<< Previous Topic | Next Topic >>SPIS  

Putovanie cxrez Iran i Centralnju Aziu

March 25 2009 at 12:42 PM
No score for this post

Zdravo vsem!

Searching the net I found a site dedicated to a great travel of two Sweden railway fans to Iran and Central Asia. Since I love travels very much, I wrote to them and asked if I can make translation of their text to make it avaliable for Slavic-speakers. Of course they are agree, and so I am making Russian and Slovioski translation of this text.

Slovioski translation is being presented here.

Dlja Slovio-cxitateli:

Mi, Bengt Dahlberg i Till Klingenhager, jeseme dva zxelezdrognje entuzniki iz Stockholma i Vasterasa vo Sxvediu. Vo Aprilu 2004 roka mi putovali piat tidenov pojezdom cxrez mnogje kraini, usred inih: Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan i Rosia, glavno sxtobi zgledit zxeleznici vo te kraini. Na sleditcih strankov vi mozxite cxitat o nasxju predgotoveniu i sxto mi perezxivali podcxas putovania.
Hvala velm mnogo nasxu vebmasteru Gari Hornaeusu, ktorij pomocil nam vnovivat tut sait podcxas putovania. Usled Internet-sojedinkov iz kamen-era vo bliz vsih Internet-kafe vo ktorih mi bili, mi ne mozxili poslat mnogo obrazov hvila mi bili esxte v dorogu. Hvala tozx Jonni Saljefeldtu i Kenni Ericsonu, kto pomocili nam perevodit tute stranki vo Angliskij. I, naivazxnjosx, hvala mnogih udragih ludov ktorih mi vstretili podcxas putovania i ktorje nam mnogo pomocili, naibolsxe Ali Kalili i Babak Habibi iz Iranu.

Vitajte!

Vovodenie

Idea nasxogo putovania se zrodila vo Martu 2002. Pres-reliz od Iranskja Zxeleznica donesil zxe jes vovodinja novja pasazxirskja zxelezdrozxnja sojedinka od Tehrana skroz Turkmenistan i Uzbekistan do Almati vo Kazahstanu. Kazxdo-siemdennij pojezd potrebi 3 dnov dla 3290 km (2045 mil) putovanja. To razkrilo polno novij zemnij put od Europa do Cxinu dla avanturlivij zxeleznicxnij entuznika. Uzx vo 2001 roku sojedinka od Istanbula do Tehranu bila pere-otvirina dla pasazxirskje pojezdov posle mnogje rokov prerivinia, i od 1992 jes polno novja sojedinka od Kazahstana do Urumki vo severo-zapadu Cxinu.

Mi sviazili cxrez Internet-Forum so Sxvedskim Zxeleznicxnim klubom SJK. Pojezd od Tehrana do Almati, zxalo, bil pererivinij posle tolko neskolko tidenov, no to ne ostanilo nas od putovania v tot kraj. Mi budeme prinudenje ehat taksikom ili autobusom nektorje cxasti linii, i Cxina ne bude na putu prinaimensxe v tutot raz, no inacxe, mi glavno derzxim prede planinij put.

***********************************************************************************

Dlja teh kto predviszi CZ/SZ/ZS ortografiju nez CX/SX/ZX

Mi, Bengt Dahlberg i Till Klingenhager, jeseme dva zselezdrognje entuzniki iz Stockholma i Vasterasa vo Szvediu. Vo Aprilu 2004 roka mi putovali piat tidenov pojezdom czrez mnogje kraini, usred inih: Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan i Rosia, glavno sztobi zgledit zseleznici vo te kraini. Na sleditcih strankov vi mozsite czitat o naszju predgotoveniu i szto mi perezsivali podczas putovania.
Hvala velm mnogo naszu vebmasteru Gari Hornaeusu, ktorij pomocil nam vnovivat tut sait podczas putovania. Usled Internet-sojedinkov iz kamen-era vo bliz vsih Internet-kafe vo ktorih mi bili, mi ne mozsili poslat mnogo obrazov hvila mi bili eszte v dorogu. Hvala tozs Jonni Saljefeldtu i Kenni Ericsonu, kto pomocili nam perevodit tute stranki vo Angliskij. I, naivazsnjosz, hvala mnogih udragih ludov ktorih mi vstretili podczas putovania i ktorje nam mnogo pomocili, naibolsze Ali Kalili i Babak Habibi iz Iranu.

Vitajte!

Vovodenie

Idea naszogo putovania se zrodila vo Martu 2002. Pres-reliz od Iranskja Zseleznica donesil zse jes vovodinja novja pasazsirskja zselezdrozsnja sojedinka od Tehrana skroz Turkmenistan i Uzbekistan do Almati vo Kazahstanu. Kazsdo-siemdennij pojezd potrebi 3 dnov dla 3290 km (2045 mil) putovanja. To razkrilo polno novij zemnij put od Europa do Czinu dla avanturlivij zseleznicznij entuznika. Uzs vo 2001 roku sojedinka od Istanbula do Tehranu bila pere-otvirina dla pasazsirskje pojezdov posle mnogje rokov prerivinia, i od 1992 jes polno novja sojedinka od Kazahstana do Urumki vo severo-zapadu Czinu.

Mi sviazili czrez Internet-Forum so Szvedskim Zseleznicznim klubom SJK. Pojezd od Tehrana do Almati, zsalo, bil pererivinij posle tolko neskolko tidenov, no to ne ostanilo nas od putovania v tot kraj. Mi budeme prinudenje ehat taksikom ili autobusom nektorje czasti linii, i Czina ne bude na putu prinaimensze v tutot raz, no inacze, mi glavno derzsim prede planinij put.

********************************************************************************

To be continued. Next chapter is "Preparations"

Scoring_Disabled_MsgRespond to this message   
AuthorReply
Anonimnik

Magori powed by n ......

No score for this post
March 25 2009, 5:47 PM 

And how about " Dlja teh kto predviszi CM / SM / ZM, or CL / SL / ZL, or CD / SD / ZD or CB / SB / ZB or CN / SN / ZN or CT / ST /ZT or CW / SW / ZW or ................. ortografiju nez CX/SX/ZX

happy.gifhappy.gifhappy.gif

Frankensxteinuf

Re: Magori powed by n ......

No score for this post
March 25 2009, 9:36 PM 

Sxto es "nez"?
Pocx vi ne cxitajte Slovio slovknig prede vi pisajte?

http://dict.slovio.org/

Current Topic - Putovanie cxrez Iran i Centralnju Aziu
  << Previous Topic | Next Topic >>SPIS  
Find more forums on CultureCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  
BESED - Slaviansk forum pisalju vo universalju vse-Slaviansk jazika Slovio www.blognik.com www.slovio.com www.zvestia.com www.galaktia.com www.slavsk.com www.slavianstvo.com www.panslavia.com