Tillbaka till förstasidan  

Breitling superocean heritage 46mm

June 25 2012 at 3:48 PM

Andy  (Login sutaren)
TimeToTalk medlem

 
Min först riktiga klocka var en Breitling Plutoon, batteridriven och med analog och digital visning, kung i kompisgänget var man, tror jag var 17-18 år fyllda.
Klockan kostade ungefär 7000:- och såldes senare för 3500:- och pengarna sattes på en Omega seamaster istället. Jag skulle aldrig mer ha Breitling sa jag till mig själv, skitklocka och
deras Chronomat modeller var så fula att dom som bar dom skulle ha ett kok stryk, värst var det om man hade rouleaux länken.
Omega fastnade jag för och har haft ett antal modeller, både vintage och nya men för tillfället har jag bara PO XL och Speedmaster kvar. Som Omega frälst så kan jag bara hålla med, vad fan håller dom på med! Deras limiterade utgåvor i 10000-tals klockor är ju totalt ointressanta.
Började titta efter lite andra klockor och ett märke som fastnade var Fortis, udda men trevliga klockor. Köpte en FortisB-42 diver här på forumet som förra året såldes
och en Cosmonaut chrongraph hamnade i lådan istället.
Även en Chopard hamnade i windern, Mycket trevlig klocka som jag nog inte kommer göra mig av med, men det har man sagt innan också.
Efter att då ha varit fullständig motståndare till Breitling så dök det upp en modell som tilltalade mig Superocean Heritage, sjuk fin tyckte jag första gången
jag såg den för ett par år sen. Men som jag sagt tidigare, Breitling ska jag inte ha! Tanken lades på is och andra klockor kom hem och försvann.
Suget efter Breitlingen släppte väl aldrig riktigt och efter att ha sett ett annons på blocket bestämdes tid och plats, en B&R från min sida fungerade som delbetalnig.
Då både säljare och köpare var sjukt sugna på att få tag i sin nya klocka tidigare lades mötet och det var väl tur så här i efterhand för jag hade inte kört på midsommardagen!
Vad det är med Superocean Heritage som tilltalar mig vet jag inte men det var något i den som jag föll för!
Och här kommer givetvis bild på eländet som kanske har tagit mig tillbaka till Breitling igen:
Photobucket
Kanske blir en Chronomat med rouleaux länk nästa gång!

Kan även passa på att göra en kort presentation då det aldrig har blivit gjort av mig innan:
38 år gammal,sambo, hyresrätt, jobbar som produktionsansvarig, produktutvecklare och personalchef och på ett leveransbageri i Kristianstad efter att i många år jobbat som bagare.
Gillar att fiska, resa och äta god mat.
Klockintresset har jag haft med mig hemifrån, men det var för 8 år sen som det tog fart, blev sjuk i cancer och hade mycket tid att surfa på nätet och klockor blev
då en trevlig liten flykt från verkligheten. Vet inte om det var i den vevan jag hittade hit eller om det var lite senare men i vilket fall som helst är jag glad att jag gjorde, dels har jag både
hittat klockor och fått uppleva trevliga möten med andra klockidioter!
Tack Tony och Jocke för att ni orkar med oss, och tack alla andra för ett trevligt forum med dalar och toppar!
Andy

 
 Respond to this message   
Responses

Find more forums on WatchesCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement