Tornar a l'índex  

De tant en tant una bona notícia: una altra sèrie d'animació que durà, per fi, el català

September 19 2005 at 3:19 AM
No score for this post
Toni el Gros 
from IP address 62.57.137.232

 

Doncs sí, torna a repetir-se el cas d'anime-editat-en-dvd-i-al-cap-de-poc-doblat-per-al-K3 que en l'edició de luxe i/o en pack durà, per fi, el català. Aquest cop és el torn de Karekano, sèrie de 26 episodis que en la seva edició en pack durà el català en l'àudio (no pas en els subtítols, per variar). Aquesta situació ja es va donar amb el pack d'Evangelion i el d'Arc the Lad, i em penso que me'n deixo algun. No obstant això, altres sèries que s'han editat en pack molt després d'haver-se emès per TVC no han tingut la mateixa sort, com en els casos de Love Hina o Cowboy Bebop.

Aviat sortiran més DVD's d'anime que són reedicions i que duran el català: la sèrie completa de Ranma 1/2 i un pack amb les dues pel·lícules de Card Captor Sakura (Sakura, la caçadora de cartes), que fins ara es podien adquirir per separat però que no duien l'àudio català.

Que n'aprenguin, els que editen cine d'imatge real! Quantes edicions especials més deixaran escapar l'oportunitat d'afegir-hi l'existent àudio català? Totes, em penso, perquè agafen les edicions estrangeres i les calquen, afegint-hi el castellà i prou.

Finalment, després que l'única pel·lícula d'animació de l'Studio Ghibli que s'ha doblat al català per al DVD hagi estat El viatge de Chihiro, em pregunto: la propera de l'Studio Ghibli també es doblarà? Em refereixo a Howl's Moving Castle. Perquè havent doblat la darrera encara que cap de les anteriors, existeix el precedent i a més és recent. Què creieu? S'hauria de cuidar més l'anime al cinema, que no tot és Doraemon i Shin-chan (tot i que celebro que en aquests casos només es projectin en català)!


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Responses

Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2014 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement