YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Şehvet düşkünlüğünü din destekliyor -2

September 10 2001 at 11:59 PM
bicirik  (no login)
from IP address 212.156.126.226

Öncesi: http://network54.com/Hide/Forum/thread?forumid=70688&messageid=999083756
---------------------------------
197 iletili bir sayfa
"bul" dersin, kelimeyi "kenefinden" yazarsın kimin iletisi olduğu çıkar, işte böyle:
---------------------------------
MGK

213.153.175.62 Evet, tabii ki din sehveti destekliyor... September 9 2001, 8:49 PM

Hem neden desteklemesin ki?
Dinimiz abdest alirken kullanilacak su miktarini,taharet esnasinda parmaklarin durusunu ve hareketini dahi düsünerek, temizlenme şekline duzenlemeler getirmistir.
Allah'in insana bahşettigi,gayet kuvvetli duygulardan biri olan şehvet duygusuna da göze alarak düzenlemeler koymustur.Evet şehvet kuvvetli bir duygudur.Boyle kuvvetli bir duygunun insanda yarattigi etkiyi Allah görerek, o kuvvetli duygunun insanda neden oldugu arzulamalarin gereğinin cok eslilik ile daha saglikli karsilanabilececeğini dusunmus ve ayetler ile bunu duzenlemistir.
"Erkek nufusu savas nedeni ile az idi" gibi cami kenefinden imam lakırdısı şeklinde uydurma hikayelere itibar etmeyin.
Bu gün bir çok aldatma olayi da insan nefsinin bu kuvvetli duygu karsisinda durumunu açıkça ortaya koymaktadir.
Iletisim,ulasim,globallesme gibi gelismelerin getirisi ile olusan kultur alisverisleri sonucunda kuculen dunyamizda kadinin toplumdaki yerinin daha farkli bir hal almasi ile bu uygulama gunumuz kadinin sosyo-psikolojik durumu itibari ile tercih edilmemektedir.Tercihi halinde de arti bir sevabi da zaten yoktur.Kisisel tercih olmasi bakimindan,gunahi da sevabida kisiyelerin kendisine aittir,deseniz olmuyor mu,ey mümin kardeşlerim???

Hı?

Ne debeleniyonuz?

Respond to this message   
AuthorReply
hiç
(no login)
212.156.126.226

oldu da bitti maaşallah

September 11 2001, 12:09 AM 

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.116

gayir fenni sünnetci

September 11 2001, 12:39 AM 

eline saglik hadim ettin tartismayi... Insallah daha fazla sürmez

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.226

Kuzen Güvenli, gayr-i fenni değilim fakat gelişmeler bilgisizleştiriyor

September 11 2001, 1:04 AM 

Bilgi ve iletişim çağının çıkmazı da bu, öğrendikçe daha çok öğreneceğin var, öğrenemezsen yandın gitti o zaman cehennemlerden cehennem beğen

Yanlış başlık açmışlar, çeke çeke sürükleyip gidiyorlar her biri bir yana

Kuzen sen de ne çok meraklısın eski sözlere
Oysa özdiline daha çok yönelsen daha çok bilinçli olabilirsin

12(53.) :108- De ki: İşte bu, benim yolum; ben de can gözüm açık olarak sizi Allah'a çağırmadayım, bana uyanlar da o çeşit çağırmada ve Allah'ı tenzîh ederim ve ben müşriklerden değilim.

Seni çok eleştiriyorlar fakat değişim sürecini gördükçe fazla eleştireniyorum
Çünkü bu forumda herkes zamanla değişiyor, hoşgörülülüğü artıyor
Esenliklerle, güzelliklerle
rasgele
rasgetire

Respond to this message   
Sailor
(no login)
213.153.175.62

AYIP...ÇOK AYIP

September 11 2001, 9:02 AM 

Az önce Şehvet Düşkünlüğünü Din Destekliyor" Forumuna yazdığım iletinin kopyasıdır.

Ergenekon Bey, kendi ağzınızla söylüyorsunuz, bütün gün o yazıyı aradım bulamadım diye. Bulamazsınıza da zaten. Yardım istediğiniz diğer arkadaşlarınız da bulamaz, çünkü öyle bir söz kullanmadım ben.

Özrünüzü hiç te içten bulmadığımı söylemeliyim Ergenekon Bey, çünkü bir cümle ile özür dilerken,

"O cümleyi senin yazindan aldigimi saniyorum,baskasinin yazisindan alipda senin sanm1s olmam nerdeyse imkänsiz birsey"

"Bugün, bütün gün o yaziyi aradim,fakat bulamadim,arkadaslarda okumuslardir, o yaziyi.Gören arkadaslar kime ait oldugunu yazarsalar,memnun olurum."

"Sailor arkadasimiz bana ait deyil diyor."

"O yaz1y1 mutlaka bulacagim".

Gibi cümlelerle bulamadığınız bir cümleyi bana mal etmeye çalışıyorsunuz. Sadece o cümleyi değil, herhangi birisine, özellikle de İslam dininin kendisine eleştiri boyutunu aşan, küfür etmeyi amaçlayan tek kelime etmedim ben. Doğrudur, burada hakkeden bazı kişilere ağır sözler ediyorum, ancak bu sözleri neden ettiğim her zaman belli ve tartışmalarda üslubu ilk bozan asla ben olmam.

Ben, Ergenekon Bey, rehberlik dönemlerimde gurubumdan bir turisti Cami içinde yüksek sesle güldü diye kolundan tutup kapı dışarı etmiş, bu davranışım yüüznden yazılan ağır şikayet mektubunu bana göderen dış acentaya yazdığım zehir zemberek mektupla acentanın benden özür dilemesiyle yetinmeyip, aynı acentayı (yabancı acenta) o özür mektubunun bir kopyasını cami içinde saygısızca gülen ve sonra yalan yanlış ifadelerle dolu şikayet mektubunu yazan o saygısıza göndermek zorunda bırakmış bir kişiyim. Burada, İslam dini adına yapılan ilkelce davranışları eleştiriyorsam eğer, bu dine olan saygımdandır.

Bakın ne diyor Bıcırık, "yaklaşmak isterken uzaklaştırıldım". Baştan beri bunun kavgasınıu veriyorum burada, Bıcırık'ın kendisine bile ileti yazdım, anlatamadım kendimi dini ilkelce savunmaya çalışanlara.

Şimdi, sizi "Cami kenefinden lakirdilar" sözünün geçtiği bana ait bir ileti bulmaya davet ediyorum. Çok uzakları aramanıza gerek olmadığını düşünüyorum, bu konuyu dün iletinizde dile getirdiğinize göre, o zaman dilimi içinde okumuş olmanız lazım.

İddia ettiniz, ıspatlamak durumundasınız Ergenekon Bey; aksi takdirde o güzel üslubunuzla bir özür yazısı yazmaya ve sonunda BOL KEPÇE OKUMADAN EMİN OLMADAN SUÇLAMAMAK diye bitirmeye davet ediyorum sizi.

Ancak o zaman, dostluğuma ve saygıma layık olduğunuzu düşünebilirim Ergenekon Bey.

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.125.171

Sailor ve Ergenekon 1, bakın durum anlaşılmıştır, bırakın debelenmeyi :)

September 11 2001, 1:31 PM 

aradığınız yazı yukarda duruyor işte
---------------------

Evet, tabii ki din sehveti destekliyor...

September 9 2001, 8:49 PM
MGK 213.153.175.62

Hem neden desteklemesin ki?
.
.
.

Respond to this message   
Sailor
(no login)
212.64.201.52

"Debelenmek"

September 11 2001, 1:44 PM 

Sayın Hiç,
Ben debelenmiyorum. Üslubunuza biraz dikkat etmenizde fayda var. Yine de araştırmanız için teşekkür ederim.

Şimdi yapılması gereken belli sanırım. Ergenekon Bey'in özür dilemesi, aynen ısrarla bu sözlerin benim olduğumu belirttiği iletisi kadar uzun bir ileti ile yanlış yaptığını, iyi okumadan bana ait olmayan sözleri bana mal ettiğini (istemeden, hata ile) belirtmesi ile bu tatsız olay kapanacaktır.

Ergenekon Bey'in bu hatasından ders alacağından eminim.

Respond to this message   
Sailor
(no login)
212.64.201.52

Ergenekon Bey,

September 11 2001, 3:58 PM 

Hala özürünüzü beklemekteyim

Respond to this message   
Sailor
(no login)
212.64.201.52

Bu arada

September 11 2001, 4:02 PM 

Bir şeye takıldım, bu sayfayı Sayın bıcırık mı açtı?
Yoksa bıcırık'ın rümuzunu kullanarak Sayın Hİç 'mi açtı. Eğer Sayın Hİç açtı ise, rümuzunu kullanmak için Sayın Bıcırık'dan izin aldı mı?

Respond to this message   
Bicirik
(no login)
212.174.108.36

Ben açmadım

September 11 2001, 4:59 PM 

Ama iyi olmuş diğer sayfa iyice dolmuştu...Bu arada nick'imi register etsem iyi olacak sanırım bu olay zararsız ama ilerisi için ürküttü beni...

Respond to this message   

(no login)
217.226.106.180

Evet

September 11 2001, 5:37 PM 

Cidden cok üzüldüydüm,bir baskas1n1 ona ait olmayan bir cümle ile üzdügümden ,bulundu rahatlad1m.Aciga c1karan arkadas1m1za tesekkürler.

Bol kepce tesekkürler

Er gene kon 1

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

Bu aptalca açılan sayfaya

September 11 2001, 8:05 PM 

Gerek açılış şekli
Gerekse gerekçesi açısından yazı yazmayacagım.

Yazdıgımdan ziyade kullandıgım üslubuma laf edenleri ise adamdan saymayacagım...

Respond to this message   
Sailor
(no login)
213.153.175.62

MGK 'ya katılıyorum,

September 11 2001, 11:40 PM 

Ve Hiç'i başkasının adını kullandığı için özür dilemeye davet ediyorum. Bu sayfaya yazdığım son iletidir.

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.128

ne diye özür dileyim, ard niyetli değilim, IP no belli

September 12 2001, 12:59 AM 

Başlığı tekrarladım ve ileti içinde adımı belirtmeyi unuttuğumdan hemen ilave ileti gönderdim

şaşkınlar
Herşeyi bırakıp bana mı saldırıyorsunuz bu kez de

Yazmayacaklar mış
yazmayın be
eksik kalırdınız

Respond to this message   
Current Topic - Şehvet düşkünlüğünü din destekliyor -2
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss