Terug naar overzicht  

Re: Mijn vader is dood in mijn droom.

June 14 2002 at 12:05 PM
pe 


Response to Mijn vader is dood in mijn droom.

 
In dat geval moet er een andere reden zijn, dat de droom steeds laat zien dat het erg is, dat hij er niet meer is. De droom laat het dus ook je vriendin zeggen. Alsof de droom wil zeggen: geloof het nu maar, zij vindt het ook. Dat je als je wakker wordt denkt dat het echt is, dat is volgens mij om je te laten zien dat het geen onzin is.

Maar het kan zijn dat je de droom zo moet begrijpen, dat hij zegt: "ALS je vader dood gaat, dan ga jij je ZO voelen". Dat zeggen dromen vaak als je er helemaal op rekent dat hij nooit weg zal vallen, dat je hem altijd zult houden. En dan zou het heel hard tegenvallen, omdat je hier nooit rekening mee gehouden hebt.

Vaak zie je hoe je een droom moet begrijpen, door terug te gaan naar de allereerste keer dat je deze droom kreeg. Dat was dus vorig jaar augustus, zeg je. Was er in de tijd voor die eerste droom iets waaraan je dacht, wat je voelde, een probleem waar je mee bezig was of gebeurde er toen iets wat met hem te maken heeft? Kijk eerst naar de dag ervoor, dan de laatste dagen ervoor, en dan wat verder terug. De droom kan een reactie zijn op deze gebeurtenis, dit probleem, dit gevoel of deze gedachte.

Het kan zijn dat je de dag (of de paar dagen) voor de andere dromen waarin hij dood was, ook zulke dingen dacht of voelde. Stel, je denkt: "Ik heb het goed voor elkaar in het leven. Ik heb een vader die van me houdt, ik red het wel." Het kan dan zijn dat je op hem bouwt, terwijl hij er niet altijd kan zijn. En dat je droom de nacht na deze gedachte (in aug. vorig jaar) daarom je liet voelen dat hij echt een keer weg zal vallen, en hoe je er dan aan toe bent. Het kan ook dat je misschien zijn vriendschap niet genoeg waardeert in je eigen gevoel? Dan zou je de dag voor de dromen gedacht kunnen hebben dat je die en die als vriend hebt, en dan ook nog eens ergens je ouders, maar dat je je vader niet als vriend meetelde.

En het kan natuurlijk iets anders zijn. Ik hoop dat je hiermee verder komt.

* [geloof niet zomaar een droomuitleg, maar alleen je eigen gevoel over die uitleg] *

http://get-me.to/droominfo

 
 Respond to this message   
Find more forums on SpiritualityCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement