iranoslular burdan gorus, dusunce ve duygularinizi birbirinizle paylasin

<< Previous Topic | Next Topic >>Ana sayfa  

küresel isinma

May 4 2007 at 8:12 PM
  (no login)
from IP address 212.23.126.20

evet yakinzamandir dünyanin gündeminde küresel isinma var,bu gündem gercekten bundan sonrada degismeyecek bir gündem olmaya devam edecek.gerci bu tehlike cok daha önce mesela pentagonun gizli raporlarinda vardi.hatta terör olaylarindan daha tehlikeli bir sirada yer aliyordu.bitakim kolu uzun amerikan gazetecileri bunu kamuoyuna tasimak istediysede,susturuldu cünki dünya pazarlarinin büyük kismina egemen olan amerikan sanayi zarar görecekti.cünki sanayi üretimde karbon gazlari atik olarak atmosfere pompaliyordu.ne zamanki bu küresl isinma gözle görülür duruma geldi.tehlike canalrini calmaya basladilar.tabi burda sadece amerikan sanayi basrol degil,avrupa, cin ,japaonya ve diger büyük sanayi devleride basrolü paylasmaktadir.burda propaganda acisindan suc insanlara yüklenmeye calisildi,yok iste araba kullanan co,enerji cok sarfediliyor elektrik ve benzeri vs.vijdanli bilimadamlari sanayinin bu tezini cökertti bu böyle olmasaydi sanayi pisliklerini insanlarin üzerine yikarak kendini aklayacakti.arbalarin,ucaklarin,insanlarin enerjiyi bilincsiz kullanmalarinin ürettigi karbon gazlari tamaminin ufak bir parcasi.en büyük pay üretimini cevreye saglikli bir sisteme oturtmayan sanayi veatom reaktörleri ,bunlarda enerji üretiminde dogayi dikkate alan üretim sistemlerine karsi direniyor.neden daha pahali sistemler ülkelerindeki ekonomiyi zarara ugratir.simdi toplaniyorlar cözüm üretmeye calisiyorlar,cözümü 13 seneye yayiyorlar.bu zaman zarfinda co2 gazlari azaltilabilirmis,zaten bu basarilmasa dünya artik geriye dönüsü olmayan bir yola girecekmis falan..... burda küresel isinmani co2 yani karbondioksitle ne ilgisi oldugunu biraz bildigim kadar anlatma geregi duyuyorum.günes isinlari dünyaya vurdugunda atmosferden girerken bunun reaksiyonu olarak atmosfer disina infarot isin atar.c0 2 gazlari atmosferde öyle kalin bir cember olusturmuski bu infarot isnlari yeterli olarak atmosfer disina cikamiyor.buda isinmayi arttiriyor.dünyanin kurtulmasi icin bu cemberin incelmesi lazim yani co2 gazlarinin üretilmesi durdurulmali.... bu mesele artik emegin hakkini aramanin daha önünde bir konumdadir artik. cevreci olmak bundan böyle en zorunlu meseledir.sanayi siyaset ve askeri elitler yani önderler kendilerine bir yer bulup kacma arayisina girer bunuda basarabilirler.biz kaliriz bu felaketlerin ortasinda. bilmem bu yaziyi bu sayfaya yazmam dogru oldumu.saniyorsam oldu böyle bir misyon tarih in bu bölümü onümüze koydu.belki bu konuda tartisma acmak dogru olur diye düsündüm.hepinize selam iranoslular büyüklerin ellerinde ,kücüklerin gözlerinden öptüm

Respond to this message   
Current Topic - küresel isinma
  << Previous Topic | Next Topic >>Ana sayfa  
Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement