<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Srbi, deo Dinarske Eneolitske Invazije iz C. Evrope

September 27 2002 at 2:50 AM
No score for this post
Malinovski  (no login)

 
PRVO............

Mala digresija:Crnogorsko pitanje mi je nepoznato,mada ipak mislim da sadasnji divergentni pravci jesu posledica,jedna zbirna posledica svega sto je delilo Srbe i Crnogorce, a teorija i informacije prestaju biti surogati tek praksom,a kako ove malene brdjane ne znam,osim toga da necu da se bavim prepucavanjima, nedolicnim moje uzrasti u najmanju ruku,da najavim dve stvari:

-Ne,nisam sasvim citav,a Prosvetare i ja sam Subotar,odakle je i moje ,sada vec labavo,poznanstvo sa Predsednikom BJR Makedonije.U pravu si za

-Druga je kratka vest o osnovanju Srpskog "Jugocentricnog" nacionalnog casopisa,u mojoj reziji negde do dekemvra.U ovo vreme mogucnosti jeftino obezbediti svoju mini publikaciju, online,na data-nosacu ili stampanu ne treba se smatrati nekim cudom,a iskreno pamfleta ima previse a akcije premalo.Ima ipak uvek metoda koje i u najtezim okolnostima nisu pucanj u prazno.Ustvari radice se o vrlo desnom zborniku,tromesecniku.

TEMA,TEMA.................

Otsustvo Istocno Evropskog rasnog konglomerata juzno od Balkana (ne,nema nikakvih Zecaninovih "novodunavaca" u Panoniji, a klaster Slovenaca i Severnih Hrvata ,koji sacinjavaju leukodermicni blondini borealne pojave su vise Centralno Evropskog Potekla.Srbi nisu Indoevropski Narod,vec Paleoevropljani-da iskoristim ovaj termin Branka Gavele iz Zapadno-Evropskih Planinskih podrucja odakle su se spustili u Italiju, Zapadni Balkan,Anadoliju do Kavkaza.

Radi se o nekakvoj demografskoj eksploziji i to on "loop".Govorimo o Eneolitu/Ranom Bronzanom Dobu.Izvorista:izmedju Belgije i Alpa,rekao bih jako kompaktna grupa,vezana verovatno vise religijskim a manje etnickim faktorom.Dinarci nisu autohtona pojava izrasla na Balkanu,ne pratimo nikakav dalji razvoj,pri fiksiranim genetskim klasterima posebnim kulturama, za razliku od dramaticne (ali samo obsene!) lokalne Dinarizacije.

Sloveni nisu bili Nordijci (Swidetzky) ni Osteuropidi (Czekanowsky).Od austrije do usca u Crno More Podunavlje je Pontijsko i ovaj prostor se siri prema Ukrajini i Istocnoj Evropi,gde je medjutim decimiran kroz srednji vek.

Proto-Slovene bi trebalo traziti u Istocno Balkanskom-Ukrajinskom podrucju,medjutim to nisu pravi "Sloveni",u vreme formacije Srba,koji naseljuju Balkan sa Severo-Zapada oko spomenutog Eneolita doba.Iliri,Atlantidi,su uglavnom unisteni.Njihovi ostaci krecu na Jug (Crna Gora-Grcka-Severna Afrika,Bliski Istok) i Severoistok (Rumunija),potiskujuci Pontide i formirajuci .Sira divergencija obrazuje Balto-Slovene oko 2000 pne, i Najistocnije "Indoevropljane"(Ustvari jedne lingvisticke fikcije)

Saobracajem Dinarida (Balkan), Pontida (Ukrajina), Nordida (Istocna Evropa) nastaje kulturna sinteza dva Elemenata (Centralno Evropskog Borealnog Karnovora i Zapadno Evroazijskog Herbovornog),poravnana srednjevekovnim primanjem Hriscanstva i radjanjem Slovenskih klastera,heterogeniziranih "Trakijsko-Slovenskim Crkovnim Jezikom".

Pravi Srpski jezik,ime, i kultura nastali su u sirem "okoalpskom podrucju".Nije bio Indoevropski i sadrzaj mu treba traziti u Ne-IE supstratima Baskijskog,Latinskog,Keltskog i Nemackog.Svoju sveukupnost izgradjenu na Zapadu,gubi Latinstinom,Okokarpatskim saobracajem sa Zapadnom Azijom i svestenickom superimpozicijom jedne istocnobalkanske forme tog jezika,koji ulazi u cirkular visih klasa.

Prelatinstina poteza Severna Italija-Austrija u svakom podrucju kulturnog stvaralastva od Dinarskog Eneolita naovamo pruzice mnoge odgovore.

Dodao bih i da se pra-Hrvati,verovatno oformljuju u Panoniji kao najsevernija ekstenzija pra-Slovenskih pontida.Njih prvo cist Slovenski karakter pa egalitaristicko hriscanstvo,kasnije katolicizam vezu jace sa tri pravca-Istocno Evropski (Poljska),Centralno-Evropski preko Slovenije (Karantanija) i preplet sa Balkanskim Dinaridima.Tu gube svoj Pontijski karakter i sticu Alpo-Nordijsko-Dinarski.

Srbi asimiliraju nesto Atlantida (ciji su ostaci Arbanasi i Grci) i (Pontida),kao i rasute grupe Alpijaca.

Svako je na svojem jedru,osim Bugara i Madjara vec 1000-2000 godina pne. na Balkanu.Ostalo su ekspanzije,bune,epidemije,pregrupisanja.

Osnovno je da Srbi nisu nastali superimpozicijom na Ilire,vec su ih proterali sa Severozapada i Centralnog Balkana,dok kasnijeg dolaska Slovena nije bilo,osim Sklavina pomaknutih iz Ukrajine od strane Bugara u Jugoistocni Balkan,proces koji mimoise Hrvate (Slovence,Premadjare) i Srbe (Severno-Dalmatijska regija do IstocneDardanije,bez Juzhne Hercegovine,Crne Gore,Rashke)

Originalni Srbi su potpunosti Dinarski narod sinergicne kulture,Centralno Evropskog porekla,jezika koji je preneo i primio svoj uticaj u Slovenski,ali je zadrzao ime rasu i jedno jedro kulture,neiskvareno hriscanstvom.Radilo se o transhumalnom,ratnickom,klanovskom drustvu.To su osnovni geografski i socijalni okviri jednog Timeline-a Srpstva.

Tezu obrzazloziti,reference postaviti,u genetiku i sociobiologiju se uzdati,kao i jos simboliku!Sve objaviti.HTML,PDF,DOC,CLF,PHP,SWF,TXT,RTF imace toga,imace ili bar treba da ga ima......... i dokaze imam,tvrde,tvrdje,pomalo i zastasujuce ostre,ali mozda hocu mozdanecu da ih kazm hahahahhahhaahahah....khaamm.ha..khm...aa........hahahahaha!!!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
AuthorReply
Balticki Sloven
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 2:51 AM 

da li to njusim smrdljivog grckog Levantinjana Malinodisa. da bez sumnje to je mali debeli hedonisticko usmereni patuljak inace seksualni partner Zecanija ... i kao uvek ovaj blisko istocni izmet odnosno mali napurfamisani paprikar masne crne kovrdzave kose masnih malih rucica okicenim prstenjem i narukvicama... prosipa svoja germanofilska govna


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Malinovski
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 2:53 AM 

Hehehehe...vidim neverovatne sposobnosti pracenja POPULISTICKIH (citaj:za raju) tekstova i odgovaranja na iste.....i odgovore adekvatne intelektu,ili tacnije njegovom otsustvu kod pojedinaca.

Ajd sada na kolektivno citanje i razglabanje o nekom spisu o Molekularnoj Biologiji iz vremena Hamurabija...


-------------------------------------------------------

Malinovski -

"$#%%$#"$#"$#"! moja sklonost ka lapsusima.

Pod "Jugocentrizmom" mog buduceg casopisa mislio sam regionalisticki pristup ,volje mi opstoja vrlo nestabilnih Srpskih enklava jugoistocno od Kosova t.j. Juga Srba,Srpstva,bolje nego politicki termin "Juzna Srbija",koji ima nekakav dnevno-politicki prizvuk.Castim vas prvi broj,ali posle kleine morgen.

P.S.

Ono gore,teza o Neslovenskom Severo-Alpskom poteklu Srba ima isuvise patetike ali uveravam vas da nije u pitanju verbalno Potemkinovo selo.

Srbe sam definirao po Rasi a njihove Kulture (sic,a podvucite "njihove",dakle ni blue jeans,ni Hriscanstvo ni Islam), a ne po vaznom ali drugoklasnom defincijom jezicne kategorije.

Retroaktivnom pretragom, dedukcijom i analizom ustpostavio sam pribliznu konkordantnost efikasnosti tih kulturnit obrazaca sa oblastima prvooblikovanja Dinarskog jedra, a pregledom refleksija verovanja na hronoloski rasporedjenom arheolskom materijalu,u svim pravcima oko sadasnjih Srpskih zemalja, najplauzabilnija je bila zamisao o migraciji iz kontinentalnog podrucja Severo Zapadno od Pirineja,i Severoistocno od Alpa, delom Zapadne Nemacke i Belgije.

Dobro se poklapa sa nalazima hronoloski odredjenim Antropolskim nalazima. Pitanje je moze li se fiksirati pojava mogucih naziva etimoloskih predaja reci Srbin

Kako zelim da ovo bude "blind trile",necu vam zasad docarati gde sam fiksirao ogranke ove prvobitne Dinarske zajednice u vremenu i prostoru. Ni ono, sto je,po mom skromnom misljenju, njihov propratni zbir osobina i simbolicnih emanacija i funkcionalnih odgovora na vrlo razlicita podrucja njihovg raseljavanja.

Lingvisti bi mi mogli pomoci ukoliko izloze neke poglede na ne-IE karakteristike Srpskog jezika.

Odmah da naglasim da Srbe ne treba vezivati za onu komponentu koja je najvise doprinela oformljavanju Slovenogovornog konglomerata Istocno Balkansko-Ukrajinski Neolitski substratum,kao i Nordijsko-Alpske zajednice Centralne i Severo-Istocne Evrope i njihov Podunavski i Krimsko-Karpatsko-Balticki susret.

Svakako,ovo je samo rezime gorenavedenog pogodnije daljoj diskusiji, jer ovde,na forumu,cini se,pripisuje mi se osobina nedorecenosti,nerazgovorljivosti posle obimnog monologa.

Ne. Naprotiv, monolog mi je stran,a i besplatno objavljanje rezultata duzeg rada na kratkotrajnoj izlozenosti (ne)zainteresovanima,mi je stranije.

Ataci,molim lepo!


-------------------------------------------------------


Malinovski -

Hmmmmmmm.....ode još jedna prilika da prodisktujemo poreklo nam krvi kroy istoriju....evo lektire,ðeco (Samo link do Lundman-a vadi,a knjižica je neuporedivo svežijeg relevatnijeg za Dinarce karaktera od Coon-ove


http://www.geocities.com/kaisersoze1944/antropoloskeknjige.html


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Doc (Zecanin)
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 2:57 AM 

Malinoglu je kao sto svi znamo jedna tatarska simpanza iz Tashkenta koja pise i govori jednu sinteticku varijantu srpskog jezika ucenu u KGB labaratorijama.

Tu je da siri mrznju izmedju Makedonaca, Grka i Srba kao i da stvara i siri mrznju izmedju samih Srba (sto je i zadatak ustaske histerije).

Inace istini za volji nosnja Makedonaca iz Galicnika je pola siptarska (gace su potpuno iste kao kod Gega) dok igraju istu igru kao i Sipci.

http://www.network54.com/Forum/message?forumid=22270&messageid=1028681795
--

Poluarnautska Nosnja (od pojasa dolje)

photos/Galichnik2002_65.JPG
--

Igre identicne siptarskim

images/Galichnik2002_55.JPG

images/Galichnik2002_54.JPG

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Malinovski
(no login)

O mitu najcistije Srpske zemlje

No score for this post
September 27 2002, 2:58 AM 

"Pre Nemanje, dve glavne srpske oblasti, Zeta i Raška, behu dva jaka i nepomirljiva suparnika. Zeta, kao primorska oblast, bila je pod jakim uticajem stare romanske kulture i sa mnogo elemenata njene etnièke tradicije. Bar, sa katolièkom arhibiskupijom, bio je jedan od glavnih rasadnika te kulture; posle Kotor i Dubrovnik delovahu sa svoje strane. Tu je gotovo iskljuèiv uticaj zapadne crkve. Svi natpisi do kraja XII veka pisani su tamo latinski, kao i mnogo pominjana Dukljanska Hronika. Poznata je èinjenica, da poèetkom XII veka, kad se Nemanja rodio, u unutrašnjosti, blizu Podgorice, nije bilo pravoslavnog sveštenika i da je novoroðeni bio kršten po zapadnom obredu. Pored Srba, u Zeti je bio dobar procenat Romana i Arbanasa i uticaj te etnièke mešavine morao se i politièki oseæati. Prema takvoj Zeti stala je konzervativna, patrijalhalna i rasno mnogo èistija Raška, u kojoj se èuvao narodni jezik i s njim ostalo narodno nasleðe. U njoj je uticaj istoène crkve, s narodnim slovenskim elementom, bio toliko jak, da je Nemanja, kad se vratio u tu oblast, mogao i po drugi put biti kršten i to, naravno, po istoènom obredu. Izmeðu takve dve oblasti moralo je, po sili prilika, doæi do borbe. Prva srpska država obrazovala se u Raškoj i odatle je poèela srbizacija susednih oblasti. U XI veku Zeta je uspela, da se prva išèupa ispod grèke vlasti i da postane vodeæa sila meðu Srbima. Ali ta njena prevlast traje kratko; jedva nešto više od pola veka. Periferiski delovi jednog naroda, kao i periferiske oblasti, ne mogu biti jezgra jedne velike države. S toga je pojmljivo, što Zeta ili dalmatinska Hrvatska nisu mogle nikad okupiti pod svoju vlast sva narodna plemena, ili su to èinile samo privremeno, u izuzetno povoljnim prilikama. S Nemanjom je i to pitanje rešeno definitivno. Osnova srpske srednjevekovne države postala je Raška, koja se nalazila u središtu srpskih oblasti i po tom svom središnjem položaju ona je bila centralni deo celog našeg državnog organizma."

Arbanshko-Vlashki amalgam, naknadno Srbizovana, heterogena u odnosu na etnicki cistiju Rashku. Sasvim konzistentno sa stavovima Garashanina kojima potkrepu daju i neka vidjenja Srejovica o necemu sto bih uslovno nazvao "Severnoj Srbofonoj Arbaniji", danas zemlje iz koje nam dolazi svaki direktor i predsednik opstine, drzave i sta sve vec ne.....ali to je vec politika.

Crnogorci-ono sto su Englezima Skoti-Ocelinjena etnicka jedinica mngim posebnosta ukljucujuci i poreklo, ali poravnana verom i jezikom.

Tako jeste ili tako nije?
Diskusiju otvoriti,tabua se ne pribojavati.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
IIPOCBETAP
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 2:59 AM 

A zar nismo i mi,ostali Srbi,"SVE OD VARNE PA DO SEGEDINA",poravnani VEROM I JEZIKOM?

(Da ne kazemo SERBSKIM DUHOM,da se neki "meraci lubanja"slucajno ne uzbude!)

Koliko je puta ta ista Raska,pa Sumadija naseljavana Srbima iz Crne Gore i Hercegovine?

Koliko je mesanje sa "starincima" bilo Blagosloveno?

Pa zar nismo bas zbog tog poravnavanja,ako cemo onako sa tacke gledista "meraca lubanja i noseva",LEP NAROD?

PS

Nas saborac sa drugih diskusija,veseli Muhlo,kome palimo chvrge vise sporta radi nego sto se sa njim ne slazemo,Muhlo dakle lepo rece da nema ruznijeg stvorenja od americkog "RED Neck"-a(uglavnom cisti Nordijci),zderaca hamburgera(nasa primedba).

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
stari znanac
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:01 AM 

Antropologija sama dokazuje da Crnogorci imaju veze s Slavenima koliko sa Kinezima.

Vlast Srba i vjera su neki drugi faktori koji su bili odlucujuci za srpstvo Crne Gore. Ali sa etnosom to vrlo malo ima veze. Problem je jedino sto stanovnici Crne Gore nisu nikad bili dovoljno homogeni da bi oformili poseban etnos.

Oni su tek grupa sa razlicitim varijacijama, koje je srpsko ime davno pojelo. Ako su uistinu Srbi, onda jedino ako cemo Srbe definisati na osnovu novije istorije(jezik, vjera). Sa slavenskim srpskim plemenom iz proslosti enmaju skoro nikakve veze. Isto kao i dobar dio samih Srba.

Zato mislim da bi srpstvo u etnickom smislu trebalo definisati.


- Jeli to samo korijen od starog doseljenog plemena sa padina Kavkaza?

- Ili nesto novije na osnovu kulture, vjere, jezika?

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Malinovski
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:02 AM 

Aman,bre stoko,pitam te po stoti put,odakle znas gde sam rodjen?Sta spominjes taj Tashkent,nakazo?

Odakle ti to, da nemas neki faksimil mojih licnih dokumenta ili ti je krivo zbog urodjenih klasnih razlika? Jeli vama Crnogorcima nedostaje smisao za skepticizam?

Ovde u Skoplju Crnogorci ciste cipele ili rade ko izbacivaci u nekim bircuzima,kao njihov najintelektualniji domen.

Opovrgni nesto argumentima umesto sto mastas o mom privatnom zivotu.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Arijevac
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:03 AM 

Nema tu nikakvih mitova .Mitovi su o srpstvu makedonaca. Crnogorci jesu cisti srbi, zato sto su se malo mijesali sa drugim narodima.


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Malinovski
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:05 AM 

Kakvo Srpstvo Makedonaca,zar je moguce....ne,pa ti glumis,ne mozes biti toliko glup,ja govorim o Srbima Makedonije,dakle ako neko iz Temisvara ili Skadra kaze da je Srbin onda govori da je Rumunija ili Albanija iscelo Srpska. Ja sam milion puta spomenuo da su Makedonci Bugari i nesto Cincara,a ovaj zapeo da tvrdim su svih 5.000.000 Makedonaca Srbi.

Tvoj narod se naziva CRNOGORSKIM NARODOM,ranije Zecanima,Dukljanima itd.Vidi popise stanovnistva u SFRJ da vidis ima li Srba po nacionalnosti preko 1%.

Vi ste Albanci koji govorite Srpskim jezikom,imate Siptarska imena za neke gradove,Siptarska plemenska imena.Odakle vam plemensko-rodovski sistem?

Vama je neko povrsno Srpstvo nametnuto dominacijom Rashke, kao sto je Keltima u Francuskoj namenuta Latinstina. Ali dok su u Srbiji bili u pitanju neki mutniji i redji ostaci starih naroda, to su u tim planinama obitavali pravi oformljeni Siptari do kasnog sredjeg veka.To ti i SANU ne spori.

Crnogorci,su ipak zaseban narod,sa svojom drzavnoscu, istorijom, jezikom, vrlo posebnim obicajima, koji se mozda kako radi nekih demografskih prepleta tako i radi sklapanja unije sa Srbijom iz racuna - za to nisam kompetentan - pogresno smatra Srpskom zemljom,iako se Crnogorci znaju i drze svugda na toj osnovi i medju

Srbima.Crna Gora je za Srpstvo izgubljena vec samim upotrebom izraza pripadnik Crnogorskog naroda, a ove politicke "na ti-daj mi" farse su zbog Srbiji preko potrebnog izlaza na more. Tacka.

Srbin si koliko sto je i neki imenom Jeffry Norman rodom iz Dablina, koji govori Engleski, Protestant je, zivi u Engleskoj, etnicki Englez, a ne Irac.

Ne osecate se Srbima, ne deklarisete se kao takvi, drzite se jedni do drugog i u "Srbijanskoj" sredini cvrsce odelito od pravih Srba.

Prema tome,ne izdaj se za ono sto nisi,i za sta se izdaje 1-2% pridoslica u Crnoj Gori.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Arijevac
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:08 AM 

DOVOLJNO JE DA SE KAZE DA JE EPICENTAR SVAKE SRPSKE DRZAVE BIO U PREDJELIMA DANASNJE CRNE GORE,ILI SASVIM BLISKO PREMA CRNOJ GORI.

RASKA DRZAVA KAO STO JE POZNATO OBUHVATA DIO DANASNJE CRNE GORE (SANDZAK ILI STARU HERCEGOVINU) A TU JE I ZETA KAO IZVORNO SRPSKA DRZAVA. NIKAKVIH ALBANACA (IZUZEV KMETOVA NA TERITORIJI SRPSKE ZEMLJE ZETE NIJE BILO).

Ova poremecena budala navodi gradove albanskog porijekla na ovoj teritoriji ,ali ne kaze koji su to gradovi. Mora se reci da je albanski uticaj puno vise izrazen u raskoj drzavi, iako je i tamo zanemarljiv(narocito na kosovu i nesto jace u makedoniji).

Oko zete obratno imamo snazan srpsko -slovenski prodor na teritoriju danasnje albanske drzave o cemu svjedoce brojni slovenske toponimi folklor obicaji itd i to duboko u albaniji.Znaci da Malinoglu nevjesto mjenja teze ,jer mu srpski narod u crnoj gori smeta.

Koji su njegovi duboki kompleksi i zasto to radi ?

Njegovi su kao vmro-ovce izgnani u Taskent OD STRANE VELIKOSRPSKE POLITIKE.Kako srbin koji negira makedonce moze da bude srbin sa onim Ski ?

Samo makedonski srbi mogu imati prezimena na ski,a nikako oni van makedonije.Tesko je danas reci sta su ovi ljudi ( makedonci).Neko kaze srbi neko bugari.

Jedno je sigurno srbi sigurno nisu.A to da je zemlja na kojoj zive srpska to je tacno.Mozda su to ostaci bugarskih kmetova u Srpskoj drzavi.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Matija Beckovic
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:11 AM 

Matija Beckovic -
Izvini Malinovski, vidim da si u Makedoniji.
I vidim da se bavis nekim zanimljivim pitanjima.
Zanima me kako se ti nacionalno opredeljujes???
MAkedonac, Bugarin, Srbin???

Sta si ti???
Pozdrav.


-------------------------------------------------------


CAHbA -

Crnogorci= SRBI= Makedonci!
Pa i sami znate da su ona plemena iz CG pola nasih prezimena (izostavljam Malinovic i ostale jagode jer to nije za CGorce) kao Vojnovic, Vukasinovic, Bulatovic, bla bla...

Makedonci, pa srce Srbije je bilo Kosovo i Metohija, i severna Makedonija...

proste cinjenice: da smo bili toliko mocni da ih sve satremo srpskim, i da samo to pricaju, danas ne bi bilo Rumuna ili Madjara, a tamo nas, po nekima, ima vise nego u CG...

tako prosto... a ja cu onda da se izjasnim Zrenjaninkom, pocecemo sada i po opstinu, bre, ako ne i po selo

Pozdrav svim Srbima, jer to JESU!

-------------------------------------------------------

Malinovski -

Pozdrav, g-ne Beckovicu
Ja sam Srbin,poreklom iz Skoplja.Inace prezime je promenjeno od "Krsmanovic",pisalo se kao uglavnom kao Êðñìàíîâèêú 19 veka,medjutim 50'tih je metodom meke prinude promenjeno,pa je deo moje porodice uzeo Malinovski, kao oblik roda Malinovci.

Inace u Zapadnoj i Severnoj Makedoniji sva uslovno receno Makedonska prezimena dobila sufiks ski posle rata,pre toga je uglavnom bio redak,dok se u istocnoj i juznoj Makedoniji vise koristi -ov i -ev.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Malinovski
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:12 AM 

Arijevac,poludeo si. Prvo kazes da Makedonci nisu Srbi (sto je tacno) dabi kasnije dodao da je to Srpska zemlja (?),pa govoris da je to Velikosrpska politika.

Kakvo begstvo u Tashkent od Velikosrba,pre jadnice?

Radilo se o begstvu od Grcke armije posle gradjanskog rata moje porodice po majcinoj strani. A sta te briga moj privatni zivot, jos vaznije, kakvu potvrdu ili negaciju mozes dobiti takvih aspekta-gdesam rodjen.

P.S. pa bezali su Bugari kada su ih Cnogorski Zandarmi klali en masse,pa imas 1.000.000 Bugara iz "Vardarske Banovine" samo u Bugarskoj, pobegli Bosnjaci kada ih klao ludi Karadjic i ludjiji Arkan, oboje Crnogorci.

Pravi Srbi svugda ispashtaju politiku i dela nadmenih Crnogoraca, koji preuvelicavaju "Srbovanje" do genocida svih ostalih koji nsu po njihovom kulturnom etalonu........

Inace,ako su Crnogorci Srbi zasto navode tu pripadnost kao ETNICKU.A ono gore ti je navod iz o sukobu i strahovitom antagonizmom sasvim tudjih Zete i Rashke,a ne moja izmishljanja

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
ARIJEVAC
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:17 AM 

>>>Arijevac,poludeo si.Prvo kazes da Makedonci nisu Srbi (sto je tacno) dabi kasnije dodao da je to Srpska zemlja (?),pa govoris da je to Velikosrpska politika.<<<

Nisam ja poludio nego si ti corav pa ne znas sta pisem. Kada kazem velikosrpska koristim tvoje rijeci u pezorativnom smislu. Za mene licno ne postoji rijec "velikosrpska" . Inace ni Kosovo nije albanska zemlja ali je danas naseljena siptarima ,zahvaljujuci govedima koji su gradeni od tako " cvrstog" materijala da je dovoljna "meka" prinuda da prodaju zemlju ili se sele iz iste,umjesto oruzjem da brane svoje .

>>>Kakvo begstvo u Tashkent od Velikosrba,pre jadnice?Radilo se o begstvu od Grcke armije posle gradjanskog rata moje porodice po majcinoj strani.A sta te briga moj privatni zivot,jos vaznije,kakvu potvrdu ili negaciju mozes dobiti takvih aspekta-gdesam rodjen.<<<

Simptomaticno je antisrpsko raspolozenje kod makedonske dijaspore u Uzbekistanu. Valjda su ovo sa majcinim mlijekom posisali. Mlogo bugarske laktoze sadrzi.

>>>>P.S. pa bezali su Bugari kada su ih Cnogorski Zandarmi klali en masse,pa imas 1.000.000 Bugara iz "Vardarske Banovine" samo u Bugarskoj,pobegli Bosnjaci kada ih klao ludi Karadjic i ludjiji Arkan,oboje Crnogorci.<<<<

Sad ispade da su sve poklali crnogorski Srbi .Sta je to po tebi alternativa ? Da cekas mirno kamu ili malj kao u jasenovcu ,jadovnom i drugim srpskim stratistima? Podi u nato punkt kod vas ih ima dosta pa se raspitaj koliko nude za glavu Radovana ,pa onda probaj da iscackas gdje se krije.

Mozda zaradis koji dolar a istovremeno speres ljagu sa srpskog imena.Ocigledno malo znas o srpskoj naravi djecace. Moj ti je savjet da malo manje seres kad pricas sa srbima o ovim stvarima da te neko ne skrati za glavu ,jer nije svukud a virtuelan svijet.

>>>Pravi Srbi svugda ispashtaju politiku i dela nadmenih Crnogoraca,koji preuvelicavaju "Srbovanje" do genocida svih ostalih koji nsu po njihovom kulturnom etalonu........<<<

Ti maloprije pomenu 1-2 % a sad pricas o nekakvom pretjeranom srbovanju ? Izgleda da se najmanje slazes sa samim sobom .

>>>Inace,ako su Crnogorci Srbi zasto navode tu pripadnost kao ETNICKU.A ono gore ti je navod iz o sukobu i strahovitom antagonizmom sasvim tudjih Zete i Rashke,a ne moja izmishljanja<<<

Antagonizam izmedu dva naroda nije nesto sto se desava u drzavnom vrhu .Kada je borba za vlast u pitanju tada sin ocu glavu skida ,kum kuma sjekirom itd.

Izmedu istorodnih dijelova naroda uvijek postoji antagonizam ako su podijeljeni u dvije drzave.A narod zna ko mu je brat.

Kada je Milosevic uveo izolaciju R.Srpske, mislis da je to ozbiljno uticalo na odnose srba iz bosne sa srbijancima? Vlast i drazavnost su jedno a odnosi naroda drugo.

Pogledaj antagonizam njemaca, prusa i austrijanaca. Na ludom balkanu imas antagonizama koliko hoces, tako da ti misao ne stoji, pogresna je u samom korijenu.

Ti pricas o antagonizmu izmedu Zete i Raske?

Ako ga je i bilo on je normalna stvar (u drzavnom smislu). Antagonizam i to jos zesci je bio izmedu raske vlastele medusobno kao i kod zetske vlastele.

Pogledaj antagonizme u to vrijeme po evropi gdje su isti narodi bili iscjepkani na mnogo krupnih feudalaca i kraljevina. Oni su cak vodili zestoke bratoubilacke ratove, iako su iste nacije,a sve u cilju sirenja teritorije.

Pogresan si modus nasao za dokazivanje svojih prljavih antisrpskih teorija. Vlast Mila Dukanovica davno bi se odvojila od Srbije da ih nije strah, ne od Srbije nego od crnogoraca koji takve stvari tesko mogu progutati.

Ruku na srce crnoj gori bi bilo mnogo lakse da nijebila u savezu sa srbijom kad je bilo najteze 90 tih.Ali ipak je ostala sa Srbijom zajednicki djeleci izolaciju i bombardovanje i sva ostala zla.Krv nije voda brale.

-------------------------------------------------------

ARIJEVAC -

Vidi ovo "metodom meke prinude" je ovaj skot prihvatio da promjeni prezime. Pa sto bi bilo da je bila tvrda prinuda ? Onda bi prodo i majku i oca i naciju i sve.Bagro jedna nevaspitana.

I ti pretendujes na to da si Srbin ?

Pa tebe malo neko da pritisne ti bi i dupe dao smecaru jedan. Srbi ciji su preci pristajali na "meke pritiske" danas se nazivaju bolesnjaci i katolicki zapadnoercegovacki sljam. Dobro je neko ovdje napisao o makedoncima koji su drzali keche, subaru i titovku, pa koji vjetar dune.

Ciganija bez korjena.


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
istorija
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:18 AM 

Malinovski,

Malinovski -
Tvoj narod se naziva CRNOGORSKIM NARODOM,ranije Zecanima,Dukljanima itd.Vidi popise stanovnistva u SFRJ da vidis ima li Srba po nacionalnosti preko 1%.
---------------------

Tacno, slazem se.Vi ste Albanci koji govorite Srpskim jezikom,imate Siptarska imena za neke gradove,Siptarska plemenska imena.Odakle vam plemensko-rodovski sistem?Vama je neko povrsno Srpstvo nametnuto dominacijom Rashke,kao sto je Keltima u Francuskoj namenuta Latinstina.Ali dok su u Srbiji bili u pitanju neki mutniji i redji ostaci starih naroda, to su u tim planinama obitavali pravi oformljeni Siptari do kasnog sredjeg veka.To ti i SANU ne spori.
--------------------------

Manje vise tacno. Oni su slovenski Arnauti a ne cisti Albanci. Ostalo apsolutno tacno.Crnogorci,su ipak zaseban narod,sa svojom drzavnoscu, istorijom, jezikom, vrlo posebnim obicajima, koji se mozda kako radi nekih demografskih prepleta tako i radi sklapanja unije sa Srbijom iz racuna - za to nisam kompetentan - pogresno smatra Srpskom zemljom,iako se Crnogorci znaju i drze svugda na toj osnovi i medju Srbima.Crna Gora je za Srpstvo izgubljena vec samim upotrebom izraza pripadnik Crnogorskog naroda, a ove politicke "na ti-daj mi" farse su zbog Srbiji preko potrebnog izlaza na more.Tacka.
--------------------------------

Gde da potpisem? Tacno.
Srbin si koliko sto je i neki imenom Jeffry Norman rodom iz Dablina,koji govori Engleski,Protestant je,zivi u Engleskoj,etnicki Englez, a ne Irac.
---------------------

Ovde se ne bih slozio. Ako se neko oseca Srbinom ili Zanzibarcem onda on to i jeste bez obzira sta neko mislio. Ako je Arijevac poreklom Crnogorac a oseca se Srbinom to je njegov izbor i on je za mene Srbin. Recimo ja sam poreklom Srbin ali se osecam Australijancem i samo to mogu da budem - nikako Srbin!
Ne osecate se Srbima,ne deklarisete se kao takvi,drzite se jedni do drugog i u "Srbijanskoj" sredini cvrsce odelito od pravih Srba.
-----------------

D- genaski "wulf pek" naravno.


istorija

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Rambo, 666
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:19 AM 

Raskrinkani tzv. Malinovski: "Ne osecate se Srbima,ne deklarisete se kao takvi,drzite se jedni do drugog i u "Srbijanskoj" sredini cvrsce odelito od pravih Srba."


Odel-ITO, majmune? Odel-ITO od tvog retardirano-umobolnog mozga!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
ARIJEVAC
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:21 AM 

Istorija u vise navrata grijesis ali to je pitanje tvoje sujete ,prije nego neobavjestenosti. Ti sve dobro znas kako je sta i zasto je sta ,ali ti nesto ne da mira. Opusti se covjece.

Otkud ti znas sta sam ja porijeklom a sta si ti porijeklom ?

Isto tako ko sto mislis da si porijeklom srbin de fakto mozes biti i ciganin pa cak i turcin a velika je vjerovatnoca i albanac.

Posto kazes da si iz Srbije (?),ONDA ZAISTA MOZES BITI STO UGODNO pa cak i srbin.

Pogledaj etnicku izmjesanost takozvanih "Srba"iz Srbije ,pa ako se po matematickom zakonu vjerovatnoce smatras porijeklom srbinom ,to ja imam mnogo vise za pravo da se smatram srbinom.

To ti je nesto kao sansa 20:1 da si ti srbin porijeklom. A posto se ni u nacionalnom smislu ne osjecas srbinom nego australijancem (otkada su australijanci nacija?) onda o cemu ti pricas uopste?

Recimo svi ovo Karici su "srbi do jaja" ali svi mi znamo da karici nisu srbi nego cigani. Molim te nemoj da mi pricas o srpskom porjeklu, nemoj da mi pricas o ijekavstini cobanstini i o d-genima, bacanju u dunav i ostalim trivijalnim stosovima.

Jednostavno odjebi govnaru jedan.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Milos Bogdanovic
(no login)

Pitanje Malinovskom

No score for this post
September 27 2002, 3:23 AM 

Mislim da je sa tvoje prezentacije adresirana knjiga od cuvenog Coona:

http://www.geocities.com/kaisersoze1944/coonracesofeurope.pdf

Medjutim, ne uspevam nista da ucitam.

Da li je mozda promenjena njena adresa il je greska u nazivu fajla, ili ... ???

Bio bih ti jako zahvalan za pomoc!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
ARIJEVAC
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:24 AM 

Milose zar nisi ti profesionalni antropolog ?

Otkud to da profesionalac poput tebe nema tako znacajnu literaturu nego se uzbeku Malinogluu obracas za pomoc ?

Bolje pitaj zecu on ima novo i prosireno izdanje Coona.


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Malinovski
(no login)

.

No score for this post
September 27 2002, 3:27 AM 

G-din Milos Bogdanovic,

Zahvaljujem na pitanju.

Coon-va knjiga "Races of Europe",prozaicni pregled osnovnih rasnih kretanja na sirem podrucju evrope,osnovan pre svega na biometrijskoj,arheoloskoj i istorijsko-hronolskim publikacijama lokalnih zemalja i kao takav u okvirima ogromne metodoloske inovacije,povecanja bioarheolskoh nalaza i stalnih revizija-pre svega kauzalnih osnova dijagnostike genotipskih i fenotipskih karakteristika,veoma zastareo.

Ako zelite da pogledate HTML verziju,inace delimicno nepotpunu-nedostaju pojedina poglavlja i aneks u vidu bimetrijskih tabela i fotografija adultnih (m.)fizonomija pretstavnika raznih rasa u Evropi,ona se nalazi na "Nordijsko-Konzervatorskom" sajtu: http://nordish.com ,kao i drugi odlomci i eseji iz uglavnom starije literature.Sajt je nesumnjivo amaterski i bez naucne vrednosti u smislu originalnosti.

Pokusacu obnoviti link ka *pdf verziji knjige Carleton-a.S.Coon-a,u cemu me sprecava nemogucnost dobave fajla na server zbog njegove ogromne velicine (c.4.mb).
U slucaju da uspem,i zelite da ga snimite,ucinite to u folder-u "My Documents",pa kreirajte "shortcut" na Desktop,u slucaju da koristite Windows OS.

Inace obavesticu vas e-mail-om kada to bude gotovo.

-------------------------------------------------------

Malinovski -

Koliko za tvoje informacije,Arbanase Arijeviqi,iz roda cuvenog i casnog do Prokletija a na dobrom glasu reko vala i do Durmitora,tvoj psihofizcki retardirani zemljak iz NYC nema stampano (valjda si to mislio pod potpunim) izdanje (koje inace kosta oko 300 USD), nego citira nordish.com,od koga kopira i prenosi podatke koje sa realnoscu nemaju nikakve veze

.Uzeci u obzir da je kao Amerikanac ako ne "bogat", ono barem sa sredstvima koja daleko premasuju osnovnu egzistenciju,cudi da se kao neko ko se po sopstvenom tvrdnjom posveceno bavi Antropologijom DEST GODINA ima samo nekoliko sajtova koje su,koliko mozemo znati,pravili neki 15 godisnji Americki redneck-i.

Ni sopstvene literature,casopisa,CD-ROMa,arhive svojih beleski i "shtih proba",kucne laboratorije,opreme (koja za bazicna istrazivanja i nije bas narocito skupa) Usred standarda i izbora u SAD za deset godina!!

Samo jedan sajt od copy & paste kompilacija muzejske knjiznine,izmenjene njegovim idiotlucima o Dinarskom poreklu Helena (koji "nijesu bili Grci")

JA sam zavrsio Medicinski.Prozirem lazova u delicu sekunde. Ne govori,ne izdrzava sa ni stilski-frazeologiji,morfologiji itd. ni po substanci kao neko kompetentan ko raportira istorijske aspekte Bioloske Antropologije,dok su mu verbalni napadi prepuni lazi i uvek,uvek i uvek liseni reference iz ozbiljnih izvora.

Neverovatno da verujes i posle citavog njegovog demaskiranja da je kompetentan o i cemu u vezi nauke prema kojoj je aerospace engeenering hobi za 10-godisnjake.

Idi guslaj o Skenderbegu, Topijama, Muzakijama i fantaziraj o Srpskoj Crnoj Gori, etnicka manjino, imam ja jos podataka od Corovica o onome sto vam je unikat od Zabljaka do Skumbe.

I ne govor da je to zbog "Posiptarcenih Crnogoraca",jer je tacno Siptarska Gegnija mestoprvoobrazovanja Siptarskog Hriscanskog naroda tokom rane antike, i tamo nema Slovenskih toponima,kojih ima u ogromnom broju ispod Skumbe i uglavnom su ili neutrumi ili Bugarizmi.

Vi ste dve grane istog stabla,samo sto sa vase cvrkucete nekakav Srpski dijalekt,i niste Muslimani kao uglavnom Gege danas.Tacka. Taj muzejski zivalj me ne zanima,a ti mene, nepoznatog ti, samo nazivaj kako hoces u tvojim halucinacijama.


P.S Nikakvo novo (drugo) i prosireno izdanje knjige "Races of Europe",McMillan,1938 ne postoji,Arijeviqi


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
 
< Previous Page 1 2 Next >
  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on Political RelationsCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement