naar het begin  

Re: 11mnd baby weinig bijvoeding, veel BV. Net weer zwanger van 2de

October 22 2007 at 10:14 AM
karlien 


Response to 11mnd baby weinig bijvoeding, veel BV. Net weer zwanger van 2de

 

hai,

ik heb een dochter van 8 maanden en ik ben 12 weken zwanger. Ik wou nu ook al minderen met borstvoeding maar dat lukt niet zo goed; Elvira eet wel behoorlijk bijvoeding maar zit vaak ook nog aan 7 tot 10 borstvoedingen;

Ik dacht eerst dat ik ook moest minderen met borstvoeding tegen dat die tweede baby er zal zijn. Maar uiteindelijk denk ik nu dat alles wel zijn weg zal wijzen. Elvira zal dan 14 maanden zijn, en normaal gezien wel al wat minder hoeven te drinken bij mij. Eerlijk gezegd heb ik een email gestuurd naar Stefan Kleintjes met al mijn vragen en onzekerheden en ik heb heel heldere en geruststellende antwoorden teruggehad.

Wat betreft jouw situatie, denk ik dat jij nog behoorlijk veel tijd hebt om af te bouwen, en misschien gaat het wel helemaal vanzelf? Je kindje zal 18 maanden? zijn als die tweede baby er komt. Tegen dan eet ze misschien al vanzelf meer bijvoeding? Uiteindelijk lees ik toch overal dat het eerste jaar de BV zoveel belangrijker is dan de bijvoeding, en dat het evenwicht vanzelf verschuift.. Tenzij je echt wil dat ze nu al meer bijvoeding eet en minder borst..

Ik denk soms ook dat het is omdat wij(de mama's )in de buurt zijn, dat ze meer borst willen en minder ander voedsel. Als mijn vriend bij Elvira zit dan eet ze vaak goed, kom ik langs dan wordt ze als het ware wild, stopt ze met eten en wil ze de borst...

O ja, nog een dikke proficiat met je zwangerschap hee, misschien moeten we tegen dan een oproep plaatsen voor alle tandem-moeders?

gr,

karlien


 
 Respond to this message   
Reacties

Find more forums on NutritionCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  

Maak je met plezier gebruik van het forum? Steun het bijvoedingsforum dan met een donatie
Zo blijven we vrij van ongewenste reclame voor ongewenste producten