naar het begin  

Op kalenderleeftijd gestart

July 19 2008 at 2:32 PM
MamaThijs 


Response to Wanneer bijvoeden bij prematuur?

 

Hoi Petra,

mijn zoontje is met 32,5 geboren. Ook hij is uiteindelijk aan de borst gekomen, super dat het gelukt is bij jullie! Wat is dat toch heerlijk, he?
Thijs is nu 7 maanden en 1 week. We zijn met 6 maanden gewoon begonnen met bijvoeden onder het mom 'kijken wat hij doet'. Dat was voor ons een mooie reden voor Rapley: als hij er niet aan toe is, merken we dat aan hem. Dan dus gewoon een weekje later proberen. Maar hij vond het wel erg interessant. Ondertussen gaat het erg goed. Hij geniet van eten, wordt blij als hij in de stoel wordt gezet en kan soms als een bootwerker schranzen.
Advies van onze kinderarts was om wel met 6 maanden te beginnen, ivm allergie├źn (te lang wachten zou juist averechts werken, blijkt uit recent onderzoek). Mijn grootste zorg waren zijn darmpjes: kunnen die het aan? Tot nu toe lijkt dat goed te gaan: geen krampjes, geen grote verstoppingen.
Hij kon goed genoeg zitten en dingen pakken en naar zijn mond brengen. Dat waren voor mij twee belangrijke indicatoren, evenals het kijken naar ons eten en drinken en er naar willen grijpen.

Ik sluit me aan bij Gonneke: kijk naar je kind, probeer rustig wat uit. Als het gaat is dat prima, als je beter nog even kan wachten is dat ook prima.

Succes strakjes!

MamaThijs

 
 Respond to this message   
Reacties

Find more forums on NutritionCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  

Maak je met plezier gebruik van het forum? Steun het bijvoedingsforum dan met een donatie
Zo blijven we vrij van ongewenste reclame voor ongewenste producten