Tillbaka till förstasidan  

Halda!

February 7 2012 at 9:07 PM
MaBe  (Login mabe73)

 
Har sett att några efterfrågat omdömen gällande Halda. Här kommer mitt. Det är en underbar klocka!

Av två anledningar sitter den inte sååå ofta på min handled, nämligen för att jag tycker mina handleder är aningen för klena, och för att den för mig är ett samlarobjekt som jag är väldigt rädd om. Jag tror iofs att den även tål en del, men för mig är det något att lämna i arv och något jag aldrig tror att jag kommer att göra mig av med. Jag har kommit att ha den mest vid lite speciella tillfällen.

Min favoritmodul är den mekaniska analoga. Både framsida och baksida är otroligt vackra och det är lustigt hur man kommer på sig själv med att ta ur och sätta tillbaka modulen i sin plattform. Vill man ha uppmärksamhet så är den elektroniska digitala modulen ett bättre val. Av någon anledning väcker den mer intresse, och då menar jag verkligen intresse. Folk märker den, ställer frågor och verkar genuint intresserade. Inte som när de uppmärksammat någon av de Sjöö Sandström, Rolex eller IWC jag har haft. Då har jag mest känt att de vill veta priset och sen undrar hur man kan köpa något så dyrt. Haldan är nästan dubbelt så dyr, men där verkar de mer intresserade av att det är svenskt, ett koncept, något innovativt som tom varit i rymden. För det skadar ju inte att det faktiskt finns en resa att berätta om, även om det inte var jag som var där uppe.

Rymdmodulen kan initialt vara lite komplicerad och kännas som overkill. Men bara efter ett litet tag så blir det lättare att orientera sig och faktiskt förvånansvärt enkelt att hitta vardagliga användningssätt för dessa avancerade funktioner, tom G-kraftsmätaren. Kompisarna gillar att gasa och jag kan då säga hur många G det var (inte mycket...) Att det kan vara så intressant att räkna ner till något. Att vid varje tidpunkt kunna ange hur länge det är kvar av året eller tills starten på årets F1-säsong, är väldigt underhållande. När det gäller världstider så är det fascinerande att här finns inte bara några tidszoner utan alla världens länder. Jag visste inte ens hur många det fanns (erkända av FN) innan jag kom i kontakt med klockan (möjligen lite obildat av mig). Klockan och dess funktioner är liksom gjord för att skapa samtalsämnen.

Jag kan varmt rekommendera att skaffa en, om tillfälle erbjuds och plånboken tillåter. För visst är det väldigt mycket pengar som man kan göra annat för, men det känns skönt att ha den och slippa bli ifrågasatt hela tiden. Jag hoppas på en ny resa snart och att det kommer en ny modul genom vilken jag kan få vara en del av äventyret. Jag skulle gärna vilja se en ljus urtavla för sommarbruk.

Photobucket

Photobucket

 
 Respond to this message   
Responses

Find more forums on WatchesCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement