<< Previous Topic | Next Topic >>SPIS  

SLOVANSKE FORUM LEN V SLOVANSKYCH JAZYKOCH.

April 18 2009 at 6:45 PM
No score for this post
Slovan 

Otvaram tymto forum len v slovanskych jazykoch. Cize, ziadna anglictina, ziadna nemcina a pod.
Kto chce sem prispievat, tak len v niektorom slovanskom jazyku a pripadne slovne nedorozumenia sa ostatni pokusia vysvetlit v niektorom inom - ale len v slovanskom jazyku (bez pouzitia anglictiny, alebo nemciny).

Scoring_Disabled_MsgRespond to this message   
AuthorReply
Slovan

slovanske forum v slovanskych jazykoch

No score for this post
April 18 2009, 6:51 PM 

Ano Polka, suhlasim, ale nech teda pisu aj germani v niektorom slovanskom jazyku a nie aby sme my pisali v ich jazykoch. To je podobne, ako keby sme my na ich forach (germanskych) zacali spolu diskutovat v polstine, slovencine, cestine, rustine, alebo chorvactine.
Urcite by nas ignorovali, pretoze by nerozumeli, ale na druhej strane oni zase od nas ocakavaju, ze my sa budeme prisposobovat im a preto pisat v nemcine, alebo anglictine.
Robime takto zo seba cvicene opice, alebo papagajov, ktori nemaju vlastnu hrdost k vlastnemu jazyku.

Re: slovanske forum v slovanskych jazykoch

No score for this post
April 18 2009, 8:22 PM 

A dlaczego to do mnie ? happy.gif Ja jestem Slowianka happy.gif. Podoba mi sie , ale mam pytanie - co z tymi, co nie sa Slovianami, a lubia slovianskie jezyki i jeszcze sie nie nauczyli? Nie moga pisac ?

Jaromir

No score for this post
April 18 2009, 9:14 PM 

Niech pisza w angielskim, a niemieckim. Tym bardziej ze go prawie wszyscy rozumia tutaj. Jak tylko nie beda go naduzywac. Niech se Niemcy swoj niemiecki w swaja niemiecka zyc schowaja, bo my go tak lubimy jak oni nasze jezyki slowianskie. Czy to trzeba wykladac jak na uniwersytecie? Jak jestes Polka, a nie tylko koms kto mowi po polsku, to Ci tego droga Przyjaciolko nie trzeba lopata do glowy wkladac. Polacy to rozumia i uznaja intuicyjnie, bo Polskosc i slowianskie usposobienie z mlekiem matki wyssali.

Polka

No score for this post
April 19 2009, 10:18 AM 

Powialo mi strasznym brakiem tolerancji. Uwazam, ze kazdy narod ma swoja kulture,wlasne obyczaje i swoje religie i dopuki bedziemy szanowac sie nawzajem, bedzie ok. Nie trzeba kogos kochac, zeby go szanowac !

Anonimnik

No score for this post
April 19 2009, 3:16 PM 

Spravne hovoris (mluvis) Jaromir - to je aj moja rec (mova). happy.gif

No score for this post
April 18 2009, 10:33 PM 

Polka pisal:
A dlaczego to do mnie ? Ja jestem Slowianka . Podoba mi sie , ale mam pytanie - co z tymi, co nie sa Slovianami, a lubia slovianskie jezyki i jeszcze sie nie nauczyli? Nie moga pisac ?
===
No tak! A co z tymi, co sa Slowianami, ale nie mogla mowic slovanskie jezeki?

Anonimnik

No score for this post
April 19 2009, 4:43 AM 

Niech sie wiec najpier chc troche naucza.
Nie powiedza ze im w domu rodzice zabronili mowic w swych rodzinnych jezykach. Odwrotnie. Albo nie chcieli albo ich rodzice zdradzili slowianszczyzne. Spotkalem si tu ztakimi czesto. Wim co to za typy, wiem co soba reprezentuja i wiecej noiz pogardy nie sa warci. Niech udowodnia ze tej pogardyu nei sa warci. Wszedzie na swiecie sa centra narodow slowianskich. Tam jest miejsce i wszystko co trzeba aby sie jezyka swych ojcow nauczyc. Ja to zna 100 procentowo bo sam na obczyznie zyje.

Za wiele wymowek aby swoje ponad ogulen wartosci przedstawic jako lepsze albo wiecej warte.

Kazdy tu z pewnascia pomoze tym ktorzy tu przychodza sie nauczyc o naszych obyczajach i jezykach. Ale nie mysle ze powinnismy tolerowac cwaniactwo tych co chca podstepnie przedstawiac germanszczyzne jako lepsza, bardziej wartosciowa niz nasze, rodzime, slowianski wartosci i jezyki. Z takimi jednistkami nie powinno byc miejsca na tlerancje i poblazanie czy kompromisy, bo oni kompromis uzywaja jako narzedie waki w swoich germanskich czy innych politycznych sprawach.

No score for this post
April 19 2009, 10:29 AM 

Anonimnik ma racje. Tez nie wierze,ze jakakolwiek matka,lub ojciec nie nauczyli dziecka swojego ojczystego jezyka.Polacy pod zaborami tez nie mogli uzywac polskiego, a jakos mowia.

No score for this post
April 19 2009, 12:11 PM 

Ach Polka, Ty mosz anung!

Zbigniew

No score for this post
April 21 2009, 2:43 PM 

Eugieniusz
A co to jest tyn piepszony "anung"? Bo jo sie w Polsce wychowol i wyksztalcil ale calkiem ni mom pojyncio co to mo byc. Nie powisz mi ze to Slonski. Bo jo gwara slonsko niezle znom, boh tam zyl i stamtad jest tyz mojo rodzina, el zem jest zawsze Polok a nie jakos niymecko lachudra...

Anonimnik

No score for this post
April 19 2009, 3:19 PM 

Eugenius, ty si zrejme asi "padnuty na hlavu". Ked je niekto slovan, tak samozrejme asi bude vediet nejaky ten slovansky jazyk, nie ?

A pokial je taky zadubeny, ze ho poriadne neovlada, tak nech ide do psej matere ! happy.gifhappy.gifhappy.gif

Anonimnik

No score for this post
April 19 2009, 3:14 PM 

Polka, samozrejme ze "moga pisac", ale najpr sa musia naucit nejaky zo slovanskych jazykov aby "mohli pisat". Ved ked my napr. chcem pisat na ich fora, tak sa musime naucit nejaky z ich jazykov, nie ? Nikto nas predsa nebude tolerovat na "ich" forach, ze neovladame tie ich jazyky, to da rozum, nie ?

Alebo myslis, ze sa niekto bude s tebou bavit v polstine na anglickom, nemeckom fore ?
Pokial to nie je nejaky slovan, tak asi tazko. happy.gif

Anonimnik

dobre sa nam to tu rozbehlo

No score for this post
April 19 2009, 3:22 PM 

Vazeni priatelia, ako sa nam to tu pekne rozbehlo v tych nasi slovanskych jazykoch. Tak sa mi to lubi
(podoba). Takto by to malo ist aj nadalej a nesnazit sa robit zo seba rito-lizacov zapadnej jazykovej kultury. happy.gif

* ved ked niekto nebude nieco rozumiet, nie je problem sa na to spytat. Nikto z neba uceny nespadol.
Nie je hanba spytat sa, ale ostat v omyle.

Re: dobre sa nam to tu rozbehlo

No score for this post
April 19 2009, 4:06 PM 

Za czo sproszivat', kogda drugi ne izrozumi dazze vopros?

Polka

No score for this post
April 19 2009, 6:12 PM 

"...Za czo sproszivat', kogda drugi ne izrozumi dazze vopros?" Nie zauwazylam , jak do tej pory chyba wszyscy sie rozumieja happy.gif

Anonimnik

No score for this post
April 19 2009, 9:07 PM 

V celku sa da text pochopit a ked by niekto nerozumel cast textu, alebo niektore slova, tak ich jednoducho uvedie a da otazku. Kto bude schopny ich vysvetlit, tak to urobi.
Nevidim v tom ziadny problem.

Polka

No score for this post
April 20 2009, 7:50 PM 

A ja mam malenka prosbe do Anonimnikow.....czy moglibyscie sie jakos okreslic,lub przedstawic ? Nigdy nie wiadomo,czy to jeden ,czy kilku. Bardzo prosze happy.gif

Eugeniusx

No score for this post
April 20 2009, 10:29 PM 

To dobrju kvestia, Polka.

Slovan

anonim - neanonim

No score for this post
April 21 2009, 5:58 PM 

Takze Polka, dobre mozes ma volat trebars Slovan, ja to meno tam preto nedavam, lebo pisem rychlo a davat tam nieco este navyse ma zdrzuje. V podstate je to jedno kto to pise, dolezite je, co pise.

Polka

Re: anonim - neanonim

No score for this post
April 22 2009, 5:53 PM 

Dziekuje happy.gif

Current Topic - SLOVANSKE FORUM LEN V SLOVANSKYCH JAZYKOCH.
  << Previous Topic | Next Topic >>SPIS  
Find more forums on CultureCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  
BESED - Slaviansk forum pisalju vo universalju vse-Slaviansk jazika Slovio www.blognik.com www.slovio.com www.zvestia.com www.galaktia.com www.slavsk.com www.slavianstvo.com www.panslavia.com