naar het begin  

Het waarom voor ons.

July 17 2008 at 9:39 PM
merel 


Response to waarom rapley

 

Merlijn vind het vooral erg leuk om zelf met eten in de weer te gaan. Ook dat hij zelf bepaald hoevee hij eet is een mooi en fijn idee. Je kan een kind dan niet overvoeren.

Ook nog een gemak en gezelligheid: aan tafel eet je echt samen en niet eerst je kind een hap geven en dan jij een hap. Ik vind het ideaal dat hij zelf eet. Soms een wortel van de grond rapen maar ach, we doen genoeg op het bordje en aan het eind van de maaltijd komt stoffer en blik te voorschijn.

Waarom Rapley, tja waarom ook niet? Waarom kies jij voor vloeibaar/gepureerd? Je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt. Ik trek echt wel eens een potje open en als ik eten heb wat niet makkelijk zelf te eten valt dan pak ik er ook een lepeltje bij al komt dit niet zo heel vaak voor.

Het introductieschema van Stefan KLeintjes is ook ideaal. Je ziet precies wanneer je wat kan geven. Het is een stuk langzamer dan wat er in de potjes al aan ingredienten zit maar ik vind dit juist heel prettig. Het kind kan dan echt goed wennen aan het nieuwe eten en ook daarmee het spijsverteringsstelsel.

Niets moet natuurlijk maar ik zou zeggen, waarom probeer je het niet gewoon eens? Geef eens een zacht stuk banaan of peer of een gekookt worteltje of broccoli in de hand en kijk wat er gebeurd. Misschien vind niet alleen je kindje het erg leuk om te doen maar kan jij er ook heel erg van genieten van dit zelluf doen!

Groeten,
Merel.

 
 Respond to this message   
Find more forums on NutritionCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  

Maak je met plezier gebruik van het forum? Steun het bijvoedingsforum dan met een donatie
Zo blijven we vrij van ongewenste reclame voor ongewenste producten