degeaba incercati ca sa ne luati tara noastra, rominomarii nu vor conduce nicicand moldova! trebuie sa ne dat inapoi pamantul pe care lati furat prin inselaciune si cu ajutorul capiatlistilor de la apus in 1859! moldova nu se va pleca niciodata uor esplotatori!! neam luptat cu paginii otomani si cu fascisti rominomari si nemti si am tinut piept unor ostimi de 10 ori mai mari
datine inapoi mormintl marelui nostru voivod stefan cel mare care spuneti cai al vostru dar nu e
moldovenii de sub jugul rominomarilor se vor ridica la lupta si vor darama aceasta rusine... numai o moldavie mare, libera si democrata, sub conducerea poporului va reusi sa revina la gloria atinsa in timpul uniunii sovietice (pe care burghezii apuseni au copiato si au stricato cu capitalismul lor facand uniunea evropeneasca)...
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Anonymous (no login)
Re: Datine moldova inapoi
No score for this post
June 19 2005, 1:31 AM
Nu rus ci mancurt
DACODAVA (no login)
moldovenism primitiv
No score for this post
June 19 2005, 3:38 PM
Sovieticule o sa-ti dau eu o Moldova de nu o s-o poti duce!Ce mai enervat!Sunt din Bacau si daca te prind peste Prut,o sa te spal in Bistrita pe creier pina o sa-ti sa-ti revii.Ma ce mai enervat.Tu esti mai rau decit bozgorii.O sa ma urc in tanc si sa vin sa te iau de urechi!
Domnitorul moldovean A.I.Cuza a facut unirea mai fraiere!Ma daca vii peste Prut cu timpenii de astea o sa-ti ei o bataie de nu o sa-ti mai trebuiasca nimic.
Dacodava din Bacau.
DACODAVA (no login)
No score for this post
June 19 2005, 3:40 PM
Stefan cel Mare s-a nascut la Borzesti in judetul Bacau.Eu sunt urmasul lui Stefan mai impertinentule.
Andrei Samorov (no login)
No score for this post
June 19 2005, 7:29 PM
daca chiar esti moldovean inseamna ca ai fost spalat la creier de rominomari...
si pentru restul rominomarilor: degeaba ne ziceti rusi, ca noi suntem adevaratii fii ai getilor. daca rusii au avut bunevointe de a ne scapa de esploatarea mosiereasca a voastra, trebuie sa le fim multumiti. din cauza voastra frstii nostri din transdniestr siau dat seama ca gubernul nostru vria sa ne vinda burghezilor rominomari si au iesit la lupta
Anonymous (no login)
No score for this post
June 19 2005, 7:55 PM
Hai da-ti o palma si termina cu glumele astea prostesti
Mai sovieticule,si Anittas e moldovean!Noi moldovenii am facut Romania,si tu vii cu povesti proaste?Romania e creatia moldovenilor si suntem mindri de asta!
Vezi Anittas ce iti spuneam eu cu ceva timp in urma ca sovieticii astia din RM sunt periculosi!Au invatat o istorie facuta la moscova si o tin tot asa fara sa vrea sa inteleaga adevarul.
Sovieticule,sa vii peste Prut si sa vorbesti cu oamenii de pe strada si o sa vezi ca nimeni nu e interesat de "povestile" tale.Mai bine te-ai intreba unde este Basarabia de Sud(Basarabia Istorica),ptr ca in Romania nu e!
Moldovean este un Român care traieste intre Carpati si Nistru!Daca tu esti sovietic mai bine ai pleca la moscova.Vino peste Prut si o sa vezi realitatea este cea pe care ti-o spun eu.Poate citesti si poezia lui Eminescu:"Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie".Sau poate nici nu stii cine e Eminescu?
Dacodava from Bacau County
No score for this post
June 20 2005, 1:24 PM
Sinteti mindrii de tara in care sunteti cei mai saraci, sinteti vazuti de us de rominomari? unde va ia peste picior? voi nu sunteti moldoveni, doar agenturi rominomaresti
macar deam fost in uniunea sovietica am duso mai bine decat molodvenii din rominia din sub asuprirea munteano olteneasca de aia sint mindru
nimeni no sa strige acum ca vrea relipirea moldovei intre munti si prut la patrie ca e batut de militiile rominomaresti. dar cit o sa mai suporte poporul? va veni ziua cind toti rominomarii vor plinge!
si stiu ca ucrainenii tradatori neau furat buceagu, bucovina , tinuturile hotinului si regiunea balta, perca erau in cardasie cu acel tradator al marxismleninimului care era stalin
cum poate un moldovean sa fie romin daca vorbeste alta limba?
unele poiezii a lui Eminescu au fost comandate de seful lui rominomar... dar el stia pe voi rominomari, care va crdeti urmasii romanilor: " voi sinteti urmasii romei? niste rai si niste fameni! ie rusine omenirii sa va zica voua oameni!"
Anonymous (no login)
No score for this post
June 20 2005, 2:14 PM
Ba dracule Eminescu le spune asta 'grecoteilor cu nas subtire, bulgaroilor si gagauzilor' care au impinzit Romania. De vreo trei ani n-am mai citit nimic de Eminescu dar tot mi sa tiparit ceva in minte...
Sovieticule,eu sunt urmasul lui Stefan,tu esti un colonist rus care a venit pe pamintul sfint al Moldovei si faci propaganda ieftina.Vino peste Prut si o sa te convingi ca nimeni nu crede povestile tale.Apropo de Oltenia.Am o matusa casatorita in Craiova.Sa stii ca oltenii il apreciaza in cel mai mare grad pe Eminescu.De fapt ei nici nu prea fac diferentele la care te referi tu.Esti un om fara tara,identitate si natiune.Esti in bataia vintului.Intr-o zi o sa te trezesti ca traiesti in Ucraina si ca RM a disparut de pe harta.Aia stau la colt si tu vii aici ca sa-ti pierzi timpul!
No score for this post
June 20 2005, 3:12 PM
voi mereu intelegeti pe eminescu numa cum vreti voi ca sa dea bine la voi. de aia ignorati unele poezii sau legati 2 versuri dintr'o poezie din strofe diferite ca sa faceti o idee. el nu se referea la bulgari si gagauzi in ceam zis io ci la rominomari!
uite un oltean care se crede moldovan! tu urmas a lu stefan cel mare? poate a acelui nebun insetat de singe care baga tepe in fundu la oameni ca nu i placea cum arata
Anti--Nazi (no login)
No score for this post
June 20 2005, 4:48 PM
Al dreq mah, tu-i fii ceva gagauz din ala mic si negru rau de tot mah. Da du-te ma in gagauzia colonist sovietic ce esti. Asta da tupeu!
Vezi ca maine-poimaine te papa ucrainienii cu steagu' tau rosu cu tot! Mai bine ai face ceva util ca imi pare ca RM ii cam pe ultimu loc in EU, (Albania pe locu 2!!!) si totul din cauza colonistilor sovietici imputiti. Ce nivel de trai aveti mah? Nu are omu' curaj sa-si parcheze masina pe strada ca dimineata uita nu e! Las' c-am fost io pe la voi si am vazut cum ganditi bolsevicilor ! lol!
Ai o gandire primitiva ! sau poate asa intelegi mai bine: Гндиpэ прнмнтнва!
Anti--Nazi (no login)
No score for this post
June 20 2005, 4:55 PM
Si invata sa scrii corect romaneste sau ai tastatura chirilica?1
cum poate un moldovean sa fie romin daca vorbeste alta limba?
---
Pai noi in ce limba nu intelegem? Se pare ca intelegem ce spunem, nu?
Iar ce a spus Constantin Cantemir, voievodul Moldovei, despre Moldova? Nu a zis ca "De la Râm ne tragem?"
Explicami tu mie cum noi putem fi manipulati de Munteni cand [b]NOI[/b] am creat Romania? Neamul nostru a luat prima buna initiativa sa creieze Romania. Este si asta propaganda?
Anonymous (no login)
No score for this post
June 20 2005, 7:05 PM
nu sint italianeasca si sarda limbi diferite? sau franceza si provensala sau spaniola si catalana?
asa si romana si moldoveneasca sunt limbi diferite!
Pe ce basezi tu asta? Un Francez nu se poate intelege cu un Italian daca vorbesc limbele lor. Noi ne intelegem.
Iar de cand spuneti voi limba Moldoveneasca? Nu de cand va luat Rusii? Inainte ziceati limba romana.
Citeste ce-am spus de Cantemir si despre uniune.
No score for this post
June 20 2005, 10:01 PM
unii moldoveni, mai ales cei care au facut scoala in muntenia si oltenia sunt bilingvi in romaneste...
dnkt24 (no login)
No score for this post
June 21 2005, 1:07 AM
Ce cretin!
''Gloria atinsa in timpul Uniunii Sovietice'' - mare a gradina lui Dumnezeu.
Amice te sfatuiesc sa faci pasi...esti dus rau cu pluta.
PS: eu nu am facut studii de moldovenistica, dar inteleg perfect (din pacate) ce scrii tu. Poate oi fi invatat tu limba romana, sau poata limba moldoveneasca si limba romana or fi identice. Ce zici?
No score for this post
June 21 2005, 1:53 AM
ieu mai folosesc frantuzisme pi care le am luat si noi, ca daca ziceam in limba moldovana nu telegeati mai mult decit intelege sarda un italian
Bai sovieticule,eu sunt moldovean 100%,tu esti un colonist rus imputit!O sa vin si o sa-ti iau capul cu sabia lui Stefan!
AFARA CU RUSII DIN REPUBILA MOLDOVA!!!!!!!!!
A sosit ziua dreptatii
Ziua sfant-a libertatii
Tot românul veseleste
România-ntinereste.
Noi suntem români, noi suntem români
Noi suntem pe veci aici stapani.
Anonymous (no login)
No score for this post
June 21 2005, 1:15 PM
Atunci iti spun pe moldavneste ca sa intelegi ca esti un pidaraz borit o sosca ruseasca asa ca bagati dictionarul cela
dnkt24 (no login)
No score for this post
June 21 2005, 2:51 PM
Pai dictionarul respectiv a fost zamislit de mintile luminate ale Kremlinului si de cele ratacite ale unor locuitori dintre Prut si Nistru, care nu stiau cum sa inventeze o limba din regionalismele si arhaismele limbii romane.
Daca tu crezi asa ceva...ai serioase probleme de logica. Dar e alegerea ta, atata timp cat nu vrei sa ne-o impui.
samorov,numele tau e unul rusesc,ceea ce demonstreaza ca nu ai nimic in comun cu moldovenii!
Dictionarul ala e pentru bolnavii mintali de la spitalul 9 din Iasi!
samorov,vino intr-o zi peste Prut si o sa vezi ca traiesti intr-o minciuna mare.Toti moldovenii de aici ne consideram Români.Sper sa nu te inchida la Socola ptr timpeniile pe care o sa le spui aici.Daca se intimpla asta,te rog sa ma chemi ca sa le explic ca esti un propagandist rus!
"Romanian is spoken not only in the very country, but also is the official language of Moldavia"
Daca vrei sa-ti traduc spune-mi. Si dupa cum tin minte limba voastra se chema romana pana-n 1994, si de atuncea va-ti decis sa vorbiti "moldoveneste".
Dar la multi academici limba voastra nu exista. Sper ca nu o sa plangi!
Anonymous (no login)
No score for this post
June 21 2005, 8:50 PM
imperialistii romini mereu gasesc ceva impotriva; acum ne negati limba, miine o sa spuneti ca nu esistam!
voi vedeti kremlinu peste tot! asta va invatat burghezii rominomari, finca nu puteti ca sa aceptati ca noi suntem diferiti. si ce daca numele meu suna slav? sunt o droaie de astfel de nume in toata moldova! slavii au trait aici din veacul sase, nu ma face mai putin moldovean fate de voi
numai cei care se lase mintiti de rominomari se cred "romini"
sa ma zbat pentru asuprirea poporului meu decatre munteano-olteni? atat de prosti ne credeti voi rominomari pe moldoveni? o sa lupt mereu pentru moldova mare, independenta, sub conducerea poporului
tu esti spalat pe creier de rominomari
lista aia e o facatura! nici nam vazut meglenica acolo, asta nu e ca nu exista !
se chema "romina" pentru ca niste imperialisti rominomari se strecurasera in gubernul nostru. dar poporul sia dat seama ca e o limba diferita si a schimbat!
Neghez limba moldoveneasca pentru ca orice sursa internationala academica negheaza "moldoveneste" ca o alta sursa. Si Moldova originala sa unit cu Romania, dar rusi au avut Basarabia sub ei. Cand Basarabia a putut sa fie libera a votat sa se uneasca cu Romania. Daca tu crezi altceva atunci ai propaganda Ruseasca.
Dar de ce nu treci in Moldova Romaneasca ca sa vezi cati de mult Moldoveni vor sa fiu elibarati de Romani.
Dar spunemi, de ce "limba voastra" era ca limba romana si pe urma sa facut "limba moldoveneasca" in 1994?
Si ultimul lucru: Republica Moldova nu este o continuare cu provincia veche Moldova. Aceasta s-a unit cu Valahia si au devenit Romania! Voi ati fost inventati de rusi pentru motivele lor in 1924. De ce nu vrei sa citesti surse neutre internationale decat rahaturile tale rusesti?
Sovieticule,in Moldova exista numai nume moldovenesti,cele rusesti sunt ale colonistilor rusi.Totusi daca exista citiva moldoveni care poarta nume din aste ciudate,inseamna ca au fost rusificati si au devenit propagandisti rusi,exact ca tine!
Anonymous (no login)
No score for this post
June 22 2005, 11:41 AM
sursele tale internationale au fst picilite de burghezii rominomari! no sa vezi o adevarat sursa sa negeze limba moldovana! noi sovieticii am scapat de propaganda voastra finca nu ascultam de imperialisti
rominii au ocupat republica democratica moldoveneasca cind noi nu mai aveam armata, nam putut sa ne aparam glia! asta e unirea voastra: ocupare, cum ati facut si cu dobrodja si ardeal!
tiam zis mai sus... agenturile rominomari din gubernul nostru de atunci neau impuso
moldova e o continuare cu moldova lui stefan; ca voi ati ocupat vestul in 1858, cand noi eram sub protectia rusiei, asta nu inseamna ca nu este
nume moldovenesti seamana cu nume rusesti... tvertiani si uliciani traiesc in moldova inca din veacul noua, si au format si ei poporul moldovan
DACODAVA (no login)
No score for this post
June 22 2005, 2:17 PM
Sovieticule,daca te numeai barabula erai moldovean.Cu un nume rusesc te dai de gol ca esti colonist rus.De ce ar avea un moldovean nume rusesc?Eu nu am nume rusesc!Numele meu 100%moldovenesc.Tu esti un colonist rus caruia i s-a predat o istorie mincinoasa facuta la moscova si nu vrei decit sa rupi o parte a Romaniei pe care sa o integrezi in imperiul rusesc.Dar nu ai nici o sansa ptr ca nimeni nu te crede si esti foarte vizibil cu un nume rusesc!
AFARA CU RUSII DIN TARA!!!!
Uite o harta care arata gruprurile etnice in balcani si est europa:
O sa vezi din ce in ce mai multe surse din astea care nu sunt facute de burghezi romani. Sunt facute de oameni neutri din orice tara (inafara de rusi bine inteles).
Dar vezi ca este o diferenta intre Macedoni si Bulgrai si intre Sarbi si Muntenegrii, dar nu intre Moldoveni si Romania. Poti sa plangi cat de mult poti Andrei dar oameni ca tine o sa se duc la revedere.
Hei Andrei, ce crezi de propunerea aceasta. Eu as crede ca ar fii foarte frumos!
Dar cred ca putem sa lasam Transnistria la o parte pentru ca nu-s fratii nostrii.
DACODAVA (no login)
No score for this post
June 23 2005, 9:31 AM
Exista si romani care traiesc in Trnsnistria,cu ei ce facem?
dnkt24 (no login)
No score for this post
June 23 2005, 2:06 PM
Daca este nevoie vor fi transferati in Romania sau Basarabia. Transnistria nu a apartinut Romaniei Mari.
Anonymous (no login)
No score for this post
June 23 2005, 3:17 PM
Pai Transnistria a fost un fel de compensatie pentru nordul si sudul Moldovei, Bucovina si Herta. Ne-au taiat muntii si marea in schimbul unei fisii inguste de stepa. Sa-si ia transnistria dar sa intoarca ce e romanesc, daca puneti astfel problema.
Anonymous (no login)
No score for this post
June 23 2005, 3:17 PM
Pai Transnistria a fost un fel de compensatie pentru nordul si sudul Moldovei, Bucovina si Herta. Ne-au taiat muntii si marea in schimbul unei fisii inguste de stepa. Sa-si ia transnistria dar sa intoarca ce e romanesc, daca puneti astfel problema.
Anti--Nazi (no login)
Dati-ne moldova inapoi sau uniti-va cu noi (as completa)
No score for this post
June 23 2005, 3:21 PM
Un lucru e clar: daca Moldova vrea sa acceada la UE mai repede de CEL PUTIN 2030, data fiind situatia economica a tarii trebuie sa se uneasca cu Romania, lucru pe care si Moscova il vede foarte probabil!
Somnorosul asta de Somnorov ar trebui sa citeasca declaratia de unire intre Basarabia is Romania. Basarabia a votat sa se uneasca cu Romania. Romania nu a ocupat Basarabia!
---
[1]Sfatul Țării din Basarabia, în ședința de la 27 martie (9 aprilie) 1918, votând prin 86 de voturi pentru, contra 3, fiind și 36 de abțineri, următoarea rezoluțiune:
În numele poporului Basarabiei Sfatul Țării declară:
Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechei Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărească soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama sa România.
Și prezidentul Consilului nostru declarând că: În numele poporului român și al regelui, M. S. Ferdinand I al României, ia act de acest vot quasi unanim și declară la rândul lui Basarabia unită cu România de veci și indivizibilă.
Promulgăm acest vot și această declarație și ordonăm să fie investit cu sigiliul statului și publicat în Monitorul oficial.
---
Ce inseamna asta, ticalosule? Tot propaganda?
Iar asta este ultimatul Unirei Sovietice catre Romania. Uite ce minciuni spun si ei, asa cum spui tu:
Motanule o sa-i ei tu la tine acasa pe romanii din Transnistria?Avem niste politicieni timpiti care jefuiesc tara si-i doare in cot de altceva!Vezi Adrian Severin si timpeniile pe care le spunea despre Insula Serpilor.Acum ucraina are o banca acolo!
Somorov e un propagandist rus!!!
Easy (no login)
No score for this post
June 26 2005, 6:54 PM
Eu il stiu pe unu' care ar fi trebuit sa mai invetze romaneshte inainte sa deschida un subiect 'pentru o cauza nobila'.
No score for this post
June 27 2005, 12:18 AM
barabula e cuvant ucrainian! adica vrei saspui ca moldovenii e ucrainieni? samorov e un nume pur moldovenesc, pentru ca limba rusa a influentiat limba moldovana
ce nume ai tu de esti asa moldovan 100%, Iusenku?
in molodva fata de olteno-muntenia, asfel de nume sunt foarte raspindite, ca noi nu neam turcit si ilinizat numele
sunt de acord cu tine afara cu rusi, ucranieni si rominomari din moldova
kartele ale nu sint facute de neurtii, sint facute de capitalisti, piciliti de voi! un om cu minte nar face asa ceva!
vasiva ace karte a fi frumos daca Moldova ar avea partea moldova la vest de prut, bucovina, tinutul hotinului, bucakul cu gurile dunavului si regiunea Balta!
trandnestria e pamint molodvan si va fi totdeuna!
declaratia de unire a fost comandata de la bucuresti si scrisa de spioni rominomari din in sfatul tarii dupe ce ia cumparat pe ceilalti
cei 39 care nu au votat erau moldoveni adevarati! cei care sa abtinut a fost ametinati cu moarte si daia a zis asa!
molodva avrut sa ajute pe olteno-munteni dar voi nati picilit si nati luat tara
de ce sa invet romineste, parca dziceati ca intelegi moldoveneste, vati razgindit?
Intelegem ce spui. Nu te uita ce spune Anonymous. Ala e pui de...
Voi totusi sunteti norocosi; ii aveti pe rusi. Noi avem pui de inculti din astia scarbosi care au stricat toate lucrurile si care va facut pe voi moldoveni sa ne urâti. Asta-i viata.
Sovieticule ar trebui sa-ti schimbi numele daca vrei sa fii considerat moldovean.Cu un nume rusesc o sa fii tot timpul tratat cu scirba.
Gigi (no login)
No score for this post
June 28 2005, 11:27 AM
Mai Stahanov, Vasile Stati nu a inventat moldovenismul intr-o dimineata cand s-a trezit din mahmureala. E o teorie veche, cultivata cu grija in anii 20-30. Cand s-a unit Basarabia cu Romania a fost cumva razboi civil? Nu cumva s-au bucurat moldovenii ca au scapat de cizma ruseasca? Ai citit testamentul lui Petru cel Mare sa vezi parerea lui? Teoria moldovenismului e special creata pentru a sparge unitatea romanilor. Si tu ca orice cvasi-moldovean ai cazut in plasa ciolovecilor. Nu ai decat sa crezi ca asa e mai bine, doar si alcoolicul crede ca alcoolul il va trage in sus.
Anonymous (no login)
No score for this post
June 29 2005, 9:01 AM
Sovieticul ar trebui sa citeasca "Istoria Basarabiei" scrisa de profesorul din Cahul: Ion Siscanu (a se citi Shishcanu!)
G.B. (no login)
No score for this post
August 15 2005, 2:00 PM
Ce idiot
valah nu bozgor (no login)
No score for this post
August 16 2005, 1:23 PM
De unde pizda matii ai ajuns tu in Basarabia ba rusnacule! Ba pocitanie, du-te-n pizda matii inapoi in Donetzk. A ajuns mujicu sa dea lectii... Cazaku pulii de rusnac!
Bah, nu exista limba moldoveneasca desteptule!
'moldovana" sau romana e una si-aceeasi chestie, doar accentul difera. Ce pana mea nu bagati voi bine la cap chestia asta?
cosmin de la piatra neamt (no login)
alooo
No score for this post
November 1 2005, 2:22 AM
ba baiatule baga-ti mintile in cap...mai treci prin piatra neamt sa vezi cati basarabeni sunt acolo...cam ca chinezii in bucuresti..crezi ac vin degeaba?vin ca sa scape de saracia in are i-au bagat rusii...ai uitat ca sovieticii au dus si au omorat o groaza basarbeni in afganistan boule....moldovenii din romania nu imi amintesc sa fi participat....nu mai fi prost si mai cerceteaza....si ce mortii masii inseamna rominomari ca eu nu am mai auzit expresia asta....
Uai Tampitule!!! Ce scrii tu aici?? Andrei Samorov?? ha!!!
Dupa cum spunea Ion Creanga: "Pashol na turbinku ciort" ceea ce insemana "dute in turbinca dracule"... Daca tu ai parerea asta, nu inseamna ca totii basarabenii o au!!!
Eu sunt din Basarabia, Shi sunt pentru reintregirea Legiunii Arhanghelului Mihail, Deci sunt antisemitist, Shi nu cumva sa te prind in moldova, ca-ti sar caloshii!!! Mancurt nenorocit!!!
Basarabenii sunt adevarati patrioti, shi sper ca se va reintregi aceasta legiune, ca atunci voi o sa lasati Basarabia!!! Asta nu e tara voastra!!! E tara noastra, shi voi ati intrat in ea, asta inseamna ca treb' sa procedam shi noi la fel, SA va taiem giturile, shi sa va deportam in Siberia, sa-ti inghete tie **** acolo, ca sa shtii cum le-a fost buneilor noshtri romani pe care voi iati ditrus moral shi fizic!!!!
Scuzati-ma ca m-am aprins asha de tare (rog adminii sa nu baneze ), dar nu are nici un drept un mancurt, sa spuna cine sunt moldovenii... El ii mancurt, las' sa spuna de tara lui nu de a noastra...
Shi de cand moldova apartine mancurtilor??
"Datine moldova inapoi"??
Am la aceasta doua reproshuri:
1. "Datine" e scris gre****. Se scrie "Dati-ne"
2. Eu sunt basarabean, shi eu sunt cel care decide soarta tarii sale, nu tu!!!
No score for this post
November 10 2005, 11:06 PM
dacodavule numile meu ie slavonicesc si daca sci historia moldovanilor ca a fost tvercieni la inceput cind sa format moldova
si moldovanii e de 1000 de ani, nu de 20-30 cum govoresci tu si na fost voina ca era pre sacatuiti moldovanii de la rusi
moldovana difera de limba rominomarilor are multe slova care nu le are rominomarii si nu a luat de la franti slova
legionaru govoresce rusa si zice la mine ca io ie rus haha
si e si prost ca crede ca antisemit ie cind te bati cu rusii da e defapt cu jidovii
si scit ca nu e moldovan, ci rominomar
No score for this post
November 11 2005, 1:41 PM
Govoreste-n pizda ma-tii de gospodonauta! Ba mijicu pulii, mai citeste si tu ceva cronicari si Cantemiri nu doar slavona pulii lu tac-tu. Govoreste-n pizda ma-tii pe Don si pe Volga. Muie ba rusnacule! Govoreste-mi pula!
Eu shtiu... am folosit cateva cuvinte in rusa, ca sa le intelegi tu, special pentru tine... Shi scrie mai clar, ca nu am inteles multe din ce ai spus...
In al doilea rand, nu spune ce trebu' sa fac eu ca-s la mine in tara, da daca nu-ti place f**-eo in rusia sau Siberia...
Nu numai Dimitrie Cantemir, ci si Grigore Ureche. Toti moldovenii dupa 1500+ au fost de acord ca moldovenii, muntenii si ardelenii sunt de aceasi natie.
bai samorov ne-o facut bucurestiu la toti multe cacaturi si ii bag si io des in chizda mamii lor de mitici da chiar asa, pt asta sa zici ca moldovenii nu-s romani...
si noi ardelenii avem boala pe ei da pt asta ne dam ca suntem cei mai tari dintre romani-oricum, bine ca nu zici ca moldovenii is rusi-intreaba pe oricine si o sa zica moldovean=roman, asa ca pan la urma poti sa spui ca esti moldovean si ca vb moldoveneste, pt ca asta e perfect egal cu roman si romaneste, la fel cum este si oltean, ardelean, etc
No score for this post
November 12 2005, 3:08 PM
dmitri kantemri si grigorie ureke zisu ca vlahii si moldovanii se trage amendoi de la roma, nu ca e la fel
si moldovana nu e ca vorba rominomarilor. am aratat dictionar si natsi crezit
No score for this post
November 12 2005, 3:59 PM
Ba pulica, nu te lua de Ardeal ca frige. Ia-te de inebri-coaie asta...
No score for this post
November 12 2005, 4:12 PM
"am aratat dictionar si natsi crezit"
Crezit esti tu ba mujiski dupa ce bagi votka si te balacesti la copca. Muiuc rusnacule!
Eu is din chisinau, shi nu bate capu tu cu dictionariu' cela, ca o fost facut la comanda, ca shi voturile de la eurovision... Moldovenii o acordat 12 p. Romanilor, da comunishtii le-o acordat 7 puncte. O spus ca o fost " Defectiune tehnica"...
Uai Samorov, voi santeti cei care imi alimnetati ura mea impotriva poporului rus, shi voi sunteti cei care ma fac antisemitist... Chiar azi era o baba, care spunea ca ei(URSS) ne-au facut Chisinaul!!! Ei... cand am luat-o eu la morala(ea vorbea in rusa), I-am spus Du-te in Mata Rusia daca nu va place la noi, shi iam spus ca ei au fost adevaratii fascishti... Da ea spunea, ca noi tineretu, nu avem soveste,ca nu shtim ce e bine shi ce e rau, da eu atuncea i-am spus ca daca ar impuscao cineva - va fi bine, iar ceea ca au venit la noi in tara - e rau...
Asha ca socoate ce e bine pentru tine... Shi pleaca de pe acest forum
Anonymous (no login)
No score for this post
November 13 2005, 8:39 PM
shau esti skinhead? bh sau c18?
(no login)
ma adresez lui Samorov sau cum te mai cheama
No score for this post
November 15 2005, 11:50 PM
Auzi tu moldovanule (Samorov) eu cred ca esti un prost daca crezi ca nu esti urmas al Romei si ca Moldovenii si rominii sunt popoare diferite. eu am fost nu demult la Bucuresti si nici nu pot sa-ti redau ce bucurie sufleteasca am primit de la aceasta calatorie.Stateam in fata ateneului pe o banca si erau pe acolo niste copii ce se jucau, Tu nai ideie in ce limba frumoasa vorbeau ei, limba in care iti scriu eu acum: limba ROMÂNA curata si fara un gram de rusizme, care-mi stau in gat.Nu exista limba moldoveneasca, exista doar regionalisme, iar in RM si extraordinar de multe rusizme. Nu-ti cunosti istoria neamului, iar ceia ce stii sunt prostii. Eu tot sunt de la Chisinau, dar cred ca tu ai o pozitie gresita, asa ca teas sfatui sa mai meditezi, treci Prutul si vezi ce oameni traiesc acolo. ei sunt ca noi, doar putin mai norocosi ca au scapat de porcii de rusi, care in afara de timpenii nu stiu a face nimic
Si de ce scriti atit de rar pe forum? As vrea o discutie mai aprinsa
astept replica...
Anonymous (no login)
No score for this post
November 16 2005, 12:32 AM
Adriane! sa traiesti frate! si sa fii sanatos...
No score for this post
November 16 2005, 12:18 PM
"Eu tot sunt de la Chisinau..."
Eu as fi zis: eu tot din Chisinau sunt...
In rest e de bine...
Anonymous (no login)
No score for this post
November 16 2005, 4:14 PM
spunei eu vrodat ca nu sintem de la roma? sint de acord cu cronicari ce scris ca muntenii si moldovanii sut amindoi de la roma, da asta nu zice ca e acelasi
eu stiu istoria moldovei aia care e istina, nu aia de la rominomari
adrian (no login)
No score for this post
November 16 2005, 11:03 PM
da din ce izvoare ai invatat tu istoria?
stii vreau sa-ti spun ceva referitor la limba, tu spuneai ca romina este o limba deosebita de moldoveneasca? stii cum au incercat tradatorii nostri de alde Stati (cel care a creat dictionaru cela timpit) sub conducerea lui stalin sa ne degradeze limba, ca sa nu se mai asemene cu romina? acus iti povestesc:
Il cunoaste cineva pe MADAN? un "vestit lingvist moldovean" care la porunca lui Stalin, pentru a arata cat de tare se deosebesc moldovenii de romini, si ca vorbesc limbi diferite, a inceput a inventa noi cuvinte moldovenesti, si a format o noua gramatica; sa va dau niste exemple ca o sa muriti de ris:
cravata - gîtlegău
basmaluță-ștergnas ș.a
dar treaba n-a mers, oamenii nu s-au lasat prostiti de niste nebuni ca ashtea
nu exista limba moldoveneasca, credema.
DACODAVA (no login)
Moldova sunt eu!
No score for this post
November 18 2005, 12:18 PM
Aia pe care o numesti tu istorie scrisa de "romini", e o istorie falsificata de rusi care au vrut sa creeze un nou om, omul sovietic "moldovan", diferit de moldovenii ca mine de peste Prut. Cuvantul "moldovan" nu inseamna nimic in nici o limba. In engleza se spune Moldavian, iar in romaneste, Moldovean!!
La recensamantul din Romania din 2002 nu s-a declarat nimeni moldovean, toti ne consideram romani! Asa ca lasa prostiile de doi bani ale rusilor. Pina si Voronin am auzit ca s-a dus la moscova sa negocieze un stat unionist cu Romania, fara Transnistria. Cel putin asa scriu ziarele.
Dacodava din judetul Bacau
Dupa cum ar trebui sa shtiti, eu sunt la fel din Chisinau..
Imi aduc aminte, cum cu o saptamana in urma, de acest Topic incepea sa se uite.
Atunci intervenisem eu pentru prima oara, shi s-a incins subiectul din nou...
Sunt Bucuros ca mai sunt shi altii din Chisinau care au aceeashi parere..
Curaj Romani de pretudindeni!!! Curaj!! intrati pe www.curaj.net
Da.... doamne ce oameni inapoiati mai avem si in zilele noastre...eu vreau sa zic un lucru...sint din Moldova, si vorbesc si rusa la perfectie, de un lucru sint sigura...sint 100% rominca si asa o sa fiu pina la sfirsitul vietii mele...
EU la fel intotdeauna m-am considerat roman... Limba rusa am shtiut-o, dar am uitat-o pentru ca sa nu o mai vorbesc.. www.curaj.net ... intrati aici romani... Veniti toti in organizatia Hyde Park...
Eugen, Chisinau (no login)
stupoare
Score 5.0 (1 person)
December 14 2005, 8:52 AM
Mai magarule, suciorov sau cum te mai chema, voievod se scrie, nu voivod, si daca te-ar intalni acest voievod te-ar spulbera, ar deveni sigur mai crunt decat varul sau Vlad. Nu pot sa cred ca asa idioti mai au nasul sa mai apara pe undeva. Foarte urat. Vreau sa-ti spun ca esti un misel. Exista rusi pe care ii cunosc si macar au un pic de decenta si intelepciune sa nu spuna asa prostii. Inteleg adevarul istoric si istoric e putin spus. Ceea ce faci tu este sa calci in picioare ceea ce 4 mln de oameni au mai sfant.
Rusine.
UN ROMAN (no login)
ANTI-RUSIFICARE
No score for this post
December 14 2005, 5:38 PM
RUSULE, FUTU-TI GRIJANIA MA-TI! (CA SA FOLOSESC UN EUFEMISM)
CE STII TU CE E AIA MOLDOVA CAND TU NU STII SA VORBESTI CORECT?
FRAIERI SUNTEM NOI CA TE BAGAM IN SEAMA IN LOC SA TE BAGAM IN PIZDA MA-TI DE RUS IMPUTIT...
Anonymous (no login)
No score for this post
December 15 2005, 6:16 PM
lasa-i ..... de rusi, ce le-au facut ei la altii o sa le faca chinezii lor, se caca pe ei rusii de frica cand se gandesc ce o sa le faca chinezii.
Sa vezi ce ultimatum frumos o sa le bage china peste ceva timp, ceva de genu ca rusia sa cedeze toate teritoriile din Asia pe care nu a fost n stare timp de sute de ani sa le dezvolte.
Sunt roman, oltean, si sincer nu ma sperie deloc aceasta campanie antiromaneasca a lui Voronin, nu au reusit rusii in
179 de ani sa deznationalizeze romanii din Basarabia, cu siguranta ceea ce incearca Voronin si rusi lui de la putere, e apa de ploaie. Toata aceasta tevatura nu v-a dura mult, cu siguranta mai devreme sau mai tarziu Basarabia se va unii cu Romania, iar intrarea Romaniei in UE poate grabii acest eveniment. Rep. Moldova este cea mai saraca tara din Europa si nu cred ca Voronin o v-a imbogati.
Mai bine v-ati dezlega de interesele unei natiuni moldovenesti, probabil financiare - esti la putere, chiar peste oameni saraci - ai bani, si ati sustine proiectul meu, acela al unei Romanii Mari puternice, in care si voi veti fi puternici:
Oameni buni...degeaba va dati de ceasul mortii si injurati si va curge sange din nas, pt ca Basarabia nu va mai fi niciodata a noastra. A fost...dar nu va mai fi. Eu sunt nascut in Chisinau, si nu am fost de 12 ani pe acolo, asta pana vara trecuta cand am mers. Am mers la un magazin si am cerut o cartela de tel public...asa mi-a zis vanzatoarea: "Ia ni gavarit pa rumanski" (eu nu vb pe romaneste). Am vrut sa gasesc un internet cafe, acelasi raspuns: "Ia ni gavarit pa rumanski"...e mare pacat ce au facut oamenii de la putere in '89, in '91...si in Romania, si in Basarabia. Tin minte ca in '89 (parca) locuitorii au oprit parada militara sovietica din centrul Chisinaului...s-au pus pe jos in fata tancurilor, si nu le-au lasat sa treaca...unirea trebuia facuta atunci, sau in '91. Parerea mea e ca acum a trecut acel moment propice. Regret nespus, dar daca mii de voci nu au fost auzite in timpul Podului de Flori, sau in timpul Drumului Crucii, atunci degeaba strig acum, ca toti sunt surzi...
Numa bine!
Radu
Basarabia se va alipi singura la Romania, prin voia Domnului si nu neaparat prin voia celor care , rusificati fiind, vor oscila catre un reper relativ, ca si confort psihologic. In majoritatea lor , tinerii moldoveni, au luat contact cu fratii lor romani. Aici a incoltit deja o samnata de viitor. Mass-media romaneasca lucreaza asijdea la un remember romanesc in mintile chinuite de foame si frica ale moldovenilor. Lasati deznadejdea deoparte si participati si voi la acest efort de apropiere a fratilor nostri moldoveni.
Intrebati-va ce reprezinta folclorul romanesc ? Foclorul romanesc este un dat al mostenirii noastre genetice. Daca genetica era alta, folclorul nostru era altul. Atat timp cat moldovenii nostrii, precum BotGros, vine la Bucuresti si ne incanta cu muzica lor, foarte romaneasca pt simturile noastre, atunci nu avem de ce ne teme. Este o problema de timp, nu de incertitudine privind unirea cu ei. FARA DEZNADEJDE FRATILOR.
Transmite la toti rusii bolsevici leninisti si comunisti ca Moldova nu va fi niciodata a voastra. Ci a urmasilor urmasilor nostri ROMANI.Cand va veni ziua si vom intra cu tancurile peste voi in toata RUSIA atunci o sa iti dai seama si tu bolsevicule ce e Romania si cine sunt cu adevarat romanii.Si cand voi vedea ciuperca sus pe cer am sa ascult "Noi suntem romani". Va veni si ziua Romaniei Mondiale,da asta dupace termin cu voi si cu americanii ca si aia trebuie urecheati.Rusia nu exista,(de maine)