<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

V.Dvornikovic o dinarizaciji Slovena

September 25 2002 at 5:36 AM
No score for this post
Milos Bogdanovic  (no login)

 
"Dinarizacija Jugoslovena vrsila se postepeno od dolaska na Balkan; linija te metamorfoze prilicno je dokumentovana. Jugosloveni ranog srednjeg veka pokazuju jos pretezno nordijski karakter. Lobanje nnajstarijih jugoslovenski grobova vecinom su dolihoidne (85,7%).

Jugosloveni u prvoj polovini srednjeg veka bili su narod snazna i visoka uzrasta, izduzena oblika lobanje i svetle kompleksije. Boja koze pokazivala je ruzicast inkarnat, a plava ili otvorena smedja kosa crvenkasti sjaj. Prema tome se rasno obelezje starih Jugoslovena u glavnim crtama podudara sa spoljasnoscu keltskih i germanskih plemena u vreme njihove seobe na jug.

Jugosloveni ranog srednjeg veka zastupali su prilicno cistu arijevsku rasu (ksantodolihokefaliju), kako je jos i danas nalazimo u Svedskoj i Engleskoj. "Vec od XIII veka brahikefalija je porasla .." istice nas rasni istoricar N. Zupanic. Isto konstatuje i Cekanovski: "U kasnom srednjem veku, pojavila se promena u odnosima dominancije (rasnih obelezja) koja je imala kao posledicu zaokruzavanje lobanje."

Dalje, ka XVI veku (dakle posle definitivnog utvrdjivanja Turaka na Balkanu) isti proces jos se intenzivnije nastavlja, do prave dinarske hiperbrahikefalije: "Cak i na racun nize brahikefalije raste hipegrafikefalija, koja u srednjem veku uopste nije bila zapazena." a krajnji statisticki rezultat bio je: "Od srednjeg veka do danas izgubili su Jugosloveni na dolikohraniji 36,3% i na mezokraniji 30,7%, a dobili su na brahikraniji 39,1% na hiperbrahikaniji 22,6% i na ultrabrahikraniji 5,4%." I tako, dok "kod Jugoslovena najstarijeg doba nije konstatovan nijedan slucaj planokcipitalnosti" (ravno "otseceni potiljak", jedno od najznacajnijih obelezja dinarske rase), od XVI veka moze da se konstatuje i veliki procenat hiperbrahikefalije koja zajedno sa drugim obelezjima (stas, kompleksija) predstavlja vec dovrsen proces dinarizacije. ...

I oni (Iliri) u starijoj epohi odaju nordijski karakter (halstatska nalazista na Glasincu). Vec u La Tenu oni se pocinju brahikefalizovati i kao takve, jos u visem stepenu kratkoglavce, zatekli su ih Sloveni.
Prema tome, morala se i ilirska dinarizacija na balkanu izvr{iti na podlozi nekog jos starijeg etnickog rasnog sloja na Balkanu. ... Izvesni praistorijski grobovi u Engleskoj obelezavaju krajnju zapadnu tacku prosirenosti tih najstarijih Dinaraca." (Vladimir Dvornikovic, Karakterologija Jugoslovena 313-314)

Ovi tekstovi potvrdjuju da su pravi Sloveni istog porekla kog i Germani, Kelti, i ostali Indoevropljani, koji pripadaju nordijskom rasnom tipu, sto se jasno vidi kada se na sledecoj mapi porede podrucja centralne Rusije, severne Nemacke, juzne Norveske i Svedske, kao i podrucje na kojem zive Kelti. Svi oni imaju veoma zastupljen isti antigen HLA-A1 koji svugde prati indoevropsku populaciju. A taj antigen su imali i nasi preci pre mesanja sa dinarskim i drugim starosedeocima Balkana.


HLAA*1 - Europe

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
AuthorReply
Prosvetar
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:38 AM 

Treba proveriti koliko u istrazivanju Hravata, Agramera i Jugovica Dvornikovica ima licne netrpeljivosti prema rasi Dinarskoj.

Svojevremeno je Brat JOBAH (bez zemlje) izneo tvrdnju da je Dvornikovic mrzeo sve Dinarce jer mu je potentni i krsni Dinarac, srbski genije Jovan Ducic, svojevremeno zaveo zenu.

Naravno buduca Dvornikoviceva supruga je volela Ducica pre udaje za Dvornikovica. Medjutim sitni ljubomorni Agramer to nije nikad oprostio Ducicu i - Dinarcima.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Balticki Sloven
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:42 AM 

Hej debilcino, ko su ti ti "Jugosloveni" ?

i ne seri s tim pseudo naucnim sranjima ,kakvi jebeni antigeni-

rasna distribucija Evrope (Mape):

*Zapadna zona Evrope*

*Istocna Zona Evrope*


i nordijska rasa nije iskljucivio IE "fenomen" -npr. Finci (ne-IE narod) su kako izgleda originalno bili isto nordijske rase-dakle nisu svi Nordijci iste "krvi"

Sloveni i Germani (zapadni Germani -Nemci,Englezi i Nizozemci plus Danci ) nemaju jednake gene kako ova budala hoce da prikaze

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Milos Bogdanovic
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:43 AM 

Prof. dr. Zivojin Mikic je glavni autoritet kod nas sto se tice fizicke antropologije.

U svojoj obimnoj literaturi izneo je detaljne rezultate obrade stotine razlicitih fosila, i napravio grafikon na kome se vidi proces pojavljivanja izduzenih lobanja u istoriji dolaskom Slovena na Balkan, i zatim proces dinarizacije koji je do danas potpuno promenio sliku srednjevekovne srpske lobanje.

A ako cemo da sumnjicimo necije pobude, onda krenimo prvo od svojih. U psihologiji se zna da ljudi najcesce tumace tudje pobude kroz sopstvene mehanizme ponasanja. Ako su drugi skloni da iz svojih pobuda iskrivljavaju istinu, ispitajmo i sopstvene pobude, da li u nama ima naseg velikog Ja, zbog kojeg nam se ne svidja istina, pa imamo jaku zelju da je sebi pogresno predstavimo.

A da bismo primetili razliku izmedju Slovena i Dinaraca, uopste nam ne treba analiza fosila. Dovoljno je da uporedimo sa sobom plavokose Ruse, i primeticemo da se prilicno razlikujemo od njihovog nordijskog izgleda.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
"istorija"
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:44 AM 

Milose,

ono malo Slovena sto se spustilo sa severa na jug se ne moze nazvati SEOBOM. Dakle kada nasi "autoriteti" ovo shvate bice im daleko lakse da objasne ostale probleme.

Ja ne osporavam Mikicevu (ili bilo ko drugi) strucnost na onom polju na kome on jeste autoritet vec osporavam njegovo koristenje podacima koji nisu tacni pa samim tim i deo njegove teorije NIJE tacan.


istorija

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Balticki Sloven
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:46 AM 

Hej debilcino,mislim znam kakve su ti namere!

>Ovi tekstovi potvrdjuju da su pravi Sloveni >istog porekla kog i Germani, Kelti, i >ostali Indoevropljani, koji pripadaju

Germani su proizvod IE nordijaca i lokalnih majmunolikih domorodaca S_Z Evrope. Sloveni su ptoizvod IE nordijaca i ne-majmunolikih domorodaca S_I Evrope. itd dakle samo mogu biti delimicno istog porekla , a nikako u celini. slicno je sa Keltima


>nordijskom rasnom tipu, sto se jasno vidi >kada se na sledecoj mapi porede podrucja >centralne Rusije, severne Nemacke, juzne >Norveske i Svedske, kao i podrucje na kojem >zive Kelti.

Severna Nemacka (zapravo Nemacka u celini) nije nordijsko podrucje. Juzna Norveska isto tako nije. to je samo oko Osla. Istocna Norveska (tri provicnije koj granice sa Svedskom) je nordijska. Kelti nisu vise nordijski.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Milos Bogdanovic
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:49 AM 

Baltickom Slovenu: mapa koju citiras je losa, neprecizna, zastarela i pogresna.

A osim toga, ni takvu ne umes da je citas.

Na primer, zapadna Finska ima nesto nordijske genetike, sto otkrivaju i geneticke mape, ali to ne znaci da su Finci Nordijci vec da su samo izmesani sa njima.

Tacno je da su najcistiji ugrofinci istocno od obale, ali ova mapa to vrlo grubo i ostro predstavlja.

Na toj mapi se ne vidi koliko procenata ostalih rasnih tipova zivi u Finskoj, itd.

Mapa od Denikera je isto tako stara i nepotpuna:

*Mapa Denikera - Races De L'Europe*

A ove genetske mape koje inace citiram su od geneticara Cavali Sforce, iz Geografije ljudskih gena.


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Balticki Sloven
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:50 AM 

jebi se debilcino prokleta-ja navodim kartu od pre 60-tak godina a prokleta budala spominje Denikera koji je ziveo u 19 stom stolecu -

Coon-ova mapa je jos uvek relevantna.

Nemci nisu nordijski narod i tacka.


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Arijevac
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 5:55 AM 

Po nekakvoj logici da bi neki narod bio te ili druge rase onda ta rasa mora biti dominantno zastupljena u tom narodu.

Ja na osnovu laickih zapazanja golim okom mislim da Njemaca (nordijskih) ne moze da bude vise od 10 % u svoj njemackoj populaciji.

Ovo cak nije ni tesko vidjeti.

Gastarbajterskim bumom kao i amerikanizacijom njemackih vrijednosti, i tih 10% tezice ka nuli u bliskoj buducnosti, imajuci u vidu recesivnost "plavih" gena.


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Milos Bogdanovic
(no login)

Odgovor za "Mutacije" (Rambo)

No score for this post
September 25 2002, 1:52 PM 

"Medjutim, da bi mutacija dosegla tek drugo pokoljenje, nas tek-mutirani mutant dobija partnera, ali, s obzirom da je mutacija jedinstvena, partner posjeduje ne-mutirani DNA."

> Kako onda za Boga miloga, iz toga mozhe proistechi (chista) populacija sa mutiranim genom? Kako onda neko selo teoretski mozhe biti 100% mutant-nordijsko? Jeli bre, Bogdanovicu, gdje li grijesim?"

Postoji fenomen genetickog drifta.

Prva osoba koja je pri kopiranju dobila mutaciju gena zaduzenog za HLA-A1, dobila ju je od jednog roditelja, sto znaci (po verovatnoci) da je ona imala od drugog roditelja nemutiran gen. Dakle, svaki pojedinacni potomak od prve osobe kod koje se pojavio HLA-A1 je mnogao da dobije taj gen, ili onaj drugi, nemutirani, proto gen.

To je stvar verovatnoce.

A drugi roditelj je tom potomku svakako dao proto HLA-A gen, sto znaci da ni jedan potomak te porodice nije mogao da primi vise od 50% novonastalog gena HLA-A1, a nije morao ni uopste da ga ima.

Ako su sin i cerka od jednog roditelja uspeli da dobiju gen HLA-A1, onda postoji mogucnost da, ako imaju potomstvo (incest), daju decu koja ce imati HLA-A1 na oba para hromozoma, i od njih moze da nastane citava populacija koja ima istu mutaciju na obe strane hromozoma.

Tada dolazi do fenomena genetickog drifta, tj. gubljenja jednog dela genetickih informacija. Moze se na osnovu mnogih drugih gena tipicnih za svaki rasni tip zakljuciti da je proces genetickog drifta delovao dovoljno vremena da izazove iste gene sa obe strane hromozoma.

No, sta god da istorija svojim izvorima govori, genetika je egzaktna nauka, i to sto jedna populacija ima samo jednu varijantu odredjenog gena samo dokazuje da je prolazila kroz proces incesta i endogamije u svom formiranju.

Na kraju krajeva, morala bi svaka porodica da ima vise desetine prezivelih potomaka, da bi sacuvala ono bogatstvo gena koju je dobila od svojih predaka, ako je uopste i imala bogatstvo razlicitih gena tj. varijabilnost gena (na primer, zbog mutacija).

A sada o jednoj opstoj zabludi:

Geni koji su recesivni ne mogu da nestanu zbog toga sto su recesivni. Oni su recesivni samo u ispoljavanju a ne u nasledjivanju.

Na primer, recesivan je gen za "O" krvnu grupu, zato sto je taj gen ostecen (nastao od A grupe), pa ne ekspresuje ni u kakav enzim na membrani crvenog krvnog zrnca. Zato krv "O" krvne grupe moze svako da uzme, bez straha od reakcije antitela, jer onaj ko ima "O" grupu, kao da nema krvnu grupu.

Medjutim, dovoljno je da osoba koja je nasledila gen za "O" krvnu grupu od jednog roditelja, da je dobila gen za "A" ili "B" grupu od drugog roditelja, pa da taj gen ekspresuje u (napravi) enzim na membrani koji ce dati krvi osobine "A" ili "B" krvne grupe.

Nema veze sto smo od jednog roditelja dobili ostecen gen, gen od drugog roditelja ce da ponisti efekat ostecenog gena, ako nije ostecen.

I nisu svi osteceni geni recesivni.

Moze mutiran gen da bude ostecen, ne tako kao kod "O" grupe da nista ne pravi, vec da pravi pogresno, pa da bude dominantan, i da bude cak stetan.

P.S.

Nemam vremena za diskusije.

Ako nesto nije jasno, trazite sami teoriju o tome na internetu, sigurno ima na engleskom.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Rambo
(no login)

.

No score for this post
September 25 2002, 1:55 PM 


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
boki
(Login boki_)

vezano za ovu polemiku jugosi-arijan ili ne

No score for this post
March 19 2008, 10:20 PM 

Jednostavno je zakljuciti gledajuci populaciju recimo Bosne i Hercegovine da postoje otprilike cetri tipa na ovim prostorima: arijevci, slaveni, poturice (dakle arapi ili armejci ili nke ne arijevske rase) i dinarci i odredjeni postotak Anglo-saxona. Ocigledno je da svako tezi svome tako da je minimalno mjesanje rasa na ovim prostorima. Otkud vam to da su Veliko-britanci arijevci - hehe arijevci su Nemci i Skandinavci, dok holandjani i englezi predstavljaju dva potpuno razlicita tipa. Ocigledno je da na prostorima Jugoslavije preovladava arijevska rasa i dinarska rasa, medjutim dinarci su tako puno kosmati i sirokogrudni da je jednostavno razlikovati ih iako su plavi ili plavooki. Slaveni takodjer nisu arijevci - otkuda vam sada to????? Pa to je smesno. Nemacka rasna politika se plasila u stvari da klasifikuje Anglo-saxone kao nizu rasu cisto zbog osobina plave kose ili plavih ociju, medjutim jasno se ogleda razlika od Arijevske rase po apsolutnoj ne-simpaticnosti, nedostatku duha dobrote (zli su) i telesno, po kozi i izgledu lica izgledaju apsolutno drugacije od arijevaca (dakle slicnost je samo u boji kose i ociju) jer recimo arijevska koza se odlikuje neznoscu i prirodnom belom-ruzicastrom bojom dok je kod Anglo-saxona koza neprirodna (svinjsko ruzicasta ili bolesno bijela) dok su slaveni recimo zuckasti.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
 
  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on Political RelationsCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement