Televizyonlarda yapılan yorumları, açık oturumlarda dile getirilen görüşleri, ilgiyle ve de ibretle izliyorum... Hemen herkesin “kilitlendiği” savunma şu:
“Orada masum insanlar öldü!”
Doğru, orada “suçsuz” insanlar da öldü... Ne var ki, meselâ Irak bombalanırken, mesela Sudan’daki “ilâç” fabrikası havadan vurulurken, meselâ İsrail’in elindeki “ABD uçakları” Filistinlilerin üzerine ölüm kusarken, ya da Hiroşima ve Nagazaki’de onbinlerce insan “kavrularak” ölür ve hâlâ “sakat” doğarken, hiç kimse “masum insanları” getirmedi aklına!..
Afrika’dan Asya’ya, Japonya’dan Latin Amerika’ya, Vietnam’dan Ortadoğu’ya kadar “cinayet”ler işlenirken neredeydi bu “hümanist”ler?..
simdi bakalim amerikadaki hiristiyanlar ne kadar hiristiyandirlar!!!!! acaba 70 milyn born again hirisiyandan biri kalkip dusmanimizi sevelim diyecek mi? acaba fundamentalist protesanlar ve barisci katolikler bu bizim sag yanagmiza vurulmus bir tokattir,solmuzu da cevirelim diyecekler mi? yoksa dusmanlarini sevmesi gerekenler somurulen ve ulkeleri isgal edilen insanlar mi? kendilerinden sol yanaklarini cevirmesi beklenenler acaba baslarna atom,napalm ve roket yaganlar mi? EVET hiristiyanlik bilhassa amerikada ustlenmis siyonist hiristiyalik amerikan emperyalizminin en onemli vasitalarindan biridir. irakin bombalanmaya basladigi gece ve takibeden geceler amerikada gece lupleri,discolar,barlar vs tiklim tiklimdi.fazla yazmaya gerek var mi? evimin tam karsisinda gece klubu vardi.dusunuyorumda burada benzin sudan ucuz.acaba soyle galonu 25-50 dolar olsa nasil olurdu acaba. olan bana olur.(ben bir garib taxiciyim)yazik oluyor insanlara orda ve burda. sadece iki bina yikilmadi. bir duzen yikildi.bakalim ne zaman eski rayina oturacak? eger oturursa!! bu muthis bir planmis!!! korkuyorum devami gelebilir diye!!! new york sehri yani manhattan bir adadir.ince uzun bir ada.bir tarafinda new jersey eyaleti ve amerika.diger tarafta brooklyn,queens ve long island.kuzeyinde bronx, westchester vs her sabah milyonlarca insan calismaya manhattana gelir.kopru ve tunellerden korkmakta haksiz miyim? WTC ve pentagonu dusunen bunuda dusunmustur. bundan baska amerika yok. new yorka gelen arkadaslara burasi amerika degil derim. yollari berbattir,pistir. amerikalilar azinliktadir, ama ekonomi soz konusu olunca baska amerika YOK!!! avrupa,almanya ve kanadadan gelen arkadaslara new yorku dolastirirdim dudaklari ucuklardi.amerikanin diger eyaletlerinden new yorka ilk defa gelenlerde az sasirmazlardi bu muhtesem sehire!!! artik atom bombasi yapmak zor degil. sadece birkac ulkenin tekelindede degil.neyse bu sefer birkac bina birkac ucakla atlatmisa benziyoruz. bakalim yarin neler duyacagiz.belkide duymayacagiz artik.
Adı Konmamış Savaş Şerefsizliktir, Gerçekleri Çarpıtan Şerefsizdir
September 16 2001, 11:13 AM
Akit Gazetesinin yazarı köşesinden buyurmuş "“Terör” mü, “Savaş” mı?.. Ya da, kime göre?"
Efendi, savaşlarda masum insanlar ölür. Savaş da en az terörzim kadar insan katline yönelik, kötü ve vahşidir. Her ikisinin de savunulacak yanı, sevinilecek yanı yoktur.
Yoktur da, aralarında farklar vardır. Nedir bu fark?
Çok basit. Savaşlarda taraflar vardır. Bakınız, ABD Başkanı "Savaş" ilan ederek savaşın birinci tarafı olmuştur. İkinci tarafı kimdir savaşın? Şu anda o araştırılmaktadır.
Nedense bu savaşıu başlatan hareketi yapan kişiler, 1000 lerce kişiyi sivil bir hedefi ilk hedef olarak vurmakla işe başlayan gözü dönmüş caniler, bu savaşlarında "taraf" olmaktan korkuyorlar. Yiğit bir şekilde çıkıp, biz bombaladık, o kadar sivili iz öldürdük çünkü savaştayız diyemiyorlar. Savaşları askerler, savaşçılar yapar, onur da onursuzlukta askerlere, savaşçılara aittir savaşlarda. Burada ise savaşçılar ya da askerler değil, sivil hedefi durduk yerde vurup başını kuma gömen korkak itler var.
Sütçü İmamlar, Efe'ler, Köroğlu'lar hep kendilerini afişe etmişlerdir.
Köroğlu Bolu beyine açıkça meydan okumuştur.
Buradaki gözü dönmüş köpekler ise, saklanma kaygısındadırlar.
Savaş ve terör, ikisi de kötü. Ancak burada, bu olayda Terör şerefsizlik, terör korkaklık. Bu eğer bir savaşsa, korkakça kaypakça bir savaş.
İnsan ölümleri, kitle halinde insan ölümleri her hai ile kötüdür. Ancak içinde bir de böylesine korkaklık varsa bir de alçakçadır.
Akit gazetesinin yazarı, ABD ye saldırma derdinde bu gerçeği görememiş, buraya güzel bir yazı diyerek bunu yazan her kimse bunu değerlendirememiş.
Komik olmayın beyler diye biten bu yazıya verdiğim cevabı , kendinizi rezil etmeyin be gafiller diye bitiriyorum.