Tillbaka till förstasidan  

Nyinkommet med doft av saltvatten, maskingevär och syrgastuber...

May 2 2012 at 10:06 PM
Andreas  (Login whedda)
TimeToTalk medlem

 


Jag har ju gnällt lite angående att jag saknar något vettigt alternativ när det verkligen skall grisas och kraven ligger på framför allt vatten och stöttålighet. Valen stod länge mellan att trycktesta någon av mina gamla plastrolex och bada med dem men den idén sprack när ingen av dem klarade över 30m i trycktestet och en packservice skulle landa på närmare 2000kr.

Nästa alternativ var en budgetseiko men det hade jag testat och aldrig riktigt fastnat för. Samma sak gällde med billigare "sub-homager" då de må vara väldigt snygga men sällan känns kul i mer än 5 min när jag testat dem.

Vad finns det då för billigare stryktåliga klockor som har en egen unik historia och kan stå på egna ben även vid icke vattenrelaterade tillställningar.

Efter att ha influerats av min gode kollega Englund så började jag titta på CWC Royal Navy Divers.

För mig var det framför allt tre alternativ som kändes intressant

1. Automatisk utan datum - Issued under 80-talet och den snyggaste tavelkofigurationen, Kul med auto men inte alltid lika praktiskt och billigt.

2. Quartz utan datum - Dagens officiella klocka inom The Royal Navy med batteri som vissa kallar själlöst och andra överlägset praktiskt och i precision.

3. SBS i svart PVD - Special Boat Service förbanden (de saltaste av de salta) var i behov av en sober svart klocka som skulle användas vid operationer nattetid. Klockan har batteri och dag/datum.


Mitt val föll på den sistnämnda då jag varken hade någon beater eller PVD i boxen och tyckte att det var dags att sluta vara så fördomfull mot quartzklockor om de fyller ett syfte.


Jag fick hem mitt ex i dagarna från Hans här på forumet (tack för en trevlig affär) som jag varmt kan rekommendera som säljare!

Klockan gör sig i min mening kanske allra bäst på ett svart nato med Pvd-behandlade öglor för äkta "stealth" känsla och jag älskar hur lysmassan redan på bara några år fått en lätt gulnad ton..


[linked image]


[linked image]


[linked image]


Storleken är något större än t ex Rolex men bärs på grund av de kortare bandhornen ändå bra på en mindre handled som min egen.
De karaktäristiska "luggarna på sterioider" ger samtidigt lite vidd precis som på nya Sub C.


Jag vet att detta inte är någon av de märkvärdigare klockorna i samlingen eller här på forumet men ibland tycker jag det är kul att man verkligen kan fastna för något med en historia och bakgrund som inte behöver kosta som en mindre lägenhet (tänk Milsub).

För er som gillar det här med krigarklockor, historia och liknande kan jag varmt rekommendera Bernard "Bullibear"s recension av CWC Sbs på sin blogg. En man som vanligtvis väljer mellan Newmans, Milsubs och Big Crowns på morgonen.

http://100percent-rolex.blogspot.se/2010/09/sbs-issued-cwc-diver-follow-up-of-5517.html

http://vintage-revival.blogspot.com/

 
 Respond to this message   
Responses

Find more forums on WatchesCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement