naar het begin  

even onzeker en een opkikker nodig...

August 14 2007 at 6:54 PM
saskia mv Jonas 

 
Hoi iedereen,

Ik heb even nood aan wat goede raad en ook wel wat bevestiging dat we hier goed bezig zijn. Ik ben namelijk weer even aan het twijfelen geslaan na het bezoekje aan K&G. Jonas is op twee maand tijd nog geen kilo bijgekomen en maar 1, 5 cm gegroeid. Op zich vind ik dat niet zo erg: ik vind 7,750 kilo op 6 maand niet slecht...
Sinds 2 weken zijn we ook aan bijvoeding begonnen, maar volgens de verpleegkundigen doe ik het allemaal veel te langzaam. Ik vertelde dat ik Jonas niet meer met en lepeltje voerde omdat heel erg begint te wenen dan en ik het na een paar keer heb opgegeven. Ik ben al blij als hij 'proeft' door een worteltje in zijn mond te steken en de rest komt wel.

Zij had toch wel enkele erg rare redeneringen:
Zo moest ik me er niks van aan trekken als hij weent, dat is normaal want hij moet het zo leren. En anders moet ik hem eens door een ander laten voeren want misschien wil hij het wel niet omdat ik het hem geef!?

Verder laat ik dan maar het best het fruit even achter wegen want de groenten zijn nu wel erg belangrijk geworden. Ik doe het juist rustig aan met groenten. Momenteel heb ik ongeveer één fruit moment per dag en dat stelt niet veel meer voor dan wat sabbelen op een banaan of wat bijten in een stuk appel. Maar hij is wel erg fier en vind het heel leuk. Hij heeft nu toch wel echt nog genoeg aan bv hé?!

Tot slot vond ze dat het nu wel hoog tijd was om te beginnen met vlees want hij zal dat ijzer goed kunnen gebruiken.
Ik lees hier vaak dat vlees niet nodig is maar moet ik dan iets als vervangen geven? Ik en mijn man zijn ook vleeseters maar geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om onze zes-maand-oude baby een stuk steak te gaan voeren.

Verder spoorde ze me ook nog aan om eens een potje te gaan proberen want "dat lusten alle kindjes", en zeker geen nachtvoedingen meer te geven (hoef ik eigenlijk ook zelden) "want je zaait wat je oogst".
Grrr, ik ben er echt van overtuigd dat ik goed bezig ben, maar na een middag zoals deze wordt ik altijd zo onzeker. Het is dan altijd alsof ik Jonas te kort doe.
Ik hoop dat jullie kunnen bevestigen dat ik het goed heb...
Groetjes,

Saskia mv Jonas

 
 Respond to this message   
Reacties

Find more forums on NutritionCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  

Maak je met plezier gebruik van het forum? Steun het bijvoedingsforum dan met een donatie
Zo blijven we vrij van ongewenste reclame voor ongewenste producten