<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Varvarski cinizam i licemjerstvo vojnih zapovjednika tijekom balkanskih pokolja

April 9 2006 at 3:30 AM
No score for this post
Carla Del Ponte  (Login CARLADELPONTE)
Slovenia Forum Mods Group

Svima je poznato da vecina vojnih zapovjednika sviju zaracenih strana tijekom vasih gadnih ratova pohadjali su iste jugoslovenske vojne akademije. Skupa su slavili Dan Republike, Dan Maldosti, obljetnicu AVNOJA i drugih komunistickih praznika...
Dobro se osobno poznavali i cesto podrzavali su prijateljske/drugarske odnose.

Medju dokaznim materijalom za Haski Sud Pravde pronasla sam transkript jednog "prijateljskog razgovora" izmedju Ratka Maladica i zapovjednika Splitskog MUP-a snimljenog na traku 1992 godine promatracima EC-a za obavjestajne sluzbe. Evo onog transkripta u prijevodu na engleski.

"-Is that you Mladic?
-Yes it is, you old devil, what do you want ?
-Three of my boys went missing and I want to find out what happened to them .
-I think they are all dead...
-I have got one of their parents on to me about it, so I can tell them for certain they they are gone ?
-Yep, certain. You have my word. By the way , how is the family ?
-Oh, not so bad , thanks. How about yours ?
-They are going just fine, we are managing pretty well.
-Glad to hear it.. By the way, now I have got you on line , we have got about twenty bodies of yours near the front and they have been stripped bare. We slung them into a mass grave and they are now stinking to high heaven. Any chance of you coming to pick them up because they really are becoming unbrearable... ? "

Ako ja , koja je mirno zivjela medju vama do 16 godine svog zivota nikako ne mogu shvatiti monstruoznu bizarnost tog "prijateljskog razgovora", kamoli prosjecna osoba na Zapadu...

Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Current Topic - Varvarski cinizam i licemjerstvo vojnih zapovjednika tijekom balkanskih pokolja  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on BalkansCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  
Site Meter