Tillbaka till förstasidan  

Utvärdering av Dr. Watch aka. Watchbernt.

March 27 2012 at 8:41 PM

Aurum  (Login Aurums)
TimeToTalk medlem

 
Tänkte dela med mig av hur min erfarenhet av Dr. Watch varit. Detta är givetvis bara min egen uppfattning och bygger inte på mycket hård fakta.

Jag skickade in min DD till Dr. Watch för helservice med specifikationen ingen polering, byta kronhals och glas. Inga konstigheter här till en början... Jag behöll kronan för att jag är snål. Den nya kronhalsen är kortare än den förra vilket leder till att kronan tar emot boetten istället för packningen och kronhalsen. Inte 100%, men skulle tydligen ha klarat trycktestet, dock hade jag velat bli informerad om detta och getts alternativet att även byta kronan. Så vad är anledningen till detta? Nya mått på kronorna? Fel modell, finns det olika? Tillverkad av Rolex?

Nästa punkt var glaset. Efter lite snorklande i medelhavet blev det lite väl fuktigt i boetten. Det visade sig att glaset spruckigt runt om i höjd med innerkanten på boetten som glaset sitter mot. Luftar uret så vi inte får allt för mycket mögel... Kontaktar Dr Watch och han går med på att jag skickar upp uret till Stockholm för glasbyte på garantin även om det är jag som "slagit till glaset" vilket inte är fallet. Varför spricker ett nytt glas frågar jag? Det händer ofta är ett svar. Får tillbaka uret men nu sitter fel glas toksnett på uret. Blir lite ond och frågar vad och hur man satte på detta glas? Är det verkligen rätt? Ja, det är det och det är ett lätt ingrepp att vrida glaset rätt. Skicka upp uret till mig igen var svaret. Jag gillar inte utseendet på glaset och besöker AD för att kolla upp det. Väl där är vi ense om att det är helt fel glas och är lite tveksamma om det är original? Bara spekulationer dock, men kanterna är inte lika vassa och plastfärgen är inte den samma.

[linked image]
[linked image]


För att göra grejen lite jobbigare har Dr. Watch dragit en ordentlig repa på ovansidan av ena bandhornet in mot glasringen. Oturligt nog var det på bandhornet som redan är lägre, dvs mer polerat, än de andra. Påpekar detta och säger att efter dessa misstag/misshandel är jag inte intresserad av att skicka upp den igen. Frågar även om det är originalglas som sitter på? Utan egentligen kommentera vad som hänt går Dr Watch slutligen med på att skicka ett nytt glas som jag själv sätter in. Kommer i fin originalförpackning och passar perfekt, ca. en milimeter lägre och mycket vassare i kanterna och i rätt färg.

[linked image]Slut på olyckorna nu? Nja, när jag tar av glasringen ser jag att även detta glas är sprucket (andra glaset). Detta spär på mina egna misstankar om originaliteten... Men jag får inte av glaset? Varför? Jo, det är påklistrat! efter en del jobb är till slut nästan allt klister och glasrester avlägsnat. Får som svar att det är inga konstigheter, vi klistrar glasen. Förklaringen är att det blir tätare... Behövs det? Tveksamt...

[linked image]Avslutar dialogen med Dr Watch genom att han säger att repan kommer åtgärdas vid tillfälle. Lamt, trisst och oengagerat. Nu har jag lagt ner en hel del tid och kraft på detta och sitter med ett bandhorn som är ännu lägre än innan då jag var tvungen att dölja repan med lite polering.

Använder sig herrn av aftermarketdelar eller varför skiljer sig måtten och varför spricker glasen?

 
 Respond to this message   
Responses

Find more forums on WatchesCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement