<< Previous Topic | Next Topic >>SPIS  

Klvan'a ob radar

August 27 2007 at 8:23 AM
No score for this post

Z'urnalist: Javjajut spekul'aciji, czo radar v nasz kraj moz'e znaczit' visze velika verojatnost' od grozba od teroristiczna ataka protiv Czehija. Czo vi kaz'ete ob to?

Tomasz Klvan'a, koordinator od czeska vlada dl'a komunikacija ob programa od protivraketna obrona: Da, to jest' strah, ktori mnogo czasto zvuczi na moji stretenja s grodz'ani v tamtoj region i ja probuju objasn'at', czo mi uz'e tutden' jesmi czast' od zapadni aljanc i z'alno toz' v nasz kraj, nejaka taka ataka moz'e stat' se. I jesli radar tut bude ili ne, to ne izmeni nicz ob to. Ale mi tutden' posilamo 19godne, 20godne, 21godne mlode muz'i i z'eni na mirne misiji v najvisze nebezpeczne czasti od svet, czobi oni rizikovali svoje z'itja za nam. I mi budemo strahovat' se mat' tut radar, ktori jest' obronna sistema, tol'ko czobi mi ne uczinili riziko od teroristiczna ataka visze visoko? Jak mi bi mogli gl'adet' v oka od tutti mlode muz'i i z'eni? To ne bilo bi mnogo odvaz'no.

Scoring_Disabled_MsgRespond to this message   
AuthorReply

Re: Klvan'a ob radar

No score for this post
August 27 2007, 8:34 AM 

The above text is in Slovianski-P, I'd better mention it.

If you are interested and have a fast Internet connection, look at http://www.mapy.cz/?query=K%C3%B3ta%20718&portWidth=682&portHeight=505&zoom=5&mapType=base¢erX=135549861¢erY=134989697#centerX=131507838@centerY=134362757@typ=hybrid@zoom=3@vizType=none@vizIds=none - here you can see the planned location of the radar. Click on the plus sign on the right to zoom the map.

iopq

No score for this post
August 27 2007, 10:13 AM 

riziko is only Czech/Polish, rizik is the most common

No score for this post
August 27 2007, 10:36 AM 

OK.

Anonimnik

No score for this post
August 27 2007, 10:20 AM 

iopq

No score for this post
August 27 2007, 12:01 PM 

Actually, I just found the Belarusian version... and I also see that risk AND riziko shows up in the Czech dictionary

the breakdown is:

riziko - Blr, Pol, Cz
risk - Ru, Bg, Cz, Slk
rizik - Uk, Srb, Mk

very close, but risk wins

not sure where rizik came from, but risk comes from risque in french, while riziko comes from Italian risico

Current Topic - Klvan'a ob radar
  << Previous Topic | Next Topic >>SPIS  
Find more forums on CultureCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  
BESED - Slaviansk forum pisalju vo universalju vse-Slaviansk jazika Slovio www.blognik.com www.slovio.com www.zvestia.com www.galaktia.com www.slavsk.com www.slavianstvo.com www.panslavia.com