Tillbaka till förstasidan  

(Förrgårs-)Dagens klocka no22

April 27 2010 at 12:26 PM
Singular  (Login jannejanne10)

 
Dagens (eller egentligen förrgårsdagens) klocka är ett fantastiskt litet nummer. En mycket intagande Rolex Day/Date quartz, åttiotalare i helguld med klassisk rootbeertavla med safirindex på presidentlänk. Personligen tycker jag att den lilla raringen blir än mer stunning på ett av våra (plural majestätisformen av mina) NATO skinnarmband, eller ett av våra NATO armband, eller ett av våra NATO Regimental armband.

Loleks003.jpg

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men när vi ändå är inne på avdelningen Regimental så kan jag berätta jag har gjort värnplikten som kustjägare. I månget OP på en naken skärgårdskobbe har man frusit tillsammans med sina morska vapenbröder, och legio är de paddeltag som fört en fram över dunkla vatten i den smäckraste av nautiska farkoster, jägarkajaken.

Loleks017.jpg

Denna Rolexmodell är den absoluta favoriten bland Sjölunds gossar ska ni veta. Det beror på att den med en oomkullrunkelig självklarhet passar lika bra till såväl kamouflageuniform med tillhörande AK5 och jättestor kniv med blånerat blad som till stor mässdräkt med rundskuren kappa och sabel med tofs.

Loleks019.jpg

Som alla vet är mina stora intressen i livet trenne: klockor för en gentleman, kläder för en gentleman samt den kontinentala kafékulturen. Dagens klocka är i sanning en manifestering av denna treenighet. Dess rätta habitat är en kavajärmsbeklädd underarm nonchalant vilande mot ett kafébord på en uteservering invid Piazza Vaffanculo eller något annat Napolitanskt innerstadstorg, med en caffè macchiato i ena handen och en knaprig biscotti i den andra, iklädd en treknappars Corneliani-kavaj och välstrukna chinos, bländvit Boggi-skjorta med välstärkt krage och som kronan på verket en lagom stramt knuten kornblå ylleslips. Till denna kontinentalurbana vardagscasualoutfit bärs givetvis mockasiner mina herrar, denna fantastiska fotbeklädnad. Fick jag välja två par skodon att ta med till stjärnskribenternas himmel skulle det vara ett par väl ingångna marschkängor och ett par följsamma mockasiner.


 
 Respond to this message   
Responses

Find more forums on WatchesCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement