<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Untitled

September 17 2004 at 12:18 PM
vatandas 

SORUŞTURMAYA RAĞMEN ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR KULANILARAK RANT SAĞLANMAYA DEVAM EDİLİYOR

Şanlıurfa da Milli Eğitime bağlı olarak, İlk öğretim müfettişi Ömer Faruk Balıkçı, Vakıflar İlk öğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak çalışan, öğretmenevi eski müdür yardımcısı Abdurrahman Aygen, öğretmen evi eski müdürü halen vilayette dernekler masasına bakan Durak Hayırlı ve Rehberlik araştırma müdürü Hasan karakaya ile Rehberlik araştırma özel eğitim şefi Mehmet emin tarafından kurulan özel edessa özel eğitim kursu vasıtasıyla yapılan danışıklı soruşturmaya rağmen kiralık diplomayla SSK dan her ay para çekmeye devam ediliyor.

Edessa özel eğitim kursunun müfettiş ömer Faruk Balıkçı, sınıf öğretmeni Abdurrahman Aygen, Vilayette görevli Durak Hayırlı, Rehberlik Araştırma müdürü Hasan Karakaya ve Rehberlik araştırma çalışan Mehmet emin’e ait olduğu Urfada il milli eğitim müdürlüğü dahil tüm resmi kurumlar tarafından bilinmesine rağmen ömer Faruk balıkçının arkadaşları olan milli eğitim müfettişleri tarafından formalite gereği yapılan soruşturmada bu durum tespit edilememektedir. Oysa edessa özel eğitim kursundaki öğrenciler ve velileriyle görüşülmüş veya önceden haber verilmemiş olsaydı bu kurumun kime ait olduğu kolayca tespit edilebilirdi.

Sözü edilen şahıslar özel edessa Özel eğitim kursu ruhsatını milli eğitim ilk öğretim müfettişi ömer Faruk balıkçının müfettiş arkadaşlarının marifetiyle jet hızıyla almışlardır,(diğer özel eğitim kurumlar ruhsat almak için birkaç ay beklemek zorunda kalmışlardir) eğitim verilen bina eskiden mağaza olarak kullanılıyordu, binanın fiziki yapısı özel eğitim için uygun olmadığı, binada ses yalıtımının olmadığı ve yönetmeliğe aykırı olduğu görülebilir. Böyle bir binaya nasıl ruhsat verildiği merak edilmektedir.

özel edessa özel eğitim kursuyla ilgili milli eğitim tarafından açılan sorusturmada, soruşturmayı yapan müfettişler bu kurumun öğrencileri ve öğrenci velileri ile edessa da çalışan personelin ifadelerine gerek duymamışlardır,oysa velilerin ifadeleri alınmış olsaydı kurumun kime ait olduğu kolayca tespit edilebilirdi, Kiralanan diplomaların kimlere ait olduğunu ve bu şahısların nerde olduğu sorulmamıştır, oysa SSK ya para çekmek üzere verilen seans cetvellerinde adı geçen fizyoterapist Romyo Fırsatbul un (kiralık diploma) kim olduğu ve nerede olduğu tespit edilebilir.

Şanlıurfa devlet hastanesinde görevli olan fizoterapist Ali Süslü, psikolog cemal Çankaya, ve yine fizyoterapist Ersin devletten maaş almalarına rağmen edessada çalışmaktadırlar ve hastaneye müraacat eden çocukları edesaya yönlendirmektedirler.Bu fizyoterapistler yasak olmasına rağmen tam gün edessada çalışmaya devam etmektedirler. Psikolog Cemal Çankaya hastanede yapması gereken resmi görevini edessada icra edip, zeka ölçmeyle ilgili hiçbir test uygulamayıp çocukların yüzüne bakıp zekasını tespit etmektedir.

Edessanın ortaklarından olan rehberlik araştırma müdürü hasan karakaya ve özel eğitim şefi Mehmet emin adlı şahıslar yardım almak üzere Ram a müracaat eden çocukları ‘geri zekalı’ damgasını vurup edessaya göndermektedirler, zeka ölçme konusunda hiçbir uzmanlığı olmayan bu zatlar bu hızla giderlerse urfanın tüm çocuklarını geri zekalı yapacaklar, insanlıktan uzak olan bu gözü dönmüşler hemen durdurulmalıdır. Yine ömer Faruk balıkçı nın arkadaşları olan Müfettişler tarafından yapılan sözde soruşturmada adı geçen vicdansızların edesayla ilişkileri ne komiktirki her kes tarafından bilinmesine rağmen tespit edilememektedir. Oysa ram a müracaat eden öğrencilerin ramda kayıtları mevcuttur ve bu kayıtlardan çocukların kim tarafından nereye yönlendirildikleri kaç tanesini halen edessada olduğu ve zeka düzeylerinin gerçekte ne olduğu, çocuklar ve velilerinin ifadelerine baş vurularak kolayca tespit edilebilir.

Yine Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği başkanı olan, sınıf öğretmeni Bedih Satoğlu menfaat karşılığında çocukları edesaya yönlendirmekte ve zihinsel engelli çocuklarla ilgili adres, telefon gibi bilgileri edesaya vermektedir, Milli eğitimde Özel alt sınıf öğretmeni olan Bedih Satoğlu nun kaç tane öğrencisinin edesada olduğu kolayca tespit edilebilir.

Yukarıda adı geçenlerin tamamı devlet memuru olup, devletten aldıkları maaş yetersiz gelmektedir ki devletin zavalı engelli çocuklar için ayırdığı parayı bu çocukları kullanarak doymayan gözlerini doyurmaya çalışmaktadırlar. Zihinsel engellilerin eğitimiyle uzaktan yakından ilgisi olamayan bu soyguncular çocukların ailelerini ustalıkla gözlerini boyayıp güya özel eğitim vermektedirler. Bu gözü dönmüşler urfada yukarıda belirtildiği gibi oluşturdukları şebekeyle SSk dan her ay kolayca para çekmektedirler.Eski Öğretmen evi Müdürü M.Durak Hayırlı ve eski yardımcısı Abdurrahman Aygen öğretmen evinde herkes tarafından bilindiği gibi 700 milyarlık bir yolsuzluğa imza atmış, ve haklarında açilan soruşturmalar örtpas edilmiş ve yaptıkları yanlarına kar kalmış, bundan aldıkları cesaretle yeni soygunlara imza atmaktadırlar, işin ilgiç yanı bunu herkesin gözü önünde yapmaktadırlar, Milli eğitim ve diğer resmi kurumlar tarafından bu şahıslar bilinmektedir.

Urfanın zavalı çocuklarına geri zekalı damgası vurarak menfat sağlayan bu gözü dönmüşlere derslerini verecek namuslu devlet görevlilerinin acilen bu duruma el koymaları haketikleri cezaları vermelerini umut ediyoruz.
Bu konu sonuna kadar takip edilecektir.

Respond to this message   
Current Topic - Untitled
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement