Alev merak ettim sana görüşme tarihi geldimi? öyle ise case number in 15000 lerde olmalı öyle değilmi. birde sanırım sen de resim göndermeyi gözden kaçırmıştın.
Merhaba Cumhur,
Evet arkadaşım, görüşme tarihi gelenlerdenim.. case numberım 2004EU00000xxx .
Görüşmeye giderken resimleri yanımızda götürmüştük..Onları aldılar fakat bazı tercümeler olmadığı için, bu belgelerin listesini vererek tamamlamamızı istediler..(Bütün belgelerin tercümelerini mutlaka istiyorlar bilginiz olsun)Tamamladığımız evrakları UPS ile tekrar Ankara'ya gönderdik ve onlardan yanıt bekliyoruz..
Senin durumun nedir? Görüşmeye çağrıldın mı?
selam alev,bana görüşme tarihi yeni geldi,sizden görüşme ile ilgili bilgi isteyecektim. ankarda neler yapıyoruz neler istiyorlar bide görüşme sonrası nekadar süre sonra gidebiliyoruz gibi bilgiler, yada aklıma şuanda gelmeyen, görüşmede bize gerekli şeyleri yazarsan sevinirim. teşekürler..
merhaba alev
benim case number EUooo25xxx yani henüz görüşme tarihi gelmedi. mart ayı için açıklanan cut off lar ise 17800 lerde. umarım sorun çıkmaz ve vizeyi alırsın. görüşme tarihi alabilirsem evrakları hazırlama sırasında sormam gerekenler olabilir, o sırada forum u takip ediyor olursan yardımcı olursun umarım.
hoşçakal...
Selam bana görüşme tarihi geldi.16.03.2004 saat 9.15 de görüşme var.senden bişey rica edicem acaba hangi evraklar isteniyor tam bir listesini yazarmısın?Oraya gittğinde neler yapıyorsun bunlar noter veya yeminli tercümen onaylımı?bankadaki paran ne kadar önemli?neler soruyorlar? Biliyorum çok sordum ama yardım edersen sevinirim.
Merhaba Erkan,
Görüşme ile ilgili biraz bilgi vereceğim sana. Görüşme tarihinden en az 5 gün önce ellerinde olacak şekilde sana gelen formda istenen tüm belgelerin fotokopilerini,tercümelerini bir dosya halinde UPS ile Ankara'ya gönderiyorsun. Gönderdiğin belgelerin asıllarını yanında götürüyorsun.(Eskiden belgelerin tercümelerini istemiyorlarmış fakat artık onu da istiyorlar)Biz tercüme yaptırmamıştık o yüzden işlemlerimizin tamamlanması 1,5 ay kadar gecikti. Dosyaya, kurada kazanan ve beraberindekiler için de ayrı ayrı tüm evrakları hazırlıyorsun. Diplomalar,tapular,banka ekstreleri, nufus kayıtları, evlenme belgesi, askerlik belgesi,araç ruhsatları, fotograf vs. Elinizde ne kadar belge varsa hepsini koymanızda yarar var. Fotoğrafı gönderdikleri formdaki gibi çektirin ona çok dikkat ediyorlar (kulağımda minicik bir küpe olduğu için yeniden resim istediler benden) Bankadaki para, Ülkelerine gittiğin zaman iş buluncaya kadar seni geçindirmeye yetmesi ve onlardan herhangi bir talebin olmaması açısından önemliymiş. Ama bu miktarın ne kadar olması gerektiği konusunda kesin bir bilgim yok.
Görüşme dendiğinde insanın aklına karşılıklı soru-cevap şeklinde bir olay geliyor. Hiç öyle değil. Konsolosluktan içeri girdikten sonra seni çağırmalarını bekliyorsun. Adın anons edildiğinde gidip paranı yatırıyorsun önce. Sora yine bekliyorsun, tekrar çağırılıyorsun bu kez başka bir görevli evraklarının asıllarını ve sağlık raporunu istiyor. (Sağlık raporunu önceden gönderdiğin dosyaya koymuyorsun!!!) Dosyanda eksikler varsa onları tamamlaman isteniyor ve eksiklerle ilgili liste veriliyor. Dil konusunda sorun olmuyor, türkçe bilen Amerikalılar olduğu gibi Türk personel de var.Eğer greencard almana karar vermişlerse, Amerikalı bir görevlinin karşısında dosyandaki bütün bilgilerin doğruluğuna sağ elini kaldırarak yemin ettiriyorlar.(Bütün bu işlemleri yapan personel cam bir bölmenin gerisindeler.) Yemin de ettikten sonra UPS in olduğu bölüme gidip evraklarının gönderilmesini istediğin Türkiye adresini yazdırıyorsun ve oradaki işin bitiyor.
Başka sorun olursa cevaplarım.. Kolay gelsin, bol şans
bıraz soru cevap sekılınde gecmemesını nedenı sanada baglı eger ufak tedek seylerden suphelenırlerse yada tıpıne takarlarsa surunduruyorlar dedımya benımde ısım toplam 15 dakıka surdu :)
bende dırek bu sekılde olayımı hallettım ama bana parayı nerden buldugumu orada ne ıs yapıcamı nerde kalıcamı ve bana orda destek olaak bırı olup olmadıgını sordular
bole yanı :)
evraklarin tercumesinin yapildiğina dair noter onayi istiyorlar mi?birde tercüme yapan kisininde evrakları (sertifikasini) istiyortlar degil mi?sen hangi evraklari gonderdin ve hangilerini yanında goturdun.Biliyorum formda yaziyor ama kontrol etmek istiyorum. Cok sagol
Alev,
ben diplomami bulamiyorum ama iş yerinde noter onaylı bır fotokopisi var. Ne dersin kabul ederler mi?evraklarin eksik oldugunda yada onların istediklerinden farkli oldugunda hakkini kayip mi ediyorsun yoksa sana zaman variyorlar mi kalan evraklari tamamlaman icin?bir arkadasim evraklarin eksikse "uzgunum kaybettiniz diyorlarmis dedi" ama ne kadar dogru bilmiyorum.
Amerika'daydım yeni geldim buraya o nedenle sorularına ancak şimdi cevap yazabiliyorum.
İşyerindeki diploman noterden onaylıysa kabul ederler sanıyorum. Diplomanı kaybettiğine dair gazete ilanı vermiş miydin acaba? Eğer böyle bir ilan varsa onu da evraklarının arasına eklersen ve noter onaylı işyerindeki diploma suretinin de tercümesini yaptırırsan kabul edilir diye düşünüyorum.
Eksik belgeleri tamamlamamızı istemişlerdi ama şu kadar süre içerisinde yollayın gibi bir süre vermediler.Biz 15 gün gibi bir sürede yollamıştık. Çok uzatmamak lazım bence. Arkadaşının söylediği gibi "kaybettiniz" i , belki de onlar için çok önemli olan evrakların eksikliği halinde söylüyorlar, bilemiyorum. Bizdeki eksik belgeler şunlardı, resim(küpe olduğu için kabul etmemişlerdi), diploma ve nüfus suretlerinin tercümeleri. Tercüme yapan firmanın yetki belgesi falan gibi evrak koymamıştık dosyaya..
Buradaki görüşmeyi atlat, daha sonra Amerika'ya girişle ilgili soruların olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Şansın bol olsun..
ben ahmet dv-2004 talihlisiyim Indiana westlafayatte ye geleli sadece 8 gun oluyoorrrr...is armaktayimm..nasipse bu gunlerde baslarim!! size bir kac istatistik bilgi vereyim!
case number: 2004EU 9747
mulakat tarihi: 28 ocak 2004
vizenin gelis tarihi: 5 subat 2004
Amerikaya giris: 22 subat 2004
SSN basvurusu: 23 subat 2004
greencard gelis:?bekliyorum
SSN gelis:2 Mart 2004
Banka hesabi: 25 subat 2004
IS:not yet!!
sorulariniz olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirimm...AOS CP ve her konuda!!!
simdilik byes
selam ahmet
benim senin tecrübelerinden yararlanmaya acilen ihtiyacım var eger bana yardım edersen çok sevinirim bana, başvuru tarihinden itibaren uçaga binene kadar _ki zaman da başından gecenleri yazarsan çok sevinirim. ayrıca bir dost ile konuşmak istersen benimle temasa gecebilirsin
teşekkürler.