YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 2

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Haydi Alternatiforumu seven gelsin!!!

May 25 2003 at 8:35 PM
  (Login vesselam)
from IP address 81.213.6.7

Öncelikle bu alternatiforumun tadının tuzunun kalmadığını belirtmeliyim. Hep aynı kısır döngüler içerisinde yüzen insanlar, birbirlerine “sen aslında şusun” diyen birçok kişi… Tartışma konuları berbat, hiçbir bilgi alışverişi sağlama ortamı yok. Ve en önemlisi forumda belki bilerek belki de bilmeyerek oluşturulan güvensizlik havası.

Diğer forumlarda bu yok, nedenini hala çözemesem de. Sanırım burası kişisel özelliklerin tartışıldığı bir platform olmuş. İnsan bunları tartışsa ne kazanabilir ki? Eline ne geçer? Merak ediyorum. Ayrıca her bir forum üyesini sakinliğe çağırıyorum, bu forumu el ele daha güzel bir ortam haline sokmak için ilk adım bu olmalı!

Bu yüzden bu konu hakkında açılan son başlığın benimkisi olmasını temenni ediyorum, etmekten başka bir şey gelmiyor ki elimden, gücüm olsa forumdan birçok kişiyi atarım. Ama bu sefer, forumun ismi nasıl “özgürlük”le bağdaşacak? Siz de haklısınız…

Sevgili Hacı, öncelikle şunu anlatayım; birkaç gün önce seni rüyamda gördüm. Henüz seni göremesem bile, rüyamda aniden ortaya çıkman çok ilginç geldi bana. Ateizme meyilli bir arkadaşım var, adı Ceren; onun bir takım aklına takılan sorulara yanıt aramasında yardım ediyorum şu sıralar. ( O yüzden İslam ve şahitlik konusunda bir çok forumda başlık açtım…) Her neyse onla rüyamda sohbet ederken, birden sen çıktın ve senle de uzun uzun sohbet ettik. Saç ektirsen iyi olur Hacı, biraz da kilo versen…

Asıl konuya geleceğim… Nereden başlayacağımı bilemiyorum.

Öncelikle ilk sorum senin nasıl forum ADMIN olarak gözüktüğün olacak? Bunu büyük ihtimalle bilinçli yaptın, ve belki de forumda yaratılmaya çalışılan güvensizlik ortamını körükledin. MGK sen misin, o benim umurumda değil. Ama bu forumun senin ellerine geçtiğinden artık şüphem yok. Ne olursun Hacı yapma! Bu forumu maf etme! Sen, ebuselam ve sen antuan artık saçmalamaya başladınız. Sen antuanı fazla yazmadığından diyemem ama sen ve ebu gerçekten “aptal”ca hikayeler ve sözlerle konuşuyorsunuz?

Anlamı nedir?... Birbirinize zehrinizi dökmek istiyorsanız sevgili Hacı daha farklı forumlar var. Daha uygun ortamlar var. Sanki muharebe meydanında gibi hissediyorum kendimi… Sen Antuan ve Hacı İtilaf devletleri üyesi, ebuselam ve darwin amca ittifak… Bunların olması sizin bir takım konularda kullanmanız gereken tarafsızlık duygusunu yeşertmeyi engellemez mi? Merak ediyorum…

Sevgili Hacı, “hiç piç” denilen şahsiyeti tanımıyorum, sayende duydum ismini. Fakat, o burada yok. İm.org forumunda bir ara yazdı, bulursun konuşursun eğer bu kadar çok istiyorsan. Yoksa, kavganızın herkes tarafından görülmesini mi istiyorsun? İnsanların gerginliklerine gerginlik katmak mı istiyorsun sevgili Hacı. Ben sana vicdanına hitap ederek söylüyorum “lütfen bunu yapma”…

Senin bilgili, çalışkan bir insan olduğunu biliyorum sevgili Hacı, ve senden rica ediyorum, geçmişi geçmişte bırak; bunu yapamıyorsan da şimdilik rafa kaldır forum eski havasına girene kadar… Gel her birimiz birbirimizden özür dileyelim, daha güzel tartışmalar yapmak için umut edelim. Bak o zaman daha rahat olduğunu, aslında bu kısır tartışmaların sana zarar verdiğini; bir çok zaman sinirlerini yıprattığını fark edeceksin! Ama dediklerimi yaparsak her birimizin sakinleştiğini kavrayacaksın… Ve belki de mutlu olacaksın…

Sevgili ebuselam, şimdi geldik sana. Seni çok sevdiğimi bilirsin. Ama bu sıralarda yazdıkların canımı fena halde sıkıyor. Sıkmıyor adeta boğuyor! Neden ebuselam? Değer mi? Konuyla alakalı olmayan yazılar, verdiğin kaçamak cevaplar, forumu bir savaş havasına sokmanız… hepsi sana yakıştıramadığım davranışlar.

Senin yazdıklarından, her kelimesinden faydalandığımı bilirsin. Fakat, bir yazıda verdiğin “rahibelere yapılacak kürtaj” örneği midemi bulandırdı. Bunu nasıl yaparsın? Müslümanız, fakat başka bir dinin kutsal değerlerine nasıl saldırabiliriz?, yaptığın ayıptı ebuselam, verdiğin örnekten hiç hoşlanmadım. Hatta nefret ettim diyebilirim. Sadece sen değil, onlar da çok zaman hatta çoğu zaman aşırıya gidiyorlar. Ama senden bunu beklemezdim. Vesselam ismini bile senin takma isminden, ebuselamdan esinlendim…

Sorulan sorulara daha olgun bir şekilde cevap vermeni bekliyorum bundan sonra… Ve artık kişisel özelliklerin tartışıldığı (yani sen şöylesin, sen böylesin gibi) tartışmalarda değil de İslami konularda bilhassa bir çok kimsenin konunun ehli olmadığı konularda açılan tartışmalarda yazmanı diliyorum. Bahsettiğin bilgi birikiminden her kesimin faydalanması lazım. Ben böyle düşünüyorum. Hatam varsa affet ebuselam, seni çok severim ama yaptıklarını eleştirmem gerekiyordu…

Ne de olsa, dost acı söyler demişler!

Bilgi birikimini bizle tam layıkıyla paylaşacağın zamanı dört gözle bekliyorum. Haberin olsun. Bu yaptığınız kısır tartışmalarla bir yere varamayacağınızdan da emin olmanızı istiyorum.

Ebuselam, sen antuan’a yaptığın “rahibe” teklifinin altında bir esprinin olduğundan adım gibi eminim, belki de insanların böyle bir tepki vermesini beklemiyordun. Ama Ebuselam görüyorsun ki bir çok kişi şakanı yanlış anlamış, ben senin yerinde olsam hemen özür dilerdim. Bu arada herkese söyleyeyim kabul edilmiş bir hata, kazanılmış bir zafere denktir. Sen antuanın da ve yanlış anlayan bir çok kişinin de seni dünden affedecekleri belli….

Biraz sakinleşelim. Hepimize çok iyi gelecek. Bu başlık altında istediğiniz küfrü edin bu salak vesselama, fakat, bu başlığın işi bittikten sonra tekrar geriye dönmeyelim. Alternatiforum tekrar canlansın, bilgi alışveriş merkezimiz olsun!

Forum sahibinden de bu foruma daha modern ve daha kullanışlı bir alt yapı hazırlamasını rica ediyoruz. Eğer böyle bir şey yaparsa ona çok minnettar olacağımız kesindir. Forum sahibinden bu önerim için manidar bir karşılık beklediğimi itiraf etmeliyim…

Gelelim, sen antuan sana. Fazla yazmadın o yüzden sana fazla yüklenme şansım yok. Ama şunu belirteyim ebuselam –emin ol- yaptığını şaka maksatlı söylemiştir; ortaya ismimi koyuyorum. Ebuselam’ın senden özür dilemesi takdirde onu hemen affetmeni de istiyorum. İnşallah kabul edersin.

Bir de, üslubunun çok sert olduğunu kabul ettiğinden şüphem yok ama onu biraz daha yumuşatmaya ne dersin? Yaptığın sinirli çıkışlar başta kendine zarar veriyor, kendine eziyet etmeye değer mi? Bir düşün bence…

Sen Hıristiyansın, im.org’ta İslam’ın temel prensiplerine küfreden kişileri uygun bir dille uyarmanı istiyorum. Önceden dediğim gibi bunlar hem size hem bize zarar veriyor. Özellikle CodY denilen bayan; Araplara ettiği lafın haddi hesabı yok. Peygamberimizi aşağılamak istiyor ise ayrı bir mekanda ben de elime Talmud’u alayım beraber atışırız. Irkçılık yaptığının belki farkında belki değil, onu senin uyarmanı istiyorum, çünkü beni dinlemez. Dileğimi göz önünde tutarsanız sevinirim…

Ve dedektif… Hemen baştan söyleyeyim seni hiç mi hiç gözüm tutmadı… Özellikle “slm&slm” ikilemesi bana birini hatırlatıyor, sana da tavsiyem sakız gibi her yana Hacı Ali dangalağıyla alakalı o linki yapıştırmaman çünkü tartışmaların havasını kesiyor. Tartışmada gereken pür ortamı eziyor gidiyor. Merak etme, senin anlattıklarını sağır sultan bile duymuştur.

Slm ve slm…. Bana birini çağrıştırıyor ama çıkaramıyorum… Forumlarda hangi adlarla yazdığını söylersen sevinirim… Ayrıca artık yek adda kalman da tavsiyelerimdendir.

Sevgili forumdaşlar biz de burada helalleşelim, birbirimizden özür dileyelim; hatalarımızı itiraf edelim, kırgınlıklarımız varsa bu başlıkta hepsini bitirelim. Alternatiforumu harika bir platform haline kavuşturalım…..

Bana katılmak isteyenler varsa memnun olurum….

Mutlu günler dilerim…. Kırdıklarım varsa ve yine bilhassa Oğuz, Zork, Sinan’dan ve hatırlayamadıklarımdan özür dilerim……..

Respond to this message   
AuthorReply

MGK
(Login pakopako)
213.153.187.160

Vesselam

May 25 2003, 9:28 PM 

Yazdıklarına katılmamak elde degil..
Daha önceki yazılarımda defalarca açıkladım...

Ben bu forumun sadece FORMAT-DUZEN-İŞLERLİK açısından editörlugunu yapmaya calışıyorum.

Kısaca açıklamak gerekirse:
Forumun kullanıcılar tarafından kolaylıkla kullanılması,mesela:Okunması,aradıgına ve gundemdeki konuları rahat takip etmesi onlara rahatlıkla ulaşması açısından duzeninin düzgün kalmasını saglamaya calısıyorum.

İÇERİK-FİKİR-USLUP gibi kişilerin kendilerinin sahip oldugu özellikler beni ilgilendirmiyor...

Kısaca daha önce de belirttigim gibi ben bu forumun editorlugunu yaparken;

FORUMU DÜZELTMEK ve DÜZGÜN TUTMAK AMACI İLE YAPIYORUM...

KİŞİLERİ DEGİL...

Onlarca saçma sapan başlıklar...
Tekrarlanmış yazılar
Baslıklar kullanılarak verilen gereksiz kufurlu saçmalıklar gibi forumun kullanım,görunum format açısından sabote edilmesine engel olmak benim buradaki tek görevim.

İster hakaret edin...
İster küfür...
İsterseniz birbirinizi yiyin...

Bunlar beni forumun özgürlük anlayışına ters düşeceginden dolayı ilgilendirmiyor..

Bu arada....

Bu foruma musallat olan bir kaç forum serserisinin kişilik bozuklugu ile tedaviden baska hiçbir şekilde mudahale gerektirmeyen aptalca sabote girisimlerinin neye hizmet ettigini de anlamış degilim...

Bu aralar işlerimin çok yogun olması nedeni ile fazla bakamadıgım için editorlerden biri olan Hacı'dan forumun bu gereksiz tipler tarafından sıkça sabote edilmesinden dolayı, Hacı'nın da en sık gelen mudavim editorlerden olması nedeni ile rica ettim...Sagolsun kabul etti..

ADMIN görüldügü üzere ben degilim...

Bu arada Hacı nın forumun sabote oldugu zaman düzeltmesinden öte ADMIN adı ile iletiler yazmasının gerekliligi tabiiki konusulabilir..

Bilginize...

Respond to this message   
Dedektif
(Login dedektifamca)
195.93.65.8

selam&selam vesselam :-)

May 25 2003, 9:32 PM 

Ne güzel, sen de getirip kendi fikirlerini yazmissin. Saygiyla karsiliyorum. Ama hani diyorsun ya, dost aci söylermis ! Senin bu yaklasimin da bana, Cenin kasabi Ariel Sharon'a baris teklifi götüren, saf filistinlilerin traji-komik hikayesini animsatti. Baris mutlaka olmalidir, fakat sunu unutma :

BARIS'i ANCAK INSANLAR YAPARLAR !!!

Saygilarimla,

DEDEKTIF

slm&slm&baris&baris&slm&slm

Respond to this message   
Dedektif
(Login dedektifamca)
195.93.65.8

MGK denen...

May 25 2003, 9:37 PM 

Su sanal adami(!) hiç gözüm tutmadi

slm&slm

baris&baris

Respond to this message   
Dedektif
(Login dedektifamca)
195.93.65.8

MGK denilen...

May 25 2003, 9:43 PM 

Su acip kilikli sahsiyet...

Bizahmet mahlasinin açilimini söylemek nezâketinde bulunabilir mi ?

Dobra dobra ama !!!

Kisiliksiz makak maymunlari gibi halis niyetini gizleme geregi duymaksizin...

BEKLIYORUZ !

Saygilarimla,

DEDEKTIF

slm&slm

baris&baris

Respond to this message   

(Login Haci_ali)
66.185.84.76

Re: Haydi Alternatiforumu seven gelsin!!!

May 25 2003, 10:27 PM 

Dedektif
(Login dedektifamca)
195.93.65.8

Bak sana kizarim wala!...
Sen bu kelek'e neden?..
selam&selam yerine!...
baris&baris diyon!..

vesselam (Login vesselam)
from IP address 81.213.6.7

LEN UYUZ KOPEK! SANA KIM KEMIK ATTI!
SENIN AKLIN VARSA ONU KULLAN SALAK KAFIR!
KENDINI NE MOK SANIYON MILLETE AKIL VERIYON!
AKIL KUPU GERZEK!SANA SORMADAN ZIRTLAMA!

HADI BAKIM AHMAK KEFERE ANCA GIDERSIN!

Respond to this message   

(Login pakopako)
213.153.187.160

Dedektif....MGK bu forumun editörlugunu yapıyor...

May 25 2003, 10:32 PM 

Ögretmenligini ya da degnekçiligini degil.

Yukarıda yazdıklarıma baktıgın zaman şunu anlamalısın ki;
Bu forumun varoluşu,amacı ve keyfi bakımından nasıl kullanılacagından bi-haber olan ve varlıkları ile sayfalara duygu,düşünce,yaratıcılık gibi güzelliklerden uzak iletiler bırakanlara bırak adamdan sayıp cevap vermeyi,tiksinerek bakıyorum.

Zaten bu forumu nasıl kullanılacagını bilsen ögrenmek istedigini gidip nasıl bulup ögrenmeyi de bilirdin...

Tabii ki bu yazdıklarını kaale alacak birini bulabilirsin buralarda...
Git ona bu şekilde iletiler yaz.
Mumkunse geri gelmemek üzere.

Eminim seni adamdan sayar cevap verirler.

Respond to this message   
HACI
(Login hacihaci)
66.30.227.242

May 25 2003, 10:51 PM 

Dedektif;
MGK'yi begenmiyorsun.. Haci'yi begenmiyorsun.. Haci Ali'yi begenmiyorsun.. Bu forumu begenmiyorsun.. Begendiklerin kimse simdilik onlarla sevisiyorsun. Yarin onlarla cebelleseceksin.. Burasi bir tartisma platfomu.. Haci usandi sizlerden.. Hepinizden.. Gercekten.. Daha once dedigim gibi Hic Pic olmasaydi aranizda, Haci buralarda durmazdi.. Cunku bir cogunuz gercekten pisliksiniz.. Yalniz elestirseniz, amenna.. Ama elestirirken iftira atiyorsunuz.. Yalan soyluyorsunuz. Dedikodu yapiyorsunuz. Gerceklere deginmiyorsunuz...
MGK bana forumun sifresini verdi. Sana mi verseydi? Sen alsaydin, sifre Ebusalam'in veya Hic Pic'in eline gecmis olsaydi neler olurdu? Sizin durustlugunuze ne kadar guvenilebilir? Ben olsam hic guvenmezdim.. En iyisi forumu Rope'a vermek.. Alternatiforumun en eski ve en sadik ateist editoru.. Bir kelimesini bile sildirmezdi.. Oyle olsaydi zaten forum buralara kadar gelemezdi.. Simdi MGK'den rica edelim ve ondan foruma bir daha mudahale etmemesini isteyelim. Herkes istedigi gibi yazsin buralarda, Hic Pic dahil ve Haci Ali'nin buyuk bir hizla astigi tekrarlayan iletilerini kimin silmekte oldugunu anlasilmasin diye ADMIN nickine bas vuran Haci da istedigi gibi yanitlasin ve MGK Haci Ali'yi kimin sildigini ifsa etsin.. Neyse.. Hic olmazsa Haci icin Haci Ali'ye iltimas etti diyemezsiniz. Yazilarimiz silindi diye kiyameti kopariyor bazi salaklar.. Yakinan iletilerinin bile silinmemis oldugunu gormuyorlar.
Evet.. Bir sure icin bence hic dokunmayalim Alternatiforum'a.. Tekrarlayan iletileri bile silmeyelim. Hic Pic'e de dokunmayalim.. Bakalim ne olacak..
Ben gorevi MGK'ye geri veriyorum.. O nasil uygun gorurse oyle yapsin.. Belki boylesi daha uygun olur..
Din forumunun sorumlulugu fazla.. Bir ateistin idaresi pek uygun bile degil aslinda. Paksu keske gelebilse ve duruma mudahale edebilse.. Ne de olsa forum ona ait ve kimsenin onun yapacaklarina en ufak bir itiraz etme hakki yok.. Bizim en ufak bir mudahalemiz goze batiyor. MGK ipin ucundaydi. Simdi ben ipin ucundayim. Yeter artik. Kimseyi degistirmek mumkun degil. Belki de dogru degil. Forumu da hic degistirmemek belki de en iyisi.. Sonunda bu fikre sahip oldum.
Benim baska guvenebilecegim biri yok.. Haci Ali disinda, yani.. Hadi gelin sifreyi Haci Ali'ye verelim.. Epeyidir bu forumda.. Walla belki de MGK ve Haci'dan daha iyi idare eder.. Pako'dan bile iyi olabilir. Her zaman basimizda durur ve bize nefes aldirmaz..
keeh keeeeeeeehhhhhhh keehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ADMIN o olur ve forum Bediuzzaman'in maceralarindan gecilmez.. Bizlere Allah'in askeri olmanin onemini anlatir. Hepinizin canina ot tikar.. Neden olmasin? Bir cogunuz nasil olsa yalan ve iftira, sikayet ve mizmizlik etmekten baska birsey yapmayan gercekten ot gibi insanlar degil misiniz?
Boyle basa boyle tras.....
MGK al su sifreni ve hemen degistir allasen.... Hem de bir bildiri yaz ve sifrenin senden baska kimsede olmadigini ilan et, lutfen... Bazi hiyarlarin alternatiforum'a girerken karsilastigi zorluklardan bile sorumlu olmaktan usandim.. Hic olmazsa seni sorumlu tutarlar kendi beceriksizlikleri icin, Haci'yi degil.. Adamlar bilgi sayarlarini bile Haci'nin hack ettigini ileri surecek kadar manyaklasabiliyorlar.
Bana ne lan .. Bu dunyayi ben mi duzeltecem.. Bu dunyanin duzeni boyle.. Bozuk..

Respond to this message   
HACI
(Login hacihaci)
66.30.227.242

FORUM EDITORLUGU HAKKINDA..

May 25 2003, 11:32 PM 

MGK
Ben Dedektife git demiyorum. Onunla hesaplasacaklarim var.. Kimseye git demiyorum. Baska hesaplasacaklarim da var. Foruma mudahale etmeyecegim kesinlik kazandiktan sonra onlarla hesaplasmaya baslayacam.. Su anda bunda yeterince basarili olamam. Cunku yazilarimi sildi falan diye yaygaraya bas vurabilirler..
Lutfen sifreyi degistir ve degistirdigini ilan et.. Herkes sifrenin bende olmadigini anlasin. Tabii herkesi tatmin etmeye olanak yok ama, umarim sen yapman gerekeni yaparsin.. Senden daha tarafsiz, guvenilir ve sinirlerine sahip biri pek yok ortalarda. Paksu disinda.. Ondan haber var mi? O editorlugu ustlenmek istemiyor mu? Gecen gun e-mailime 250 uyari mesaji aldim.. Ayni kaynaktan geliyordu. Bana adam olmami tavsiye ediyorlardi. Kimden geldi dersin? Gak da Alternatiforum webmaster'i iken boyle iletiler aldigindan bahsetmisti. Sen de aldin mi? Yardimci editor oldukdan sonra epeyi bu tur ileti aldim.. Cok ilginc.. Neyse.. Lutfen yapman gerekeni yap.
Selamlar
Haci;

Not: Haci Ali'yi hic mi dusunmuyorsun? keh keh keh....

Respond to this message   
ebuselam
(Login ebucihad)
209.240.198.61

sayin vesselam

May 25 2003, 11:37 PM 

yazinizdan acikca anlasildigi kadariyla olup bitenlerden birsey anlamamissiniz. an2an'i 2000 yilinin mart ayindan beri taniyorum.haci'yida birkac ay sonra tanidim.beni onlarin bilgilerinden cok ne yaptiklari ve ne yapmak istedikleri ilgilendiriyor.bunun icin bu kisilerin yazilarini okurken yazilarindaki fikir ve bilgi muhtevasindan ziyade niyet ve davranis faktorune dikkat ederim. haci'nin an2an ve diger hristiyanlarla olan kuvvetli iliskisine ragmen gercekte ateist oldugu zannindayim.ancak getirip ortaya attigi fikirlere kendisininde inanmadigini biliyorum.haci haci'nin olusturdugu sahte bir kisiliktir. niyeti kismen eglenmek,kismen dalga gecmek bu aradada islam dusmanligini uygulamak. haci burada haciya tavsiyelerde bulunan insanlardan neredeyse tamamindan daha kurnaz,zeki ve ne yaptigini cok iyi bilen biridir.vesselamin,y2k veya baska birinin aklina ihtiyaci yoktur.oyle veya boyle kendini hakli cikarip yapmak istedgini yapacaktir.hacinin bulundugu heleki hacinin yonetici oldugu bir forumda sagilikli fikri tartismalar yapmayi ummak bence fazlaca safliktir. haci boyle bir ortami rahat birakmaz. ya kendisine kufur ettirir veya kendisine kufur edecek kisileri diger forumlardan buraya getirir.hicpic dedigi kisinin gercek hicpic olmadigini kendiside bilmektedir.gercek hicpicin br misyoner oldugunu bastan beri bilmektedir. butun bunlari anlamis olmaniz e yukardaki teklifleri haciya yapmamaniz gerekirdi.ne kadar inanirsiniz bilmiyorum ama hadislerde muslumanin uyanik olacagi ve ayni yilan deliginden iki defa isirilmayacagi kaydedilimistir. eger gercekten ciddi ve seviyeli bilgi ve fikir tartismalari yapmak istiyorsaniz ya hacininda olmadigi daha duzgun bir yere gideceksiniz yada haci ve haci+ali gibi sabotorlere firsat vermeyecek sansur kuralini ADALETLE uygulayacak bir forum kuracaksiniz. bilgilerimden faydalanmak istemenize gelince.din ve dini konular burada dini konularda yazan bircok kisinin zannettiginden cok daha onemlidir. cogu zaman baslik acan veya yazilara cevab yazan kardeslerimin bahsettikleri konudaki bilgisizlikleri ve curretleri beni zaten fazlasiyla uzmektedir. musluman olarak yazmak mecburiyetinde degiliz heleki tam olarak bilmedigimiz konularda yazmak hakkina hic sahib degiliz.dikkat ettinizse dini koulardaki katilimim taa incil.com'daki ilk yazilarimdan beri daima mudahil olmak seklindedir.ya kisa bir soruyla,ya bir kaynakla veya birkac incil pasajiyla anlatmak istedigim meseleyi anlatmak istedigim kisiye anlatmaya calisirim. eger hristiyanlik ve dinler tarihi konusunda ogrenmek istiyorsaniz artik turkcede cok sayida kitab yayinlaniyor. ingilizcede de oldukca cok kitab ve websitesi var.ingilizce kitablari elde etmek sizin icin zor olabilir ama websitelerinden faydalanabilirsin ve faydalandiginida goruyorum. turkce kitablar ise incil.com'daki ilk yazimdan bu yana cig gibi artarak cogaliyor. o zamana kadarki old fashion bazi rediyeler ve ingilizceden tercumeler artik gunumuzde coktan asilmis durumda bulunuyor. nerdeyse her sene konuyla ilgili bir bavul calisma yayinlaniyor. basta sinasi gunduz,ekrem sarikcioglu, kursat demirci,baki adam,mahmut aydin vs olmak uzere konunun uzmanlari tarafindan guzel calismalar yapiliyor ve eksiklerimiz tamamlaniyor.ebuselaminda bu konularda tamamen bilgisiz oldugu soylenemez.belli bir oranda kulak hirsizligimiz vardir.ancak ciddi bir konudur.hristiyanlarla yapilacak tartismalarda hristiyanlarin kabul ettikleri tek kaynak olan kitabi mukaddesi kulanmak zorundasiniz. getireceginiz butun deliller kitabi mukaddesten olmalidir.olu deniz yazilari,nuhun gemisi,apokrifa,quran, bilim bu tartismalarda hemen hemen hic bir kiymete sahib degildir. diskorsunuzu tamamen kitabi mukadedes uzerinden hazirlamalisiniz dis daynaklari sadece destekleyici delil olarak kullanabilirsiniz ki gerekmezde. yukarda bahsettigim sahislarin calismalari bu eksigi tamamlamaktan simdilik oldukca uzaktir.benim istedigim turden ciddi yazilar yazabilmem icin cok kapsamli bir calisma yapmaya ihtiyacim vardir.dini tartisma konularinin oyle yaz boz tahtasi yapilma luxu hic yoktur.tartisma sahasi savas sahasidir ve savas sahasi okul degildir.siz bu cesareti kendinizde goruyorsaniz ALLAH affetsin demekten baska birsey diyemem.peygamberin kitabi mukaddesteki tebsiratiyla ilgili yaziniz kelimenin tam anlamiyla bir rezaletti. soyleyin bana o yazida hristiyan ve yahudileri ikna edecek mantiki bir orgu var mi.konular acak kendi icinde ve bagli oldugu konular dahilinde bir kuvvet kazanir.once genis kapsamli bir diskors olusturmalisiniz.DEDEKTIF AMCA konusundaki yorumlariniza gelince:size katilmiyorum. dedektif yapilmasi gerekeni en guzel sekilde yapti ve yapiyor.ortamin sanal olmasi daha fazla hareket ortamini engellesede,dedektif yeterli denilecek kadarini yapti. kimine yeter kimine yetmez herkesin kendi bilecegi istir.forumun basinda ozgurluk herseyin basi gibi bir slogan var. adaletli olmakta cok onemlidir! bize adalet saglamayan ve adaletli olmayan bir ozgurlugu ne ideyim ben? ayrica akil buyuk nimettir! an2an meselesini gelince yazmayi dusunuyorum.

Respond to this message   
HACI
(Login hacihaci)
66.30.227.242

May 26 2003, 12:11 AM 

Sevgili Vesselam;
Gordugunuz gibi, ortam oldukca zehirlenmistir ama, zamanla duzelebilir..
Kimse kimsenin gercek anlamda dusmani degildir.
Bunu Ebuselam da bilmektedir, Haci Ali de..
Haci hic bir zaman dusmanlik yapmaz.. Sevgi doludur. Kizar, bagirir, cagirir ama, hepsi o kadar. Gerisini getirmez. Kin gutmez. Kin guttugunu soyleyerek, korkutur.. keh keh keeeehhhhhh....
Ebuselam arkadasidir.. Kendisini, herseye ragmen, sever. Haci Ali de arkadasidir.. Onu da cok sever..
Hepinizi cok sever..
Haci'nin en buyuk kusuru kendini savunmasini cok iyi bilmesi ve bunda cok basarili olmasidir.
Ebuselam'in ileri surdugu kadar akilli falan degildir.. Inanmayin....... Hele entrika cevirmesini hic beceremez..
Selamlar
Haci

Respond to this message   

MGK
(Login pakopako)
213.153.187.218

İNANILIR GİBİ DEGİL....

May 26 2003, 12:41 AM 

Bana biriniz çıksın ve gösterin ki;

BİR KİŞİ YAZISININ İÇERİGİ, YANİ YAZISININ İÇİNDEKİ DUSUNCESİ FİKRİ İNANCI BİLGİSİ YUZUNDEN TAVANARASINA TAŞINMIŞ OLDUGUNDAN DOLAYI ŞİKAYET ETMİŞ....

GÖREMEZSİNİZ..

Neden?

ÇUNKU BURADA FİKRİ YERİNE EDEPSİZLİGİNİ YARIŞTIRAN EDEPSİZLİK ETTİGİNİN HERKESTEN ÖNCE FARKINDA...

Hacı ben ya da bir başkası...

Bu forumun BİÇİMİNDEN başka neyine mudahale etmiş göstersin biriniz...
Bu forumlarda kimin yazısı BEGENİLMEDİ diye taşınmış?

Bazı iddiaları yazarken utanma ile sıkılmanız bedeninizden kafanızdan uzaklaşıyormu nedir?

Her forumun bir KONUSU var...

Bu konu ile ilgili başlık açar fikir düşünce bilgi yazar alırsınız...

Ebuselam ne demiş bakın...

Kişilerin yazdıklarından ziyade altında yatan amacını niyetini bulmaya calısıyormuş..

Yaw bir insan buraya fikrini yazmaktan baska ne yapabilir ki.
Amacını niyetini bulsan ne yapacaksın?
Adam amacı ile niyetini fikri ile yazıyor zaten...

Şu forumu amacının dısında kullanarak,forumun satırlarını düşünceleri ile süslemek yerine kişileri hedef alarak onları deşmenin, yetinmeyip forumun biçimsel veya görunumune zarar veren bir kaç patlak beyinli kişiliksize tesekkur mu edelim?

Hacı bu forumların editorlerindendir.
Biçim olarak forumun kullanım ve formatını bozan serserinin gereksizlik timsali iletisini çöpe etmış ise bunun altında baska art niyet aramak asıl edepsizliktir..

HACI nın NASIL biri oldugunun bu forumun duzeni biçimi ve korunması ile alakası yoktur.

HACI "editor" olarak kime ne haksızlık yapmıştır?
Hacı editor olarak YERSİZ ve GEREKSİZ olarak kimin iletisini kaldırmıştır

Siz ondan haber verin...

Bu forumun editorleri hiç birinizden sorumlu degildir.
Sadece forumdan sorumludur.

BU ARADA, PEK YAKINDA TUM ALTERNATIFORUMUNUN EDİTORLUGUNU BU FORUMLARADA "YAZMAYAN" ANCAK FORUMUN BİÇİMİNİ VE FORMATINI DUZGUN TUTACAK VE TAKĞP EDECEK BİR KİŞİYE VERMEYİ DUSUNUYORUM...

BAKALIM O ZAMAN EDİTORUN BURADAKİ ADALETE HUKUGA HAKSIZ OLARAK OLARAK MUDAHALE ETTİGİ KONUSUNDA NE UYDURACAKSINIZ...

Editor buraya yazı yazmadıgı zaman nerden nereye ne kulp takacaksınız onu şimdiden merak ediyorum.

Respond to this message   
knz
(Login KaNeZe)
195.174.105.193

May 26 2003, 12:44 AM 

bu sayfada hoş bişeyler var.
hadi hayırlısı

Respond to this message   
knz
(Login KaNeZe)
195.174.105.193

yanlış anlaşılmasın,

May 26 2003, 12:58 AM 

vesselamın başlangıç yazısı güzel. çözüm arama çabaları güzel.
kendini ifade etme çabaları güzel,

editör kim olsa kuralları uygulayacak,
doğrusu şifreyi bana verseler kabul etmezdim.
Haci en eski üyelerden.,
o halde zamanı ve ilgisine teşekkür ederiz.

dedektif filistin bence benzetmen yerinde değil.
misyoner ya da başkası olsun,.
onun da söz hakkı var. senin de.,
o halde sen de bu hakkı iyi kullan.
iyi olan kazansın
eski üyelerde artık yeryüzüne dağılsalar

Respond to this message   
Dedektif
(Login dedektifamca)
195.93.65.8

MGK kilikli maymun !

May 26 2003, 2:56 AM 

Soruma hala cevap vermedin !?

Tavsiyelerine(!) gelince..

Dinler forumunda küfür özgürlügünü savunan..

Edep ve hayadan yoksun..

Ahlak fukarasi bir zibidinin..

Içi bos ögütlerine ihtiyacim yok !

Dogustan numaraci yalaka züppe seni..

slm&slm

Respond to this message   

(Login pakopako)
213.153.187.218

:))))))))

May 26 2003, 3:09 AM 

MGK denilen...
Su acip kilikli sahsiyet...
Kisiliksiz makak maymunlari gibi....
Ahlak fukarasi bir zibidi.....
Dogustan numaraci yalaka züppe ......

Bunlar kufur degil di mi:)))))))))))

Ben buna cevaben
Salak...
Gerzek...
Kişiliksiz..
Edepsiz...
Beynamaz... dersem Kufur etmemiş olurum degil mi?

Ama desem ki ananın amına çam dilkip gölgesinde bacını MGK siksin yazsam ...

"AHA DİN FORUMUNDA KUFUR" etti olacak...

Öyle degilmi?...

Salak!!

Bir forum itinden beklenen olsa olsa bu olur zaten.
Bingo...
Yanılmamışım.

Respond to this message   
Dedektif
(Login dedektifamca)
195.93.65.8

Eveeeeeeeet....

May 26 2003, 4:34 AM 

Hah söyle gerçek yüzünü göstereydin !

Sevimsiz pezevenk.

Bakiniz nasil da az evvelki ahlaktan bahseden kibarlik ve efendilik budalasi soytari gitti...

Yerine edep ve haya yoksunu namussuz bir piç peydah oldu !

Ben dememis miydim size...

Ben adamimi bilirim, bu sütü bozuk din düsmanlarini iyi tanirim !

Güya basligina sahte gülücükler asarak umursamaz bir tavir takinmaya çalismis !??

Yemezler oglum, kaldir o gülücükleri münasip bir yerine kaynak yaptir..

Anani bacini katmadan amma...

Erkekçe...

Tabi sizin gibi soysuzlarda hep karinin kizin arkasina saklanmak vardir bilirim !

Küfürlerinize de hep kadinlari alet edersiniz..

Basiniz sikisinca phalluslerinizi hep analara bacilara yönlendirirsiniz..

Serefsizler !

Kani bozuk deyyuslar !

Ahlaksiz kadin düsmani köpekler !

Dedektif sizlere agir geldi öyle degil mi ?

Yiyor ise fikrinizle gelin,

Hadi bekliyorum MGK maymunu..

Eger senin gibi bir it dölünde o kadar cesaret ve haysiyet var ise..

Koy fikrini ortaya..

Ve çik Dedektifin karsisina !

Analarin bacilarin arkasina saklanmadan !

Köpekçe degil...

ERKEKCE !!!

Dedektif

slm&slm

Respond to this message   
Wicked
(Login VVicked)
213.243.30.8

Dedektif

May 26 2003, 9:47 AM 

Her girdigin foruma kavga ve kufuru getirmek zorunda misin ?
Haci Ali misyonerdir diye bagira bagira tum forumu alt ust ettin. slm&slm diyorsun ama selami degil savasi getiriyorsun.

Bize ne Haci Ali misyonerse ! Biz onu oyle kabul ettik.

Her neyse, senden bir ricam var: Insanların cozum aramak amacli actigi bu basliktan uzak dur.
Yoksa ben de kufur etmesini biliyorum. Seni uzerim; bastan soyleyeyim.

Respond to this message   
Dedektif
(Login dedektifamca)
195.93.65.8

+

May 26 2003, 5:25 PM 

Haçli ve haçsiz ayiciklar yine cosmuslar ! Alayiniz gelin ayiciklar, MGK, Haji+Ömer, Shade, Wicked, Hachli+Ali...

Sizin Islam'a küfür yagdirmaktan ve müslümanlara hakaret etmekten baska bir yeteneginiz oldugunu kim söylemis ?

Ilim desen bos, kültür desen fos, ahlak desen bombos..

Baslar sikisinca burnunuzu böyle apisaraniza sokup analara bacilara dil uzatirsiniz ancak, ondan sonra da gelir utanmadan ahlaktan namustan edebiyat yaparsiniz. Lagim suratli zibidiler sizi !!!

MGK denen itin ahlak felsefesini az önce gördük. Tükürdüklerini bir çirpida yalayip yutuverdi apartiman çocugu. Bu efendi numaralarini bize yutturamazsiniz oglum, agababalarinizi çagirin onlar gelsinler.. Sizin ne mal oldugunuzu biz iyi biliyoruz, böyle kafanizi sert kayaya çarptiginiz zaman titreyen köpekler gibi biraraya gelir, koro halinde hücum edersiniz.

O karinin kizin arkasina saklanarak küfürler savuran forumun editör lâlesi, hala soruma cevap veremedi ! Bekliyorum... Köpekdaslarinin ettigi küfürlere ve hakaretlere ses çikarmayan soytarilar, bi daha da bana gelip ahlak zabitaligi yapmasinlar !

Hadi bakim, izmir marsiyla mars mars...

slm&slm

Respond to this message   
Wicked
(Login VVicked)
213.243.30.8

Dedektif

May 26 2003, 11:50 PM 

Bir anlik sinirimdi, sana kufur etmeyecegim. Senin seviyene hic dusmeyecegim.
Dedektif; seni burada istemiyorum, seni burada istemiyoruz. Hala ne diye yazarsin ? Cogunluk istemiyor seni iste ! Terk et burayi.

Ben senin kufurlerini kaldiramiyorum; yoksa bunlari mahkemede yuzume soylemek zorunda kalirsin. Aciklayici oldum mu ?
Sanma net ortami diye bir sey olmaz. Net veya telefon kanunen bilisim icerisine girip ikisine de ayni ceza vardir.
Dikkat et. Biz ayni ulkede yasiyoruz. Seni bulurum.

Respond to this message   
Shade
(Login dandarakan)
193.192.98.68

darwin emmi yi bulursan

May 27 2003, 12:21 AM 

bana da haber et ortada sandık yaparız

Respond to this message   

(Login ebucihad)
209.240.198.61

vesselam2

May 27 2003, 2:07 AM 

sayin vesselam yukarda beni sevdiginizi ve takma isminizi bile takma ismimden esinlenerek buldugunuzu soylemissiniz. ben sizi vesselam olarak karsilasmadan once bilmiyor tanimiyordum beni nerede ve nasil sevdiniz.sahsen vesselam ismiyle br nick gorunce bunun hemen bir kopya oldugunu sezdim,ayrica yazilarinizi website adresleriyle doldurmaniza dikkatimi cekmis ve taklit ediliyor hissine kapilmistim.ben konuyla ilgili yerine gore cevab niteligi tasiyan birkac adres verirken siz kalkip ilgili ilgisiz site ve sayfa adresiyle dolduruyordunuz.ayrica bazen cocuklasan uslubunuz,tekrar tekrar sordugunuz basit sorular ve en sonunda da bana yolladiginiz ilk mektubunuz hakkinizda ciddi supheler uyandirior.ayrica yukarda kalkip an2an'dan ozur dilemlisin demen sonrada an2an'a ebu senden ozur dilerse kabul etmelisin demen,haddin olmayan islere burnunu sokmaktir.aslinda cody meselesinde an2an'a tavsiyelerde bulunman yazdiklarini ciddiye almamamiz gerekigini gostermeye yeterde artardi bile.ben yinede senin samimiyetinden suphe etmek istemiyor dogrudan kapasitene bagliyorum. yukarda bahsettim an2an'i buradakilerin cogundan evvel taniyorum taaa ilahiyat fakultesi mezunu e ezherdede okumusluk yalanlarini attigi zamandan beri taniyorum.kendisinin ne kadar kufurbaz oldugunu eski din forumundan biraz ip takibiyle gorebilirsin.biliyorum ip bazen belirleyici olmaz yazi ve imlasi ipe bile itiyac birakmayacak kadar aciktir. farkli nicklerin an2ana ait oldugunu anlamam bircok defa yazilarindaki uslub sebeb olmustur.burada kimse kendinden gecerek kufretmiyor.her hangi bir yaziyi yazmak,yazan kisiye yazdigini yolayip yollamam konusunda yeterli zamani veriyor.yani kimse agzimdan kacti deme sansina sahib degil,hele ki kufurler farkli nicklerle yapiliyorsa.biz bunu an2an'da bolca gorduk. kendisi sahsen beni tehdit dahi etmistir(sosyalist nickiyle)barancc ve vak nickleriyle yazdiklari hala eski forumdadir. gelelim kadin teklifi diye lense etmekten hoslandiklari meseleye. an2an ayni saldirgan tavriyla bildik kufur ve hakaretlerini ederek kiskirtmaya calistiklari bir arkadasa evde karinla aran iyi degil hirsini bizden cikartiyorsun gibi satasti. bende o mevzu bahis rahibe yazisini klavyeye aldim.bekarligin an2an'in kafasina vurdugunu EVLENMESI gerektigini,kendisi gibi bekar bir rahibeninde evlenmek icin koca aradigini soyledim. rahibenin ozellikleri topal,colak,sasi,kambur vs idi,bu yasli rahibenin bakire kalmasinin sirriydi.burada gordugun gibi ciddi birsey yok,bastan sona hayal ve palavra. burada ne ciddi bir copcatanlik nede pezevenklik var.bu gordugun gibi sadece bir hicivdir.aynen yukarda sikayet ettigin yazilarim gibi.ortada ne haci tarafindan kurtaj yapilan rahibeler var nede kolonlanan bir an2an ve haci+ali. hatirlar misin bilmiyorum amerikadaki katolik papazlarin bazi taciz olaylarinin ortaya cikmasina supheyle bakan ve katolik kilisesini savunan yazim asagilardadir. muslumanlarda, katoliklerde,ateistlerde insandir ve her insanin zaaflarina sahibtirler.sehvet, mal,mulk ve para hirsi hemen hemen her insani az veya cok sahib oldugu zaaflarindandir.bir papazin sapikligi veya hocanin hirsizligi vs ne doktrinleri yalanlar nede bu tip problemlerin varliklari o doktrinler tarafindan aciklanamaz degildirler. ancak katolik,ortodox kiliseleri ve evlenmemeyi fazilet olarak goren diger dini gurublar baglilarindan insan tabiatina aykiri bir sey istemek bakimindan baglilarindaki bu tip davranislarindan kismen sorumludurlar. gordugun gibi ortada ozur dilenmesini gerektirecek bir kabahat yoktur. ancak ne yapsakta ebuselami koseye sikistirsak diyen bir mentalite vadir.eger benim copcatanlik teklifim sansurlenmemi gerektiren bir kabahat olarak yeterliidiyse hacinin kufur ve hakaretleri niye hacinin sansurlemesi icin yeterli olmadi.ebuselam isamesih.org'da daha oncede sansurlenmisti,hic merak ettin mi sebeb neydi?o forumlar katilimcilarin cok daha ustunde kisi tarafindan izleniyor.eger izleyicileri dehsete dusurecek yazilar ve haberleriniz varsa sizide sansurlerler.mesele cok ve uzun yazmakta degil oldurucu darbeyi kritik noktaya vurmakta.mesela webservant defalarca tekrarladigim halde o soruma cevab vermedi? basina gelecegi cok iyi biliyor.biz burada teblig yapmiyoruz,diyalogda yapmiyoruz.sayin vesselam butun mesele kiminle muhattab oldugunu iyi anlamakta.codynin hakaretlerini sen veya ben yapsaydik coktan forumdan atilirdik oyle degil mi? sahit olmadiginiz tartismalarda sizden hakem olmanizi isteyen yok! eksik kalan veya anlamadigin bir mesele varsa simdi sor.

Respond to this message   
HACI
(Login hacihaci)
66.30.227.242

AZILI BIR MUSLUMAN........ EBUSELAM........

May 27 2003, 6:47 PM 

Ebuselam'in yukardaki iletisi tam anlami ile benim bu forumda tanidigim Ebuselam'i yansitiyor...
No-nonsence.......
Tumuyle mantikli.. Gercekci... Supheciligi devam ediyor ama daha az.. Her hangi bir sekilde aldatilmasinin olanaksizligini kesin bir dille belirtiyor ve buna tesebbus edecekleri cezalandiracagini ihsas ediyor.. Bir yerde herkesin insanca zaaflari oldugunu soyleyecek kadar yumusak anlayisli gorunuyor ama, kendini hislerden arindirdigi, kati ve acimasiz oldugu kesin olarak anlasiliyor..
Yukardaki ileti Ebuselam'in Islam anlayisini da yansitiyor. Benim tanidigim kadariyla Islam'a yaklasimi, yasama yaklasimi gibi.. Kendine bir yasam turu tasarimliyor ve ona sadik, uyumlu, asiriliga kacmayan, dengeli, mantikli bir yasam surduruyor. Ebuselam bir Hristiyan olarak kalsaydi da boyle davranir ve dusunurdu, ateist olarak kalsaydi da.. Islam onun icin ideal bir din olarak dusunulebilir. Inanclarini sorgulama devrini coktan gecirmis, Ebuselam. Kendi ifadelerinden onlari zamaninda sorguladigini cikariyoruz. Bir sonuca varmis ve o sondan memnun.. Okuyor, Ebuselam.. Elinden geldigi kadar. Kulturu oldukca yuksek.. Tahsilinin fazla olmamasina ragmen, anlayisi ve zekasi cok ileri bir seviyede.. Nefret ve kinleri de oyle.. Ebuselam'i motive eden guc hem sevgi ve anlayis, hem de kin ve nefret.. Bunlar birlikte onda devr-i daim makinesi gibi calisiyor ve o sakin ve dengeli kisiye hic beklenmedik bir dinamik kisilik kazandiriyor..
Yine de arada bir Ebuselam'in gazabina sahitlik etmekteyiz.. Icinde biriken ofke, iyilik ve guzellige galip geliyor ve Ebuselam onlari desarj etmek zorunda kaliyor. Icinde tutamiyor kinlerini.. Arada bir istim veriyor.. Tasavvufa pek inanmiyor.. Inzivaya cekilmiyor. Derin dusunmeyi baskalarina terketmis durumda. Dusunmeden soyledikleri kotu sozler oluyor. Bazi durumlarda cumlelerini yeterince tartamiyor. Onlari sansursuz saliveriyor......

Kendisi disindaki Musluman'lari, arada bir, kendilerini aydinlatmadiklari, ilerletmedikleri icin bagnazlik ve gerilik, diger durumlarda ise Islam'la milliyetciligi kaynastirdiklari icin ilkellikle sucluyor.. Yalin Islam'da huzur buluyor, Ebuselam.. Inandigi gercek Musluman sayisi fazla degil...
Kendi dindaslarina bile boylesine no-nonsence bir yaklasimi olan bir Musluman'dan, Katolik veya Protestan'lari ve diger Hristiyan'larla ateistleri ilimli cumlelerle elestirmesi, onlarin inanc ve dusuncelerine hosgoru ile yaklasmasi, elbette beklenmemelidir.
Keskin dilinin ilimli, gucsuz, tarafsiz olmaya calisan ama olamayan, yumusak ve kararsiz olarak algiladigi Vesselam'i nasil elestirdigine yukarda sahit oldunuz.
Ebuselam kendi inandigi ilkelerden odun vermeyen biri.. Bu bakimdan iyi bir arkadas ve yakin bir sirdas olmasina olanak yok.. Kendine Islam'i en yakin dost ve yasam tarzi olarak adapte etmis biri icin, kendisi gibi davranmayan bir insanla arkadaslik yapmasi tumuyle olanaksiz.. Daha dogrusu bu arkadaslik yuzeyel bir iki chit chat yapmaktan oteye gidemez..
Ebuselam yalniz.. Ebuselam anlasilmadigini biliyor. Ebuselam anlasilmamaya aldirmiyor. Ebuselam anlasilmak istemiyor. Sevilmemek, hatta nefret edilmek Ebuselam'in umurunda olan olgulardan degil..

Boyle bir insanla nasil tartisirsiniz?
Cok buyuk zorluklarla.. Ve cooooook coooook uzaktan..
Ebulselam'in yaniniza yaklasmasina izin vermemelisiniz......

Iste size bizim SenAntuan'in cozmeye calistigi dilemma.. Yalniz SenAntuan'in mi?
Vesselam'in, Haci Ali'nin, Haci'nin, Bedirhan'in ve diger bazilarinin.....

Ebuselam, zor adamsin vesselam......

Hadi bakiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmm

keeeeh keeeeeeehhhhhhhhh keeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Respond to this message   
Current Topic - Haydi Alternatiforumu seven gelsin!!!
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss