1)Imam vise guse ovog debatiranja sa epigonima cetnicke/ustaske/partizantske historiografije (tocnjije mitomanije).
Najtragicnija je cinjenica da mlada pokoljenja Srba, Hrvata i ostalih Balkanaca iz bivse Juge i dan danas postaju naivne zrtve ove propagande/manipulacije.
2)Sta je cetnicki pokret doprinio borbi protiv hitlerovog imperialistickog i rasistickog (antislavenskog) rezima ?
Tijekom Drugog svjetskog rata Mihajlovicevi cetnici ubili su vise svoje slavenske brace nego fasistickih okupatora i njihovih pomagaca.
Ove slike i dokumente ostavljam bez komentara
3)O "doprinosu" hitlerovog sluge/dzelata Pavelica i njegove marionetske NDH drzavice Europskoj civilizaciji (kao i mnogi korisnici na ovom forumu) pisala sam na nekoliko navrata.
4)Potpuno se slazem s Velikim vojskovodjom u vezi sa sramotnom politikom Vatikana tijekom Drugog svjetskog rata.
Nazalost ne ocekujem ja izvinjenja od sadasnjeg poglavara Rimokatolicke crkve - inace bivseg clana Hitler Jugend - organizacije hitlerove mladezi.
Samo mene interesuje da li "sveti otac" - Benedikt XVI sjeca se svoje vojne zakletve :
(u prijevodu na engleski)
"I promise
In the Hitler Youth
To my duty
At all times
In love and faithfulness
To help the Fuehrer
So help me God"
Molim sve korisnike ovog foruma ; prije nego iznesete svoje misljenje pronadjite, molim, relevantne informacije na internetu ili u knjiznjicama (ukljucajuci njemacke, talijanske i saveznicke istorijske izvore/dokumente).
Iznosim duboku zahvalnost gospodinu Nitkovu i gospodinu Rupertu Butleru (iz Imperial War Museum u Londonu) na arhivalnim dokumentima/izvorima.