<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Raul Teitelbaum

July 15 2012 at 12:09 PM
tanja  (no login)
from IP address 178.149.141.54

 
Htela bih da saznam vise informacija o gosp.Raulu Teitelbaumu ili o nekome iz njegove porodice. Znam da sada zivi u Jerusalimu u Izraelu. Svaka informacija bi bila od pomoci kao sto su email, kucna adresa bilo sta.
Hvala unapred


I am looking for details about Mr.Raul Teitelbaum. I know that he now lives in Jerusalem, Israel. Any information would be helpful email, home address anything.
Thank you

 
 Respond to this message   
AuthorReply
Jelisaveta Časar
(no login)
46.240.146.162

Raul Teitelbaum

August 29 2012, 1:48 PM 

Sa gospodinom Tajtelbaumom sam se svojevremeno dopisivala. Ne znam da li bi mi on zamerio ukoliko Vam prosledim njegovu e-mail adresu. Vrlo rado ću ga pitati,samo bih morala da znam da mu kažem ko i zašto želi da sa njim stupi u kontakt.
Vašu poruku sam tek večeras videla pa se izvinjavam što Vam tek sada odgovaram.

Jelisaveta

 
 Respond to this message   
B. Patrnogic
(no login)
95.180.5.131

O mogucem susretu u Jerusalemu sledece nedelje

June 23 2016, 10:08 AM 

Porodica B. Patrnogic sa kojim je Raul prijatelj jos iz njegovog boravka u Jugoslaviji kao i prilikom zajednickog susreta u Jerusalimu.

Moja cerka putuje prekosutra u Izrael (Tel Aviv) i zeli da dodje u kontakt sa mojim prijateljem Raulom Teitelbaumom.

moja adresa je: bobpatrnogic@gmail.com

 
 Respond to this message   
ana jovanovic
(no login)
213.198.207.226

susret s raulom tajtelbaumom

September 4 2013, 11:24 AM 

Postovana gospodjo,

gosp. Raula Tajtelbauma slucajno sam srela, a tom prilikom i upoznala, na dan 31. decembra 2008. godine, u jednom bioskopu u Jerusalimu. Bila sam na projekciji jednog francuskog filma sa prijateljem francuske nacionalnosti a jevrejskog porekla, sa kojim sam govorila pred pocetak filma i francuski, i srpski. Bracni par koji je kraj nas sedeo, a to je bio g. Tajtelbaum sa suprugom, cuo je nas jezik i obratio nam se. Njegovo sam ime znala, kada nam se predstavio, jer je svojevremeno bio dopisnik Politike i NIN a. Kada sam mu rekla da sam iz Beograda, malo provokativnim tonom odgovorio mi je da je on sa Kosova, iz Prizrena. Osetivsi u njegovom tonu i recima, kojih sada ne mogu tacno da se setim, da aludira na srpski nacionalizam u pogledu kosovskog pitanja, dala sam mu odgovor iz kojeg mu je bilo jasno da ne pripadam kategoriji srpskih nacionalista. Dodao je da je prijatelj s Borom Cosicem, na sta sam odgovorila da Cosiceve knjige izuzetno cenim, a pomenula sam i Cosicev dolazak u Beograd, te 2008. godine, kada je gostovao u Kulturnom centru Beograda. Ton gospodina Tajtelbauma postao je tada veoma srdacan, pomenuo je neko predstojece moguce vidjenje i nov susret, do cega nazalost nije doslo jer sa prijateljem nisam mogla da ostanem do kraja filma, a koji dan kasnije otputovala sam iz Israela nazad za Beograd. U svakom slucaju, mislim da je g. Tajtelbaum aktivan clan Komunisticke partije Israela, pa se nadam da ga tim putem mozete pronaci i kontaktirati. Cast mi je sto sam ga tom prilikom, makar i na tako kratko, upoznala.

Srdacan pozdrav, Ana A. Jovanovic, lektor na Filoloskom fakultetu u Beogradu

 
 Respond to this message   
 
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on Network54Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement