimiz gordum...

Arnavutluk, Bosna ve Kosava gibi yerlerde hala Mevlid dinleniyor olmasi mumkundur... Cunku oralar Osmanli yonetimi altinda kalmis yerler... (Cecenistan ise impossible...)

Diger taraftan Turkiye topraklarinda Mevlid'i takmayan Muslumanlarin oldugu yerler de var...

Bunlarin yani sira, Suriye, Urdun ve Irak da Mevlid dinleyip, husu icinde ibadet edenlerin de oldugunu biliyorum...

Sam'da (Damascus) yaklasik 15 yillik bir dostum var, Arap... Koyu Musluman... O anlamadigi halde mevlid dinledigini soylemisti...

Yani, (Bu kelime Arapcadir)

Osmanli gittigi yere kulturununun ancak bu yonunu, hokkabazligini goturmus...

sevgiler

Respond to this message   
oguz
(Login oguz..)
81.212.248.73

Yaw portakal!

May 14 2003, 1:17 AM 

Orada kal be...

Can SIKMA...

Saldirma, o forum bu forum...

Kodurma a...

Respond to this message   
Shade
(Login dandarakan)
193.192.98.68

herkesin doğum gününü kutluyoruz

May 14 2003, 1:22 AM 

peygamberinkini niye kutlamayalım

düşünsenize ya doğmasaydı?

Respond to this message   
oguz
(Login oguz..)
212.156.60.230

allah mustehakini versin!

May 14 2003, 2:58 AM 

bana siradan insanin dogumu bile mukemmeldir...

mesela darwin amca...

kutlariz yas gununu...

ama,

muhammed?

gunu bile belli degil.

hadi canim, akilli olalim...

Respond to this message   
oguz
(Login oguz..)
212.156.60.230

May 14 2003, 3:05 AM 

Peygamber mi?

keh keh keh...

Darwin amcanin yas gununu kutlayalim, tamam...

Muhammedinkini neden kutlayacagiz?

Istendigi icin kutlayalim... Pekala...

Gunu ve tarihi biliniyor mu?

Hyadi biliniyor farz edelim...

Ulen Muslumanlar sene hesabini yanlis yapmislardir...

Miladi tarih ile hicri tarih uyusmaz...

Hicri tarih her sene 10-11 gun sapitir...

De bakem shade,

hengi gune denk gelir bu hokkabazin (muhammed) yas gunu?

Respond to this message   
Darwin Amca
(Login darwinamca)
195.93.65.8

Happy Birthday Shade :-)

May 14 2003, 4:21 AM 

Herkesin kandili mübarek ola...

NOT :

HACHLI+ALI ismindeki sanal karakter, müslüman kisvesi altina saklanmis bir Hristiyan Misyoneridir. Protestanlik tarikinden olup, efendileri tarafindan güdülür ve bu forumda deyim yerindeyse bir nevi staj yapar, ahlaksiz ve provokatör bir sahistir. Foyasini ortaya çikararak paçasini asagiya almis bulunmaktayiz. Artik bu saatten sonra misyonerlik faaliyetine eskisi gibi devam edemeyecegi bizce kesindir. Fakat forumu terketmesi ve tükürdüklerini yalamasi ise imkansiz oldugundan, yüzüme tükürsen yarabbi sükür stratejisiyle figüranligina devam etmek mecburiyetindedir. Merak edenler ve aldatilmamak isteyenler için, bakiniz :

http://www.network54.com/Hide/Forum/thread?forumid=163534&messageid=1052730588&lp=1052862946

slm&slm

Respond to this message   

(Login Haci_ali)
65.50.78.110

May 14 2003, 4:31 AM 

DAWRIN EMMMIII! :)

HADI SENINDE MEVLUD KANDILIN MUBAREK OLA! :)
HER NE KADAR KAFIR MISYONERSENDE BUNU OGRETEYIM SANA!...
ONCE BIR GUSUL ABDESTI AL! SHU MUBAREK GECEDE DUA ET!
KI YAPACAGIN DUALARIN KABUL OLUNUR! :)

HADI OPTUM SENI KAFIR MISYONER! :)

Respond to this message   
Haci_ali
(Login Haci_ali)
65.50.78.110

May 14 2003, 6:45 AM 

oguz
(Login oguz..)
81.212.248.73

oguz
(Login oguz..)
212.156.60.230

LEN KEKFERE! NE LE BU KELEK!

HADI SENIN YASHINI DA KUTLAYAK!

AMA KURU CHIKARSAN! WALA YAGLARIM!

DAWRIN DEDENE DOKUNMA! DOKULUYO!

HACI'YA KUFUR ETME! WALAA CHOKKK FENA!

SENI YAGLAMA YIKAMA YAPAR ZOR KALKARSIN ALTINDAN!

BANA HICHHHH BULSHMA! KADIRIR DIKERIM!

YATITIRR CHUKERIMMMM! BENDE AFFF! YOKKK!

HADI BAKIMMM ANCA GIDEN HODUK SENIII OPTUM!

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
88.243.53.236

June 9 2009, 8:16 PM 

Rabb sana hidayet nasib etsin inşallah O nun doğum gününü kutlamak yerine bira içmenin derdinde olan sen bakalım mahşer de sana kim yardım edecek reddettiğin Rabb mi küçümsediğin muhammed mi sarıl bakalım sarıldıklarına güven bakalım güvendiklerine sadece ölünceye kadar senle beraberler ondan sonra yolun açık olsun...

Respond to this message   
Current Topic - Mevlid Kandili
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss