Tere Lp. Arvo Pärt,
olen Teie muusika suur austaja nagu ka minu hea sõber Leonhard Lapin.
Nägin Teid viimane kolmapäev Berwaldhallis laval peale Teie Credo esitamist. Siis meenus mulle üks väike seik rautejaamas tund aega kirde Londonist umbes 7 aastat tagasi, mis ka puudutab Teid, võibolla on Teid informeeritud. Tahtsin ja tahan selle loo Teile isiklikkult rääkida. Mulle on öeldud et Te ütleksiteet sjas oli Jumala käsi.
Olen ise õigeusust huvitatud enam kui kümme aastat (olen luterlane). Eile olin Stockholmi Eesti õigeusu jumlateenistusel ja tundsin seistes selg sirge oma Jumala ees et nüüd tahan astuda õigeusku. Rääkisin sellest preestriga Nikolai Suursöödaga. Selle viime läbi soobival ajal.
Olen viimasel ajal palju kuulanud Teie CD:it Alina. Loogiline klaver ja härdas tundeline üles alla põimiv viol. See on mind palju aitanud mu leinas. Mu isa Elmar Kohh suuri nädal tagasi, 96 a. Saime sõpradeks enne seda. Tema mattustel 3. okt., Stockholmis laulab Mikko Pulkinen isa lemikud "Kas Ema südant tunned sa" ja "Mu meelen kuldne kodukottus". Tooma Tuulse saadab orelil. Kirikulaulud on "Jumal sul ligemal" ja "Tähtede taga". Toomas mängib ka pre- ja postludiumi.
Ta on nõus seda teha Alina ja Spigel in Spiegel teemadel.
Kuid nüüd minu soov, võibolla unelm, palun kirjutage minu Isa auks pre- ja postludiumi orelile. Põimides kokku teemad Teie Alina CD:ilt, ja Isa lemmik rahvalaulud, kirikulaulud ja meie Jesuse Palve, nii et Tooma saab seda eesitada mattusel. Isa oli metsamees, TÜ doktor ja Hc Sauna Causa Geislingeni põgenikkulaagrist.
Saan aru et mina ei suuda Teid materiaalselt tasuda ja et raha Teid ei huvita. Kuid minul on Matti Miiliuse, Leo ja Teista arvates kõige suurem ja parem Eesti kunsti (1975 - 2000)kogu väljaspool Eestit, maalid, originaal joonistused ja ltod. Pakkun Teile tulla vaadata ja endale valida töö mis Teile pakkub midagit. Kunstnikkud on minu head sõbrad Leo Lapin, Lembit Sarapuu, Alo Hoidre jne.
Austusega
Henn Koch
mobil +46703122223
|