--

<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Nikola Stojanovic: KAKO UCITI ASTROLOGIJU

June 4 2005 at 12:29 AM
No score for this post
  (Login Stardragon)
Forum Owner

Nikola Stojanovic:

KAKO UCITI ASTROLOGIJU

/ Ovaj tekst je napisan 2002 godine kada je planeta Saturn tranzitirala znak Blizanaca. Saturn nas tera da ponavljamo neku aktivnost, Blizanci simbolisu pisanje, tekst, pa je to glavni astroloski razlog zasto ovaj tekst dobija svoj dodatak. Procitajte ga svakako, jer je poucan. /

'' Kako uciti astrologiju ? '' pitanje je i vecna dilema mnogobrojnih ljubitelja astrologije sirom sveta. Posto zivimo u potrosackom dobu u kome su ljudi stekli naviku da jednostavno kupe ono sto im treba, logicno je da ce se svaki ljubitelj astrologije zaputiti u dobro snabdevene knjizare sa namerom da kupi ono sto mu nedostaje – astrolosko znanje sazeto u astroloskim knjigama. Sa godinama koje proticu, baveci se astrologijom, skoro svi ljubitelji astrologije postaju ozbiljni zavisnici te predivne nauke. O njihovoj '' zavisnosti '' o astrologiji govori nam i broj knjiga iz astrologije koje zauzimaju vidno i vazno mesto na policama za knjige.

Glad za astroloskim znanjem ( citaj knjigama ) tera ih da bar jednom mesecno obidju sve znacajnije knjizare u mestu njihovog boravka, ne bi li nasli onu pravu knjigu koja ce im pomoci da skoce na visi nivo astroloskog saznanja. Medjutim, posle nekoliko godina obilazenja svih vaznijih knjizara i gomilanja knjiga na policama, jedino sto ljubitelj astrologije stice je svest da je jako malo dobrih knjiga koje su zaista poucne i koje mogu da pomognu da se napreduje na visi nivo astroloskog saznanja. Kao i na pocetku, postavlja se pitanje '' Kako uciti i nauciti astrologiju....? ''

Posto je i autor ovog teksta prosao slican put kao i mnogobrojni ljubitelji astrologije sirom sveta, ovim tekstom zelim da vam '' odam tajnu '' kako je lako i jednostavno uciti astrologiju.

Sta sam ja uradio ? Jednostavno sam doneo odluku da ne kupujem astroloske knjige i da sam, posmatrajuci zivot ocima astrologije, ucim tu bozanstvenu nauku. Naime, posto sam oduvek bio ubedjen da je astrologija egzaktna nauka, da smo svi mi ljudi samo nebeske marionete koje zive zivot zadat i odredjen polozajem planeta u trenutku naseg rodjenja, svakodnevno sam pratio kretanje planeta na nebeskom svodu i proucavao kako se to ispoljava u mom zivotu; isto tako proucavao sam kako se kretanje planeta ispoljava na opstem planu – u nasoj zemlji, ali i u drugim zemljama. Dakle, neophodno je znati gde se planete nalaze na nebu, kao i detaljno, fotografsko poznavanje licnog horoskopa.

Na primer, pre nedelju dana, u odnosu na trenutak pisanja ovog teksta, otisao sam po cerku koja pohadja drugi razred osnovne skole; medjutim, nisam uspeo da je '' pokupim '' iz skole jer su imali dopunski cas. Uciteljica je bila uvidjavna i ponudila mi je da sednem zajedno sa djacima i da tako sacekam kraj casa i moju cerku. Dok sam sedao u stolicu, u trenutku sam se nasmejao, jer sam se prisetio da tog dana cak 4 planete ( Sunce, Mesec, Merkur i Venera ) tranzitiraju moje natalno trece polje, koje simbolise osnovno obrazovanje, dakle osnovnu skolu ! U osnovnu skolu, posle toliko godina '' ubacio '' me je tranzitni Mesec, koji od svih planeta najvise utice na dnevne dogadjaje, kao i vladar mog ascendenta Merkur ( moja licnost ). Posto mojim petim poljem ( moje dete ) vlada Saturn, a Saturn vlada matematikom, to je bio cas matematike. Na kraju casa uciteljica mi je pricala da se pravi akcija da svaki roditelj nesto uradi ili prilozi da se sredi ucionica.

Posto u podrumu ( Skorpija ) imam akvarijum viska ( u mom horoskopu Neptun – akvarijum, u Skorpiji – podrum , nalazi se na 2. stepenu – dva akvarijuma, jedan u podrumu ), ja sam ponudio da donesem akvarijum i da ga potpuno opremim. U trenutku dok sam izgovarao ove reci, opet sam se u sebi nasmejao, jer je tog trenutka vladar mog Ascendenta, Merkur, tranzitirao moj natalni Neptun – akvarijum. Odmah potom, posto sam dopratio cerku do kuce, otisao sam do prijatelja koji se bavi akvaristikom gde sam kupio ( Merkur ) svu opremu za akvarijum ( Neptun ) koja mi je nedostajala za potpunu opremu akvarijuma. Posto Neptun znaci i izgubiti, dok sam se vracao kuci biciklom, iz korpe bicikla mi je ispao jedan deo opreme, tako da se ispunio i negativni deo tranzita vladara Ascendenta preko Neptuna – izgubiti nesto. Nekoliko dana ranije, kada je Venera tranzitirala natalni Neptun, izgubio sam ( Neptun ) buket cveca ( Venera ) na potpuno isti nacin – ispao je sa bicikla, a da to nisam primetio. Normalno, sa bicikla, jer se natalni Neptun ( izgubiti ) nalazi u mom 3. polju ( saobracaj, prevozno sredstvo, bicikl,...).

Dakle, sta bih ja na primer, da nisam siguran u svoje znanje, u znanje astrosimbolike, mogao da naucim iz ove price: da sam imao dilemu da li osnovnu skolu opisuje trece ili peto polje, kako stoji u raznim knjigama, sada bih bio siguran da 3. polje simbolizuje osnovnu skolu; da akvarijum simbolise Neptun; da Neptun znaci izgubiti; da Venera simbolise cvece...

Poenta cele ove price je da kroz dogadjaje iz licnog zivota sagledate sta je sta, da na taj nacin dodjete to tacnih, definisanih saznanja o astrosimbolici, jer cete samo na taj nacin steci i neophodnu sigurnost koja tako nedostaje mnogobrojnim astroloskim znalcima.

Isto tako, treba proveravati sebe, svoje znanje. Na primer, ja cesto sebi zadajem astro – zadatke: pre nekoliko dana dok je Mesec, koji najvise utice na dnevne dogadjaje, tranzitirao znak Jarca, ja sam se zaputio u postu, da posaljem svoju drugu knjigu mojim citaocima. Kako sam krenuo u postu ( Blizanci ) znao sam da cu tamo zateci gomilu starih ljudi. Tranzitni Mesec kroz znak Jarca je potencirao energiju znaka Jarca – starost; tranzitni Saturn, vladar znaka Jarca tranzitirao je znak Blizanaca – posta. Dakle, samo treba spojiti osnovnu simboliku Jarca – starost i Blizanaca – posta, pa cete sa lakocom doci do prognoze – duze zadrzavanje, cekanje ( Saturn ) u posti ( Blizanci ) zbog obilja starih ljudi ( Saturn, Jarac ). Tacnost vasih prognoza takodje vam daje neophodnu sigurnost.

Tokom leta mogli smo da pratimo svetsko prvenstvo u fudbalu. Kao sto znamo, svetski prvaci postali su Brazilci. Na kraju meca, posle njihove pobede protiv Nemaca, desilo se nesto sto je potvrdilo tacnost mog misljenja da su Brazilci, kao nacija, u svom genetskom horoskopu rodjeni u znaku Device sa podznakom Riba. Brazil na svojoj zastavi, koja simbolise njihovu drzavu ( Sunce ) ima zrno kafe – kafom vlada Merkur, vladar znaka Device. Podznak jedne drzave opisuje imidz nacije, ono po cemu je neka nacija poznata u svetu; Ascendent takodje opisuje i teritoriju drzave.

Brazil je poznat, na prvom mestu, po karnevalu u Riju – karnevalima, maskiranjem svakako vlada Neptun. Brazil je poznat po najvecoj prasumi – Amazonu; svim divljim, neistrazenim predelima vlada znak Riba. Brazil je poznat po fudbalu – Venera koja vlada fudbalom, u znaku Riba je egzaltirana, ima najjace dejstvo, pa su Brazilci najbolji fudbaleri. A sta se to desilo na kraju finalne utakmice sto je potvrdilo moje misljenje da su Brazilci rodjeni sa podznakom Riba ? Posto je sudija odsvirao kraj utakmice, svi brazilski igraci su dosli na centar igralista koji je obelezen krugom ( Venera ), svi su klekli na teren i molili su se Bogu – dakle, ponasali su se u skladu sa njihovim Ascendentom u znaku Riba – religija, Bog...

Ovakvih primera ima zaista mnogo – pratite kretanje planeta; posmatrajuci zivot naucicete astrologiju, jer astrologija je nauka koja se bavi svim aspektima nasih zivota…

Dodatak ( Maj 2005 )

Ovaj dodatak se odnosi na deo teksta gde sam opisao moj odlazak u postu da posaljem knjige mojim citaocima.Prirodno , tog dana, tranzit Meseca, koji najvise utice na dnevne dogadjaje, kroz znak Jarca ( cekati ) doneo mi je svest o tome da cu u posti ( Blizanci ) zateci veci broj starijih ljudi ( Jarac - starost ). Kada sam usao u postu imao sam sta da vidim: bila su oformljena dva reda cekajucih ljudi. U jednom redu je bilo sedmoro ljudi, a u drugom redu je bilo cetvoro ljudi. Prirodno, kao sto bi svaka obicna osoba uradila, krenuo sam prema redu u kojem je bilo manje ljudi, medjutim, nesto sam primetio, sto me je nateralo da promenim odluku i da se uputim u red gde je bilo vise ljudi.

Sta sam to video sto me je nateralo da stanem u red gde bi, po logici stvari duze cekao ? Iznad reda u kome je bilo manje ljudi nalazio se SAT, CASOVNIK ! Logika mog razmisljanja bila je u sledecem : ''...Danas je Mesec u znaku Jarca, koji simbolise cekanje, ali i VREME, dakle i spravu za merenje vremena - casovnik; ako stanem u red ispod casovnika, zbog uticaja sprave koja je pod vladavinom znaka Jarca ( cekati, duzi vremenski tok ) u tom redu cu sigurno cekati duze...''

Dakle casovnik ( Jarac-vreme, cekati ) me je oterao u drugi red. Iz tog duzeg reda sam pazljivo pratio desavanja u manjem redu ispod casovnika. Kada sam dosao na red na postanskom salteru, kao osma osoba u redu, u onom drugom redu je samo dvoje ljudi obavilo svoj posao ! Dakle, korisno je koristiti astrolosko znanje i u obicnom, svakodnevnom zivotu.

http://www.astrologyinserbia.com

Scoring_Disabled_MsgRespond to this message   
Current Topic - Nikola Stojanovic: KAKO UCITI ASTROLOGIJU  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2008 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement