.
--

<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

"Cujes, brate, ove moje rijeci, sljivovica nas mamarluk lijeci"

April 13 2007 at 6:45 AM
No score for this post
  (Login CARLADELPONTE)
Balkan Forum Mods Group

Mamarluk je arapskog podrijetla tocnije potice od rijeci "mahmur" sto u direktnom prijevodu znaci vino a i u isto vrijeme nesti silno/jako/ljuto.
Postoji jos jedan cisto medicinski naziv za mamarluk - kakaforija i tumaci se nedostatkom kiseonika u mozgu a lijeci se iskljucivo kiselim stvarima (naprimjer kiselim mlijekom:-).
Od mamurluka - medjutim - ne pate samo obicni pijanci/bekrije vec citavi narodi.
To sam ispitala izbliza tijekom mojih redovnih posjeta bivsim jugoslovenskim zemljama u zadnje vrijeme.
Nakon ovih burnih zbivanja, povjesnih orkana i oluja pa ovih rodoljupskih zanosa zadnjih 15 godina svi narodi bivse Jugoslavije malo se trezne i postaju budni. Kao domacini poslije velike burne pijanke sjede u porazbijanim sobama (drzavama) medju krhotinama stakla i uvrijedama, koje tesko se mogu izbrisati i povuci pateticnim metaforama i praznim, vjestackim frazama u ime takozvane politicke korektnosti...

Svakog dana na vasim tv " "Vijestima" obiljezavate slijedecu obljetnicu (na Balkanu nema dana koji nije povijesni) nekog povijesnog dogadjaja.
Interesuje mene sta sad mislite kad gledate arhivalne snimke gustog crnog dima kao kulja iz zapaljene zgrade Narodne Skupstine. Jeli vidite one, koji su ugrabili umjetnicke slike, kipove, fotelje i tepihe, pa u "nacionalistickoj" euforiji bjeze puneci svoje kuce tim nacionalnim blagom, koje do dan danas nije vraceno ?
Interesantno, jeli oni koji su lupali u serpe i lonce, danas otreznjeni udaraju se u glavu.
Mamurni su i bivsi komunisti u novokomponovanim post-jugoslovenskim drzavicama. Sada se za svaku cijenu opravdavaju pricajuci kao zbog slobodoumija kaznjeni su bili opomenama pred iskljucenje iz SKJ. Preko noci ovi komunisticki aktivisti sluzbeno objelodanjili da su u stvari bili zrtve totalitarnog rezima kojega inace su bili integralni dio.

Evo vama, bas na taj nacin bivsi-jugosloveni pomalo vracaju se takozvanom "normalu".

Politicki mamurluk je mnogo opasniji od onog poslije obicnog pijanstva, o kome postoji stara poslovica poznata svim juzno slavenskim narodima :
"Nije karala majka sina sto pije, nego sto ne mezeti"

< Page: 1 of 1 > >>

Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Current Topic - "Cujes, brate, ove moje rijeci, sljivovica nas mamarluk lijeci"  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on Political RelationsCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2008 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement