Tillbaka till förstasidan  

Har du siffror >>>>

March 7 2012 at 12:17 PM
Anders  (Login Anders_Sthlm)
TimeToTalk medlem


Response to Tillverkarna...

 
>>>> som visar att klockbranschen inte går bra? Följande stod i DI 12-02-02.
"Schweiz klockindustri tickar på. I fjol såldes klockor för 19,3 miljarder schweizerfranc, motsvarande 142 miljarder kronor eller ungefär tre gånger den svenska försvarsbudgeten. Det är en försäljningsökning med 19,2 procent från föregående år. Med undantag för 2010, som följde på en kraftig nedgång, har tillväxten inte varit så stark de senaste 20 åren”, skriver branschorganisationen Federation of Swiss Watch Industry i ett pressmeddelande."

Självklart är det inte likställt med att klockförsäljningen i Sverige ökar i samma grad men jag är tämligen säker att jag relativt nyligen även läste en artikel om just exklusiva klockor i Sverige och att försäljningen samt intresset ökat markant under de senaste åren. Jag ser heller inte någon tendens på att lyxkonsumtion i stort minskar i Sverige. Tvärtom, åtminstone i Stockholm så öppnar fler och fler butiker med high-endsortiment i olika branscher.

Och ja, jag tycker att man borde göra mesta möjliga för att på sin egen hemsida skapa ett köpbegär hos besökaren. Jag kan inte på rak arm komma på någon annan bransch där man hänvisar vidare till tillverkarna i samma utsträckning som här. Jag vill inte klicka upp tio extra länkar utan jag vill vara kvar på en och samma sida om det nu är så att jag har hittat en butik jag vill handla från. Kan varenda klädföretag som säljer på nätet ta kort på precis varenda litet plagg, dessutom med egna fotomodeller som visar upp kläderna borde det knappast vara en omöjlighet för klockbutikerna att ta egna bilder på en extremt mycket mindre kollektion.

Och om man nu är auktoriserad återförsäljare och inte anser sig ha tid eller råd att ta egna bilder, varför inte begära att man får tillgång till en större del av pressmaterialet än en simpel bild rakt framifrån. Jag kan bara tala för hur jag skulle göra, men självklart vill man behålla den presumtive köparen på sin egen hemsida precis så länge som det är möjligt.
Sen är det självklart så att hur bra hemsidan än är kommer man inte ifrån att det sista steget är att komma till butiken för att prova den klocka man är intresserad av. Men jag är övertygad om att man skulle få en större tillströmning av potentiella kunder med bättre info och bättre bildmaterial på hemsidorna.
Så jag har fortfarande svårt att se varför man inte gör det bästa möjliga av sina hemsidor. Jag vet inte om det handlar om tradition eller att man helt enkelt inte är uppdaterade. Argumentet att tillverkarna inte tillåter internetförsäljning är ju tvärtom ett lysande skäl just för att skapa en så pass outstanding och lockande hemsida att man nästan känner sig tvungen att besöka butiken.


 
 Respond to this message   
Responses

Find more forums on WatchesCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement