Mlad si ti, pa ne znas da su te i Dobojlije odbranile u proslom ratu. Ako ne znas, onda him ne prisjedaj na muku. Ili moze i drugo: da Bog da da jednom u zivotu i ti budes muhadzir.
Samo ti mogu reci da bog nije macka .Jednog dana stice kletva takve tesnjake napominjem 'takve' jer na svu srecu nisu svi takvog misljenja. Tesko onome ko jede muhadzirski kruh i to od takvih ljudi .Gledajuci par ljudi vi ste zamrzili sve dobojlije a niste ni vi mila majka.Ali ako bogda vraticemo se mi svojim kucama pa necemo morati traziti vase milostinje.Ali opet kazem cast izuzecima jer u svakom zitu ima kukolja.Ja sam na svu srecu bila tamo vrlo kratko ali dovoljno da vidim sve .Nije fer poslije onolikog rata sada tako govoriti o bilo kojim izbjeglicama jer ipak smo svi protjerani samo zato sto smo muslimani ali eto ni to nas nije nasjetovalo da ne budemo svugdje ko rogovi u vreci.Sad poslije svega treba da budemo jedinstveniji nego ikada da nam se onako nesto ne bi vise nikada dogodilo.Nisi ti jarane moj osjetio cetnicke logore i njihovo maltretiranje inace ne bi ti tako prico ni o kome pa ni o dobojlijama.Ko god mislio lose o tim ljudima neka ih akobogda isto stigne pa kad tad.
dragi tesnjaci a i dobojlije vi se stvarno prepucavate oko gluposti ali rat nije bio samo u tesnju svi smo mi osjetili rat,,vama je izgleda malo rata bilo pa hocete jos stvarno vi muslimani CISTE GUZE A PRLJAVOG OBRAZA,,A I ZAVIDNI STE
NISTE VI NIZASTO NI JEDNI NI DRUGI PEKMEZARI,, SRAMOTAAAAAAA