YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Emperyalizm

September 16 2001 at 12:35 PM
nielsbohr_ench  (no login)
from IP address 212.146.152.75

Hacı mesele Amerikaydı Usameydi değil.Mesele emperyalizm ve ona tepki olan zalimliktir.Aslına bakarsan Doğu'da Batı'da emperyalizmi yaşatmış dünya halklarına.Ancak belkide 19 ve 20.yy a bakarsan en büyük zulüm olan emperyalizm bu ülkelerden geliyor.
Kendisi savaşta yaralandığında dahi "Şunlara beddua et" diyen sahabisine "Ben alemlere rahmet olarak gönderildim" diyen bir Peygamberin dininin böyle zalim ve iğrenç bir şekilde olan saldırıyla anılmasıda aptalca bir olay bence.Sözün kısasıkapitalist ekonomi ve toplum anlayışı yada "kendin pişir ben yiyim" görüşü şeklinde perdeye konan bir oyunun oyuncuları zamanla kendi üretim sistemleri matematiksel olarak, sömürülen üyelerin zamanla sınıf değiştirip veya ölüm-göçle azalması sonucu denizaşırı ülkelere açılıyor sömürge imparatorluklarını kuruyorlar.Yani Lenin'in dediği gibi "emperyalizm,kapitalizmin son şekli" oluyor.
Aslında bu durum liberalizme de kapitalizmin esas amacına da ters.Çünkü Smith,Keynes ve diğerleri "Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler" derken bir grup parababası gelsin her boku yesin,tekelleşsin demedi.Onlar ve diğer gerçek liberaller her insan hiçbir ayrım olmadan
gelsin yasalara uygun üretimini yapsın bu şekilde eşitlik-özgürlük sağlansındı.Bu sömürü düzeni daha sonra maalesef terörizmi doğurdu

Respond to this message   
AuthorReply
hiç
(no login)
212.156.126.207

Lenin tanımıyla Şeriatçı teroristleri savunmağa çalışan salatacı entel sen de

September 16 2001, 12:48 PM 

Savunmana devam et
devam et
devam

Respond to this message   
nielsbohr_ench
(no login)
212.146.151.150

gerizekalıya

September 16 2001, 9:02 PM 

Yazının en başında bu eylemi zulüm diye nitelendirdim salakçığım.Bana öyle basit ve ucuz Üsame resmi terörist resmi geyiğiyle,ucuz hedef göstermelerle bir yere varamazsın.Ben ayda yılda buraya bir yazı asıyorum.Hem seslendiğim kişi Hacıydı sen değil.
Şu forumda adam gibi fikir öne süren kafası dolu çok az kişi var.Gerisi kıraathane muhabbeti yapıyor.Ben Hacı'yı çok takdir ederim her nekadar bazı görüşlerine katılmasam da.Size çok güzel bir tartışma olanağı sundum.Burada zıt gibi görünen ancak aslında bir yola sapan kişileri örnek verdim.Bu şans hala var.Size sesleniyorum 1-2 ay önceki forum geri gelmesin.Bütün cıvıklıkları,çocuk pipisi resmi-sahte İslami site KokaKola olayları geçmişte kalsın.Hiç değilse burası Türkiye'nin en demokratik ve en ciddi forumu olsun
(Ha,sahi dilemma nerelerde?Onu da çok özlemişim)

Respond to this message   
Sailor
(no login)
213.153.175.62

Sayın nielsbohr_ench,

September 16 2001, 9:59 PM 

Sayın Dilemma, bana küfürleri ve iftiralarını yüzüne vurduğumdan sanırım, bir süredir gelmiyor

Respond to this message   
HACI
(Login omeryalniz)
66.31.118.77

TERORIZM TUMUYLE INSANSAL BIR ETKINLIKTIR VE ASLA YOK OLMAYACAKTIR.

September 16 2001, 11:02 PM 

Sevgili nielsbohr-ench;
Ne nick yahu.. yazmasi bile zor.. Iki defa baktim hata yapmayim diye.... Dogru mu yazmisim?
Yazdiklarin ve iddialarin dogru olabilir ama, su anda insanlarda bu nedenlerle derinlemesine istigal etme ve kendilerini oldurenleri mazur gorme durumu yok.. Bir sure de olacaga benzemiyor.. Elbette terorizmin bir nedeni var.. Vakumda yasamiyoruz.. Hersey birbirine bagli.. Elbette emperyalizm ve somuru duzeni nedenlerden bazilari, saygisizligin, cahilligin, ukelaligin ve her turlu insansal etkinligin oldugu gibi.. Terorizm insansal bir surec.. Hayvansal degil. Hayvanlar korkutmaz cogu kere. Bazi ileri hayvanlar, blof yaparlar ama, seni korkutmak amaci ile degil, seni kendilerinden uzak tutmak icin.. Yani aslinda kendileri terorize olmuslardir. Insanlarda durum cok baska.. Terorizmin kokeninde emperyalizmin olmasi, New York'da olenlerin yakinlarinin acisini yumusatmayacaktir.. ABD'nin intikam alma arzularinda da herhangi bir azalmaya neden olacagini sanmiyorum.
Islam sorgulandigi zaman, biz hemen Hz. Muhammed donemine kacmasini cok iyi biliyoruz. Cunku baska caremiz yok.. Muhammed'den sonra gelen Islamik liderlerin hemen hic biri O'nun devrini tekrar yasatamamislardir. Islam, Muhammed'in olumu ile yozlasmaya baslamistir..
Emperyalizm kapitalizmin cirkin yuzu olabilir.. Ama modasi gecmistir.. Kapitalizm sag ve salimdir ve daha uzun bir sure varligini surdurecektir.. Biraz budanmistir belki ve biraz daha az saldirgandir ama, hala kapitalizmdir. Kapitalist sistem malini satacagi, az cok hali vakti yerinde musteriye gereksinim gosterir. Kapitalistler fakirlerle, dilencilerle ugrasamazlar.. Butun kapitalist etkinligi bir somuru duzeni olarak gormek bence hatadir. Bazilari icin bir firsat olusturur kapitalizm ama, eninde sonunda o firsat her kes tarafindan paylasilir.. Diyelim, bir kesfiniz oldu.. Bir ilac buldunuz, bazi kanserleri yok ediyor. Bir dozunun size maliyeti 1 dolar.. Piyasa size 100 dolar verebilecek durumda.. O ilaca olan gereksinim o kadar yuksek. O ilacin piyasa degeri dozu basina 100 dolardir.. Kapitalizmde bu bir somuru degildir. O ilaci alan her hasta ondan yararlanmaktadir. Yani yarar herkesedir.. Bu arada biri zengin olmaktadir. Sosyalist felsefeye gore, kanserli hastalarin izdirabindan yararlanan biri milyonlar kazanmaktadir. Kapitalist felsefeye gore ise, ustun bir insan butun insanliga yararli bir ilac bulmustur... Bu catismanin kendisi bile terorizmin ortaya cikmasi icin yeterlidir. Ilaca ulasamayanlarin neden olacaklari bas kaldirma ve isyan terorizmle sonlanabilir..
Terorizm goruldugu uzere, tumuyle insansal bir etkinliktir. Birden fazla baslangici olabilir.. Bir tur menfaat catismasidir, terorizmi ortaya cikaran sosyal olgular.. Kendini bir koseye SIKISTIRILMIS hisseden her inanc, sonunda, istediklerine kavusmak icin terorizme bas vuracaktir.. Ya da istediklerinden vazgececektir. Bu da yenilgi demektir ki, insan dogasina aykiridir, yenilgiyi kolaylikla kabul etmek..
Bence, terorizme neden olacak butun sorunlari ortadan kaldirmaya olanak yoktur. Insanlar, ulkeler, toplumlar arasinda esitlik, adalet ve ozgurlugu saglasan da, terorizm durmayacaktir. Cunku insanlarin cok cesitli istekleri ve idealleri vardir. Onlarin tumunu tatmin etmeye olanak yoktur..

Dilemma'yi asagidaki adresde bulabilirsin;

http://www.rabia.de/

Selamlar
Haci

Respond to this message   
nielsbohr_ench
(no login)
212.146.151.132

sağolasın haci

September 17 2001, 12:28 AM 

Kahve muhabbeti baymıştı bu arada nickimi açıklayayım:
Nickim eskiden nielsbohr idi sonra atalarımdan olduğuna inandığım hz.idris'in ismini sonuna ekledim(Enoch'un kısaltması)yani olay bu
Kapitalizm konusunda çok teorik bir düşüncen var. Kabul bütün kapitalistler ahlaksız demiyorum ancak şu an dünyada aşırı bir tekellleşmeye,doğanın yağmalanmasına,insanlığın getirdiği ahlaki değerlerin hiçe sayılmasına doğru bir akım var.Senin dediğin gibi kanser ilacını bulan adam-eğer tekeller için uygun bir yöntem kullanmıyorsa veya onların desteklemediği bir kişi değilse-ihya olabilir.Fakat bunu diyelim Roche'da çalışan bir adam kendi çalışmasıyla buldu.
Roche milyarları götürürken amcam ufak bir ikramiye veya hafif tertip bir terfi ile gözü boyanır.Ancak diyelim ki o ilacın haklarından ortaklık istedi"OOO OLMADI KARDEŞİM SEN BUNUN HAKLARINI SATTIN BİZE.PİYASANIN USÜLÜ BUDUR DOSTUM"(Seni bilmem ama bana pek ahlaklı gelmiyor bu)
Belki istisnai durumlar olabilir ama küçük bir grubun bütün dünya piyasasında söz sahibi olması çok ahlaksız bir durum bence.İslamiyet konusunu da ayrıca konuşuruz seninle

Respond to this message   
HACI
(Login omeryalniz)
66.31.118.77

COZUM ZOR..

September 17 2001, 12:48 AM 

Sevgili Nielsbohr_ench;

Bu forumda kapitalizmi tartismaya olanak yok.. Senin portresini cizdigin senaryo ile karsilasmak mumkun.. Bu durum acikca gosteriyor ki, kapitalizm tek bir sey degil ve hatta bazi yanlari sosyalizme bile benziyor. Sen sosyalizme benzeyen yonunden ornek vermissin.. Kar bir kisiye degil de bir kuruma kayiyor..
Evet, dunya kaynaklari tuketiliyor.. Bunlari tuketenler zengin ulkeler. Fakir ulkelerdeki kaynaklar, zengin ulkelere peskes cekiliyor.. Butun bunlar gercek..
Peki ne gibi pratik, uygulanabilir bir cozum yolu teklif ediyorsun..
Hem pratik olmali, hem de gercekci..

Goruyorsun cozum cok zor..

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.200

Yarın NewYork Borsası açılınca acaba nasıl bir süreç başlayacak

September 17 2001, 2:13 AM 

nielsbohr_ench bir bakıma haklı olabilir, sosyalizm kapitalizmin karnında gelişiyor ve Batılı Liderler yıllardır aradıkları sosyalizm olmayan ve fakat bugünkü liberal kapitalizmden de farklı yeni bir dünya ekonomik yapılanma düzenini araştırmayı hızlandıracaklardır, artık hiçbirşey eskisi gibi olmaz
11 Eylül 2001 nesnel bakımdan Tarihsel bir Dönemeç olacaktır kanısındayım

Respond to this message   
Current Topic - Emperyalizm
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss