YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

hanz boyuk adam vesselam

September 19 2001 at 1:24 PM
aktarimci  (no login)
from IP address 193.249.238.167

Bu yazıyı Tansu Hanım'ı korumak için yazdım..
Eğer bu Hans Ayberg'in oksijene yatırıp sararttığı peruk kendiliğinden canlanmasaydı, belki keramet sahibi olup olmadığı tartışılmazdı..

Oğlanın kendisine Alman süsü vermek için taktığı peruk durduk yerde canlandı.. Kendiliğinden kepek üretmeye başladı..

O günlerde çalıştığımız Günaydın gazetesi bu kepek olayı yüzünden resmen ikiye bölündü.. Gazetenin bir bölümü perukta kepek üremesini hijyenik bir sorun olarak gördüler..

Bir kısmı da "Peruğa can veren Allahın hikmetinden sual olunmaz.." deyip Hans'ın yanında saf tuttular.. Hani "Şeyh uçmaz, müridleri uçurur.." derler ya! O hesap..

Oğlan boş durmuyor.. Eline Alman Stern dergisinin promosyonu olan bir astroloji çarkı geçirmiş.. Önüne gelenin istikbalini okuyor..

Doğum tarihini günü ve saatiyle söylüyorsun.. Bir de annenin adını.. Alıyor mukavva çarkı.. Bir ordan döndürüp bakıyor, bir bu yandan.. Çark 12 burca göre bölünmüş ama üzerinde yazılanlar Almanca..

O yüzden bu Hans'ın ne gördüğünü anlamak da mümkün olmuyor.. O ise Almanca tek cümle kuramadığı halde, çarkın söylediklerini bülbül gibi tekrarlıyor.. Gel de inanma..

Ben şahsen böyle şeylere inanmam..

Nitekim benim falıma baktığı zaman da söylediklerine inanmamıştım.. "Sen büyük bir adam olacaksın.. Herkes ağzının içine bakacak.." demişti. Ben de kafa bulmuştum..

Tercüman kazığı...

Günler gelip geçerken, bu Hans'ın durmadan yeni bir marifeti çıkıyordu.. Hergün hakkında yeni birşey duyuyorduk. Nitekim bir zamanlar Tercüman Gazetesi'ni de kazıkladığı anlaşıldı..

Gitmiş gazeteye.. "Ben aslen Almanım.. Lahey Üniversitesinde nükleer fizik uzmanıydım.. Allaha inanmazdım.. İslamiyeti seçtikten sonra Türkiye'ye yerleştim.." demiş..

Tercüman gazetesi de solcularla nizalı ya! Hemen kaleme sarılıp kocaman bir anons hazırlamışlar ve Hans'ı gazetenin tepesinden okurlarına takdim etmişler..

"Ben bir Allahsızdım.." başlığının altına döşemişler yazıyı.. Artık akıllarına ne ilham geldiyse.. Anons aynen şöyle:

"Almanya'da doğdu.. İyi bir hristiyan olarak yetiştirildi.. "

"Hristiyanlık onu tatmin etmediğinden ateist (Tanrı Tanımaz) oldu.."

"Ateist bir toplum yaratmak için savaş açtı.. Ateistlik bir felsefe değildi.. Marksist oldu.."

"Lahey Üniversitesi'nde profesörlük yaptı.."

"Arayış dönemine girdi.. Kur'an'la tanıştı.. Ve hidayete ererek Muhammed Hans Ayberg oldu.."

Eğer o sıralarda birinin aklına "Ulan bu herif profesörse diploması nerede.. Almansa pasaportu nerede?" sorusu gelmese bizim Hans Ayberg'in anlattıklarını dizi dizi yayınlayacaklarmış.

Hans'a "İtimatsızlık gibi olmasın ama şu belgelerini getirsen de bir görsek.." demişler.. Bizimki anında ortadan kaybolmuş.. Ondan sonra da kapağı, bizim çalıştığımız dönemdeki Günaydın'a atmış..

Bizim gazetedeki UFO merakını da bu Hans Ayberg çıkardı.. Bir UFO muhabbeti başladı ki bitmek bilmiyor..

UFO'lar gelip gidiyor.. Lakin bizim Hans Ayberg'den başka göreni de yok.. Kendine uydurduğu tipleri de yanına alıp geceleri gazetenin çatısına çıkarıyor.. Sabaha kadar UFO gözcülüğü yaptırıyor..

Mevsim yaz, hava açık olduğundan vücuda bir zararı yok. Lakin akla ziyan bir iş.. Bizim gazetedeki aşırı Hans Aybergçiler ancak yaz bitiminde duruma uyandılar.. Hans'ın bunlara UFO'ları neden hedef gösterdiği meydana çıktı..

Nevale meselesi...

Yaz ortasında bir gazetenin çatısında tüneyip UFO beklemek nasıl mümkün olur.. UFO dediğin şey, askeriyenin nizamiye nöbetçisi gibi kaskatı beklenmez ki.. Oturacaksın, muhabbet edeceksin.. Birşeyler yiyecek, cıgara tellendireceksin..

Hans da aynen böyle yapmış.. Kurduğu UFO tarikatının üyeleri yaz boyunca nevaleyi çatıya taşımışlar..

O da yemiş içmiş, bol bol cıgara tellendirmiş.. Bu arada bol bol UFO hikayeleri anlatıp inançlarını pekiştirmeyi de ihmal etmemiş.. Böylece elini cebine atmadan bütün bir yazı karnı tok, sırtı pek geçirmiş..

İşleri yolundaydı.. Fakat paraya ve maddiyata düşkünlüğü başını yedi.. Taksitle mal aldığı mağazaların elemanları, borç taktıkları birer ikişer kapıya dizilmeye başladılar.. Şikayetler artınca Hans'a da yol göründü.. Geldiği gibi aniden, sessiz sedasız ortadan kayboldu..

Hans Ayberg'in son zuhuru yeniden medya marifetiyle oldu..

Oturup altı kitap yazmış.. "Arzdan Arşa" en tutulanı.. Bu arada Almanya'nın istikbalini pek hayırlı görmediğinden olacak, Danimarka kimliğine geçmiş.. Yazdıklarını doktora tezi kabul edip kendini profesörlüğe terfi ettirmiş..

Bir de imzasına "Von" sözcüğünü ekletmiş.. "Von" aristokratlar tarafından kullanılan bir sıfat.. Alimliği zaten tartışılmayan Hans Von Ayberg böylece asaletini de ikmal etmiş..

O perukla başka türlü görünmesi mümkün değildi zaten.. Asaleti taa uzaklardan belli olurdu.. Koy Prens Charles ile yanyana.. Hangisi daha asil ayırt edemezsin..

Son olarak da "NASA'da bir bilimadamı olarak 2.5 yıl gizli müslümanlık yaptığı" hikayesini diline dolamış..

Ramazanda oruç tuttuğu anlaşılmasın diye dudaklarına ketçap sürüp öyle dolaşıyormuş ki hamburger yedi zannetsinler..

(Yazarın dualı notu: Aklıma mukayyet ol yarabbi..)

İki gündür neden Hans Ayberg'i anlattığımı da söyleyip artık bu mevzuyu kapatayım..

Benim korkum bu adamın Tansu Hanım'ın yakın çevresine kadar sokulmasıdır.. Bir becerirse Özer Bey'i de kendine uydurur.. Çünkü onun da böyle fizik ötesi şeylere merakı var..

Ondan sonra ayıkla pirincin taşını.. Artık askerler bile memleketi ellerinden geri alamaz..

Respond to this message   
AuthorReply
hiç
(no login)
212.156.126.154

Bunlar Gerçek mi, Aziz NESİN hikayelerinden mi ?

September 19 2001, 1:32 PM 

Respond to this message   
hiç=Antitez=Aktarımcı
(no login)
212.156.25.199

Yukarıdaki yazıyı Selahattin Duman'dan tornistan ettim.

September 19 2001, 1:32 PM 

ruh=corrosive

Respond to this message   
P-ick-Nick
(no login)
212.156.25.199

Hiç=Ruh Çok acemisin

September 19 2001, 1:34 PM 

öyle kendini belli ediyorsun ki, söz vermeme rağmen ortaya çıktım.

Anneler gününü kutlarım.

Respond to this message   
Current Topic - hanz boyuk adam vesselam
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss