Svima je poznato da vecina vojnih zapovjednika sviju zaracenih strana tijekom vasih gadnih ratova pohadjali su iste jugoslovenske vojne akademije. Skupa su slavili Dan Republike, Dan Maldosti, obljetnicu AVNOJA i drugih komunistickih praznika...
Dobro se osobno poznavali i cesto podrzavali su prijateljske/drugarske odnose.
Medju dokaznim materijalom za Haski Sud Pravde pronasla sam transkript jednog "prijateljskog razgovora" izmedju Ratka Maladica i zapovjednika Splitskog MUP-a snimljenog na traku 1992 godine promatracima EC-a za obavjestajne sluzbe. Evo onog transkripta u prijevodu na engleski.
"-Is that you Mladic?
-Yes it is, you old devil, what do you want ?
-Three of my boys went missing and I want to find out what happened to them .
-I think they are all dead...
-I have got one of their parents on to me about it, so I can tell them for certain they they are gone ?
-Yep, certain. You have my word. By the way , how is the family ?
-Oh, not so bad , thanks. How about yours ?
-They are going just fine, we are managing pretty well.
-Glad to hear it.. By the way, now I have got you on line , we have got about twenty bodies of yours near the front and they have been stripped bare. We slung them into a mass grave and they are now stinking to high heaven. Any chance of you coming to pick them up because they really are becoming unbrearable... ? "
Ako ja , koja je mirno zivjela medju vama do 16 godine svog zivota nikako ne mogu shvatiti monstruoznu bizarnost tog "prijateljskog razgovora", kamoli prosjecna osoba na Zapadu...
|