evet yazıma kimse yokmu diye başladım çünki ben bu siteye girdigimde,yazışma sayfasını tıkladıgımda,bu sitenin ziyaretçi sayısını az buluyorum,buda çok olumsuz bir gösterge.sitenin açısındanmı hayır.bizim duyarlılıgım açısından.siteyi oluşturan degerli köylülerimiz,başta batucan olmak üzere siteye gereken güzelligi vermişler.iranosun birbirinden güzel resimleri acaba bizlerde bir takım unutulmuş anılarımızı canlandırmıyormu.degerli iranoslu gençler tabiki hatanın büyügü size köyünüzü yeterlice anlatamayan büyüklerinizde ama sizlerde nerden geldiginizi babalarınızın annelerinizin dedelerinizin babaanne ve anneanelerinizin hangi şartlarda ve nasılyaşadıklarını hiçmi merak edip sormuyorsunuz.evet iranos hayalet bir köy olmuş adeta.bunun en büyük sebebi hepimizin büyükşehirlerde yaşaması.ama bizim köyümüz çinde kimsenin giremeyecegi yasak şehirin bir parçası degilki.insanlar bir futbol takımı yada bir müzik dalı çatısı altında biraraya gelip kardeşlik kulüpleri kuruyor.neden iranos bize en güzel kardeşlik kulübümüzü kurabilecegimiz bir vesile olmasın.neden bizler iranosu yaşatmanın projelerini oluşturmayalım bugüne kadar bir şey olmamış bundan sonrada olmaz anlayışı yanlıştır.dogasal güzelliklerin içinde bir köyümüz var.burda dünyanın başka yerlerindeki dogasal güzelikteki yerlerinden fark iranosun bizim olması.bunun için bu sitede buluşalım tartışalım ,düşünelim,ve icraat yapalım.dünyadaki bir çok icadın temelinde hayal yataar,mesela uçak bir hayalin sonucu ortaya çıkmıştır.bizim hayalimizde bir gün iranosa gittigimizde ve kapıları tek tek kimse yokmu diye çaldıgımızda burdayız hepimiz burdayız biz iranoslu büyüklerimizin çocukları iranoslula buyurun içeri diyebilmek olsun.en iyi dilekler temenni ederek hepinizi bu siteye davet ediyorum.saygı ve sevgilerimle
önerilerin iyi, yalniz zor Is, biraz arastirirsan bilirsin, cünkü Iranosun soziolojisini arastir, bilirsin, niye zor, gecmisi bilmesek gelecegi anlayamayiz. Köyün simdiki durumu ilkel sömürgeciliktir, neden ise dini kimlik, "binmisiz bir Alemete gidiyoz felekete" Cem Karacadan