| Raul TeitelbaumJuly 15 2012 at 12:09 PM | tanja (no login) from IP address 178.149.141.54 |
| Htela bih da saznam vise informacija o gosp.Raulu Teitelbaumu ili o nekome iz njegove porodice. Znam da sada zivi u Jerusalimu u Izraelu. Svaka informacija bi bila od pomoci kao sto su email, kucna adresa bilo sta.
Hvala unapred
I am looking for details about Mr.Raul Teitelbaum. I know that he now lives in Jerusalem, Israel. Any information would be helpful email, home address anything.
Thank you |
| Author | Reply | Jelisaveta Časar (no login) 46.240.146.162 | Raul Teitelbaum | August 29 2012, 1:48 PM |
Sa gospodinom Tajtelbaumom sam se svojevremeno dopisivala. Ne znam da li bi mi on zamerio ukoliko Vam prosledim njegovu e-mail adresu. Vrlo rado ću ga pitati,samo bih morala da znam da mu kažem ko i zašto želi da sa njim stupi u kontakt.
Vašu poruku sam tek večeras videla pa se izvinjavam što Vam tek sada odgovaram.
Jelisaveta |
| B. Patrnogic (no login) 95.180.5.131 | O mogucem susretu u Jerusalemu sledece nedelje | June 23 2016, 10:08 AM |
Porodica B. Patrnogic sa kojim je Raul prijatelj jos iz njegovog boravka u Jugoslaviji kao i prilikom zajednickog susreta u Jerusalimu.
Moja cerka putuje prekosutra u Izrael (Tel Aviv) i zeli da dodje u kontakt sa mojim prijateljem Raulom Teitelbaumom.
moja adresa je: bobpatrnogic@gmail.com |
| ana jovanovic (no login) 213.198.207.226 | susret s raulom tajtelbaumom | September 4 2013, 11:24 AM |
Postovana gospodjo,
gosp. Raula Tajtelbauma slucajno sam srela, a tom prilikom i upoznala, na dan 31. decembra 2008. godine, u jednom bioskopu u Jerusalimu. Bila sam na projekciji jednog francuskog filma sa prijateljem francuske nacionalnosti a jevrejskog porekla, sa kojim sam govorila pred pocetak filma i francuski, i srpski. Bracni par koji je kraj nas sedeo, a to je bio g. Tajtelbaum sa suprugom, cuo je nas jezik i obratio nam se. Njegovo sam ime znala, kada nam se predstavio, jer je svojevremeno bio dopisnik Politike i NIN a. Kada sam mu rekla da sam iz Beograda, malo provokativnim tonom odgovorio mi je da je on sa Kosova, iz Prizrena. Osetivsi u njegovom tonu i recima, kojih sada ne mogu tacno da se setim, da aludira na srpski nacionalizam u pogledu kosovskog pitanja, dala sam mu odgovor iz kojeg mu je bilo jasno da ne pripadam kategoriji srpskih nacionalista. Dodao je da je prijatelj s Borom Cosicem, na sta sam odgovorila da Cosiceve knjige izuzetno cenim, a pomenula sam i Cosicev dolazak u Beograd, te 2008. godine, kada je gostovao u Kulturnom centru Beograda. Ton gospodina Tajtelbauma postao je tada veoma srdacan, pomenuo je neko predstojece moguce vidjenje i nov susret, do cega nazalost nije doslo jer sa prijateljem nisam mogla da ostanem do kraja filma, a koji dan kasnije otputovala sam iz Israela nazad za Beograd. U svakom slucaju, mislim da je g. Tajtelbaum aktivan clan Komunisticke partije Israela, pa se nadam da ga tim putem mozete pronaci i kontaktirati. Cast mi je sto sam ga tom prilikom, makar i na tako kratko, upoznala.
Srdacan pozdrav, Ana A. Jovanovic, lektor na Filoloskom fakultetu u Beogradu | |
| | | |
|
|