Next Topic >>Return to Index  

Senaraikan restoran atau tempat makanan anda.

August 23 2002 at 8:42 PM
Average Score 1.3 (3 people)
Admin  (no login)

 
Jika anda ada mempunyai restoran atau tempat makan yg menarik,sila hubungi JJCM dengan menulis di ruangan forum ini.Jika tiada apa halangan,kami akan ke tempat anda atau kawasan yg anda cadangkan.Terima kasih.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
AuthorReply

(no login)

MENJAMU SELERA DI RUMAH UNIVERSITI

No score for this post
October 22 2002, 1:01 PM 


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Promosi Mobile Homeline

No score for this post
December 9 2009, 2:48 PM 

Hubungi saya di h/p 0136515600 utk set percuma

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
sam pan
(no login)

tempat makan

No score for this post
December 28 2002, 9:02 PM 

datanglah ke kuala lipis ada bahtera karam!!!!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

...........................

No score for this post
April 17 2004, 1:37 AM 

safgfaghajajnsm,nm,ncxm,z

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(Login Levis5127)

Senarai Restoren yang menarik

No score for this post
January 6 2003, 12:37 PM 

1.Restoren Didi, Jalan Satok Kuching
2.Restoren Senja, Tingkat 4, KLCC
3.Gerai Amalina, Taman Bina Mara Kuching

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

makan !!

No score for this post
January 14 2003, 12:38 PM 

dusun, bangi
perantau, kajang
beriani gam putrajaya(sebelah uniten)
serdang seafood
baldi corner, kinrara
mee hoon sup, sg ramal
nak lagi???

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Anonymous
(no login)

Re: makan !!

No score for this post
March 24 2010, 12:02 AM 


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Ah'Basri asian satay

No score for this post
April 11 2010, 12:04 PM 

Ah'Basri asian satay chicken/ayam,beef/lembu,deer/rusa,ostrich/burung unta,horse/kuda,squid/sotong,prawn/udang.must try ler...Marvellous
D'Piazza Mall 56,Jalan Mahsuri 11900 Bayan Baru Penang,Malaysia. 016-5535433 @ Fax: 604-6448733

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Fifi
(no login)

JJCM di Melaka Bandaraya Bersejarah

No score for this post
June 10 2003, 6:13 PM 

Saya nak suggest restoran di Melaka pulak since JJCM belum sampai Melaka lagi.
1) Naan Stop
2) Restoran/Gerai Ikan Bakar Malim
3) Peladang (western dishes at affordable prices)

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Anonymous
(no login)

Re: JJCM di Melaka Bandaraya Bersejarah

No score for this post
June 9 2010, 2:24 PM 


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

as

Score 1.0 (1 person)
April 19 2004, 3:37 PM 

saya nak bantah apa pa pun saya nak korang gi kat kafe mesra ria kat gombak best giler makanan dier tempat dia gak ok dekat ngan sekolah menengah hillcrest pelanggn nyer ramai setiap pagi hingga malam macam macam ade katsana

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
ayiko
(Login ayiko)

kat tanjung lagi best

No score for this post
October 22 2004, 5:53 AM 

aku nak bantah apa yang kau kata kat situ best ,yang paling2 best giler adalah kat tanjung rambutan ,haaa kat restaurant dia ler aku maksud kan dan
yang turut best tu pasai ada suzuki best

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
joe
(no login)

senarai restoran 2001 hingga 2002

No score for this post
October 22 2004, 12:58 PM 

sepatutnya jjcm senaraikan restoran2 yg telah dilawati sejak program ini diterbitka utk rujukan semua, bukan hanya utk 2003 sahaja...rasanya taklah susah sangat. semua info berkaitan ini sanat berguan...apa2 pun tahniah untk jjcm

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
ayiko
(no login)

mai penang

No score for this post
October 24 2004, 5:44 AM 

aku nak bagitau korang satu tempat yang best sangat kat sini ialah restaurant ikan bakar telok molek harga memang berpatutan pastu dapat menikmati suasana pantai yang sungguh romantik terutamanya pada waktu malam .food court kat padang kota dan juga pantai seagate memang best ,ramai aweks aweks kat sana... sambil makan boleh ler carik-carik jodoh.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

CARI RESTORAN CANTIK DAN MURAH DI PENANG

No score for this post
August 16 2007, 2:58 PM 

BOLEH BANTU UNTUK MENCARI RESTORAN YG CANTIK DAN MURAH...SEBAB COMPANY SAYA
NAK BUAT MAJLIS MAKAN MALAM DAN PENYAMPAIAN HADIAH.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

senarai restoran

No score for this post
July 11 2007, 12:45 PM 

mana na dapat senarai restoran kat malysia ni

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

hantarkan senarai restoran jjcm sekitar KL n Sel

No score for this post
June 23 2008, 10:14 PM 


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(Login serunding)

nak tau

No score for this post
October 26 2004, 2:51 PM 

hi geng/kengkawan

camne nak gi restoran nasi beriani gam kat putrajaya tu, klu ader yg sudi tolong lukiskan peta skali. ok camtu. alright u r my frenz chiow> best ke menu diorang?

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Datanglah kalau nak pekena nasi ayam !!!!

No score for this post
March 21 2005, 9:41 AM 

Kalau nak try nasi ayam hainan.datang ler ke, jalan lim hoe lek kuantan pahang,no phone 09-5178808.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

De'Chiengmai Thai Seafood Restaurant

No score for this post
April 11 2005, 1:55 PM 

Alamat : 34 Kampung Sentosa, Batu 13, Sungai Buluh, 47000 Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03-6156 3225


Cuba pekena Tom Yam Seafood kat sini, "Power"
Best Giler !!!!!.
Masakan lain pun best... tak rugi kalau mencuba, harga pun berpatutan.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
hanimieda
(no login)

de Chiangmai

No score for this post
March 5 2008, 4:12 PM 

nak tanya, restoran tu yang dekat tepi jalan kawasan nursery menghala ke Hosp. Sungai Buluh tu ke? memang la sedap tapi dengar kata kalau xde RM 500.00 dalam poket baik jangan cuba . betul ke? bab sedap tu memang ramai dah bagi 5 bintang.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
fizz
(no login)

Re: de Chiangmai

No score for this post
April 6 2008, 9:16 PM 

betul ke sampai RM500 kena spend? Mahal tu?

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

harga ok

No score for this post
August 11 2010, 2:00 PM 

tak delah sapa suruh pi ambik udang kara lah ambik yang biasa sudahlah

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Re: De'Chiengmai Thai Seafood Restaurant

No score for this post
April 6 2008, 9:14 PM 

boleh bagi peta cam na nak ke sana?

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

cuba try test...

No score for this post
October 3 2005, 12:35 PM 

jjcm asyik gi tempat yg mahal2 jer.. cuba gi pasar2 malam ker coz banyak makanan yang dijual di pasar2 malam guna resepi asal dan kebanyakan masakan resepi asli. pergi lah cari pasar malam area felda2 kat kota tinggi, johor. ada seorang penjaja namanya en. abd. hakim bin abd. latif... fuh.. wa cakap lu masakan dia memang ngam.. semua best2 tue.. bleh fight tempat2 jjcm yang kuar kat tv. try mee rebus asli johor, nasi ayam original (kilat2 macam serpihan kaca), nasi beriani setanding beriani gam batu pahat, sup gear box memang power. meleleh la beb cerita panjang2.. gi la cari..

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

pelik jer

No score for this post
November 20 2007, 11:19 PM 

bila bc promosi pasal menu tu...rasa cam pelik..cam orang yang tulis tu lak penjualnya...nak promote gerai sendiri...apa pun,kita nak gak try nasi ayam yang berkilat tu...cam best je...

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(Login Ameen_Kapitan)

Sila Jemput ke Restoran saya!!

No score for this post
January 7 2007, 2:22 AM 

Assalammualaikum....

I would like to invite Jalan Jalan Cari Makan Crew to visit my Restoran in Ara Damansara, nearby Old Subang Airport.

My Restoran name is " NASI KANDAR PENANG KAPITAN".
The address: No 39, Jalan PJU 1A/20A, Ara Walk, 47301 Ara Damansara, Petaling Jaya Selangor. Tel no: 03-7843 0998

We are Nasi Kandar Specialist Originally from Penang. Our Speciality is our Nasi Kandar....To be specific our "AYAM KAPITAN" is our specific speciality. (The Best time to enjoy our Nasi Kandar is on Lunch Time as in the evening we mainly focus on our Thai Tomyam Food, Tandoori, Goreng goreng mamak and Satay.

Our Dinner speciality menu are.....Thai Food, Satay and Tandoori.

We also have internet WIFI connection in our Restaurant. Free Access and No Password required.

My contact number is 0133813171 (Ameen)

Hope to hear from you people.

Wasalam and Thank you.
Noorulameen Mohamed (Ameen)

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Anonymous
(no login)

Re: Sila Jemput ke Restoran saya!!

No score for this post
May 28 2007, 3:21 PM 


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(Login Ameen_Kapitan)

Sila Jemput ke Restoran saya!!

No score for this post
January 7 2007, 2:24 AM 

Assalammualaikum....

I would like to invite Jalan Jalan Cari Makan Crew to visit my Restoran in Ara Damansara, nearby Old Subang Airport.

My Restoran name is " NASI KANDAR PENANG KAPITAN".
The address: No 39, Jalan PJU 1A/20A, Ara Walk, 47301 Ara Damansara, Petaling Jaya Selangor. Tel no: 03-7843 0998

We are Nasi Kandar Specialist Originally from Penang. Our Speciality is our Nasi Kandar....To be specific our "AYAM KAPITAN" is our specific speciality. (The Best time to enjoy our Nasi Kandar is on Lunch Time as in the evening we mainly focus on our Thai Tomyam Food, Tandoori, Goreng goreng mamak and Satay.

Our Dinner speciality menu are.....Thai Food, Satay and Tandoori.

We also have internet WIFI connection in our Restaurant. Free Access and No Password required.

My contact number is 0133813171 (Ameen)

Hope to hear from you people.

Wasalam and Thank you.
Noorulameen Mohamed (Ameen)

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Re: Senaraikan restoran atau tempat makanan anda.

No score for this post
May 8 2007, 5:52 PM 

JJCM harus ke terengganu sbb best.
cuba try makan di restaurant ria tomyam

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

makan sedap...............................

No score for this post
June 1 2007, 4:14 PM 

tempat makan menarik kat sabah.....
hidup2 seafood nye lagi......fresh gile

ocean seafood di sebelah hotel promenede.
restoran nelayan best gak,,ada show kebudayaan sabah lagi.
ada stemboat....best cubalah

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Restoran Ulam Desa di Rusila, Marang, Terengganu

No score for this post
June 19 2007, 5:41 PM 

Jika ke Terengganu, anda akan melalui Rusila, Marang untuk ke Kuala Terengganu, yang mana anda dapat melihat pemandangan pantai yang indah sepanjang-panjang jalan, hingga mata anda terpana ke sebuah restoran yang mempunyai replika ikan yang besar, terletak mengadap pantai Laut China Selatan yang terbentang luas, mmmm....cuba nikmati Tomyamnya, atau ikan bakarnya.....best....sambil diulik angin Laut china Selatan.....Specialnya Tomyam Nyor, Tomyam di Dalam Kelapa muda, bersama Udang galah, lala, ketam dan seafood....ikan bakarnya sizzling dengan kuah yang tak dapat dilupakan.....cubalah...

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

datang le

No score for this post
June 27 2007, 2:15 PM 

datang le makan kat NASI AYAM SINGAPORE RESTAURANT 24 HRS KAT BATU 10 KAPAR KLANG.TERDAPAT MAKANAN LAIN JUGA YANG MENARIK.TAPI TRADE MARK KAT SINI NASI AYAM LE.CUBA TRY,TENGOK....

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

nak perkenalkan botok boto

No score for this post
October 31 2007, 7:46 PM 

kalau anda ingin merasa makanan dari muar jawa anda merasa janggal untuk mendengarnya boleh lah anda saya kasi tahu sikit tentang botok botok saya mempromosikan makanan ini dari dulu lagi dan sampai sekarang kalau anda ingin mencoba dan merasa makanan tradisi orang jawa muar bolehlah anda datang ke alamt restauran TAMAN RIA MEDAN MARA KLANG C/O.JALAN MELAYU.POSKOD.41400.MEDAN MARA.KLANG...DAN.SELERA DELIMA SHAH ALAM SEKSEN.24.SHAH ALAM.SELERA DELIMA...BANGUNAN MBSA..ATAU.ANDA BOLEH HUBUNGGI KAMI DI TALIAN.0193602178.ANUAR..0162708986.PAK ADAM...HOME.0355197004.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Mango Mania Cafe

No score for this post
January 19 2008, 10:09 AM 

Jika anda ingin mencuba makan berkhasiat berasakan buah mangga, jangan lupa untuk mengunjungi Mango Mania Cafe yang terletak di Jalan Telawi,Bangsar. Berbagai pencuci mulut, kek, salad berasaskan mangga yang lazat boleh didapati di sana. Kepada sesiapa yang sukakan mangga...jangan lupa untuk datang ke Mango Mania ya....

ALamat: Mango Mania, 36, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur.
Sila hubungi: 03-22836899.

atau click URL dibawah untuk maklumat lebih lanjut:-
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/1/14/central/19974549&sec=central

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Passage Thru' India(M) Sdn Bhd

No score for this post
March 10 2008, 1:44 PM 

Hi Maria Tengku Sabri,

Restoran Passage Thru'India yang beralamat di no.235,Jalan Tun Razak 55100,Kuala Lumpur adalah sebuah restoran halal yang menyediakan berbagai jenis masakan authentic dari seluruh negara India.Executive Chef nya juga daripada India dan lauk-pauk,rempah ratus nya adalah yang terbaik,enak dan segar.
Harga nya pun tidaklah begitu mahal.Pengunjung pengunjung terdiri daripada orang ramai,pelawat asing,ahli korporat dan daripada kedutaan asing yang berdekatan di sini.
Restoran ini telah beroperasi selama 12 tahun dan memenangi banyak award dari Tatler,HAPPA,Kementerian Pelancungan dan beberapa lagi majallah makanan antarabangsa.
Sila datang untuk menjamu selera sambil bersantai di sini.

Terima Kasih dan ikhlas dari saya,
Ismail Kamil
Pengarah

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

hadir ke kafe beriana gam putrajaya

No score for this post
July 7 2008, 8:04 PM 

datang lah di kafe kami,

KAFE BERIANAI GAM PUTRA-jaya

kami akan melayan anda dengan servis yang bagus kan mehdangkan makanan yang berkualiti

servis;menhidangkan sajian beriani gam untuk semua majlis

kami dilokasi:

tepi uniten
lot sub4 kajang,putrajaya 43000 sepang,selangor..

untuk tempahan atau pertayaan
sila hubungi:
HAJIR SAKIR(super maneger) - 0126768237
amir johan(second maneger) - 0172272667
amir rasidi(maneger) - 0173003274

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Jemputan Promosi Tempat Kami @ The Ship

No score for this post
May 4 2009, 6:02 PM 

"The Best Steak in Town"

Menjemput krew Jalan Jalan Cari Makan untuk membuat liputan ke tempat kami di The Ship, Bukit Bintang.
Kami akan menyediakan 5-7 'food presentation' untuk tujuan ini.

Berharap untuk diberi perhatian oleh pihak yang berkenaan. Terima Kasih!


----
Mohd Faizul
The Ship Media Exec
Email: tuahship@gmail.com
Fon: +6012 920 0667

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Sarawak Dish n desert

No score for this post
July 15 2009, 12:39 PM 

Jom pergi ke Diwannie Cake to have some of the best gift from Sarawak.Diwannie is still with the original recipe for Sarawak layer cake..We are using the pure butter Made from New Zealand.. The Golden Butter Churn...I dpt gerenti u all tak kan menyesal....ye..banyak kek Sarawak kat mana2 mcm takder pe yg special kan?tapi kek Diwannie mmg tak same dan serupa dgn yang lain..nak rasa sendiri bru best..jgn takut dan ragu..Kek Diwannie ada pnsijilan HAlAL dan di jamin suci dan selamat..


Diwannie nat only with the kek lapis,kalau dah g Di wannie smbng lak journey u all ke Di Wannie kitchen yang tertumpu kepada makanan tempatan dan pasti menyelerakan..Yang tu terletak di Astana..nak tau lbh lanjut hubungi Diwannie sekarang..

thanks and regards from us..

No.345,Lrg Satok 9,
Jln. Satok,93400 Kuching.

Tel/Fax : 082-423764
e-mail: diwannie@streamyx.com
facebook : diwanniecake@yahoo.com


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(Login mlka09)

Restoran Terapung D'Pelican

No score for this post
August 9 2009, 11:34 AM 

Salam utk Krew JJCM,

Saya nak jemput krew JJCM untuk singgah di Restoran Terapung D'Pelican terletak di kawasan Tasek Ayer Keroh,Melaka berdekatan dgn Zoo Melaka.

Kami menyediakan pelbagai masakan seperti kampung, barat, Cina & western.
Special menu " Daging bakar D'Pelican BBQ ", Pakapau, Nasi Goreng Seri Melaka,
Pemandangan yang mesra alam di waktu malam.

Hubungi saya;

azlan 06-2322044 (O) 019-3530992 (H/P)

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Nasi Beriani Johor di Bangi / Kajang/ Putrajaya/ Serdang

No score for this post
September 23 2009, 9:15 PM 

Datang la ke JM Bariani House di Bangi, Bandar Baru Bangi dekat Mesjid dan KopiTiam Bangi.
Ade beriani ada mee kampung (memang terasa) ada Pasta -try fettuccine carbonara, ade chicken chop ade mee udang -very spesil. ade salad.. mcm2 lagi.. 100% bumiputra 100% halal ..GUARANTEE SEDAP!

Belum cuba belum tau, memang sedap.. website http://jmbangi.blogspot.com
http://jmbangi-menu.blogspot.com

Di sini, budak2 kecil pun enjoy calamari, wedges w cheese, mcm2 lagi. Aircond pulak tu & free WIFI..

Siapa pernah makan buffet Ramadhan di situ? Memang sedap kan? hehe tu la chef mmg pandai masak.

Saya selalu disana , meh jumpa :)

tel: 03 8926 6699 atau 012 2005681 (Rahim)

Check blog tu.. tak jauh pun, kalau sesat tel jer... :)

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Nasi Beriani Johor di Bangi / Kajang/ Putrajaya/ Serdang

No score for this post
September 23 2009, 9:16 PM 

Datang la ke JM Bariani House di Bangi, Bandar Baru Bangi dekat Mesjid dan KopiTiam Bangi.
Ade beriani ada mee kampung (memang terasa) ada Pasta -try fettuccine carbonara, ade chicken chop ade mee udang -very spesil. ade salad.. mcm2 lagi.. 100% bumiputra 100% halal ..GUARANTEE SEDAP!

Belum cuba belum tau, memang sedap.. website http://jmbangi.blogspot.com
http://jmbangi-menu.blogspot.com

Di sini, budak2 kecil pun enjoy calamari, wedges w cheese, mcm2 lagi. Aircond pulak tu & free WIFI..

Siapa pernah makan buffet Ramadhan di situ? Memang sedap kan? hehe tu la chef mmg pandai masak.

Saya selalu disana , meh jumpa :)

tel: 03 8926 6699 atau 012 2005681 (Rahim)

Check blog tu.. tak jauh pun, kalau sesat tel jer... :)

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

nasi briyani,masakan panas sedap giler......

No score for this post
October 8 2009, 5:15 AM 

jom ramai2 kite g makan kat brothers corner,tmpt selesa,SEDAPP,dan murah...tgahari leh makan briyani resepi original lagi...tak caya ajak kawan n family reramai kite test dulu...mee bandung muar pn sedap,ini lah trademark brothers corner...lokasi senang nak cari,jalan ke pintu 1 ptrajaya,kg dato abu bakar baginda.. jumpa di sana....

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

BROTHERS CORNER ...<nasi briyani,masakan panas,mee bandung muar special...

No score for this post
October 8 2009, 6:21 AM 

RESTORAN BROTHERS CORNER...... jom singgah di RESTORAN BROTHERS CORNER di alamat pintu 1 ptrajaya,kg dato abu bakar baginda<tepi jalan besar>... menu istimewa NASI BRIYANI,NASI BUBUR n MEE BANDUNG MUAR.. Harga berpatutan,tempat makan selesa dan makanan memuaskan .byk lagi hidangan lazat yg blh dnikmati disini seperti masakan panas ALA THAI,SATE,CHAR KUEWTEAW.. kami sedia menerima tempahan/catering,harga blh drunding.. hubungi raihana 0173092389.. dibuka setiap hari isnin-ahad 3pm-2am... SELAMAT MENJAMU SELERA..

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Promosi Mobile Homeline

No score for this post
December 9 2009, 2:47 PM 

Hubungi saya ditalian 0136515600 untuk dapatkan set percuma

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Re: Promosi Mobile Homeline

No score for this post
May 8 2012, 10:13 AM 

kami ada membekalkan ikan keli salai dan daging salai..penghantaran percuma ke lokasi tuan/puan...sekiranya berminat sila hubungi saya atau pm saya...disini saya senaraikan harga ikan keli/semilang dan daging salai...IKAN KELI/SEMILANG (FRESH+BUANG ISI PERUT+CUCI)-RM 10.00 UNTUK 1KG......IKANKELI/SEMILANG (SALAI) - RM 20 UNTUK 1KG....& DAGING SALAI - RM40 UTK 1KG.....harga boleh dirunding lagi......sekiranya berminat sila hubungi saya SITI MASTURA-0177786140....TQ

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

datang sekali pasti datang lagi,nak apa..?nak makan lah...

No score for this post
June 19 2010, 1:05 AM 

restoran padang serai,
40&42,jalan melaka raya 15,
taman melaka raya,
75000 melaka,malaysia.

kalau datang ke melaka,jjcm mesti singgah restoran saya ini,di usahakan oleh seorang cina yang amat minat terhadap masakan melayu,masakan padang dan halal,pelbagai menu menarik yang ada di sini,antaranya...ada rendang padang serai istimewa,sambal udang petai,roti jala,roti canai istimewa yang lembut sekali.urap beremi,tahu thai sauce,fish fillet thai sauce,kuew teow hongkong,kari kambing istimewa,laksa johor,kari kepala ikan,telur tebal,pacheri nenas dan terung berlado,serta pelbagai lagi makan yang sedap-sedap belaka.dan air special nya ialah coconut shake bersama ice cream vanila,mata kucing,barli,dan ice blend,dari pelbagai perisa.mesti serina habiskan semua makanan ni,ha..ha...jangan lupa ya singgah lah di restoran kami,saya mat pd serai wakil kepada semua warga restoran padang serai,mengalu-alukan kedatangan jjcm tv3.untuk keterangan lanjut,sila hubungi saya di talian..017-9513495<mat pdg serai> atau e-mail kan di zackmat17@yahoo.com...terima kasih.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

warong nasi kukus ' warong yasmin', jalan kg. dalam. kuala terengganu

No score for this post
June 24 2010, 2:08 AM 

datang ke terengganu singgahlah ke warong saya. ; warong yasmin..menyajikan lauk-pauk tengahari. nasi kukus yang dihidangkan panas-panas di atas daun pisang.terdapat lebih 50 jenis lauk pauk.antara lauk-pauk yang menjadi pilihan ramai, pastinya ayam dara goreng berempah, ikan panggang berlada, puyuh, ayam kampung goreng n gulai, ikan singgang.. jantong pisang cicah budu..

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Restoran Ijon

No score for this post
August 3 2010, 12:57 PM 

Terletak di Bandar Jitra, A.Setar Kedah.
Menyediakan hidangan panas.Walaupun berada dalam kawasan taman, tetapi menjadi tumpuan kerana kedudukan yang strategik dan berdekatan dengan laluan kampung yang tidak menyukakarkan penduduk untuk keluar mencari makanan di permis yang jauh.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Wawa
(no login)

Tempat makan di Putrajaya, Cyberjaya & Desa Pinggiran Putra

No score for this post
September 18 2010, 2:20 PM 

T & T Corner

Sebuah kedai makanan Thai yang patut anda kunjungi semasa melawat ke Putrajaya atau kawasan sekitarnya. Menyajikan pelbagai makanan dari 15 jenis nasi goreng, tomyam asli Thai, ikan siakap stim, 3 rasa, sweet & sour serta pelbagai makanan lain yang sedap sedap.

Kunjungi kami di :

Alamat : No. 16, Jalan 4/2A ( Deret kedai 2 tingkat )
Desa Pinggiran Putra ( 5 km dari Alamanda ke
PICC melalui Persiaran Timur Putrajaya )

Waktu operasi : 3.00 petang - 1.00 pagi setiap hari

Untuk tempahan : 019-3148900 ( Sulaiman )

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Wawa
(no login)

Tempat makan di Putrajaya, Cyberjaya & Desa Pinggiran Putra

No score for this post
September 18 2010, 2:28 PM 

T & T Corner

Sebuah kedai makanan Thai yang patut anda kunjungi semasa melawat ke Putrajaya atau kawasan sekitarnya. Menyajikan pelbagai makanan dari 15 jenis nasi goreng, tomyam asli Thai, ikan siakap stim, 3 rasa, sweet & sour serta pelbagai makanan lain yang sedap sedap.

Kunjungi kami di :

Alamat : No. 16, Jalan 4/2A ( Deret kedai 2 tingkat )
Desa Pinggiran Putra ( 5 km dari Alamanda ke
PICC melalui Persiaran Timur Putrajaya )

Waktu operasi : 3.00 petang - 1.00 pagi setiap hari

Untuk tempahan : 019-3148900 ( Sulaiman )

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

restoran rumahku

No score for this post
September 19 2010, 10:19 PM 

Untuk ttapan semua yang di kasihi..aku memang suka makan dan mempelajari makanan baru..aku juga suka memasak..jemput lah dtg kerumah ku dan aku juga membuat untuk catering2..jikalau jalan2 cari makan nak mencuba aku ada resepi untuk di masak dan bg jalan 2cr makan rasa iatu nasi kukus ayam berempah dan kari kepala ikan sesiapa yang ingin mencuba catering untk majlis2 hari jadi.rumah terbuka dan apa2 je blh terus hubungi aku di talian 0192440974

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

best sate in town

No score for this post
November 19 2010, 12:30 PM 

try sate sedap di restoran sate uk, seksyen 7, bandar baru bangi
memang rasa sate yang asli
sate besar2..memang berbaloi =)

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
lela
(no login)

Re: Senaraikan restoran atau tempat makanan anda.

No score for this post
November 22 2010, 4:15 PM 

Restoran Yala Thai di Bandar Baru Bangi,

Behampiran dengan Taman Semarak Sungai Chua, sedap dan harga sangat berpatutan.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Re: Senaraikan restoran atau tempat makanan anda.

No score for this post
November 22 2010, 4:23 PM 

Mmg best restoran ni..

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

nak tau tmpt .....

No score for this post
December 6 2010, 12:36 PM 

Salam ... apa address nk kesana?? atau map nk g sana?? atau contact no??

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Best Western Food Angsana Hilir Kg. Pandan

No score for this post
January 2 2011, 6:41 PM 

Ada satu warung western CHOP & GRILL WESTERN FOOD kat no. 11,jalan hilir 2,angsana hilir, kg.pandan, selangor warung ni tumpang kedai tom yam tak silap aku DP Tom Yam kot, food kat sini memang berbaloi baloi harga murah dan portion nya besar yang paling famous kat situ CHICKEN CHOP lain dari yang lain..yang best nya satu set chicken chop ada 3 ketul ayam dan dia guna oriental sauce..memang sedap..harganya murah pulak tu..cuma rm8 je..menu yang lain pun ok jgk..ada salmon fillet,salmon head,t-bone steak,deer steak,beef steak,lamb chop dan kat sini jugak korang boleh campur ayam,lamb dan beef..black pepper sauce dia memang class..tak rugi la kalau korang datang..

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Best Western Food Angsana Hilir Kg. Pandan

No score for this post
January 2 2011, 7:01 PM 

Ada satu warung western CHOP & GRILL WESTERN FOOD kat no. 11,jalan hilir 2,angsana hilir, kg.pandan, selangor warung ni tumpang kedai tom yam tak silap aku DP Tom Yam kot, food kat sini memang berbaloi baloi harga murah dan portion nya besar yang paling famous kat situ CHICKEN CHOP lain dari yang lain..yang best nya satu set chicken chop ada 3 ketul ayam dan dia guna oriental sauce..memang sedap..harganya murah pulak tu..cuma rm8 je..menu yang lain pun ok jgk..ada salmon fillet,salmon head,t-bone steak,deer steak,beef steak,lamb chop dan kat sini jugak korang boleh campur ayam,lamb dan beef..black pepper sauce dia memang class..tak rugi la kalau korang datang..

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

jom makan

No score for this post
May 3 2011, 6:19 AM 

min seafood di gombak ria menyediakan masakan panas ala thai dengan harga perpatutan.set istimewa menanti anda..jom datang.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

MASAKAN MINANG THE BEST DI SENTUL

No score for this post
July 27 2011, 4:29 PM 

SILA CARI RESTOREN SELERA MINANG DI BELAKANG PONDOK POLIS SENTUL.

SEJAK KECIL MEMANG AYAH DAN EMAK BAWA KAMI MAKAN DI SANA. MEMANG PUAS HATI KALAU DAPAT MAKAN MASAKAN MINANG DI RESTOREN INI.

RASA MASAKANNYA SERUPA DARI DAHULU HINGGA SEKARANG.

SILALAH CUBA DAN RASAI SENDIRI.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   

(no login)

Restoran Nasi Padang JJ

No score for this post
May 5 2012, 1:32 PM 

saya nak cadang jjcm datang ke Restoran Nasi Padang JJ yg terletak di Taman Johor Jaya,JB.Saya selalu ke sana...menyajikan pelbagai jenis lauk pauk kampung tempatan dan dari Indonesia lebih 50 jenis.Pemilik adalah seorang anak keturunan Minang dan berasal dari Indonesia dan salah seorang daripada Ahli Persatuan Anak-Anak Minang Negeri Johor.Pelanggan yang datang dari pelbagai bangsa dan agama.Golongan profesional adalah pelanggan yang setia di restoran ini.Harap jjcm sudi datang untuk mempromosikan restosan.Jika berminat sila hubungi saya 0177624503...TQ

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Current Topic - Senaraikan restoran atau tempat makanan anda.
  Next Topic >>Return to Index  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2014 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement